Şimdi Ara

Meizu Pro 6 resmileşti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Meizu Pro 6 resmileşti


    Genelde yeni yıla MX amiral gemi modelleri ile başlayan Meizu, yeni Pro serisinin gördüğü ilgi üzerine strateji değiştirdi ve seriye öncelik verdi. Bu yıla ilk olarak Meizu Pro 6 modeli piyasaya çıkacak.


     


    Meizu, geçen yıl Pro 5 modeli için Samsung ile işbirliği yapmış ve Exynos 7420 yonga setini kullanmıştı. Bununla birlikte Samsug’un tedarik konusunda bazı problemler yaşaması Meizu’yu da doğrudan etkiledi. Firma bu yıl MediaTek ile özel bir anlaşma yapmayı tercih etti.


     


    Yonga Seti


     


    Meizu Pro 6 modeli, dünyanın ilk Helio X25 yonga seti taşıyan akıllı telefonu oldu. Helio X20 yonga setinden farklı olarak, Helio X25 yonga setinde hızların biraz daha artırıldığını görüyoruz. Yoğun yüklerde iki adet Cortex-A72 çekirdeği 2.5GHz saat hızında çalışırken, düşük yüklerde 4+4 yapıdaki 8 adet Cortex-A53 çekirdeği devreye giriyor. Mali-T880 grafik birimi de 850MHz seviyesine yükseltilmiş.


     Meizu Pro 6 resmileşti


    Hali hazırdaki mevcut amiral gemileri kadar yüksek performans değerlerine ulaşamasa da, Helio X25 yonga seti ilk benchmark sonuçlarında 100 bin civarına kadar çıkıyor. Yonga setinin DDR3 bellek desteği sunabildiğini ve beraberinde de 4GB LPDDR3 RAM ile geldiğini unutmamak gerek. Bu bakımdan performans konusunda darboğazlar yaşanabilir.


     


    Tasarım


     


    Metal gövdesi ve ince ekran çerçeveleri ile dikkat çeken model, iddiaların aksine kenardan kavisli değil düz bir ekran ile geliyor. 2.5D ekran kavisi ile daha Premium bir his yaşatmayı amaçlayan cihaz, 5.2 inçlik Full HD Super AMOLED ekranı Samsung’dan tedarik ediyor. Ön kısımdaki mBack fiziksel tuş içerisine parmak izi okuyucu entegre edilmiş. Cihazın kalınlığı 7.25mm civarında.


     Meizu Pro 6 resmileşti


    Ekranı 3D Press adındaki dokunmatik hassasiyet teknolojisi ile destekleyen cihaz, uygulanan baskıya göre çeşitli kısayollara ve menülere erişime imkan tanıyor. Bu yıl herhangi bir Android amiral gemi modelinde dokunmatik hassasiyet teknolojisini göremedik. Sadece Huawei P9 Plus modelinde benzer bir teknoloji mevcut. Meizu Pro 6 ile ikinci modelimiz oldu.


     


    Diğer Özellikler


     


    Diğer bir önemli özellik ise USB 3.1 Type-C bağlantı girişi. Eğer bilgilerde herhangi bir değişiklik yoksa, Meizu Pro 6 modeli teorik olarak 10Gbps veri aktarım hızlarına çıkabilecek. Ayrıca bağlantının kendisinde uygun adaptörler ile hızlı şarj imkanı da bulunuyor. Bu özellik son olarak HTC 10 amiral gemi modelinde karşımıza çıkmıştı.


     


    Arka kısımda 21MP çözünürlüğünde Sony IMX 230 sensör yer alırken, alt kısmına da çift tonlu yuvarlak LED flaş yerleştirilmiş. Bu yuva içerisinde yer alan 10 adet LED ile çift ton haricinde, daire şeklinde bir patlama elde ediliyor. Bu da, nesnelerin daha iyi aydınlatılmasını sağlıyor. Ön kısımda ise 5MP çözünürlüğünde bir sensör mevcut.

     
     
    2560mAh kapasiteli batarya, mCharge hızlı şarj teknolojisi ile 60 dakika içerisinde doluyor. Helio X25 yonga setinin güç tüketimi konusunda çok da cimri davranmadığı hesap edilirse, bataryanın bir günü zor tamamlayacağını tahmin edebiliyor. Alt kısımdaki mSound hoparlör, NXP tarafından üretilen Smart PA yongası ile en iyi ses kalitesini sunmayı amaçlıyor.

     


    Ayrıca Bkz.BBC’den 1 milyon öğrenciye micro:bit geliştirici kartı

    Android 6.0 üzerinde Flyme OS 5.5 arayüzünü çalıştıran cihaz, 32GB/64GB artırılabilir kapasite ile gelecek. Cat. 6 LTE standardını destekleyen cihaz, 386$-433$ fiyat etiketi ile ay sonunda satışa sunulacak. 


    Meizu Pro 6 resmileşti


     







  • Cihazları düşük güçteki batarya ile öldürüyorlar!

  • Pro 5 daha iyi resmen bu nedir?

  • sanırım adı bu degil ama 5.2 inc ile birçeşit mini model yapmışlar,eger turkiyede uygun fiyatlı 1200 lira civarı olur ise almak isterim:))
  • iPhone 7 çıkmış beyler.
  • Galaxy s6 bundan iyi durumda. Fiyatı da düşüş trendinde. Şu dönemde 3000 mah standart olmuşken özellikle Sony LG tarafı bu rakamları senelerdir kullanırken çok yanlış bir tercih olmuş.

  • yalniz cihazda force touch var. o yuzden boyle bir model cikardilar galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah belasını versin bunların, 5 aydır bunu bekliyorum yeni telefon almadım. Ufs 2.0'dan eMMC 5.1'e düşmüşler ddr4'den ddr3'e düşmüşler pil 3050'den 2560'a düşmüş. İşlemci 14 nm'den 20 nm'ye yükselmiş boş beşeş çekirdek yükseltme cabası pil çok büyükmüş gibi......

  • Mali-T880 MP4 haricinde çok güzel olmuş. mp4 yerine samsung gibi mp12 koysalarmış daha iyi olurmuş. Yine de 5,2 inç full hd ekrana yeterli gelecektir.
    Geçen senenin işlemcisi olan Exynos 7420'yi Samsung bu elemanlara yeteri kadar vermediği için Pro 5 dünya genelinde yaygınlaşamadı.
    Geçen senenin Meizu pro 5'i bana göre daha iyi. Pro 5 5,7 inç full hd ekran ve Exynos 7420 ile çıkmıştı ve gayet başarılıydı. Hatta Note 5'den çok daha iyi performansı vardı.

    Not: 1400 TL'nin altında gelirse iyi satış rakamlarına ulaşabilir. Daha yüksek fiyattan satmaya çalışırlarsa millet s6'ya veya s6'ya denk diğer cep telefonlarına yönelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stalker(1979) -- 13 Nisan 2016; 16:46:39 >
  • çöp

  • Neler beklerken neler geldi.. MeizuYa hiç yakışmayan bir telefon geçen yıl rakiplerine göre daha iyi bir telefon ortaya koymuşlardi. Bu yıl pek bir avantajı yok. 3D Touch hariç.. Bari Snapdragon 820 olsaydı batarya 3000-3500 olsaydı gene durumu kurtarabilirdi... Meizu genelde telefonlarına iyi bir batarya koyardi..

  • Bu sene cikan butun telefonlar samsug a benziyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 13 Nisan 2016; 17:07:59 >
  • yahu şunu 5.7 inç yapsana... pro modelinde 5.2 ise büyük ekranlısı olmayacakmı bunun.. ayrıca boyuta göre batarya küçük kalmış sensör konusunda gram ilerleme yok ne kadar imx 230 aldıysa sony den kullanıp duruyor.. umarım şunun plus modeli falan gelir

  • Tam bir f/p canavarı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1393

    çöp

    Bi bitmediniz !.

  • M3 note'da mt 6755m Pro 6'da x25 olmadı. M3 note'da en azından mt 6755 olmalıydı Pro 5'in devam modeli olan 6 ya da s820 yakışırdı.
    Yinede Meizu'yu ülkemizde daha aktif görmek isteriz.
  • Pil düşük kalmış. Firmaların bu telefonlara artık 3000 mah altında pil koymamaları gerekiyor.

  • Meizu hala Türkiye'de satılıyor mu bilmiyorum, ama satılan cihazlardaki fiyat şişirmesine bakarsak hala Meizu getiren varsa 2000TL civarında fiyat biçerler buna.

    Şişirme fiyatlı ürünleri boykot etmek yerine hücum edip bu politikalara çanak tutmanın sonucu budur.

    Meizu geçtiğimiz yılki rekor büyümesiyle kibre kapılmış. Geçen sene çıkardığı hemen hemen her cihazın başarılı olacağı belliydi. Xiaomi'nin geçtiğimiz yılın ilk yarısındaki başarısız cihazları da Meizu'ya yaramıştı.

    Meizu telefonları MX4'den sonra her nesilde iPhone 6'ya daha fazla benzemeye başladı. Tasarım bakımından HTC A9 neyse bu da hemen hemen o. Tabi (Çin) fiyatı A9 gibi kazık değil, ama Mi5'ten pahalı olarak kendi başarısını sabote etmiş.

    Fiyatı 1799 yuan'dan başlasaydı MX5 gibi ve bataryayı 3000'e çekebilselerdi ciddi bir başarı sağlayabilirdi. Adını da Pro 6 koymak yerine MX6 koysalardı Pro 5'ten sonra daha fazlasını bekleyenler hayal kırıklığına uğramamış olurdu. Ya da ismi Pro 6 olsa bile fiyatı Pro 5'ten düşük tutsalardı yine hayal kırıklığı yaratmazdı.




  • Pro 5 bundan daha iyi nasıl pro6 bu Çinli gene Çinli yani

  • siz buna pro 6 demişsiniz ama bu bildiğin mx6 olmuş

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.