Şimdi Ara

Evrenin tüm tarihi 1 saniyelik zaman diliminde yaşanabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Big Bang'ten günümüze kadar olan süreci sonsuz paralel evrenlere yaydığımızı düşünün.

Her evrene belirli dönemleri yerleştirelim. Aynı evrenlerin içerisinde barındırdığı diğer paralel evrenlere yüzyılları, yılları, ayları, haftaları, günleri, saatleri, dakikaları ve saniyeleri böldüğümüzü canlandırın kafanızda. Elimizde sonsuz sayıda 1'er saniyelik evrenler olsun ve her biri aynı anda yaşansın ve bitsin.

Yani Big Bang şu an yaşanmakta. Her canlı şu an doğuyor, büyüyor, ölüyor ve şu an aslında kıyamet kopuyor.

Sizce sonsuz kudret sahibi Allah yaratılışta böyle bir stratejiye gidemez mi?

: : : : : EKLEME : : : : :

Sonsuz sayıda 1'er saniyelik birbirine bağlı evrenin, geçişlerle(zıplamalarla) aynı anda yaşanıp bittiğini düşünün.

Örnek vermek gerekirse;

Bir tiyatro oyunun her saniyesinin farklı sahnelerde aynı anda oynanması.. (Oyuncular aynı olmak ve senaryoda hiç bir kopma yaşanmaması koşuluyla)
    Stratejiden kasıt da şu ki bunu Allah'ın varlığını sorgulayan bir şekilde değil, Allah'ın yöntemi olarak hayal ediyorum.

Beni bu düşünceye daldıran kafama takılan soru şu olmuştu.

Dünya'nın oluşması milyarlarca yıl sürdü. Ve Allah Kur'an'da Dünya'nın insanlar için yaratıldığını söylüyor.
    Allah, Adem ve Havva'yı Dünya'ya göndererek cezalandırmak istediyse bunun için neden milyarlarca yıl uygun koşulların sağlanmasını beklesin?

not: Şimdi Allah zamandan muaftır diyenler olacaktır ancak Allah, insanların algıladığı zamandan muaftır. Bilinci olan hiçbir varlığın zamandan muaf olması mümkün değildir. (Ya da zamandan olumsuz etkilenmez de diyebiliriz bu argüman için.)

ekleme: Bizler bu zıplamaları farketmiyoruz çünkü aynı anda tüm evrenlerde bulunabiliyoruz ki kuantum maddenin aynı anda birden fazla yerde bulunma yeteneği olduğunu söyler.
    Bu süreç bize ''ALGIYABİLDİĞİMİZ ZAMAN SİSTEMİ'' olarak gelirken, dışarıdan bir göz aslında tüm herşeyin 1 saniyede olup bittiğinin farkında olabiliyor.

Bu sebeple Allah, gelecekte yapabileceklerimizi biliyor çünkü zaten gelecekte geçmişle birlikte yaşanmış oluyor. Ve yine bu teze göre geleceğimizi bilmesi buna müdahele ettiği anlamına gelmiyor ve 'kader' argümanı temize çıkmış oluyor.

ekleme 2: Her birimizin yaşadığı Dejavular ve zamanda yolculuk hayalini oldukça kuvvetlendirmez mi bu tez?

ekleme 3: Bu fikri merkez olarak ele alırsak daha bir çok çıkarıma ulaşabiliriz ve bunun oldukça keyifli olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paardon -- 13 Nisan 2016; 13:59:40 >

• Zaman yaratılmışsa, o zaman tüm zamanlar da bir andır. Bir an da, yaratılmışsa, bir an da daha mikro bir anın içindedir. Bir an yaratılmışsa, o bir an hangi anda yaratılmıştır? Zamana "kün" yani ol dendiğinde, zamanın olmadığı an nasıl bir andır ki, zamanın oluşma anı bir andır?!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmaması için bir neden yok. Olması içinde bir neden göremiyorum. Bunlar matematiksel formüller. Gerçekte olup olmadığını görmeden bilemeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

Zaman yaratılmışsa, o zaman tüm zamanlar da bir andır. Bir an da, yaratılmışsa, bir an da daha mikro bir anın içindedir. Bir an yaratılmışsa, o bir an hangi anda yaratılmıştır? Zamana "kün" yani ol dendiğinde, zamanın olmadığı an nasıl bir andır ki, zamanın oluşma anı bir andır?!

Gözlemleyerek yakalayabileceğimiz minimum zaman dilimini kullandım sadece. Yoksa bunu yapabilen bir güç; saniyeleri de bölerek mikro saniyeleri barındıran sonsuz sayıda paralel evren yaratıp, tüm sistemi ve evrenin tüm tarihini bir mikro saniyede oluşturup yok edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paardon -- 13 Nisan 2016; 13:37:56 >
  • muratsal M kullanıcısına yanıt
    Bilimsel olarak mümkün olup olmaması durumu varsa, bu cevabı almak istiyorum aslında.

Muazzam sistematik bir evrende yaşıyoruz. Hayal gücümüzle biraz renklendirdiğimiz zaman çok daha fazla yaşanılası oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paardon

Öncelikle Big Bang'ten günümüze kadar olan süreci sonsuz paralel evrenlere yaydığımızı düşünün.

Her evrene belirli dönemleri yerleştirelim. Aynı evrenlerin içerisinde barındırdığı diğer paralel evrenlere yüzyılları, yılları, ayları, haftaları, günleri, saatleri, dakikaları ve saniyeleri böldüğümüzü canlandırın kafanızda. Elimizde sonsuz sayıda 1'er saniyelik evrenler olsun ve her biri aynı anda yaşansın ve bitsin.

Yani Big Bang şu an yaşanmakta. Her canlı şu an doğuyor, büyüyor, ölüyor ve şu an aslında kıyamet kopuyor.

Her evrene belirli donemleri yerlestirirsek, evrende 1 saniyede her sey degil de sadece ona verdigimiz donem gerceklesmis olmayacak mi ? Kurdugun mantigi tam anlamadim, soruyu da anlayamadim; boyle bir stratejiden kasit nedir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Orijinalden alıntı: paardon

Öncelikle Big Bang'ten günümüze kadar olan süreci sonsuz paralel evrenlere yaydığımızı düşünün.

Her evrene belirli donemleri yerlestirirsek, evrende 1 saniyede her sey degil de sadece ona verdigimiz donem gerceklesmis olmayacak mi ? Kurdugun mantigi tam anlamadim, soruyu da anlayamadim; boyle bir stratejiden kasit nedir ?

Şöyle;

Sonsuz sayıda 1'er saniyelik birbirine bağlı evrenin, geçişlerle(zıplamalarla) aynı anda yaşanıp bittiğini düşünün.

Örnek vermek gerekirse;

Bir tiyatro oyunun her saniyesinin farklı sahnelerde aynı anda oynanması.. (Oyuncular aynı olmak ve senaryoda hiç bir kopma yaşanmaması koşuluyla)
    Stratejiden kasıt da şu ki bunu Allah'ın varlığını sorgulayan bir şekilde değil, Allah'ın yöntemi olarak hayal ediyorum.

Beni bu düşünceye daldıran kafama takılan soru şu olmuştu.

Dünya'nın oluşması milyarlarca yıl sürdü. Ve Allah Kur'an'da Dünya'nın insanlar için yaratıldığını söylüyor.
    Allah, Adem ve Havva'yı Dünya'ya göndererek cezalandırmak istediyse bunun için neden milyarlarca yıl uygun koşulların sağlanmasını beklesin?

not: Şimdi Allah zamandan muaftır diyenler olacaktır ancak Allah, insanların algıladığı zamandan muaftır. Bilinci olan hiçbir varlığın zamandan muaf olması mümkün değildir. (Ya da zamandan olumsuz etkilenmez de diyebiliriz bu argüman için.)

ekleme: Bizler bu zıplamaları farketmiyoruz çünkü aynı anda tüm evrenlerde bulunabiliyoruz ki kuantum maddenin aynı anda birden fazla yerde bulunma yeteneği olduğunu söyler.
    Bu süreç bize ''ALGIYABİLDİĞİMİZ ZAMAN SİSTEMİ'' olarak gelirken, dışarıdan bir göz aslında tüm herşeyin 1 saniyede olup bittiğinin farkında olabiliyor.

Bu sebeple Allah, gelecekte yapabileceklerimizi biliyor çünkü zaten gelecekte geçmişle birlikte yaşanmış oluyor. Ve yine bu teze göre geleceğimizi bilmesi buna müdahele ettiği anlamına gelmiyor ve 'kader' argümanı temize çıkmış oluyor.

ekleme 2: Her birimizin yaşadığı Dejavular ve zamanda yolculuk hayalini oldukça kuvvetlendirmez mi bu tez?

ekleme 3: Bu fikri merkez olarak ele alırsak daha bir çok çıkarıma ulaşabiliriz ve bunun oldukça keyifli olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paardon -- 13 Nisan 2016; 13:58:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence bu tanımla değer olarak limitsel olmalı. Şöyle duşunelim. 1 tam değer var ve bu değere ne olabilir.

Bana göre bu değer eksilir. Bazısına göre artamaz. Ama birine göre bu tanım anlamsızdır.

Bu tanımlamada 1 değer kainatı oluşturmuşsa bu değer 1 tam değerinden eksilendir. 1 saniye eğer varsa butun kainat bundan eksiktir. Bazısına göre bu tanımlama değişmez.

Ancak bir kişiye göre bu değer azalmaz artar. Bu kişi kainata atfedilen toplam canlılık değerinden fazladır.

Bu değere mesela ruh veya enerji diyebilirsiniz. Ben soğuma diyorum.

O kişi ulu adam büyük insan dediğimiz bir kişiye ozgu değer dışında 1 tam değer daima eksilendir. Ulu kişi mutlak değer içerisinde 0 denen mutlak başlangıcı görebilir. Zira o kişi 1 den fazla olan ilk anda 1 den eksilen değerin farkındalığına da varmış olacaktır. Bu açıdan bizce 1 tam değer olan başlangıç kendisi geçildiği anda 0 denen başlangıç noktasına donecektir.

Toplam olarak kainatın zamanında bir değerin olamayacağı anlaşılacaktır. Kainatın kısa tarihi aslında değer olarak hiç oluşmamış olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• paardon kullanıcısına yanıt
    Bize oğretilen teoride cisimler uzay zamanı eğerdi. Bir nevi mekana batan zamanda sureçler vardı.

Ancak mesela bu kainatı mahir bir hanımefendi elleri ile kazak orer gibi ormuş olsaydı ne olabilirdi diye düşünülebilir mi?

Bir kazak tek bir hamlede tek yuzeye işlenirken mahir bir işçilik ile bu yuzeye her birisi diğerinin yanına gelecek şekilde iç cebi gibi keselerle donatılarak kazağın orulduğunu duşunelim.

1. Tezde bu keseler alt alta olamaz varsayımını kabul edelim. Zira bu durumda yuzeyi delip diğer uzaya sıçrama imkanı olmayacak.

Bu halde her bir uzay, mikro düzeyde gezegen ya da yıldız mekana batan zamanı değil mekanda anlam kazanmış zamanın dışa vurumsal halini yorumlama surecine donuşecektir. Bir şey kesenin içerisindeki gibidir ve zaman ve mekan sorgulandığı ilk anda cismin kendisinde aranamaz niteliktedir.

Klasik kuranda zaman ve mekan ayrıksı olamazken cismin zaman ve mekan artığı olduğu bir model tercih edilir ise bana göre mahir işçilik 2. Varsayım konusunda yani alt alta gelebilecek keseler konusunda zaman ve mekanın artık hallerinden zaman ve makanın tamamı konusunda eksilmeyen tam değer veren bir hale sebebiyet verebilir mi?

• element ağırlıklarının evrenimizin 1/4,5milyarı kadar olması gerekiyor. zor bir ihtimal, imkansız değil.

edit : kaynak toto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1BF783EF -- 13 Nisan 2016; 20:03:33 >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Hocam rica etsem örnekleri daha açıklayıcı yazar mısınız? Anlatmak istediklerinizi kafamda canlandırmakta çok zorlandım.
  • paardon kullanıcısına yanıt
    Konunuz benim de ilgimi çekmekte. Geniş bir zamanda daha anlaşılabilir şekilde katkı sağlamak isterim. Saygılarımla...

• Ben anladım sanırım.

Diyor ki, 1 saniyelik nefes verişimizde evrenin sonu geliyor, nefes alışımızı başlangıç olarak kabul eden bir başka 1 saniyelik evren oluşuyor. Sonra yine 1 saniye içinde yokoluyor, başka bir evren başlıyor. Bu öyle düzenli bir şekilde gerçekleşiyor ki hiç bir kesinti oluşmuyor, böyle bir şeyin olduğunu farketmiyoruz.

Çok olanaksız ama imkansız da değil bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fasmodey -- 14 Nisan 2016; 15:21:45 >
  • Fasmodey kullanıcısına yanıt
    Aksine geçiş yaptığımız evrenler de yok olmuyor. Sürekli olarak tekrarlanmaya devam ediyor. Bu düşünceye göre zamanda yolculuk da mümkün ancak 1'er saniyelik evrenlere büyük etkiler bırakılamayacağı için değiştirmek ve bozmak pek mümkün değil. Ve şöyle bir paradoks ortaya çıkıyor; 19 Nisan 1945 yılının gece 04:09:46 evrenine sıçrayabilen madde buraya bilinç olarak 04:09:47'de varmış oluyor. Ve henüz vardığı o evrenden tekrar 04:09:48'e sıçramış oluyor. Bilinç tekrar doğal sıçrayışla günümüze mi döner, yoksa günümüzdeki bilinci silinir kendisi doğal sıçrayışlarla, 04:09:48'den mi devam eder?

''Çünkü Rabbin tam gözetleme yerindedir, tam bir biçimde gözetlemektedir. '' -Fecr/14-

''Ateşin başında durduruldukları zaman bir görseydin onları. Keşke Dünya'ya tekrar döndürseler bizi de Rabbimizin ayetlerini yalanlamasak ve inananlardan olsak derler.'' -Enam/27-

Ayete göre kıyamet kopmuş, her birimiz yargılanmış kimilerimiz pişman olmuş. Belki ben aynı zamanda şu an cehennemde yanıyorum, belki de sen cennettesin ancak henüz doğal sıçrayışlarımız o noktaya gelmedi.

Devamı daha da ilginç ayetin;

''Hayır, evvelce gizledikleri belirdi artık, göründü onlara. Geriye döndürülselerde yine yaptıklarını aynen yapacaklar şüphe yok ki onlar yalancıdırlar.''

Burada da yargılanan bilinç gözlemci noktasına alınarak geçmiş izlettiriliyor ve bunu üzerinden cezalandırılıyor. Ancak değiştirmek mümkün değil çünkü bilinç sıçrayışı yaptığı zaman tekrar o anki bilincine/hafızasına/koşullarına dönerek o anı tekrardan yaşamaya mecbur kalıyor.

Beni en etkileyen ayetlerden biri de şu olmuştur Kur'an'da;

''İş, sizin bildiğiniz gibi değil! Ne olurdu, şaşmaz ve aldatmaz bir bilgiyle bilseydiniz!''
    Ne olurdu, şaşmaz ve aldatmaz bir bilgiyle bilseydiniz! denilen bilgi türü Bilim'dir. Hani Arapların terkedip de Türk Milleti'nin de öğrenmemesi için ellerinden geleni ardına koymadığı bilim.. İslamı yüceltecek olan tek şey bilimdir, gördük/göreceğiz/görüyoruz.

not: Arkadaşlar uyarayım tekrar hayal gücümden bahsediyoruz şu anda. Olabilirliğini konuşuyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paardon -- 15 Nisan 2016; 8:24:12 >

• zaman çok farklı bi kavram, insanlar için zaman dünyanın kendi etrafında ve güneşin etrafından dönüşüne göre oluşturulmuş bir kavram ki zaman, içinde yaşarken bile insandan insana farklılık gösteriyor, şu an birisi için saniyeler dakikaları kovalarken bir başkası için ilerlemiyor bile olabilir, yani zamanı bizler algılarımıza göre yaşıyoruz bir noktada. Dünyanın güneş ve kendi etrafında dönmediğini düşünürsek zaman diye bir kavram da kalmaz ortada yani yaratıcı katında ve ölümden sonra zaman gibi bir kavram bizim şu an bildiğimiz ve anladığımız şekliyle olmayabilir bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza_kadir -- 15 Nisan 2016; 14:28:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.