Şimdi Ara

HTC 10 resmen tanıtıldı: İşte cihaz hakkında tüm detaylar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
432
Cevap
2
Favori
5.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HTC 10 resmen tanıtıldı: İşte cihaz hakkında tüm detaylar!

    HTC’nin büyük yatırımlar yaptığı ve umutlar bağladığı yeni amiral gemi modeli İstanbul dahil eş zamanlı etkinliklerle resmiyete kavuşturuldu. Uzun yıllardır amiral gemi modellerinde One ismini kullanan firma, artık doğrudan sayılara geçiş yapmış. Gelin HTC 10 modelinin detaylarına giriş yapalım:

     

     

    Tasarım

     

     

    HTC 10, yıllardır alıştığımız metal kasa tasarımını büyük ölçüde yansıtıyor. Bu yıl farklı olarak, kenar kısımlarında yiv olarak da tabir edebileceğimiz köşeli bir tasarıma yer verilmiş. İlk izlenimler, bu tasarımın elde daha rahat tutuş sağladığını ve ince bir hissiyat verdiğini ifade ediyor. Bu arada, cihazın 9mm kalınlık değeri olduğunu belirtelim ancak 3mm kalınlığındaki bu yivler, bunu pek hissettirmiyor.

     HTC 10 resmen tanıtıldı: İşte cihaz hakkında tüm detaylar!

    Arka kısımda alıştığımız HTC logosu ve üzerindeki kamera-flaş kombinasyonuna baktıktan sonra, ön kısma geçelim. Yeni nesil One A9 ve X9 modellerinden ilham alan cihaz, ekranın altındaki HTC logosunu ve ekran üzeri menü tuşlarını kaldırmış. Bunun yerine, parmak izi okuyucu entegreli Home tuşu ve yanlarında kapasitif tuşlar sunuluyor.

     

    Yine alıştığımız BoomSound hoparlörler, bu kez çok farklı bir tasarıma bürünüyor. Daha önce, alt kısımdaki ızgaranın ikiye bölünerek ortasına Home tuşunu aldığını görmüştük. Görünümü biraz bozan bu tasarımdan HTC artık kaçınıyor. BoomSound ızgarasının bir tanesi ahize kısmında, diğeri ise en alt tarafta ve USB Type-C girişinin hemen yanında.

     

    Ekran

     

    Beklendiği gibi, HTC 10 modelinde 5.2 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlükte Super LCD 5 ekran kullanılıyor. SLCD 5 ile ilgili net detaylar bulunmasa da, daha canlı ve parlak renkler sunduğu, ayrıca dış mekanlarda çok iyi parlaklık değerlerine imza attığı ifade ediliyor. 2.5D kavisli panel ile Premium hissiyat güçlendiriliyor.

     HTC 10 resmen tanıtıldı: İşte cihaz hakkında tüm detaylar!

    Yonga Seti

     

    Bu yıl sayısız amiral gemisine hayat veren Snapdragon 820 yonga seti, HTC 10 modelinde de karşımıza çıkıyor. 2.2GHz saat hızında çalışan 2+2 şeklinde 4 adet Kryo özelleştirilmiş 64-bitlik çekirdeklere sahip olan yonga seti, Adreno 530 grafik birimi ile geliyor. 4GB LPDDR4 RAM ile birlikte HTC 10, performans açısından rakiplerinden aşağı kalmayacak. Burada elbette, yazılım-donanım uyumu son sözü söyleyecektir. Cihazda 32GB artırılabilir kapasite mevcut.

     

    Ultrapixel 2

     

    HTC’nin yıllar önce kendi çabaları ile geliştirdiği ve ilk nesil One M telefonlarında kullanmaya başladığı 4MP çözünürlüğündeki Ultrapixel sensör, ilk yılında başarılı olsa da, rakiplerin gelişen kamera teknolojilerine karşı güçsüz kalmaya başladı. HTC bir ara, Ultrapixel sensörlerden vaz geçerek standart çözünürlüklere yönelmişti ancak geri dönüşü muhteşem oldu.

     

    Ultrapixel 2 adındaki yeni teknoloji, 12MP çözünürlüğe sahip. Çözünürlüğün, fotoğraf kalitesini çok da etkilemediğini belirttikten sonra, Ultrapixel 2 teknolojisinin 1.55um piksel boyutu ve f/1.8 diyafram aralığı ile yüzde 130 daha fazla ışık aldığının altını çizelim. Bu sayede, HTC 10 çok karanlık ortamlarda daha iyi çekimler yapabilecek.

     HTC 10 resmen tanıtıldı: İşte cihaz hakkında tüm detaylar!

    Sensör testleri ile ünlü DxOMark, şimdiden cihazın kamerasını testlere sokmuş ve skorunu paylaşmış. Galaxy S7 ile birlikte HTC 10, dünyanın en iyi akıllı telefon kamerasına sahip ve puanı 88. Arka kamera ayrıca çift tonlu LED flaş ve lazer tabanlı otomatik odaklama ile destekleniyor.

     

    OIS destekli arka kameranın yanında 5MP çözünürlüğündeki ön kamera da OIS destekli. Dünyada bir ilk olan bu sensör ile artık sarsılmadan özçekimler yapabileceksiniz. RAW çekim yanında 4K video kaydı da mevcut.

     

     

    Yazılım

     

     

    Yazılım tarafında da bazı ilkler söz konusu. HTC, yeni Sense arayüzü için Google ile işbirliği yapmış. Daha önce de gündeme geldiği gibi, ana ekranda ikonlar ve widget’lar artık ızgara üzerinde değil serbest olarak da yerleştirilebiliyor. Ayrıca çeşitli resimlere kısayollar atanabiliyor. Böylece bir manzara resmi şeklinde ana ekranınızı süsleyebiliyorsunuz.

     HTC 10 resmen tanıtıldı: İşte cihaz hakkında tüm detaylar!

    İşbirliği konusuna dönersek, HTC oldukça sade ve yüklerinden kurtulmuş bir arayüz benimsemiş. Örneğin, çekim yaptıktan sonra doğrudan Google Fotoğraflar uygulamasına gidiyorsunuz. Yani yerleşik galeri uygulaması kalkmış. Sadece, daha iyi olduğunu düşündüğü için HTC, kendi mail istemcisini korumuş.

     

     

    Batarya

     

    Cihazda 3000mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor ve çeşitli yazılım optimizasyonları ile iki günü rahatça çıkarabiliyor. Elbette, Android 6.0 ile gelen Doze tasarruf modunun bunda katkısı büyük. QuickCharge 3.0 teknolojisi ile, bataryanın yüzde 50’si 30 dakikada dolabiliyor.

     

    Ses

     

    Bir dönem Beats Audio ile adını andığımız HTC, yeni amiral gemisinde ses konusuna önem vermiş. Üst kısımdaki ızgara içerisinde bir tweeter, alt kısımdaki ızgara içerisinde ise bir amplifikatör yer alıyor. Her hoparlör sürücüsü için ayrı bir amplifikatör sağlayan sistem, en iyi ses deneyimini amaçlıyor.

     HTC 10 resmen tanıtıldı: İşte cihaz hakkında tüm detaylar!

    BoomSound Hi-Fi olarak adlandırılan yeni ses sistemi, 24-bit Hi-res seviyesini de destekliyor. Ayrıca kutu içerisinde gelen Hi-res kulaklıklar takıldığında, standart ses de yukarı ölçeklenebiliyor. Apple AirPlay desteği ile artık uyumlu cihazlara müzik paylaşımı da mümkün hale getirilmiş.

     

    Kılıf

     

    HTC 10 ile birlikte önceki nesil DotView kılıflar tarihe karışıyor ve yerine IceView kılıflar geliyor. IceView kılıflar artık ekranın çözünürlüğünü çok daha iyi kullanıyor ve çok daha detaylı görüntüler sunabiliyor.

     HTC 10 resmen tanıtıldı: İşte cihaz hakkında tüm detaylar!

    Çıkış Tarihi ve Fiyat

     

    HTC 10 modeli için ilk dile getirilen fiyat 699$ civarında. Bugün itibariyle pek çok ülkede ön siparişler başlayacak. Mayıs ayının ilk haftasında da dağıtıma çıkacak. Ülkemizde de 2999TL şeklinde bir fiyatlandırma mevcut. Yani Galaxy S7 ve LG G5 modellerinin üzerine çıkıyor. 

     HTC 10 resmen tanıtıldı: İşte cihaz hakkında tüm detaylar!
     







  • son şansın htc

  • Fiyati 2999 lira hifi kulaklik hizli sarj destegi eklenmesi sonucu fiyat normal rakiplerine gore puan falan ile 2850 2900 arasi alinir heleki lg g5 2800 liradan sonra bu cihaz fiyatini fazlasi ile hakediyor.

    Bu arada cihaz gercekten iyi olmus htc yazisi sanal tuslar gitmis hele ki kilifi on numara yine

    Umarim bir an once gelir alanlara hayirli olsun bende siparis gecicem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın fiyatı 2.999 Tl olarak duyuruldu. Yani rakipleri ile arasındaki fark 200 Tl. Bana kalırsa kamera+işçilik+sense arayüzü+ses teknolojisi+kutudan çıkan kulaklık(ki başlı başına bir sebeptir bana göre) o 200 tl'ye değer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myxo -- 12 Nisan 2016; 16:08:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık ve net bu yıl tanıtılan en iyi telefon htc 10 dur.

  • Kılıf güzelmiş

  • HTC haberi olunca neden Mesut Çevik aklıma geliyor?

  • Yeni boomsound u denemek lazım.Ilginc geldi bana hifi desteği ve hifi kulaklık ile gelmesi benim için önemli bir artı lg de fazladan satmaya çalışıyor.

  • Canlı yayını seyredince,mesut çevik ve erdi abiyi gördüm akşama videoları gelir.

  • Tabiri caiz ise HTC Allah ne verdiyse abanmış,
    Her ne kadar fiyat 3 bin olsa da, rakiplerini de düşününce insanın iştahı kabarıyor.
  • Tasarım olarak halen S7 edge yi daha önde görüyorum. Malzeme kalitesi güzel htc nin. Yanlız batarya 3500 civarı olsa imiş daha tatlı olurmuş. İkisi arasında kalsam tercihim S7 edge olurdu. Bakalım belki de 3000 mah iyi sonuçlar verir sense arayüzü ile.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouTube da yeni klavye özellikleri de anlatılan video gördüm. Adamlar ona bile özenmiş bu sene gerçekten iyi çalışmış kamerası da baya iyi olmuş bekleyenlerin beklediğine değecek bir telefon olmuş kılıf da baya iyi dotwiew kılıflardan baya gelişmiş halde kulaklığa da özenmişler zaten iyiydi şimdi daha premium olmuş. Bu sene güzel bir sıçrama yapacak gibi ve seneye tasarım konusunda da tam premium ürün çıkarırlarsa rakip tanımazlar artık...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TnesQuare

    HTC haberi olunca neden Mesut Çevik aklıma geliyor?





    Hatırladığım kadarıyla adamın yıllar önce bi HTC One m7 si vardı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir zamanlar iphone 4 alınır mı HTC çok güzel diyen arkadaşların HTC telefonları bir bir ellerinde patladı.Hepsi can çekişerek mefta olurken şuan tüm gereksinimleri benim iphone 4 karşılıyor ve ilk günki sağlamlıkta.Önemli olan 3 bin liralık telefonun 2 sene sonra nerelerde olacağı..Cart curt yeni diye tanıtılan özellikler birşey ifade etmiyor benim için..

  • Bu telefon HTC yi kurtarır

  • hTC, Son şansını iyi değerlendirmiş gibi görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 1.5 yıldır HTC Desire 816 sahibiyim, telefondan memnunum fakat yer kalmadı, 8 gb'lık kapasitesi var yetmiyor, yeni uygulama kuramıyorum :D Bu sebeple amiral gemilerden birine geçmeyi düşünüyordum. S7 Edge almamak için kendimi baya frenledim, hatta avmlerde yolumu değiştirdim. HTC 10'u da bir görelim ona göre hareket ederim diyordum. İyi ki beklemişim. Snapdragon 820, Kulaklık kalitesi, Boomsound, Usb-c type, full metal kasa ve yeni kamera teknolojileriyle gerçekten bu yılın en iyi telefonu olmuş. Ön taraftan bakınca S7 Edge kadar yakışıklı görünmüyor fakat arka kısımda S7 Edge'den kat kat önde. IceView kılıf ile beraber almayı düşünüyorum. Telefon için umarım fazla beklemeyiz, mayıs sonu değilde başı olursa çok makbule geçer. ^^

  • Umarim kronik sorunları çıkmaz ve plus modeli gelmez. Cok sahane gorunuyor cihaz

  • Abi iyi hoşta o fiyatlar nedir öyle ya, sadece htc için değil yani bu telefonların çok sağlam bir bilgisayar veya beyaz eşya fiyatına gelmesi nedir arkadaş ?

  • En son kendime aldığım telefon nokia n73'dü, daha sonra onu kaybedince telefonlardan soğudum yaklaşık 10 senedir kendime telefon almıyordum ilk kez bir telefona böyle heyecnalandım ve almak istiyorum.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.