Şimdi Ara

Java ile mahkemelik olan Android, Apple'ın Swift diline yönelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Java ile mahkemelik olan Android, Apple'ın Swift diline yönelebilir

    Android işletim sistemi üzerine Oracle ile uzun soluklu hukuk mücadesini sürdüren Google, Apple'ın oldukça popüler Swift programlama diline doğru büyük bir değişime hazırlanıyor. The Next Web kaynaklı yeni bir rapor, arama devinin Android platformuna yönelik uygulama yapan programcılar için Swift dilini birinci sınıf dil seçeneği yapmayı planladığını bildiriyor.

     

    Ayrıca Bkz.iOS 10'da ön yüklü gelen uygulamalar gizlenebilecek
    Böylece Google, geliştiricilerin Android için uygulama oluştururken günümüzde sıklıkla kullanılandıkları Java programa dilinin yanı sıra Swift ile çok daha kolay uygulama inşa edebilmelerini sağlayacak. Oracle, 2009 yılında Java programlama dilinin yaratıcısı Sun Microsystems'i satın almış ve Google'la uzun süreli bir hukuk mücadelesine başlamıştı. Şirket son olarak Java'nın belirli kısımlarının Android içerisinde kullanıldığını ve haklarının ihlal edildiğini iddia ederek Google'dan 8.8 milyar dolarlık tazminat talep etmişti.

     

    Apple, kendi geliştirmiş olduğu Swift programlama dilini 2015 yılı sonunda herkesin dilediği gibi kullanabilmesi için açık kaynak olarak sunmaya başladı. Şirket geliştiricilerin katkısıyla Swift'in daha da iyileştirilmesini ve daha fazla platformda kullanılmasını sağlamak amacıyla bu şekilde bir karar aldığını açıklamıştı. Bu da Google'ın Swift'i ücretsiz olarak kendi amaçları doğrultusunda istediği gibi şekillendirebileceği anlamına geliyor. Şirket muhtemelen mahkemenin gidişatına bağlı olarak Java'dan bir çıkış yolu olarak Apple'ın programlama dilini kullanabilir.

     







  • Bence daha iyi olur :D Mobil platforma uygulama yazar iken farklı dilleri öğrenmek zorunda kalmayız.

  • mağaza sil baştan olmaz mı bu durumda?

  • Sırf bu yasal durumdan dolayı N versiyonu yapıyor sanıyordum. android 8de artık yeni altyapı ile sistem göreceksek eski versiyon programları emulatorle filan mı calistiracak?

  • Yani java ya mahkum olmamak icin apple'a mahkum olacak. Gunun birinde apple kaynak kodlarini ucretsiz dagitmiyorum derse ....

  • Ya bu teknoloji şirketlerine ne oluyor yahu Microsoft linux olmak ister Google Swifti ister bunlar şaka mı yapıyor acaba anlamıyorum. Ayrıca OpenJDK var kardeşim Java gibi ağzına kadar dolu bir dili bıraktırıp Swift'e geçebileceğini mi sanıyorsunuz.

    Olursa on numara olur orası ayrı tabi.

  • "geliştiricilerin Swift ile çok daha kolay uygulama inşa edebilmelerini sağlayacak. "

    Madem yukarıda alıntı yaptığım gibi bir şey var ve uygulama kolay inşa edilebiliyor, o zaman zaten geçmemesi hata...

  • Hem kullanıcı hem de geliştiriciler için yararlı olur artık baştan savma Android uygulamaları olmaz sadece yazmak için yazılmış olmaz uygulamalar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

    Ya bu teknoloji şirketlerine ne oluyor yahu Microsoft linux olmak ister Google Swifti ister bunlar şaka mı yapıyor acaba anlamıyorum. Ayrıca OpenJDK var kardeşim Java gibi ağzına kadar dolu bir dili bıraktırıp Swift'e geçebileceğini mi sanıyorsunuz.

    Olursa on numara olur orası ayrı tabi.

    Zaten su an lolipop ve marshmallow da open jdk kullanılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrOaTaN

    quote:

    Orijinalden alıntı: CooL_ROMEOYa bu teknoloji şirketlerine ne oluyor yahu Microsoft linux olmak ister Google Swifti ister bunlar şaka mı yapıyor acaba anlamıyorum. Ayrıca OpenJDK var kardeşim Java gibi ağzına kadar dolu bir dili bıraktırıp Swifte geçebileceğini mi sanıyorsunuz. Olursa on numara olur orası ayrı tabi.
    Zaten su an lolipop ve marshmallow da open jdk kullanılıyor.


    Hayır kardeşim hala java kullanılmakta. Yeni versiyonlarda openjdk düşünüyoruz demişlerdi fakat ses yok hala

  • her zaman söylüyorum bugün google yazılım firması gibi görünen bir reklam şirketidir öyle olmasa yazsın iki dakikada kendine bir platform devam etsin ikinci bir örnek android işletim sistemi sıradan bir linux dağıtımından farksızdır küçük bir kadroyla herkes kendi dağıtımını ortaya koyabilir bunun için dev olmaya gerek yok buradan anlayın, peki bunu neden yazdım google'a antipati duymuyorum sadece çok büyük yazılım devi gibi gösteriliyor esas amaçlarının ve gelirlerinin kaynağını belirmek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 8 Nisan 2016; 14:19:10 >
  • Swift açık kaynak kodlu olması onu kolaylıkla başka işletim sistemlerine uyarlanmasını sağlamıyor ne yazıkki ios a uygulama geliştrmek için bile mac os platformunu zorunlu tutan bir şirketten bahsediyoruz(Virtual machine kullanarak bu sorun aşılır ama ginede engel) Ayrıca apple yeni macbook air a tek usb bağlantısı koyup sonra usb hub fazladan para isteyen bir firma google böyle bir şey yapacağını düşündüğü an dava açar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WHITE_Wolf -- 8 Nisan 2016; 14:24:45 >
  • Geliştiriciler ne olacak ? Ayrıca Swift yerine C ++ kullanır böyle bir durum olsa büyük ihtimalle.

  • Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın kullanabilirsiniz. Opsiyoneldir Android Studio seçim şansı sunuyor open jdk ya da oracle jdk ya da destek var(ikiside java sonuçta) ama open jdk önerilmiyor performans düşüşleri ve belli hatalar oluşabilir diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooL_ROMEO -- 8 Nisan 2016; 15:27:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

    Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın kullanabilirsiniz. Opsiyoneldir Android Studio seçim şansı sunuyor open jdk ya da oracle jdk ya da destek var(ikiside java sonuçta) ama open jdk önerilmiyor performans düşüşleri ve belli hatalar oluşabilir diye.

    Yazma ortamında ikisinide kullanabiliyorsunuz fakat android kendi içinde java api'lerini kullanıyor şuan, zaten google o yüzden davalık. Android N ile openjdk'ya geçilebilir dediler fakat şuanlık öyle bir durum yok gibi.
  • marketteki uygulamalar baştan yazılırsa fena olur
  • CooL_ROMEO kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğimse lollipop ve marshmallowda openjdk öneriliyorBu sitede yazmaktadır.
    https://source.android.com/source/requirements.html
  • CrOaTaN kullanıcısına yanıt
    http://developer.android.com/sdk/installing/index.html

    Jdk linki oracle a yönlendiriyor.

    İstediğiniz javayı kullanabilirsiniz ama genelde her yerde önerilen oracle jdk. Kütüphane farklılıkları olduğu için ileri derecelerde sıkıntı yaşanabilir diye önerme yapılıyor ,çok da önemli değil esasen(en azından bir developer için ).
    Ben bir süre openjdk kullanmıştım ama sonra ubuntuda sorun çıkarmıştı ve oracle jdk ya geri dönüş yaptım.

    http://stackoverflow.com/questions/17360011/technically-what-is-the-main-difference-between-oracle-jdk-and-open-jdk

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • en azından uygulamalar daha iyi olur belki...

  • Google esnek bir dil neden geliştirmez anlamadım gitti. Vala gibi transpiler yazsalarda olur.

    Gerçeği Go var ama pek başarılı olmadı sanırım. D, Swift için güzel bir alternatif olabilir. Şuan uyuyan aslan olan D'nin gelişmesine çok büyük destek verirlerse geleceğin C++ olma yolunda.

    Yada Javascript ile işi götürebilirler. Ellerinde JS dünyasında standart olmuş V8leri var iken kullanabilirler.

    Google gerçekten bu Android ile ne yapacağını kestiremedi. Bence kararı kütüphane değil, syntax konusunda karar vermeliler. C-type'dan uzaklaşıp, Python ve Ruby tarzı sentez bir dil bulsalar geliştiriciler için büyük iyilik olurdu.

    Clojure var ama oda günümüzün programlama anlayışından uzak.

    Edit: Swift hangi lisansda tam anlamış değilim. Standartını korumak için özel lisans sahip. O zaman özgür lisanstan çıkar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper# -- 9 Nisan 2016; 2:18:31 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.