Şimdi Ara

iOS zayıf iPhone 6S satışları nedeniyle Android'le savaşını kaybediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
3
Favori
5.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iOS zayıf iPhone 6S satışları nedeniyle Android'le savaşını kaybediyor

    Apple'ın son birkaç yıldır devrim yaratacak yenilikçi ürünler çıkarma konusunda sıkıntı yaşadığı ve bir inovasyon krizi içersinde olduğu söyleniyor. Şirketin son dönemlerde birkaç yıl önce tasarlanmış ürünlerini yeniden icat etmeye odaklanması, önemli pazarlarda kayıp yaşamasına neden oluyor.

     

    iOS platformu bir yıl önce piyasaya sürülen iPhone 6S ve 6S Plus modellerine olan zayıf talepten etkilenmişe benziyor. Yeni iPhone'lar için telep düşmüş durumda ve bu yıl 200 milyon eşiğinin altında kalması bekleniyor. Kantar tarafından sağlanan yeni veriler daha fazla kullanıcının Android'e geçiş yaptığını ortaya koyuyor. Apple'ın iOS platformu büyük pazarlarda kullanıcı kaybederken Android'in payı hemen hemen her ülkede artmaya devam ediyor.

     

    Avrupa performansı

     

    Avrupada örneğin Android, EU5 bölgesinde en az yüzde 6,7'lik bir büyüme (Şubat 2015 ve Şubat 2016 karşılaştırıldığında) elde ederek, tüm pazarlarda artış gösterdi. En önemli büyüme de 12.1 puanlık rekor artışla payını yüzde 78.4 seviyeye ulaştırdığı İtalya'da kaydedildi. Aynı ülkede iOS 3.2 puanlık bir kayıp yaşayarak yüzde 14.3 oranına düştü.

     

    Fransa'da iOS 1.7'lik düşüşle yüzde 19.9 oranına gerilerken, Android 9.1 puanlık artışla yüzde 71.8'lik paya ulaşmış durumda. iOS pazar payının artış gösterdiği tek ülke İspanya oldu. Apple'ın işletim sistemi bu ülkede 0.4 puan artışla yüzde 9.1 seviyesine ulaştı. Aynı zamanda Android, ülkede 2.0'lık yükselişle yüzde 90'lık bir paya sahip olmayı başarmış durumda. Bu da İspanya'daki her 10 telefondan 9'unun Android'den güç aldığını anlamına geliyor.

     

    Ayrıca Bkz.Güncel Android kullanım oranları açıklandı
    ABD performansı

     

    Amerika Birleşik Devletleri, iOS için önemli bir pazar olmaya devam ediyor. iOS ülkedeki pazar payının 0.5'ini kaybederek yüzde 38.3'e gerilemiş durumda. Android ise ABD'deki cihazların yüzde 58.9'una hükmetmeye devam ediyor. İstatistiklere baktığımızda 0.2 oranına sahip olan diğer mobil platformların neredeyse adlarının bile geçmediğini görüyoruz. Veriler, Windows'un 2.2 puanlık bir düşüşle sahip olduğu 4.8'lik paydan önemli bir kayıp yaşayarak yüzde 2.6 seviyesine gerilediğini ortaya koyuyor.

     

    Kantar mevcut alıcıların artık üst sınıf cihazlara para harcamak istemediğini belirtiyor. Şirket, Android'in hızlı büyüme nedenini, Google'ın işletim sisteminin çok daha uygun fiyatlı seçeneklere sahip olmasına bağlarken, iPhone SE satışlarındaki büyümenin kısa vadede iOS'u kurtarmaya yardımcı olabileceğini ifade ediyor.

     

    iOS zayıf iPhone 6S satışları nedeniyle Android'le savaşını kaybediyor 







  • Bomb has been planted

  • Stabil sekilde kan kaybediyor Apple

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300-500e iOS olsaydı oran düşmezdi.Yanlış matematik hesaplarıyla düşüş varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu daha iyi günleri. İphone 7 adam gibi özelliklerle çıkmazsa işleri zor.

  • Biz bunları 2 yıldır söylüyoruz. Ve daha kötüsünü söyleyelim bu gidişle sonu Nokia..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 senedir adam akilli yenilik getirmedi. Ekran boyutu ve parmak izi okuyucu disinda elle tutulur bi degisiklik yapmadi. Donanim yenileyip piyasaya telefon sunuyorlar. ozellik yok telefonda. Goz boyuyorlar Yok batarya %7 buyudu. Yok grafik gucu yok islemci gucu onceki modelden %50 %70 daya iyi. Telefonda Sanirsin Farcry oynuyoruz.

    Iphone Kendi reklaminda bile soyluyor. Cok fazla bi degisiklik yok diyor. Resmen Keriz yerine koyuyor insanlari

    Begenmediginiz samsung s7 edge ile cağ atladi resmen

    Simdi iphoneciler gelir. Ios stabil. Kasmaz. Uzun sure guncelleme destegi var vs vs. Birakin bu isleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iOS'u iOS yapan özellikler bu kadar pahayı iOS 7 den beri hak etmiyor. İ6 kullansam da fikrim böyle. Cihaz sıkıyor, şarj desen zaten allaha emanet 😄

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ios 7,8,9 daki ergen teması değişmeli, acilen...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece Apple değil ki diğer üreticilerde de bir yenilik yok ona bakarsanız. Tüm cihazlar birbirine benziyor özellik bakımından. Kimisinin işlemcisi iyi kimisinin kamerası. Bu nokta da artık yeni bir teknoloji gelişmesi gerek. Yoksa mevcut teknolojik çözümler arasından bir cep telefonuna eklenecek pek az şey kaldı.
  • Kar payına baksan apple yine %80en az mobil piyasadaki parayı cukluyor. Bu tarz haberlere inanmayın. Htc ve amd 10 yıldır batıyor. Hep zarar sonuç yok. Apple 300milyar kazanacaksa arttıramadı diye böyle haberler çıkıyor. Görende apple kötüye gidiyor zannediyorlar.

  • Haberin Özeti:Apple satışlarını arttıramıyor(satmıyor değil)

  • Doyduk arkadaşlar, piyasa doydu. Sadece apple değil diğer üreticilerinde sıkıntısı bu. Yeni farklı birşey yok. Ram, mp, ekran, işlemci artıyor başka birşey yok. Artış olmasıda ekstra birşey katmıyor kullanıcıya. Dört yıllık cihazla yaptığını bugün çıkan cihazlarla da yapabiliyorsun. Yenilik falan kalmadı yani kimse yok ekran kavisli yok şarjı üç gün falan anlatmasın. Artık donanımdan ziyade yazılımlara ağırlık verilmeli bence, iki üç yılda bir model ve ücretli yazılımla işi götürebilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsungun s7 ile atladığı çağı appleın iphone 7 ile atlaması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "...bir yıl önce piyasaya sürülen iPhone 6S ve 6S Plus modellerine..." derken sayın editörüm ne nemek istediniz. 31 Aralık'da piyasaya çıkan bir ürün, 1 Ocak'da bir yıl önce mi piyasaya sürülmüş oluyor?

  • Steve reyiz :/

  • Dünyada satılan 50-150$ badındaki Android telefonları bile kapsayarak yapılan bu kısyaslama biraz saçma oluyor. Tüm ana üreticilerin orta-üst seviye telefonlarının satış adetleri toplamı bile iPhone'a yakşamıyor. Konu kar olunca tüm Android camiası nal topluyor. Bu malesef kötü bir durum. Hiç sevemesemde iPhone'a birşey olduğu yok, Piyasayı malesef iPhone domine ediyor, etmeye de dema edecek. Laf olsun diye ekma armut üzüm marul bir sepete konup kıyaslayarak haber yapanlara diyecek laf bulamıyorum.

  • Tek bir uretici firma ile dunya kadar markanin urettigi telefonlarin analizleri bana cok mantiksiz bir olay olarak gorunuyor.

    Sonucta Apple tek bir firma ve kendi donanim,yazilimini gelistiriyor.

    Android kullanan telefonlari ureten firma sayisi dunya kadar ve genel itibariyle uygun fiyatli telefon uretiyorlar.

    Tabiki Android satisi ve kullanimi artacak.Esit sartlarda yapilan bir rekabet degil bu olay.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ygultekin82

    300-500e iOS olsaydı oran düşmezdi.Yanlış matematik hesaplarıyla düşüş varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor.

    bende tam tersi görüyorum durumu 300-500 hatta 1000e ios olsaydı bu kadar iyi olmaz ve tutulmazdı. eski iphoneların ne hale geldiğini her güncellemeden sonra görüyoruz. ios bence en güncel ve en güçlü cihazlarda mükemmel çalışan bir işletim sistemi her seviye cihaza hitap etmiyor.

    ek: diğer herkese katılıyorum bu bildiğin elmayla armudu karşılaştırmak.. sadece üst seviye telefonları karşılaştırmak lazım düzgün bir analiz için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnan96 -- 6 Nisan 2016; 19:26:47 >
  • 6 plustan androide geçtim memnunum Apple ciddi bir değişiklik yapana kadarda android kullanıcam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.