Şimdi Ara

Mimar için 4000TL Lik Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Mimarlik bolumunh yeni bitirdim ve yeni bir masaustu bilgisayara ihtiyacim var. Maximum butcem 4000TL. Bu fiyata guzel bir monitor ve ssd dahil olursa cok memnun olurum. Alıs sebebim mimari anlamda renderi yani 3boyutu kısa sürede almak, çizim programlarında takılma olmadan en iyi şekilde çizim yapabilmek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İ7 6700k işlemci
    16 gb kingston hyperx fury 2666 mhz ram
    Gigabyte z170 k3 veya x3 anakart,asus z170p de olur anakart
    250 gb ssd samsung 850 evo
    1 tb wd blue hdd
    Dark n10 kasa
    Thermaltake 750w psu
    Dark aqua force sıvı Soğutma
    Monitör lg 25' ultra wide ips vatanda tam mimar için

Ekran kartını sonra alırsın oyun oynamayacaksan,oda olsun diyorsan işlemciyi i5 yapıp anakart ve ramden kısıp bir ekran kartı ekleyebilirsin,forumdaki arkadaşlar sağolsun herşeyi oyuna göre önerdikleri için bu programlarda işlemci ve ramin önemini umursamadan git 1400 liraya 1200 liraya ekran kartı al diyorlar,bu tarz progrmalarda işlemci en önemlisi autocad,revit,3dmax vs. Ekran kartı ihtiyacı duyan mimari program lumion var diğerleri bildiğim kadarıyla işlemci odaklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HedoTurkoglu -- 5 Nisan 2016; 14:47:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HedoTurkoglu

İ7 6700k işlemci
    16 gb kingston hyperx fury 2666 mhz ram
    Gigabyte z170 k3 veya x3 anakart,asus z170p de olur anakart
    250 gb ssd samsung 850 evo
    1 tb wd blue hdd
    Dark n10 kasa
    Thermaltake 750w psu
    Dark aqua force sıvı Soğutma
    Ekran kartını sonra alırsın oyun oynamayacaksan

Adam mimarım diyor 3d render alıcam çizim yapicam diyor iyi misiniz ?

• Tomurxx kullanıcısına yanıt
    Eyvallah bende yapıyorum kendimde mimarlık okuyorum ve kullandığım programların %90 ı işlemci gereksinimi duyuyor,hemem çok bilmişlik yapmayalım

• HedoTurkoglu kullanıcısına yanıt
    revitte gtx 560ti den sonra gtx 770 e gecince viewport ta ciddi performans artisi oldu. tabiki quadro ile karsilastirilamaz. ama siz dahili gpu yetermis gibi konusuyorsunuz

*autocadde 2d cizerken tabi dahili gpu yeter

herhangi bir 3d uygulama olsun directx veya OpenGL kullansin buna ragmen pc de %90 islemci önemli diyip mimarlik okuyorum demek....

*hocam siz biraz daha arastirin.
  • quote:

Eyvallah bende yapıyorum kendimde mimarlık okuyorum ve kullandığım programların %90 ı işlemci gereksinimi duyuyor,hemem çok bilmişlik yapmayalım

Yapiyorsun ama hiç bişeyden haberin yok.
    Ne yazıyor burda ?

Adı bile nvidia mental ray.

http://www.nvidia.com/object/nvidia-iray.html

Cuda nedir önce onu öğrenelim.
    cuda kısaca nvdianın patentli teknoljisi olup kartlarına entegre ettiği ve yazılımla desteklediği paralel hesaplama mimarisidir destek verdiği gtx2 serisinden gtx 9xx serisine kadar vardır.
    burda amaç gpu corelarının çekirdeklerinin hepsini tek çatı altında birleştirip yapılcak iş yükü yada hesaplamının hızlıca yapılmasıdır.

Yani neymiş cudayı kullanan render programları süreyi kısaltıyor.

https://m.youtube.com/watch?v=mqt3kPc0zik

https://m.youtube.com/watch?v=dcqjyOW2RtM&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tomurxx -- 5 Nisan 2016; 15:44:18 >

• Laptopumda gt525 m var revit,3dmax,archicad gibi programlarda yoğun malzeme ve çok yapılı bir dosyada 3d view da hareket ettiremezken doğru dürüst 6700k dahili gpu serbest şekilde dolaşıyorum ,mayada mental rey de tam 11saat süren render 6700k dahili gpuda 1 saat bile sürmedi.benim asıl değinmek istediğim alacaksada oyun odaklı olmayacağından r9 380x 980 tl dersek hayli hayli yeteceği kanaatindeyim,gtx 950 960 bile alsa hayli hayli yeter
    Dahili gpu testleri
    http://www.tomshardware.com/reviews/skylake-intel-core-i7-6700k-core-i5-6600k,4252-5.html

http://www.tomshardware.com/reviews/skylake-intel-core-i7-6700k-core-i5-6600k,4252-8.html

http://www.tomshardware.com/reviews/skylake-intel-core-i7-6700k-core-i5-6600k,4252-7.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HedoTurkoglu -- 5 Nisan 2016; 17:07:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4000TL Sistem tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Laptopumda gt525 m var revit,3dmax,archicad gibi programlarda yoğun malzeme ve çok yapılı bir dosyada 3d view da hareket ettiremezken doğru dürüst 6700k dahili gpu serbest şekilde dolaşıyorum ,mayada mental rey de tam 11saat süren render 6700k dahili gpuda 1 saat bile sürmedi.benim asıl değinmek istediğim alacaksada oyun odaklı olmayacağından r9 380x 980 tl dersek hayli hayli yeteceği kanaatindeyim,gtx 950 960 bile alsa hayli hayli yeter
    Dahili gpu testleri
    http://www.tomshardware.com/reviews/skylake-intel-core-i7-6700k-core-i5-6600k,4252-5.html

http://www.tomshardware.com/reviews/skylake-intel-core-i7-6700k-core-i5-6600k,4252-8.html

http://www.tomshardware.com/reviews/skylake-intel-core-i7-6700k-core-i5-6600k,4252-7.html

Şimdi hocam dahili gpu yeter mi yani ekran karti almaya gerek yoksa ben nasıl lumio ile cizim yada 3d cizim yapacagim . Kafam karisti.

Size ve diger arkadaslara tesekkur ederim cevaplarinizdan dolayi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkamacar -- 5 Nisan 2016; 18:29:14 >

• erkamacar kullanıcısına yanıt
    almaniz gerekir hocam. Dahili gpu sadece 2D cizimlerinde iyi. 3D isin icine girince ne kadar para o kadar performans, sizin icin uygun f/p karti secip olaya kaldiginiz yerden devam etmenizi öneririm.

*Arkadasin dahili gpu testi diye gönderdigi linkler bir kere islemci testi.... Eger ayni linkte sayfa 10u bize gönderse ve diger dahili gpu islemcilerden iyidir sudur budur dese isabetli olacakti.

hele lumion icin. min 4gb ekran kartina sahip olmalisiniz. ve lumiondanhttps://lumion3d.com/blog.html?post=140273296055 görülecegi üzere "Lumion6" icin gtx980 ideal karttir denmis. Ama sizin bütcenize göre gtx960 alabilirsiniz, gtx 970 ve gtx 980 bütceyi asiyor.

• Diger arkadaslar daha uygun fiyatli biraz daha iyi bir sistem önerebilirler ama ben fikir vermesi amaciyla söyle bir sistem olabilirdi diyeyim. En azindan fiyati görmüs oluruz.

Hocam is yapacaginiz icin i7 6700K, 16gb ram ve ssd zorunlu tuttum. psu yu da biraz pahalisini sectim. Daha ucuz güc kaynagi alabilirsiniz 450-550W lik mesela secilebilirdi. ama ilerde yeni ekran karti almak istediginizde mesela gtx980 ayari bir ekran karti ile sorunsuz kullabileceksiniz benim söyledigimi, yahut 22TL ucuza Corsair VS650W secilebilir, tercih meselesi bir yerde.

monitorsüz fiyat bu, monitor tavsiyesini kullanan arkadaslardan alirsiniz, ben 27" philips 273ELH kullaniyorum, tarih oldu piyasada yok
    Bu mesaja eklenen görseller:

Mimar için 4000TL Lik Sistem Tavsiyesi

Dostum demek istemem şuki ortada zaten bir sürü söylenti var yazın yeni kartlar çıkacak gibisinden açıkca söyleyeyim oyun oynanmayacaksa bir karta bin lira üstü türkiye de vermek biraz fazla.Birde ben kendi adıma diyorum profesyonel animasyon yapmıyorum basit yapıyorum bundada şuan benim işimi görüyor,render olarakda ahım şahım animasyon render işi yapsam ekran kartını da üst düzey düşünebilirdim ama benim yaptığım bir modelde bir toplu konut modelinde bitirip bir açıdan render aldığımda bakın tekrar diyorum image render,video render değil işlemci işi görüyor.
    Demem şuki ekran kartı bu iş için heran değişebilir.500 1000 lira arası da yeter Türkiye de alınacak bir ekran kartı işi lakin ben çok profesyonel çalışıyorum bu işlerin piriyim render ve video animasyonda piyasada öne çıkıyorum diyorsanız verebilirsiniz ekran kartına bütçenizi ben oyun oynamadığımdan vermedim okul işlerinide görüyor fiyatlar düşünce alırsam alırım yazın yada sonbaharda aciliyetim yok.

fakat ufak bir ayritiyi paylasayim hocam, revitteki mental ray direk cpu üzerinden render aliyor, ve eger maya da render parametrelerinden GPU yu secmezseniz yine CPU üzerinden render alir. Mental ray ile hem cpu hem gpu render alabilirsiniz. iray olayi cok yeni daha bende revit icin iray i hala bekliyorum daha cikmadi ama cikacakmis

*arkadasin 11 saat iken 1 saate düstü demesi bu yüzdendir, dahili gpu ile ilgisi yok.

ve evet bir konuda daha hakli gt525m den cok daha iyidir i7 6700k nin dahili gpu su
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Sabahtan beri 4000 lira mimari program olacak sistemde işlemci yüksek tutulmalı demeye çalışıyorum tutupta ekran kartına 1 400 lira verene kadar.O renderın sürelerini bana gpu belirliyor desene hadi bunuda de lütfen.Ekran kartı alma demiyorum kendimden ve gördüğüm olayı söylüyorum fikrimi arkadaşa belirtiyorum,siz ikiniz başka birşeyin kavgasını veriyorsunuz.500 900 liralık bir kartda işini görecektir diyorum daha açık anlatıyım mı ister misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HedoTurkoglu -- 5 Nisan 2016; 22:43:04 >
  • Renderin süresini gpu da büyük etken ati ve nvidia şirketleri etken olmasa bu kadar aptal olamaz heralde quadro ve firepro ekran kartlarına yatirim yapmazlardı bir düşün derim.

ekran kartı konusunda herkes kararsız ben de tam etkisin bilmediğim için gtx 960 koydum gene de monitör yok
    İşlemci: Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8MB Cache LGA 1151 İşlemci - 366,65$ + KDV = 1.228,72 TL
    Anakart: Gigabyte GA-Z170-HD3 Intel Z170 1151 Soket DDR4 3466MHz Sata 3.0 Usb 3.0 ATX Anakart - 116,00$ + KDV = 388,74 TL
    Bellek: GSkill RipjawsV 16GB(2x8GB) 3000MHz DDR4 RAM Bellek - F4-3000C15D-16GVR - 110,89$ + KDV = 371,61 TL
    Ekran Kartı: Asus GTX960 STRIX GDDR5 4GB 128Bit DX12 Ekran Kartı (GTX960-DC2OC-4GD5) - 273,00$ + KDV = 914,88 TL
    SSD: Samsung 850 Evo 250GB 540-520MB/s SSD (MZ-75E250BW) - 89,38$ + KDV = 299,53 TL
    İşlemci Soğutucu: Akasa Venom Voodoo 2x12cm PWM Fanlı Intel / AMD Uyumlu İşlemci Soğutucu - 55,00$ + KDV = 184,32 TL
    Kasa: Aerocool Strike-X Xtreme 600W "Devil Red" Edition 2 x USB 3.0, 3 x Fan Mid-Tower Kırmızı - Siyah Oyuncu Kasası - 99,00$ + KDV = 331,77 TL
  • Arkadaslar peki quadro k2000 k4000 gtx960 gtx970 leri karsilastirirsak hangisi daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkamacar -- 6 Nisan 2016; 8:23:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkamacar

Arkadaslar peki quadro k2000 k4000 gtx960 gtx970 leri karsilastirirsak hangisi daha iyidir.

Sen şimdi tam olarak hangi programlar üzerinde çalışacaksın profesyonel olarak.

Archicad 19 ( Çizim &Modelleme) *****
    3d Max (Model & render) *****
    Lumion (render)***
    Autocad (Çizim)*
    Photoshop***

kullanma sıklıgımı '' * '' ile belirttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkamacar -- 6 Nisan 2016; 12:55:54 >
  • ADAM 3D CİZİM YAPACAM DİYOR EKRAN KARTINA GEREK YOK DİYEN VAR HADİ EKRANKARTINA GEREK YOKSA 750W POWERA NE GEREK VAR.
    VAKTİM OLURSA CIKARTACAĞIM BİR SİSTEM SANA.
  • HedoTurkoglu kullanıcısına yanıt
    Hocam render alırken hızlı işlem gösterebiliyor mu işlemciniz?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.