Şimdi Ara

iPhone 7 bile düşüş eğilimde olan iPhone satışlarını kurtaramayabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPhone 7 bile düşüş eğilimde olan iPhone satışlarını kurtaramayabilir

    Apple bu yıl sadece iPhone SE modelini piyasaya sürdü ve şirket Eylül ayında iPhone 7'yi pazara sunmak için çalışıyor. Ancak gözlemciler iPhone serisindeki satışların bu modellerin gelmesine rağmen düşmeye devam etmesini bekliyor.

     

    KGI analisti Ming-Chi Kuo, 9to5Mac tarafından ele geçirilen yatırımcı raporunda, iPhone 7'nin büyük olasılıkla talebi arttırma konusunda başarısız olacağını ve bu yılki iPhone sevkiyatlarının 200 milyon ünitenin altına düşmesini beklediğini söylüyor. Daha da kötüsü analistin iPhone 7 satışlarının Apple tarafından aslında şu ana kadar önemli ölçüde beklentilerin altında kalan iPhone 6S ve 6S Plus modellerinden bile daha düşük olabileceğini öngörmesi.

     

    Ayrıca Bkz.iFixit, iPhone SE'yi parçalarına ayırarak cihazın tamir edilebilirlik puanını belirledi
    iPhone 7'nin taleplerde bir artış sağlayamayacağı tahminlerinin nedenlerinden biri de Apple'ın yeni iPhone'larda müşterilere sunmayı planladığı muhtemel yeniliklerin sayısı olarak gösteriliyor. Mevcut sızıntılar iPhone 7'nin, anten bantlarının telefonun üst ve alt kısımlarına taşınması da dahil olmak üzere birkaç istisna dışında büyük ölçüde iPhone 6S ve 6S Plus'la aynı tasarıma sahip olacağını gösteriyor.

     

    En önemli değişiklik kamerayla ilgili ve Apple bu konuda satışları büyük oranda etkileyecek bir strateji benimsiyor. Çift kamera sisteminin büyük olasılıkla yeni nesil iPhone'ların bir parçası olması bekleniyor ancak beklentilerin aksine bu özellik sadece iPhone 7 Plus varyantıyla sunulacak.

     

    Xiaomi, Huawei, ZTE ve Lenovo da dahil olmak üzere Apple'ın bazı rakipleri de kendi çift kameralı akıllı telefon modellerini piyasaya sunmayı planlıyor. Dolayısıyla şirketin fark yaratma adına farklı planlara sahip olması gerek. iPhone 7'yi zirveye taşımak için hala vakit var ve bu noktada herşey Apple'ın ellerinde. Bu nedenle şu an için bizlere sadecek beklemek ve Cupertino devinin nasıl bir iPhone serisi üzerinde çalıştığını görmek kalıyor.

     







  • 6 Plus kullanıyorum, memnunum.

    7s Plus'a kadar telefon değiştireceğimi de sanmıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzatınca iyi satıyorlar, uzatınca bence

  • iPhone 6+ Kullanıyorum, devrim niteliğinde bir değişim olmadıkça değiştirmeyi düşünmüyorum. Parayı ağaçtan toplamıyoruz.
  • Biz her ne kadar teknoloji gurusu olduğumuzdan daha çok donanımı ile ilgilensek de, bir gerçek var ki o da tasarımı. Bu telefonları milyonlarca kişi alıyor, teknolojiyi yakından takip eden veya etmeyen. Hatta genç kızların %95'i tasarım odaklı düşünüyor. Sadece biz iPhone satın almıyoruz, Pelinsu'da Dilara'da iPhone alıyor ve bunlar pazarın yarısını oluşturuyor haliyle. (Bknz. dünya kadın-erkek oranı)

    Yani telefon tercih etmede tasarım çok büyük bir etmen. Apple'ın ne yapıp edip çok şık bir tasarımla gelmesi lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 5 Nisan 2016; 1:22:17 >
  • Çünkü yeni çıkarttığı modeller ile eski modeller arasında pek bir fark yok. Eskiden apple akıllı telefon dünyasına ilham veren bir markaydı fakat şu an rakiplerinin gerisinde kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene böyle haberler çıkıyor her senede apple gelirde rekor açıklıyor yine öyle olur demiyorum ama apple 7yi 7si 8i kötüde yapsa 4-5 yıl daha marka algısıyla çok iyş satmaya devam eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben gene ayni yorumu yapmak istiyorum, 3D touch yenilik noktasinda zorlama cozumler arandiginin isaretiydi, mevcut teknolojiyle agizlari acik birakacak bir ozelligin yer almasini beklemek artik fazla iyimser bir yaklasim olur..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hepsi manyak bunların

    Çünkü yeni çıkarttığı modeller ile eski modeller arasında pek bir fark yok. Eskiden apple akıllı telefon dünyasına ilham veren bir markaydı fakat şu an rakiplerinin gerisinde kalıyor.

    bir kamerası çok iyi değil ikincisi ekran çözünürlüğü düşük oda mobil gpuların 2k-4k ekranları kaldıramayacağını bildiklerinden koymuyorlar iyide yapıyorlar gözle neredeyse fark edilemeyecek ufak bir fark için neden cihaz yarı yarıya yavaşlasın bu ikisi dışında hangi cihazdan geri kalıyor iphone belki şöyle söylenebilinir diğer cihazlarla arasında eskisi kadar uçurum yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 5 Nisan 2016; 1:37:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı tasarımı süreceklerse nal toplarlar. İnsanlar Apple'dan daha büyük bir yenilik bekliyor artık
  • Bisey uretmemizin tesellisi de bu haberleri okumak oluyor.

    En azindan dunyaya dusus egiliminden olan bi urunu satmiyoruz.

    ama olsun bizim de Turk Telekomumuz var. Sahsen ben ronaldosuz bir reklam olmadan Turk Telekom kullanmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WB kullanıcısına yanıt
    2005-2006 döneminde bugünkü fikir tıkanmasının bir benzeri yaşanıyordu artık telefonlarla daha ne yapılabilinir ki falan deniyor sonra hiç beklenmeyen bir ürün iphone yeni bir dönemi açtı gelişti ve tükenme aşamasına geldi bu günlerde o kısır döneme tekrardan girdiğimiz anlaşılıyor ancak merak etmeyin bu dönemde en geç 2020 gibi bitecek yeni bir şey patlayacak o ne olur onu ön görecek biri değilim ama teknoloji her zaman yeni şeylere kapı açacaktır gereksiz yaratılan ihtiyaçlar doğurup sizi cezbedecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 5 Nisan 2016; 1:56:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskisi kadar rağbet görmeyecek

  • Guzel haber millet uyaniyor demekki

  • piyasa doyuma ulaştı, alan kişilerden sık sık telefon değiştiren kitle de yeni cihazın hayatlarında çok bir şey değiştirmediğini biraz farkına varmıştır. donanımsal yeniliklerle sürdürebilecek bir şey değil.

    keşke bu donanımsal gelişmeler dizüstü pazarında da olsa. 2009 yılında aldığım dizüstü bilgisayarda da 1366x768 ekran çözünürlüğü, 2012'de aldığım bilgisayarda da aynı çözünürlük ve bugün de piyasadaki cihazların %80'i bu saçma çözünürlüğü korumaya devam ediyor.

    panel üreticileri bırak 1080 pikseli, 4K çözünürlüğü standartlaştırmaya başlamışken, bilgisayar üreticilerinin neredeyse 10 yıldır kaymağını yediği bu çözünürlükte de bu kadar olur. hayır 1080p cihazlara bakıyorsun aynı donanımdaki bilgisayarla arasında 1000 tl fark oluyor, aynı cihaz.

    13 inç, 15 inç gibi boyutlarda 1080p ekran paneli üretmenin ve ar-ge'sini yapmanın 5 inçlik 2K ekranlı bir panelin ar-ge'sinden çok daha az olacağı ortada. sonuçta oturmuş bir sistem var yıllardır.

    ayıptır. şu kasıntılarını artık dizüstü bilgisayarlarda da göstermeleri lazım. hayvan gibi gelişen akıllı telefon pazarında bu kadar büyük kas gücünü el kadar anakarta sığdırma yarışındaki firmalar bilgisayar sektörüne yarısı kadar çalışsalar tüketici yeni bilgisayar alacak.





  • Apple,iBattery üzerine çalışsın artık.Aktif kullanımda 24 saati gören bir batarya geliştirirse,yine sektörün lideri olur.Teknolojinin şu an en zayıf halkası yetersiz pil düzeyleri.
  • En büyük yenilikleri steve jobs yapabilir'di' ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne özelliklerde bir cihaz yapacaklarını bilmediğim için şu an bir şey söylemem doğru olmayabilir ama benim düşüncem şu:

    Daha önce iPhone 5 ve 5S modellerinde hep ekran daha küçüktü ve iPhone kullanıcıları daha büyük ekran istiyorlardı, resmen bu konuda aç idiler.

    Sonra 6S ve daha büyük 6S Plus modelinden sonra bu açlık da giderildi. Özellikle Plus modelinde pil konusu ve büyük ekran istekleri de giderildiği için, iPhone 7 modelinde büyük ekranile ilgi çekemeyecekleri veya telefonu kalınlaştırmadan çok daha yüksek pil koyamayacakları için ben de satışların düşeceğini düşünüyorum.

    Hele ki, kaleleri olan yazılım alanında, Android 6 ile Android'in daha kararlı hale gelmesi, Apple'ın son zamanlardaki yazılımsal sorunları ile kullanıcılarını üzmesi, Android ile IOS'un çökme oranlarının neredeyse eşitlenmiş denilebilecek kadar birbirine yakın olması ve buna mukabil iPhone fiyatlarının aşırı yüksekliği de eklenince, çok fazla cihaz seçeneği olan Android'e kaçacak kullanıcı sayısı da bir hayli olacaktır diye düşünüyorum...





  • Iphone su gecirmez bir telefon yapsa en yuksek satisini yapabilir. Ama su gecirmez telefonlarin tamir vs donusleri cok yuksek oluyormus.

  • Aslında yenilik yok değil yapılacak bir sürü şey var iPhone için. Hızlı şarj , büyük batarya , daha keskin ekran , çok daha iyi kamera , daha iyi tasarım , sanal gerçeklik ve eskisi gibi acaba bu güncelleme ile hangi sorun gelecek demiyeceğimiz iOS.. Şunları bile yapsa satışlar uçar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.