Şimdi Ara

Mesut Çevik Oyundan Anlamıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesut Çevik'i gerçekten severdim ama şu twitini görünce gözümden düştü diyebilirim.. Oyunlardan anlamadığını düşünüyorum. Bu güzelim oyuna "Renkler tuhaf, grafikler oyun hamurundan yapılmış" diyorsan kusra bakma ama sen oyundan anlamıyorsun arkadaş!

Mesut Çevik Oyundan Anlamıyor.

• Hmm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimin mekanında kime artistlik yapıyorsun
  • herkesin hayatına kimse karışamaz

• Gerçekleri söylemek artislikse eyvAllah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 4 Nisan 2016; 22:23:46 >
  • Fanboydan editör , editörden fanboy olmaz. En azından olmamalı
  • Arkadaşlar Merhaba,

Uncharted serisi Playstation'ın gözbebeğidir. Ben de severek oynarım fakat bu gösterilenle verilen arasında da dağlar olduğunu söylemeyeceğim anlamına gelmez.

Bakın yakın detaylar konusunda iyi işçilik var bu videoda. Suratlar, mimikler üzerinde çalışılmış ama bulunduğumuz gezdiğimiz mekan büyük bir bütünün parçasından çok akvaryum gibi etraftan soyutlanmış uçan bir kaya parçasını andırıyor.

İleride dağlar var ama oraya gidilemeyeceği çok açık ve net belli.

Yeni nesil konsolların en büyük belası gerçek zamanlı gölgeler oluyor. Bu videoda da gözüme çarpan o oldu. Çevre her açıdan gün ışığı alıyormuş gibi genelde gölgelerin düşüşü ve tonlama farkından yoksun.

Bu haliyle de oynanır ama ne yalan söyleyeyim yeni nesil konsollar bir öncekilerden kat ve kat daha beter bir şekilde yalanlarla tüketiciyi kandıran, beklentiye sokan ve bu beklentinin gazıya oyun aldıran türden oldular.

Hatırlayın bu neslin başında The Division'ı izledik. Dedik ki artık her şey internaktif, her şey detay manyağı olacak ama gel gör ki yapımcılar çevreyi kıstık zira konsollar bu kadar demeye getirdi.

Uncharted 4'ün ilk lansman videosunu hatırlayın. Hepimizin dibi düşmüştü. Şimdi çıkan oyun kötü değil ama ilk gösterilen videodaki detayın yanından geçemez. Kaldı ki döneminde Uncharted 2'nin yaptığı etkiyi yapmaktan da uzakta.

Çıkınca oynayacağız elbet konsolda konsola özel kaç oyun var ki Ha bana büyük ihtimal bedava gelecek, takıp oynayacağım. Sizi konsola çıkan her oyunu satın alıyorum diye de kandıracak değilim.

Bu nesilde konsolların kendisine ve aksesuarlarına para verdim aldığım oyunlar ise GTA5, Watchdogs, Shadow of Mordor ve BF4 ile sınırlı. Diğer oyunları konsolda oynamaya değer bulmadım. Güçlü bir PC sahibi olduğum için daha ucuza daha iyi grafiklerde PC'de oynamayı tercih ettim.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mesut Çevikle yaşadığım olay
    11 yıl önce açıldı
    Mesut Çevik CAPS
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Açık sözlü olmak, oyundan anlamamak anlamına mı geliyor . Sonuçta eleştiri olmak zorunda, Mesut Beyin işi de bu. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar, Mesut'u kovamazsınız sadece
  • Evet bazı konularda haklısın, ilk gösterilen görüntüler ile bir olmuyor ama "ilerde dağlar var ve gidilemeyeceği açık ve net belli" diyorsun.. Bu oyun zaten GTA değil ki gidilsin.. Tamam gidilse daha güzel olurdu tabi ki ama yani Uncharted serisinde hiç bir zaman böyle bir detay olmadı.. Grafikler de senin oyun hamuru dediğin kadar değil be abi. Ben çok beğendim bilmiyorum hoşuma gitti yani açıkçası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 5 Nisan 2016; 0:01:28 >
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Mesut abi aslında bu kadar detaylı açıklama yapmana bile gerek yok.Ama çoğunluk , bazen bardağın boş tarafından baktığı için mecbur kalıyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Oyundan anlamıyorsun işte bu belli, teknoloji konusunda uzmanlığına bir şey diyemez kimse. Gta 5 ilk ps3 videoları çıktığında böyle grafik olacaksa bu konsollar yeterli diyordun şimdi uncharted 4'ün grafiklerini beğenmiyorsun:) Kaç kere programlarında söyledin, ben oyunları açar grafiğine bakar benchmark testi için kullanırım diye. Yarın ultra grafikli bir oyun videosu çıksa diğer oyunlar oyun hamuru kıvamına gelir senin için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark dragon -- 4 Nisan 2016; 23:56:24 >
  • Kişisel Twitter hesabında ''nedense beni hiç etkilemedi'' yazmış fikrini belirtmiş sadece arkadaşlar. Bunda artniyet arancak bir durum yok.

İlk yayınlanan videosu ile arada tabi ki fark var fakat bence bu haliyle de mükemmel görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Kişisel Twitter hesabında ''nedense beni hiç etkilemedi'' yazmış fikrini belirtmiş sadece arkadaşlar. Bunda artniyet arancak bir durum yok.

İlk yayınlanan videosu ile arada tabi ki fark var fakat bence bu haliyle de mükemmel görünüyor.

Etkilememiş olabilir saygı duyarım ama şu şahaser oyuna, şu güzelim grafiklere "oyun hamuru gibi" demek hiç masumca gelmiyor bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 5 Nisan 2016; 0:04:32 >
  • Mesut Çevik Faillerin kralıdır normal :)
  • kendinizden farkli fikirlere saygi duyup gecmek yerine maraz cikariyosunuz?

Evet renk paleti gercekcilikten uzak ve cizgifilm-vari. Uncharted herzaman senaryosuyla one cikmis bir oyun zaten. Oynayin gecin nedir yani...

• Hem bedavaya oynayacak hem laf yapiyor Saka bi yana ki gercek olan da bu ama yine de diyecek bir sey yok. Kisisel zevktir. Bazilari borderlansin grafikleri gibi ister kimisi daha cok gercege uygun ister. Bu arada gta nin da grafiklerinin bu oyuna benzidigini dusunuyorum. Yani watch dogsun daha gercek hayata yakin renkleri grafikleri vardir fakat gta kendi dunyasindaki kullandigi renkleri grafikleri ile bir oyundur. Unchartedin da bu sekilde oldugunu dusunuyorum. Grfik konusunda hamurdan lafini gta icin de kullanman gerektigini dusunuyorum. Hani gta yi sevdigin icin soyledim bunu. Tabi ki arada fark var ama ayni mantiga dayaniyor ikisi de. Aslinda cok karisik oldu ama iki oyunu da oynayanlar dedigimi anlamislardir umarim.

Detay seviyesi olarak zaten benim ulasamayacagim bir yere adamlar iyi yapsalar ne olur yapmasalar ne olur. Oradaki detayi arttirmaya ne gerek var onunde oynadigin alan varken. Ki zaten gayet guzel de duruyor benim icin. Witcher dunyasina yukari cikip bakinca da sanki hic gidelecek bir yer gibi durmuyor gidelebilen yerler oldugu halde. Her yere gidildigi halde. Zaten bu oyunda gitme gibi bir sansin da yok. Tabi witcher hakkindaki dusunceni bilmiyorum. Sadece ornek vermek icin kullandim. Neyse bunlar da benim dusuncelerim. Bir de oyunu surda oynamak isteyen o kadar cok insan vardir ki. Cok hosuna gitmediyse gonderebilirsin bir kisiye.

Telden yazdigim icin yanlis yerler ciktiysa veya karisik olduysa kusura bakmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --CarpeDiem-- -- 5 Nisan 2016; 0:44:37 >

• ben mesut çevik yerinde olsam bu sözlerden sonra bedava gelen unc4 oyununu oynamaz çekilişle bi ps4 kullanıcısına verirdim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 5 Nisan 2016; 0:35:58 >
  • Grafik konuşa konuşa midem bulandı. Konsol oyuncusu grafik iyi der geçer. Oyunun tadını çıkarır. PC oyuncusuysa en ince ayrıntıya bakıp teknik verilerin derdine düşer. Oyun, farklı dinamikleri olan bir bütündür. Mesela Crysis'de grafik haricinde hiçbir şeyden tatmin olamazsın. Hikaye, sunum, dramaturji, sinematik vs.
  • Adam beğenmek zorundamı yahu, ben xbox ın göz bebeği halo yu ömrüm boyunca sevemedim hep vasat geldi ama heö xbox markasının hemde oyun dünyasının en sevilen oyunlarından. Kısacası kimsenin oyununa kimse karışamaz o şu şekil oynar bu bu şekil oynar

• Kimi kesim tarafınfan Uncharted eleştirilemez üzerine yorum yapılamaz. Böyle bişey sözkonuzu değil. Mesut bey'in demek istediği karşıda bir dağ var ama oraya gidilemediği açıkça belli. Yani şunu demek istiyor o dağı öyle bir tasarlamışlarki grafik, tonlama, renk paleti gibi unsurları o dağ üzerinde önemsememişler ve bundan ötürü o dağ orada emanet gibi duruyor sonradan oraya yerleştirilmiş bir parça gibi yani.

Bu yönde oyunun grafikleri ile oynandığı net belli oluyor bari şu oyun downrage yemeseydi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.