Şimdi Ara

Son Nvidia GameReady sürücüleri sıkıntılı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son Nvidia GameReady sürücüleri sıkıntılı


    Zaman zaman yazılım güncellemelerinin daha fazla hataya neden olarak problem oluşturduğuna şahit oluyoruz. Kısa bir süre önce Nvidia’nın GeForce grafik kartları için indirmeye sunduğu 364.72 yapı numaralı Game Ready sürücüleri ile ilgili problemler rapor ediliyor.


     


    Nvidia, Reddit ve çeşitli forumlar üzerinde başlayan şikayetler, 364.72 Game Ready güncellemesinden sonra pek çok problemin ortaya çıktığını gösteriyor. Problemler arasında sistemin çökmesi, yeniden başlayamaması, mavi ekran çökmeleri, görüntülerde titreme veya bozulmalar, donma, G-Sync üzerinde hatalar, DSR ölçekleme sorunu gibi örnekler sayılabilir. Hatta bazı kullanıcılar GeForce GTX ekran kartının tamamen yandığını dile getirmiş.


     


    Ayrıca Bkz.Nvidia GTX 980 Ti üretimi durdurulacak mı?

    Nvidia tarafından henüz resmi bir doğrulama yok ancak pek çok kaynak, 364.72 Game Ready sürücülerinin indirilmemesini ve ilgili yama çıkana kadar da beklenilmesini tavsiye ediyor. 


     







  • 362.00 dan beri çöküyor haberleri doldu. hangi sürümde kalacağımızı şaşırdık

  • Forumda surucu problemi ve nvidia nin adini ayni konularda gormek ilginc..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NVIDIA sürücü konusunda gerçekten berbat nefret ediyorum artık güncelleme yapmıyorum. Milyar dolarla kazanıyorlar şu rezilliğe bak ya.
  • Uzun süredir nvidia yazılım problemleri ile uğraşıyor.Bir şeyi düzeltse başka bir şey bozuluyor.O eski taş gibi driverlari yok artık.

  • İnşallah dava açılır şu firmaya da ayağını denk alır, 300 500 dolar para basıp kart aldıktan sonra devamlı sürücü problemleri yaşayan binlerce insanı görmezden geliyor mağdur ediyor

  • Gtx970 var ve güncellemenin ilk gününden bu yana gerek oyun gereksede uzun kullanımlarda bahsi geçen hiçbir soruna rastlamadım. tedirgin olmadım diyemem ama bu sorunlar bende en azından şimdilik yok, zaman neyi gösterir bilemem.

  • Bende bugün yaptım game experience shadow play 3d vision ve geri bildirim(bunu bilerek yapmış olabilirler:-) ) açılmıyor çözüm önceki daha az sıkıntılı sürüme geçmek

  • win 10'a gectikten sonra iki farkli bilgisayrımdada ekran karti suruculerin cokmesi sorunuyla karsilasiyorum, isin kotusu donuyor bilgisayar hatada vermiyor. biri gtx650 digeri gtx750 , nvida'da midir sorun yoksa win 10da midir bilmiyorum.
  • Sürücüyle mi ilgilidir bilmiyorum ama Windows'daki hızlı başlat özelliği aktifken, bilgisayarı kapatıp geri açtığımda oyunlarda ciddi FPS düşmesi oluyor. Oyundayken Alt+Tab yapıp geri oyuna dönmeden de düzelmiyor. Böyle saçma sapan bir problemim var son 1 aydır. Bu yüzden Windows'un hızlı boot etme özelliğini kapatmak zorunda kalıyorum.

  • En iyisi ekran kartını çıkartıp on board takılmak. Paramızla rezil oluyoruz.

  • 362 kullanıyorum sorun yok ne zaman ki vulkan api'si eklendi ondan beridir sorun var.

  • Şimdiye kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Nvidia en iyi özelliğini yavaş yavaş kaybediyor. Sürücü konusunda son zamanlarda ciddi problemler haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Umarım sorun bir şekilde çözülür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sürücü ben de var hiç bir problemle karşılaşmadım inşallah bir şey olmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bellair

    En iyisi ekran kartını çıkartıp on board takılmak. Paramızla rezil oluyoruz.


    Amd gibi bir seçenek varken onboard takılmak mı ? :D

  • Bende de win 10 x64 sürücülerde FPS sorunu oluyor. Shadowplay açılınca problem düzeliyor. sadece bu sürücüde değil uzun süredir bu problemle yaşıyor GTX 680 :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gonuldagi

    Bende de win 10 x64 sürücülerde FPS sorunu oluyor. Shadowplay açılınca problem düzeliyor. sadece bu sürücüde değil uzun süredir bu problemle yaşıyor GTX 680 :(

    Bende de Kepler mimarili 660 ti var hocam. 362 den sonraki 2 sürücü de fps kasma sorunu yaşadım. Maxwell mimarili Gtx 850m'li laptopum var onda ise sorun yok. Yüksek ihtimalle Kepler mimarili ekran kartlarının vulkan api ile ilgili optimizasyon sorunu var. İnşallah kısa sürede çözülür. Çözülene kadar vulkan desteğini kaldırmaları gerek. Sorun yaşayan kişiler hangi mimariye sahip olduklarını ve hangi sürümden sonra sorun yaşadıklarını belirtilerse sorunu tespit edip toplu geri bildirimde buluşabiliriz. Aslında nvidia burda sorun yaşamasının sebebi directx bağımlısı olmasından dolayı bütün mimarilerini buna göre tasarladilar. Amd ise 3 nesildir başka arayüzleri de destekler oldu. Bu yüzden şimdi hem vulkan da hemde directx 12 konusunda nvidia'dan bir adım önde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AMD tayfası ufukta gözüktü tankla topla geliyorlar . Fırsat bu fırsat tüm mevzileri bombalayacaklar .


  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    quote:

    Orijinalden alıntı: gonuldagiBende de win 10 x64 sürücülerde FPS sorunu oluyor. Shadowplay açılınca problem düzeliyor. sadece bu sürücüde değil uzun süredir bu problemle yaşıyor GTX 680 :(
    Bende de Kepler mimarili 660 ti var hocam. 362 den sonraki 2 sürücü de fps kasma sorunu yaşadım. Maxwell mimarili Gtx 850mli laptopum var onda ise sorun yok. Yüksek ihtimalle Kepler mimarili ekran kartlarının vulkan api ile ilgili optimizasyon sorunu var. İnşallah kısa sürede çözülür. Çözülene kadar vulkan desteğini kaldırmaları gerek. Sorun yaşayan kişiler hangi mimariye sahip olduklarını ve hangi sürümden sonra sorun yaşadıklarını belirtilerse sorunu tespit edip toplu geri bildirimde buluşabiliriz. Aslında nvidia burda sorun yaşamasının sebebi directx bağımlısı olmasından dolayı bütün mimarilerini buna göre tasarladilar. Amd ise 3 nesildir başka arayüzleri de destekler oldu. Bu yüzden şimdi hem vulkan da hemde directx 12 konusunda nvidiadan bir adım önde.


    Windows 10'da güç seçeneklerinden hızlı boot etme özelliğini kapatmayı deneyin. Ben böyle çözdüm.





  • farkedersiniz ki buzamana kadar amd sürücü sıkıntıları ile dile getiriliyordu amd betalarda sorun yaşatmazken nvidia nihai sürümlerde sorun çıkarmaya başladı bakın sorun nvidia yada amd değil amd de oldu bazı sorunlar ama bunlar guncelleme ile düzeltilen soorunlardı yani güncelleme ile ortaya çıkan sorun değildi amd nin sorunları gelelim amd sürücü konusunda neden bukadar eleştirildi
    1 amd beta sürücü çıkarıyor
    kardeşim beta teta alfa betada bile sorun yaşamıyorsan sen bunun neresine takıldın
    2 amd oyunlara optimize olamıyor
    sen şimdi tut eski oyun motoruna yeni grafik ekle yeni teknoloji diye ekleyip sun bu nvidianın işi ve grafikler rezaletken bile nvidiada var amd de yok de amd dede aynı grafikleri açınca o donanımda farklı firmanın grafik teknolojisi çalışmadıgı için amd yazılım optimizasyonu sorunlu de
    3 amd nin eski kartlara destegi kesildi
    diyelimki 6790 kartın var güncelleme almıyor sen bu kartla güncel apı ve sürümlerdeki oyunları zaten açamayacaksın adamlar sana neden sürücü güncellemesi verip hali hazırda olan eski oyunlardaki optimizasyonları bozsun ki:) akıl var mantık var hiç mi bu konuda araştırma yapmadınız güncel oyunlara yönelik yazılımları güncel grafdik teknolojilerini destekleyen yazılım bi nevi eskiye donuk optimizasyonlarıda bozma ihtimali var ve kart güncel teknolojileri desteklemezken neden güncel yazılım alsın.nvidianın bu konuda yanlışlıkla yazılımını güncelleyip performansını bozdugu kartları bliyoruz hatta yazılımı verip sunucuyu kitleyip yukleyenler silsin dediklerinide biliyoruz :)
    4 crossfire desteği
    her oyuna çıktıgı gbi crossfire desteği gelecek diye bişi yok oyun motoru yazılım olarak destekliyorsa coklu gpuda çalışması için yazılım gelir he erken ha geç .genelde sorun rakip firmanın amd nin gpularına uyumlu olmaması için oyun firmasına yaptığı baskı farkedersinizki amd nin işlemci ve radeon diye ayrılmasındam önce nvidia oyunların tek çekirdekte çalışması için üreticilere olan tek çekirdekte çalıştırma baskısına ama bu ayrışmadan sonra stratejilerin ayrı olması nvidia yı bu baskıdan çekti çünkü bi faydası olmayacaktı bu baskının intelim amdyi işlemci pazarında domine etmesi artık onların bir işine yaramayacaktı ve artık oyunlar çoklu çekirdeklerde çalışması için üretildi
    veeeeeee son nokta yeni apı gelince herkes aynı kulvara girdi bu gelişim için ilk atılım amd den geldi ve dediki gpuların ve işlemcilerin kas gücü ortada neden butun çekirdekleri kullanmıyorsunuzki neden gpu nun çalışması için gpu üreticisi grafik için yazılım yapıp satıyor biz üretelim siz gücünü kullanın dedi (open gpu)
    illaki nvidia pazar payını kaybetmemek için yine eskiden gelen alışkınlarını yapmaya devam edecek fakat çok göze batacaksın dostummmmm ayık olll teknolojini konustur pazar tecrubeni değil saygılar :)





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.