Şimdi Ara

Steam PC oyuncularının tercihi Windows 10 64 bit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Steam PC oyuncularının tercihi Windows 10 64 bit
    Windows 10 piyasaya sürüldükten sadece sekiz ay sonra, 64 bit sürümüyle, Valve'nin Steam servisini kullanan milyonlarca üye tarafından en çok kullanılan işletim sistemi oldu. Mart 2016’yı kapsayan en son Steam Donanım ve Yazılım Anketi, Windows 10’un 64 bit versiyonun Şubat ayına oranla 2.96 puanlık bir artış göstererek yüzde 36.97 seviyesine ulaştığını ortaya koyuyor. Geçtiğimiz ay bu oran yüzde 34.1 seviyelerindeydi.
     
    Windows 7’nin 64 bit sürümü ise son birkaç yıldır sürdürdüğü hakimiyeti kaybederek ikinci sıraya yerleşti. Yani Şubat ayına göre 1.22’lik bir düşüş yaşayarak yüzde 32.99 seviyesine gerilemiş durumda. İşletim sistemlerinin 32 bit ve 64 bitlik versiyonları birleştirildiğinde ise Windows 7’nin üste çıktığını görüyoruz ancak çok az bir farkla. Windows 10’un her iki versiyonu 38.28’lik toplam payla hemen arkasından takip ederken Windows 7 tüm versiyonlarıyla yüzde 39.96 oranla tepede yer alıyor. Ancak Windows 10’un önümüzdeki bir ya da iki ay içinde Steam işletim sistemi kullanımında genel liderliğe yükseleceğini açıkça görebiliyoruz.
     
    Microsoft, bu hafta gerçekleştirilen Build 2016 konferansında, Temmuz 2015’de resmi olarak piyasaya sürülmesinden bu yana Windows 10’un 270 milyon cihaz tarafından aktif olarak kullanıldığını belirtti. Net Applications’ın Mart ayı için bildirdiği son rakamlar da Windows 10’un dünya genelindeki PC işletim sistemleri içinde yüzde 14.15’lik bir pazar payınına sahip olduğunu gösteriyordu.
     
    Steam PC oyuncularının tercihi Windows 10 64 bit 







  • bunun icin ozel bi analize gerek yok, sorsaniz soylerim win 10 64bit oldugunu :)

  • DirectX 12 kullanan oyunlar arttıkça oyuncular arasında kullanım daha da artacaktır.
  • Şimdiye kadar çıkmış en stabil sürüm bence. Özellikle SSD ile birlikte uçuyor resmen. Windows XPden bile daha başarılı olduğunu düşünüyorum.

  • w8.1 ve 10 arasında ufak tasarım değişiklikleri dışında fark yok, data toplayabilmek ve milleti tek platforma sokmak için bedava yaptılar buda son nefesleri zaten.

  • Çünkü bütün oyunları destekliyor. Tutup da os x ya da linux tercihleri olacak hali yoktu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batumatu

    Şimdiye kadar çıkmış en stabil sürüm bence. Özellikle SSD ile birlikte uçuyor resmen. Windows XPden bile daha başarılı olduğunu düşünüyorum.


    En stabili olduğu doğru ama windows 8'i SSD ile birlikte denemediniz sanırım :)

  • Windows 10 özellikle AMD sürücülerde çok sorun çıkartıyor. O yüzden 8.1 ile devam ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schiffsführer

    Windows 10 özellikle AMD sürücülerde çok sorun çıkartıyor. O yüzden 8.1 ile devam ediyorum.


    Benim komple sistemim amd. 2gb olan ekran kartım windows7 de şişerken windows10 yüklediğimde herhangi bir ekran kartı rami problemi yaşamadım. Ekran kartı rami yüzünden windows 7 de bazı oyunlarda ultra ayarda 20 fps görürken windows daki mantle dx12 altyapısı sebebi ile amd ekran kartım oyunu 40+fps de açtı. Aynı durum gta5 tede yaşandı. Bence bir oyuncu için windows10 ve öncesi çöptür. Oyun harici problem yaşayacağınız uygulamalar olduğunu düşünüyorsanız bekleyin ama işiniz oyunsa windows10 haricinde bir saniye bile kaybetmeyin.

    Edit: aynı şey win8.1 içinde geçerlidir. Oyunlarda win10 kadar performans sağlamaz. AMD ekran kartları için bu şekilde tabiki. Nvidia kartlar için değişen hiçbirşey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 3 Nisan 2016; 14:33:48 >




  • Red stone güncellemesi ne getirecek bakalım.

  • Win 8.1 de zaten cok hizliydi benim icin ozellikle acilis ve kapanis sureleri onemli diyorsaniz 8.1 ve ustu bicilmis kaptan.

  • AMD'nin yakında sürücülerde 32 bit desteğini kaldırmasının normal olduğunu gösteren bir tablo olmuş.
  • Oyuncular güçlü sistemler kullanır. Oyuncular sistemlerini güncel tutar. Steam güncel pc sahiplerinin tercihlerini gösteriyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: There goes your life

    w8.1 ve 10 arasında ufak tasarım değişiklikleri dışında fark yok, data toplayabilmek ve milleti tek platforma sokmak için bedava yaptılar buda son nefesleri zaten.

    Abartma istersen. MS deki kütüphaneler ve direct-x kimde var?

    MS'in kale gibi silahları bunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: There goes your life

    w8.1 ve 10 arasında ufak tasarım değişiklikleri dışında fark yok, data toplayabilmek ve milleti tek platforma sokmak için bedava yaptılar buda son nefesleri zaten.


    tabi tabi nefeslerini kim kesecek? :D

  • noldu ya millet 10u gömüyordu ne ara taraftar toplamış.
    ben 7 x64teyim.

  • Bendeki bilgisayar w10 64 bit ama steam oyunlarının hiç biri doğru dürüst çalışmıyor, mutlaka bir eksiği var. Sanırım steam kötü bir platform.

  • Gören de sanki insanlar isteyerek kullanıyor sanacaklar. Zorla kakalamak için Windows 7 ve 8-8.1 kullananlara arkaplanda 6 GB Windows 10 indirtiyor ki, yavaş çalışsın, insanlar da Windows 10 a geçsin. Haa , kendi yüklemiş kullanıyor olana bir şey demiyorum ama kullanıp da çok fazla sorun yaşayan bir dolu insan tanıyorum. Ben de denedim. Sorunlar yaşayınca 8.1 e geri döndüm...

  • Win 10 - 64 bit en efsane işletim sistemi gerçekten. Severek beğeniyoruz.

  • Bende sürekli güncelleştirme yüklemeye çalışıyor yükleyemiyor driver problemleri yaşıyorum yüklememe rağmen driverları görmüyor. Benim için windows 10 olmamış. Bilemiyorum belki benden kaynaklı problemler vardır formatladıktan sonra umarım bu sorunlarla karşılaşmam.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.