Şimdi Ara

Athlon 64 İçin Bellekler ; Kurallar Yeniden Yazılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Athlon 64 platformu socket 939 için yeni çipsetler ve anakartlar çıktığından beri geçen süre içinde anakartlar ve standartlar yerine oturmaya başladı. Socket 754 e göre daha yüksek fsb ve overclock imkanı sunan socket 939 için yüksek fsb ve düşük zamanlamalarla çalışabilecek ramler de piyasaya çıkmaya başladı.

    Anandtech' in incelemesinde yeni çıkan 3 farklı ram çipi (Samsung, Micron, Hynix) ve bu çipleri kullanan 6 farklı ram ele alınmış. İncelemede ramlerin çıkabildikleri maksimum fsb ve zamanlama süreleri ölçülmüş. Testte göze batan ayrıntılardan bir tanesi Athlon 64 anakartlarında Command Rate in çok önemli olması. Yani yüksek fsb de iyi zamanlama ile 1T Cmmand Rate i yakalayabilen bellekler performans olarak öne çıkmış.

    Samsung ve Micron'un son seri çiplerini kullanan ramler Hynix kullananlara göre daha başarılı ve daha iyi timingler yapabilmişler. Diğer ramler daha düşük fsb lerde daha iyi performan gösterselerde, DDR590 a kadar 1T ile çıkabilen Samsung çipli OCZ 3200 Platinum Rev.2 ve Geil Pc3200 Ultra-X göze batan ram olarak duruyor. Sonuçta overclock için yüksek fsb lere ihtiyacmız olacak.

    Bu ramlerin hepsi şu anda piyasada bulabileceklerinizin en iyileri. Aralarındaki farkların, ileriki günlerde Athlon64 e göre optimize edilerek yeniden programlanacak bir spd ile kapanabileceği tahmin ediliyor. Dolayısıyla test sonucunda editörün seçimi gibi bir tercih yapılmamış. Ama genelleme yapılırsa Samsung TCCD çipleri biraz üstün gibi gözüküyor. AMD, Athlon64 lerdeki dahili bellek kontrolcüsü için standart DDR hafıza hızını zaman içerisinde DDR500 yada 533 çıkartacak. O zaman bu tarz bellekere daha çok ihtiyacımız olacak. Fakat overcolck ile uğraşanların zaten şimdiden sonuna kadar kullandığı bu belleklerde en iyi seçimi yapmak istiyorsanız yüksek fsb de özellikle 1T Command Rate ile çalışabilen ve nispeten düşük timinglerde çalışanları tercih edin.


    Sayfanın Linki : http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2226&p=1








  • bence eline sağlık arkadaşım güzel bir test bulmuşsun bence bir sonraki sistemim için iyi oldu iyi çalışmalar nebiforever saygılarımla
  • Hayırlısı olsun nebi
  • sağolun
  • hayırlı olsun nebi
  • Bu çalışmalarda olmasa a64 lerin gizli özelliklerini öğrenemeyeceğiz teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.