Şimdi Ara

Nvidia GTX 980 Ti üretimi durdurulacak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia GTX 980 Ti üretimi durdurulacak mı?


    Genelde yeni bir grafik mimarisi satışa sürülmeden önce, satışını baltalayacağı düşünülen önceki nesil grafik kartları ya indirimlerle stokların bitirilmesi veya üretimin durdurulması yoluyla piyasadan çekilir. Pascal mimarisi öncesinde de benzer bir durum söz konusu.


     


    Haftaya başlayacak GTC 2016 konferansında, Pascal tabanlı GTX 1070 ve 1080 ekran kartlarının tanıtılması bekleniyor. Mayıs ayı sonlarında piyasaya sürüleceği tahmin edilen yeni kartlar öncesinde, GeForce GTX 980 Ti ekran kartının da üretimi duracak.


     


    Ayrıca Bkz.Intel Broadwell-EP işlemciler sahneye çıkıyor

    Hali hazırda pek çok üreticinin GTX 980 Ti versiyonu, piyasayı domine etmiş durumda. Nvidia, GM200 grafik biriminin üretici ortaklara tedariğini durduracak ve hali hazırdaki 980 Ti ekran kartlarının stokları bitene kadar satış devam edecek. Sonrasında ise, daha hızlı Pascal tabanlı ekran kartları yerini alacak. Önceki yıllarda da, GTX 780 Ti ekran kartının yerini GTX 980 almıştı.


     


    Nvidia’nın ilk etapta GDDR5 bellek kullanan Pascal ekran kartlarını piyasaya süreceği belirtiliyor. GTX 1070, GTX 1080, GTX 1080 Ti modelleri bu kategori içerisinde yer alacak. Yaz sonuna doğru ilk GDDR5X bellekli kartların piyasaya çıkması muhtemel. HBM 2 bellek tarafında ise ilk olarak Tesla adındaki kurumsal ekran kartlarında karşımıza çıkacak. HBM 2 bellekli GTX 1080 Titan modelinin ise yıl sonuna sarkabileceği konuşuluyor. 


     



  • PC Gamer'ın Dx12 Testinde AMD'nin gerisinde kaldı. Şimdi aynı sonuç Pascal ile çıkarda vay haline. Yeni Hitman'ı oynarken bile Dx11'den farklı değil sonuçlar . Tüketici Kandırmakta bir Numara Nvidia. Oyunlar icin Firmalarla Anlaşma yaptı Amd bakalım ilk Örneği Ubisoft (ah nerde o eski ubisoft) bakalım ne çöpler göreceğiz :D.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 3 Nisan 2016; 13:20:05 >
  • Gtx 1080'in 980ti ile aynı fiyata, 8 gb vram ile gelip %10 daha fazla performanslı olması bekleniyor. Bu durumda üretimin durdurulması mantıklı bir karar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firma açısından doğru iş yaptıklarını düşünüyorum. Forum sitelerinde kişilerin paylaştığı kendi sistemlerindeki ekran kartları arasında üst düzey kartlardan ya orta-üst segmentte 970 var ya da üst segmentte 980ti var genel olarak(980 ve titan x de var fakat bunlar aşırı derecede fazla). Paylaşılan pascal kartların teknik değerlerinden 1080inki, titanx ten bile oldukça fazla. 1070i göremedim tabloda fakat bunlara oranla muhtemelen 1070,980ti dengi veya iyisi olacak ve onu satmak amaçlı kaldırdıklarını düşünüyorum.
    Nvidia GTX 980 Ti üretimi durdurulacak mı?
  • Bu adamlar da ortada kart yok, aylar önceden Şöyle kart yapıcaz böyle hızlı olacak diye reklam yapıyor; adama 2 ay sonra değeri çok feci düşecek diye elindeki kartı sattırıyorlar :) Haftaya çıkarıyorsan ertesi hafta satışta olsun iphone gibi... Haftaya kart çıkar ama 2 ay sonra satışa çıkar(!)

  • %10 performans farkı değil en az 1.5-2 kat arası performans farkı olacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KalemKolik

    %10 performans farkı değil en az 1.5-2 kat arası performans farkı olacak.

    İyi güzel diyorsunuz da firmalar o kadar fark oluşmasına izin vermez. Bu sene 2'ye katlarlarsa seneye ne yapacaklar? Ufak ufak verecekler ki hep satabilsinler. 1070, 970'in 1.5 katı performansı oyunlarda verse üretim dayanmaz. Ya fiyatlar uçar ya yavaş yavaş verirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bisi dicem bu quadcore islemci olan bi makineye gtx950 ekran karti uyarmi foxcon n55 mi ne oyle bisi anakart modeli

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mementopolis

    PC Gamerın Dx12 Testinde AMDnin gerisinde kaldı. Şimdi aynı sonuç Pascal ile çıkarda vay haline. Yeni Hitmanı oynarken bile Dx11den farklı değil sonuçlar . Tüketici Kandırmakta bir Numara Nvidia. Oyunlar icin Firmalarla Anlaşma yaptı Amd bakalım ilk Örneği Ubisoft (ah nerde o eski ubisoft) bakalım ne çöpler göreceğiz :D.

    yok aslında tüktici kandırmıyorlar göstere göstere kazıklamak bence kandırmak değil :)

  • http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2016/03/Hitman-PC-DirectX-12-CPU-Scaling-635x194.jpg bu işlemciler arasındaki fiyat farkından haberi olan varmı

  • X80 degerleri eger aşagidaki tablo dogru ise çok iyi. +2gb ram. -75 wat güç tüketimi + uzun yıllar üzerine kart sürülecek güçlü mimari. Bu durumda 980 ti nin pek bir alinasi kalmiyor fakat aradaki fiyat makasi önemli. 175 dolarin üstüne cikmamasi lazim bence

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.