Şimdi Ara

SilverStone’dan sistemlere USB Type-C desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SilverStone’dan sistemlere USB Type-C desteği


    Teknoloji dünyasında kendisine yeni yeni yer bulmaya başlayan Type-C standardı, 2014 sonlarından bu yana pek çok masaüstü ve mobil cihazda karşımıza çıktı. Bununla birlikte, 2014 ve öncesindeki pek çok bilgisayar sisteminde Type-C desteği mevcut değil. Type-C bağlantısı için sistemini değiştirmek istemeyenlere, SilverStone bir çözüm geliştirmiş.


     


    Silverstone ECU05 eklenti kartı, PCI-E 2.0 x2 bağlantısı üzerinden kullanıcılara farklı USB portları sunuyor. Kart üzerinde iki adet USB 3.0 Type-A girişi mevcut. Teorik olarak 5Gbps seviyelerine kadar veri aktarım hızı sunabilen portların bir tanesi, 5V 1.5A gücünde enerji çıkışı da verebiliyor. Bu port, siyah renkle işaretlenmiş.


     


    Ayrıca Bkz.LG Innotek, 3 kat hızlı kablosuz şarj adaptörü geliştirdi

    Bu iki portun yanında ise, bir adet USB 3.1 Type-C portu yer almış. 10Gbps teorik hızlara çıkabilen port, aynı zamanda 5V 3A ve 100 Watta kadar da enerji aktarımı yapabiliyor. Eğer bununla yetinmem diyorsanız, iç tarafta 19-pinli iki adet USB 3.0 bağlantısı da yer alıyor. Yani toplamda 5 adede kadar USB 3.0/3.1 portuna sahip oluyorsunuz.


     


    XHCI desteği olan işletim sistemlerinin herhangi bir sürücüye ihtiyaç duymadan kurabildiği genişleme kartı, akım tespit ve koruma özelliğinin yanında güç yönetimi özelliğine de sahip. Kutu içerisinde düşük profil bir raf da sunulacak. Kartın fiyatı henüz netleşmedi. 


     



  • Güzel cihaz. 100tl altı olursa alınır. Usb-c nin desteklediği görüntü aktarma ve ethernet olarak kullanma özellikleri de varsa harika olurdu.

  • Masaüstü kullanmanın yararları temalı bir haber olmuş. Şimdi USB Type C bağlantısına ihtiyacı olan bir notebook kullanıcısı komple notebooğu değiştirmek durumunda kalacakken masaüstü sahibi küçük aparatla işini görecek...

  • Aynı zamanda m.2 slotu da olsaymış 10 numara olurdu. Belki ilerleyen zamanda böyle bir model de çıkarırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GetSomeRest

    Güzel cihaz. 100tl altı olursa alınır. Usb-c nin desteklediği görüntü aktarma ve ethernet olarak kullanma özellikleri de varsa harika olurdu.

    100 tl altı mı 100 dolar olursa bile iyi olur ki pek ihtimal vermiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgi çekici

  • PCI-E slotu 100 Watt veremez. ;)

  • Mini ITX kartlarda genellikle pcie slotu olmuyor. Bu slotun eksikliği büyük handikap, yeni ITX kart alacaklar iki kere düşünmeli.

  • Fiyatı Japonya'da vergiler hariç 7000yen (65$) civarı. Arkadaki bağlantıların biri 19pin USB-3 çıkışı diğeri ise sata güç bağlantısı yani çalışmak için 15pin sata güç bağlantısına ihtiyaç duyuyor silverstone'un kendi sitesinde tüm detayları yazıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.