Şimdi Ara

AMD’den çift Fiji çekirdekli yeni bir ekran kartı daha

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD’den çift Fiji çekirdekli yeni bir ekran kartı daha


    AMD’nin merakla beklenen çift Fiji çekirdekli ekran kartı Radeon Pro Duo, geçtiğimiz haftalarda tanıtılmış ve biraz daha sanal gerçekliğe odaklanan bir kart olmuştu. Radeon Pro Duo’nun tek kalacağını düşünenler yanılıyor zira sunucu tarafına da benzer bir model sunuluyor.


     


    AMD FirePro S9300 X2 adındaki yeni ekran kartı; veri işleme, veri analizi, büyük ölçekli geliştirme platformları ve makine öğrenme dili alanlarına hitap ediyor. Tek bir baskılı devre kartı üzerinde iki Fiji çekirdeğini bir araya getiren model, HBM bellek ile destekleniyor.


     


    Ayrıca Bkz.AMD Radeon Pro Duo sonunda resmiyet kazandı

    Ekran kartında 2x4096 olmak üzere 8192 Stream işlemcisi bulunuyor. 850MHz taban frekansına sahip olan kart, tek hassasiyet kayar nokta 13.9 TFLOPS, çift hassasiyet kayar nokta 0.8 TFLOPS performans değerlerine ulaşabiliyor. AMD, ekran kartının dünyanın en hızlı tek hassasiyet grafik hızlandırıcısı olduğu iddiasında. 2x4GB olmak üzere toplam 8GB HBM bellek barındıran kart, 1TB/s toplam bellek bant genişliği kullanıyor.


     


    300 Watt ısıl tasarım gücü olan AMD FirePro S9300 X2 için 5999$ fiyat etiketi belirlenmiş. Evrenin devasa yapısı hakkında haritalama amacıyla geliştirilmiş CHIME adındaki radyo teleskobunun sistemlerinde, gerçek zamanlı ve hızlı veri işleme için AMD FirePro S9300 X2 ekran kartı kullanılacak. 


     







  • Evrenin devasa yapısı hakkında haritalama amacıyla geliştirilmiş CHIME adındaki radyo teleskobunun sistemlerinde, gerçek zamanlı ve hızlı veri işleme için AMD FirePro S9300 X2 ekran kartı kullanılacak.

    Bu alanda işe alınmak için nereye başvuruyoruz.
  • İl Özel İdaresine başvurman gerekiyor.

  • yakındır ay çiçek çekirdeklileri de nvidia yakında çıkarır

  • Bu kart ve Pro Duo ekran kartlarındaki 4x2 GB bellek sistem tarafından 8GB olarak mı görünüyor, bilen var mı? Pro Duo crossfire gibi çalışacak diyorlardı, yani 4GB olacak sonucuna varmıştım. Münevver bir arkadaş?

  • Yap şunu 250 dolar Sony ps 4.5 konsolunda kullansın. Sürümden kazan.

  • demek ki 1 yada 2 ay içinde fury x2 geliyor tabi dedikleri gibi 375w tdp değerine sahib olucak bu kart 300w ise
    amd şu hatayı çok yapıyor ürünü piyasaya çok geç çıkarıyor sonra satışlar düşük diye ağlıyor

  • çok geç kaldılar artık 8 çekirdekli çıkarmaları gerekliydi bu devirde telefonlar bile 8 çekirdek var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: simbolmina

    Bu kart ve Pro Duo ekran kartlarındaki 4x2 GB bellek sistem tarafından 8GB olarak mı görünüyor, bilen var mı? Pro Duo crossfire gibi çalışacak diyorlardı, yani 4GB olacak sonucuna varmıştım. Münevver bir arkadaş?


    kart aslen 4 gb ancak dx 12 ile birlikte dx 12 destekli uygulamalar 8 gb tamamını kullanabilecek... cf yada slı yapılarında sadece 1 gpu daki bellek kullanılabiliyor.

  • 4k ve üstü için çift işlemcili kartlar gerekli zaten. Maliyet artar diye pek taraftar değiller . Keşke daha fazla işlemci üreticisi olsada rekabet olsa. Nvidia ve Ati yüzünden ekran kartları geliştirilemiyor. Teknolojinin çok gerisinde kaldılar. 4-8 işlemi çok zor değil.Ram teknolojiside iyi gibi bu aralar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 1 Nisan 2016; 14:08:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mladenbmv

    çok geç kaldılar artık 8 çekirdekli çıkarmaları gerekliydi bu devirde telefonlar bile 8 çekirdek var.


    8192 Stream işlemcisi :))

  • s9300x2 kartından aynı sistemde en fazla kaç tane kullanılabilir? (GTA oyunu için değil dinamik yörünge hesaplamaları için soruyorum)
    Bilen bir arkadaş yeşillendirirse...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.