Şimdi Ara

Google şimdi de sanal sabit telefon işine giriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google şimdi de sanal sabit telefon işine giriyor


    Arama motoru olarak başladığı ticari hayatına iletişim sektörünü de dahil eden Google, büyük bir kesime hitap etmeye başladı. Önce Google Fiber ile fiber internet hizmeti başlatan firma, Project Fi ile sanal şebeke işletmeciliğine soyunmuştu. Şimdi sırada sanal sabit telefon işletmeciliği var.


     


    Fiber Phone adıyla başlayan yeni hizmet, aslında alışılan konseptten biraz farklı. Google herhangi bir sabit telefon sağlamıyor. Kullanıcı isterse kendi sabit numarasını devam ettirebiliyor veya yeni bir sabit numara alabiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Oracle, Google’ın peşini bırakmıyor

    Fiber Phone Box adında bir kutu, sabit telefon hattına bağlanıyor ve ardından Google Fiber altyapısı ile iletişime geçiyor. Google Voice temelinde, sahip olduğunuz numarayı kullanarak sınırsız bölgesel veya ulusal arama yapabiliyorsunuz. Akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarlar üzerinden arama yapabilmek mümkün. Ayrıca arama bekletme, 911, arayan numara, sesli mesajların metin olarak mail kutusuna gelmesi gibi farklı özellikler de dahil edilmiş.


     


    Ülkemizde de sabit numaranız üzerinden yine sabit hat faturanız temel alınarak internet aramaları yapabildiğiniz benzer çözümler mevcut. Yeni hizmet için Google Fiber faturasına aylık 10$ daha ekleniyor. Hizmet kısıtlı bir bölgede başlamış durumda.


     







  • google sanal santral işine girsin birçok kurumun ihtiyacı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.