Şimdi Ara

İklim değişikliği: Buzul seviyesi rekor düzeylere geriledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İklim değişikliği: Buzul seviyesi rekor düzeylere geriledi

    İklim değişikliğinin etkilerini özellikle şu aylarda daha fazla hissetmeye başladık. Tarihin en sıcak Aralık, Ocak ve Şubat aylarını geride bırakmamızın ardından bu anormal seviyedeki sıcak kışın etkileri Kuzey Kutbu'nda gözlemlenmeye başlandı.



    Ayrıca Bkz.İklim değişikliğinin etkileri inanılmaz boyutlara ulaşıyor

    NASA'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı verilere göre Arktik Okyanusu'ndaki buzul seviyesi tarihin en düşük noktalarına geriledi. 24 Mart itibariyle 14.52 milyon kilometrekare olarak ölçülen Arktik buzulları 1979'dan bu yana bir kış sezonunda ölçülen en düşük seviye olarak tarihe geçti.



    "Bu kadar sıcak bir kış görmemiştim"



    Buzul seviyesinin rekor düzeylere gerileyeceği aslında tahmin edilen bir durumdu. Aralık, Ocak ve Şubat ayları yüksek anomali düzeylerinde ilerlemiş ve bu ekstrem sıcakların etkileri de en fazla Kuzey Kutbu'nda gözlemlenmişti. National Snow & Ice Data Center'dan (NSIDC) Mark Serreze de bu konu hakkında,"Hayatım boyunca Kuzey Kutbu'nda bu kadar sıcak bir kış görmemiştim. İnanılmaz bir sıcak vardı." ifadelerini kullandı.



    Önceki rekor geçen sene ölçülmüştü



    İklim değişikliğinin etkileri özellikle de Kuzey Kutbu'nda çok fazla hissedilebiliyor. Geçtiğimiz Şubat ayında ortalamanın 16 derece üzerinde çok sıcak bir ay geçiren Kuzey Kutbu'ndaki buzullar da her geçen gün daha da fazla eriyor. Henüz 2015 yılında 14.54 milyon kilometrekare ile yeni bir rekora imza atmış olan Arktik Okyanusları bu yıl da geleceğin pek de parlak olmadığını gözler önüne seriyor.



    Buzul seviyelerinin yaz aylarındaki akıbeti de böylece çok büyük bir merak konusu haline geldi. Bu alandaki rekor şu an için 2012 yılına ait olsa da 2016'nın da sağlam adımlarla ilerlediğini söylemek mümkün. Hatta bazı uzmanlar 20-30 yıl sonra yaz aylarında tamamen buzdan arınmış bir Kuzey Kutbu'nun görülebileceğini belirtiyorlar.



    NASA'nın yeni rekorla ilgili olarak yayımladığı video için alttaki pencereyi kullanabilirsiniz.

     







  • 4,54 milyar yıl yaşındaki dünya için doğal bir döngü, insanoğlu için önemli bir dönemeç. Yok olup gidersek dünya daha akıllı canlılara ev sahipliği yapabilir. Belkide akıllanıp kendimizi kurtarabiliriz, Ama muhtemelen iş işten çoktan geçti.Hayırlısı...

  • Bence devletimiz uzay çalışmaları için kaynak ve yetişmiş insan güçünü seferberlik noktasına getirmeli aksi halde birileri fırlayıp giderken biz gözü yaşlı seyredenlerden olacağız...şu anda bu yazdığım çoğunuza ütopik gelebilir ama bu kaderci yaşayışımızın da etkisidir dün ve yarın bilinci bizim millette fazla gelişmiş değil hemen unutuyoruz ,önce şehirler kurup sonra vay arkadaş altyapıyı unuttuk diyoruz ...Gözümüzü açma vakti geldi millet!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcebi001 -- 31 Mart 2016; 10:03:10 >
  • Kiyamet is Coming Soon.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alp0007

    4,54 milyar yıl yaşındaki dünya için doğal bir döngü, insanoğlu için önemli bir dönemeç. Yok olup gidersek dünya daha akıllı canlılara ev sahipliği yapabilir. Belkide akıllanıp kendimizi kurtarabiliriz, Ama muhtemelen iş işten çoktan geçti.Hayırlısı...


    Doğal kelimesini nasıl tanımladığınıza göre değişse de bu ısınma Dünya için doğal bir döngü değil. İnsanın yarattığı ve daha önce Dünya tarihinde pek benzeri görülmemiş bir bir durum. Bu kadar hızlı ısı yükselmesi en son Dünya'ya devasa bir meteorun çarpması sonrasında yaşandı ve sonucunda dinozorların da neslini tüketen büyük bir canlıların yok olma sürecine sebep oldu. Ama insanoğlunu yok etmek o kadar da kolay değil ve o süreç binlerce yıl sürüyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcebi001

    Bence devletimiz uzay çalışmaları için kaynak ve yetişmiş insan güçünü seferberlik noktasına getirmeli aksi halde birileri fırlayıp giderken biz gözü yaşlı seyredenlerden olacağız...şu anda bu yazdığım çoğunuza ütopik gelebilir ama bu kaderci yaşayışımızın da etkisidir dün ve yarın bilinci bizim millette fazla gelişmiş değil hemen unutuyoruz ,önce şehirler kurup sonra vay arkadaş altyapıyı unuttuk diyoruz ...Gözümüzü açma vakti geldi millet!!!

    Ben pek aynı fikirde değilim hocam. Bana kalırsa tüm ülkeler uzay çalışmalarını büyük oranda durdurmalı. Tüm ülkeler tarafından silahlanma tamamen durdurulmalı ve her türlü lüksten vazgeçilmeli. Bütün bunlardan elde edilen kaynak dünyayı kurtarmak üzerine harcanmalı.
    Ben uzaya taşınma planı yapanlara çok kızıyorum. Sanki Mars'da koloni kurunca bir halt olacak gibi o işe kafa yoruyorlar. Böyle giderse zaten dünya yaşanmaz hale gelene kadar Dünya gibi bir gezegen bulup, oraya taşınamazlar. Anca Mars'a falan taşınılır ki bu da eldeki lüks villayı yıktırıp, tahta kulübeye taşınmaya benzer. Marstaki ya da Venüs atmosferindeki bir koloniye taşınıp orada hapis hayatı yaşayacağıma, dünyada ölmeyi yeğlerim.
    Hadi diyelim yeni bir tane aynı dünya gibi gezegen bulduk. Şu durumla onu da kısa sürede yaşanmaz hale getirip, yeni bir tane daha aramaya başlarız. Onun için insanoğlunun bu dünyadan taşınıp, oralarda bir gezegeni daha pert etmesi de engellenmeli...




  • daha dünyanın yuvarlak olduğuna %100 inandıramamıiş bir oluşumun lafına ne kadar güvenilebilir? son derece saçma gelebilir ama dünyanın disk biçiminde olduğu,insanların kandırıldığı konuşuluyor.

    2 gündür merak saldığım bu konuda ise ünlü kuruluşların logoları,kutuplara gitmenin yasak oluşu, dünya düzdür diyen insanların öldürülmesi gibi mevzular yüzünden oldukça dikkatimi çeken bir konu oldu.

    son olarak eğer dünyanın sonu geliyor diyorlarsa birşeyler satmak istiyorlardır. ama eğer paniğe gerek yok herşey kontrol altında diyorlarsa....işte o zaman korkun.

    düz dünya olayını merak edenler aşağıdaki video ile başlayabilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=VNqNnUJVcVs





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasan07-36

    quote:

    Orijinalden alıntı: mcebi001 Bence devletimiz uzay çalışmaları için kaynak ve yetişmiş insan güçünü seferberlik noktasına getirmeli aksi halde birileri fırlayıp giderken biz gözü yaşlı seyredenlerden olacağız...şu anda bu yazdığım çoğunuza ütopik gelebilir ama bu kaderci yaşayışımızın da etkisidir dün ve yarın bilinci bizim millette fazla gelişmiş değil hemen unutuyoruz ,önce şehirler kurup sonra vay arkadaş altyapıyı unuttuk diyoruz ...Gözümüzü açma vakti geldi millet!!!
    Ben pek aynı fikirde değilim hocam. Bana kalırsa tüm ülkeler uzay çalışmalarını büyük oranda durdurmalı. Tüm ülkeler tarafından silahlanma tamamen durdurulmalı ve her türlü lüksten vazgeçilmeli. Bütün bunlardan elde edilen kaynak dünyayı kurtarmak üzerine harcanmalı. Ben uzaya taşınma planı yapanlara çok kızıyorum. Sanki Marsda koloni kurunca bir halt olacak gibi o işe kafa yoruyorlar. Böyle giderse zaten dünya yaşanmaz hale gelene kadar Dünya gibi bir gezegen bulup, oraya taşınamazlar. Anca Marsa falan taşınılır ki bu da eldeki lüks villayı yıktırıp, tahta kulübeye taşınmaya benzer. Marstaki ya da Venüs atmosferindeki bir koloniye taşınıp orada hapis hayatı yaşayacağıma, dünyada ölmeyi yeğlerim. Hadi diyelim yeni bir tane aynı dünya gibi gezegen bulduk. Şu durumla onu da kısa sürede yaşanmaz hale getirip, yeni bir tane daha aramaya başlarız. Onun için insanoğlunun bu dünyadan taşınıp, oralarda bir gezegeni daha pert etmesi de engellenmeli...


    Elbette, koskoca galaksi hatta uçsuz bucaksız evren de boş boş dursun zaten. Dediklerinin bazıları güzel, dünyamıza sahip çıkmak ama bunun yanında uzayı da artık kapsayabilmeliyiz. Doğru yönlerle tabii ki. Uzay çöplüğü oluşmuş durumda ama temizlenmesi için de artık çaba gösteriliyor. Kirlilikler konusunda artık daha duyarlı bir model olacak. En azından ilk aşamada giden insanlar için de. Mars'ta koloni ise en güzel denemelerden biri. Umarım başarılı olunur çünkü insanların gerçek bir seviye atlamasına şahit olacağız.





  • 4.54 milyar yılda bir şey olmamış Dünyan'nın birkaç yüz yılda içine ettik. İnsanlık, Dünyaya en zararlı varlık ve biz olmasak Dünya kendini toparlar...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    daha dünyanın yuvarlak olduğuna %100 inandıramamıiş bir oluşumun lafına ne kadar güvenilebilir? son derece saçma gelebilir ama dünyanın disk biçiminde olduğu,insanların kandırıldığı konuşuluyor.2 gündür merak saldığım bu konuda ise ünlü kuruluşların logoları,kutuplara gitmenin yasak oluşu, dünya düzdür diyen insanların öldürülmesi gibi mevzular yüzünden oldukça dikkatimi çeken bir konu oldu.son olarak eğer dünyanın sonu geliyor diyorlarsa birşeyler satmak istiyorlardır. ama eğer paniğe gerek yok herşey kontrol altında diyorlarsa....işte o zaman korkun.düz dünya olayını merak edenler aşağıdaki video ile başlayabilir.https://www.youtube.com/watch?v=VNqNnUJVcVs



    e bu deniz yolculuğunu nasıl açıklıcan o zaman? Gidip aynı yerde son bulmak hususunu?





  • Abicim senin beynin bulanmış, şimdi çık bir balkona temiz hava al, gökyüzünü izle falan. Sakallıları dinleye dinleye, birilerinin internet denilen kirli bilgi aleminde salak komplo teorilerini okuya okuya bu hale geldiniz. Aslında sadece disk halinde değil, öküzün boynuzları üzerinde Dünya. Bu nedir ya?!?

    Vakti zamanında Dünya' nın disk halinde olduğunu savunan Suriyeli bir din bilimci ve ne yaparsa yapsın adama gerçeği kanıtlayamayan bir bilim adamının videosu dolanıyordu youtube' de, onu izlemiş olmayasın?

    Delinin birisi kuyuya taş atar, temiz beyinleri bulanıklaştırır. Bırakın bu işleri Allah aşkına.

    quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    daha dünyanın yuvarlak olduğuna %100 inandıramamıiş bir oluşumun lafına ne kadar güvenilebilir? son derece saçma gelebilir ama dünyanın disk biçiminde olduğu,insanların kandırıldığı konuşuluyor.2 gündür merak saldığım bu konuda ise ünlü kuruluşların logoları,kutuplara gitmenin yasak oluşu, dünya düzdür diyen insanların öldürülmesi gibi mevzular yüzünden oldukça dikkatimi çeken bir konu oldu.son olarak eğer dünyanın sonu geliyor diyorlarsa birşeyler satmak istiyorlardır. ama eğer paniğe gerek yok herşey kontrol altında diyorlarsa....işte o zaman korkun.düz dünya olayını merak edenler aşağıdaki video ile başlayabilir.https://www.youtube.com/watch?v=VNqNnUJVcVs





  • Güzel güzel 20 yıl sonra kuzey kutbu tamamen erir Avrupa sular altında kalır belki Ankara da deniz sularını görür ha :D

  • dünya nüfusu azalmalı. bu nüfusun yiyecek,giyecek,barınma gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için fabrikalar 7/24 çalışıyo. tonlarca kömür elektrik üretmek için yakılıyo. ağaçlar kesiliyo. petrol hunharca harcanıyo. dünya bunu kaldıramıyor artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulan64ude -- 8 Nisan 2016; 22:38:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    daha dünyanın yuvarlak olduğuna %100 inandıramamıiş bir oluşumun lafına ne kadar güvenilebilir? son derece saçma gelebilir ama dünyanın disk biçiminde olduğu,insanların kandırıldığı konuşuluyor.

    2 gündür merak saldığım bu konuda ise ünlü kuruluşların logoları,kutuplara gitmenin yasak oluşu, dünya düzdür diyen insanların öldürülmesi gibi mevzular yüzünden oldukça dikkatimi çeken bir konu oldu.

    son olarak eğer dünyanın sonu geliyor diyorlarsa birşeyler satmak istiyorlardır. ama eğer paniğe gerek yok herşey kontrol altında diyorlarsa....işte o zaman korkun.

    düz dünya olayını merak edenler aşağıdaki video ile başlayabilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=VNqNnUJVcVs

    2016 yılında internet ve bilgisayar kullanabilen birisi bu şekilde düşünüyorsa vay halimize.. Evet dünya düzdür yoksa denizlerin suyu aşağı akar giderdi. Dünyanın yuvarlak denmesinin sebebi yuvarlak lobisinin işleri...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eskiden dünya nüfusu yarı yarıya azalmalı derdim ama artık öyle düşünmüyorum.
    Nüfus şu an 500 milyon civarına düşerse dünya belki kurtulur.
    Diğer türlü çocukların işi çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lumiafanx920


    quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    daha dünyanın yuvarlak olduğuna %100 inandıramamıiş bir oluşumun lafına ne kadar güvenilebilir? son derece saçma gelebilir ama dünyanın disk biçiminde olduğu,insanların kandırıldığı konuşuluyor.

    2 gündür merak saldığım bu konuda ise ünlü kuruluşların logoları,kutuplara gitmenin yasak oluşu, dünya düzdür diyen insanların öldürülmesi gibi mevzular yüzünden oldukça dikkatimi çeken bir konu oldu.

    son olarak eğer dünyanın sonu geliyor diyorlarsa birşeyler satmak istiyorlardır. ama eğer paniğe gerek yok herşey kontrol altında diyorlarsa....işte o zaman korkun.

    düz dünya olayını merak edenler aşağıdaki video ile başlayabilir.

    https://www.youtube.com/watch?v=VNqNnUJVcVs

    2016 yılında internet ve bilgisayar kullanabilen birisi bu şekilde düşünüyorsa vay halimize.. Evet dünya düzdür yoksa denizlerin suyu aşağı akar giderdi. Dünyanın yuvarlak denmesinin sebebi yuvarlak lobisinin işleri...

    internet kullanabilen birisiysen bi linke tıklayaydın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    quote:

    Orijinalden alıntı: lumiafanx920


    quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    daha dünyanın yuvarlak olduğuna %100 inandıramamıiş bir oluşumun lafına ne kadar güvenilebilir? son derece saçma gelebilir ama dünyanın disk biçiminde olduğu,insanların kandırıldığı konuşuluyor.

    2 gündür merak saldığım bu konuda ise ünlü kuruluşların logoları,kutuplara gitmenin yasak oluşu, dünya düzdür diyen insanların öldürülmesi gibi mevzular yüzünden oldukça dikkatimi çeken bir konu oldu.

    son olarak eğer dünyanın sonu geliyor diyorlarsa birşeyler satmak istiyorlardır. ama eğer paniğe gerek yok herşey kontrol altında diyorlarsa....işte o zaman korkun.

    düz dünya olayını merak edenler aşağıdaki video ile başlayabilir.

    https://www.youtube.com/watch?v=VNqNnUJVcVs

    2016 yılında internet ve bilgisayar kullanabilen birisi bu şekilde düşünüyorsa vay halimize.. Evet dünya düzdür yoksa denizlerin suyu aşağı akar giderdi. Dünyanın yuvarlak denmesinin sebebi yuvarlak lobisinin işleri...

    internet kullanabilen birisiysen bi linke tıklayaydın.

    İnternette uzaylı görüp arkadaşlık kurduğunu söyleyen kişilerde var. Her yazılana inanırsan işin yaş arkadaşım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lumiafanx920


    quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    quote:

    Orijinalden alıntı: lumiafanx920


    quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    daha dünyanın yuvarlak olduğuna %100 inandıramamıiş bir oluşumun lafına ne kadar güvenilebilir? son derece saçma gelebilir ama dünyanın disk biçiminde olduğu,insanların kandırıldığı konuşuluyor.

    2 gündür merak saldığım bu konuda ise ünlü kuruluşların logoları,kutuplara gitmenin yasak oluşu, dünya düzdür diyen insanların öldürülmesi gibi mevzular yüzünden oldukça dikkatimi çeken bir konu oldu.

    son olarak eğer dünyanın sonu geliyor diyorlarsa birşeyler satmak istiyorlardır. ama eğer paniğe gerek yok herşey kontrol altında diyorlarsa....işte o zaman korkun.

    düz dünya olayını merak edenler aşağıdaki video ile başlayabilir.

    https://www.youtube.com/watch?v=VNqNnUJVcVs

    2016 yılında internet ve bilgisayar kullanabilen birisi bu şekilde düşünüyorsa vay halimize.. Evet dünya düzdür yoksa denizlerin suyu aşağı akar giderdi. Dünyanın yuvarlak denmesinin sebebi yuvarlak lobisinin işleri...

    internet kullanabilen birisiysen bi linke tıklayaydın.

    İnternette uzaylı görüp arkadaşlık kurduğunu söyleyen kişilerde var. Her yazılana inanırsan işin yaş arkadaşım.

    inandığımı nerden çıkardın yada sana neden inanayım?




  • Zerre kadar umrumda değil,v8 v6 benzinli cadillac'lara hummer veya lincolnlara,suv lere binen atmosfere en çok zarar verip gaz salan bi amerikalının ne kadar umurundaysa, benimde o kadar umrumda...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    daha dünyanın yuvarlak olduğuna %100 inandıramamıiş bir oluşumun lafına ne kadar güvenilebilir? son derece saçma gelebilir ama dünyanın disk biçiminde olduğu,insanların kandırıldığı konuşuluyor.2 gündür merak saldığım bu konuda ise ünlü kuruluşların logoları,kutuplara gitmenin yasak oluşu, dünya düzdür diyen insanların öldürülmesi gibi mevzular yüzünden oldukça dikkatimi çeken bir konu oldu.son olarak eğer dünyanın sonu geliyor diyorlarsa birşeyler satmak istiyorlardır. ama eğer paniğe gerek yok herşey kontrol altında diyorlarsa....işte o zaman korkun.düz dünya olayını merak edenler aşağıdaki video ile başlayabilir.https://www.youtube.com/watch?v=VNqNnUJVcVs


    Yani sen şimdi Dünya'ya delikanlı mı diyorsun?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.