Şimdi Ara

Akıllı tahtalara Pardus desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akıllı tahtalara Pardus desteği 

    Yerli işletim sistemi olarak bilinen Pardus, 2005 yılından beri Tübitak tarafından geliştiriliyordu. 2013 yılında bireysel kullanıcılara verilen desteği kesilmesinin ardından bağımsız bir topluluk "Pardus Topluluk Sürümü" adıyla bireysel versiyonu geliştirmeye devam etti. Tübitak ise sunucu, kurumsal ve Fatih Projesi olarak üç farklı sürüm geliştirmeye devam ediyor.

     

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık bugün düzenlenen bir etkinlikle birlikte Pardus'un Fatih Projesi için geliştirilen yeni sürümünü tanıttı. Akıllı tahtalarda kullanılacak yeni sürüm "Etkileşimli Akıllı Tahta Arayüzü Projesi" (ETAP)  kapsamında geliştirildi. Yeni sürümün özellikle arayüz konusunda çok daha kolay bir kullanım sunacağı belirtiliyor. Işık etkinlik sırasında yeni sürüm ile ilgili olarak "Kullanıcı dostu birçok özellik içeren geliştirilmiş Pardus arayüzü, derslerin çok daha faydalı, eğitici ve eğlendirici geçmesine büyük katkı sağlayacak" dedi.

     

    Akıllı tahtalara Pardus desteği 

    Yeni yazılımın yurt dışı fuarlarında ilgiyle karşılandığı ve İngilizce versiyona ait geliştirmelerin de devam ettiği belirtildi. Işık, Pardus kullanımının artmasıyla birlikte yurt dışına ödenen önemli lisans ücretlerinin önüne geçilebileceğini hatırlattı. Proje'ye ilgilinin az olmasından yakınan bakan "Pardus'un en az Bilişim Vadisi, yerli otomobil, milli uydular kadar önemli bir proje olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

     

    Işık ayrıca kodlama dersi ve oyun yasaklarıyla ilgili de konuştu. Müfredata kodlama dersinin eklenmesi ile ilgili olarak "Bu alan önümüzdeki dönemde Türkiye'nin yerini belirleyecek en önemli alanlardan birisi" dedi ve gençleri kod yazmaya yöneltecek yeni teşvikler üzerinde çalıştıklarını da açıkladı. Oyun yasaklarıyla ilgili olarak ise "Çocuklara oyun oynamayı yasaklamak yerine, o oyunda rol alacak beceriyi kazandırmak, bir sonraki aşamada da çocukların kendi oyununu yazmaya yönlendirmek gerekiyor." şeklinde konuştu.

     







  • Yaw he he. Daha bios ekranında seçim bile yapılmıyor. Ancak klavye götüreceğiz ki pardusu açalım. Ayrıca ben hayatımda akıllı tahtalar kadar gereksiz bir alet görmedim. Onun yerine okullara laboratuvar açılsa çok daha iyi olurdu. Lise mezunuyum hayatımda laboratuvar görmedim.

  • Bla bla bla bla bla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında Debian tabanına kayarak zaten öldürdüler Pardus'u artık ne yapsalar boş.Gidin akıllı tahtalara Ubuntu kurun daha iyi artık.

  • senin uzmanlık alanın eğitim olmadığı için anlayamazsın önemini,akpnin en önemli projesi ve desteklediğim projedir kendileri.akıllı tahta kadar isabetli bir sey yok.bir öğretmen olarak nedenlerini sayıyım size.her sınıfta projeksiyon olmaz,projeksiyonu bir öğretmen alır kendi parasıyla veya para toplayarak kilit koyar diğer öğretmenler açamaz.gittin rica ettin açtın diyelim,bilgisayarda lazım.bilgisayar uyumlu olması lazım girişleri şuyu buyu.yani bir ton işti sunum yaparak ders anlatmak,simdi power tuşuna basma ile açılması bir oluyor.anında görüntü .matematik öğretmeniyim çok kullanmıyorum ama görselliği temel alan konularda mecburen açıyorum.örnek 3 boyutlu cisimler.yani senin demenle gereksiz olmuyor.deseydin tablet bilgisayar dağıtılacaağına laboratuvar yapılsın sonuna kadar arkandayım.tablet bilgisayar kadar da gereksiz ,masraf olan birsey yok.eğitim adına kayıp malesef

  • Madem ki böyle bir projeniz var bunu çok daha önceden yapın. Neden Windows 7 ve 8 e bu kadar lisans parası döküldü. Elimizde pardus varken ta yıllar önceden. O zaman yapılsaydı keşke. İnşaallah bir an önce yapılır da yeni Faz 3 tahtalara Windows 10 lisans parası ödenmekten kurtuluruz. Ha bir de şu akıllı tahtaların dokunmatik sorununu çözsünler artık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazywinner3

    quote:

    Orijinalden alıntı: fatihcanery senin uzmanlık alanın eğitim olmadığı için anlayamazsın önemini,akpnin en önemli projesi ve desteklediğim projedir kendileri.akıllı tahta kadar isabetli bir sey yok.bir öğretmen olarak nedenlerini sayıyım size.her sınıfta projeksiyon olmaz,projeksiyonu bir öğretmen alır kendi parasıyla veya para toplayarak kilit koyar diğer öğretmenler açamaz.gittin rica ettin açtın diyelim,bilgisayarda lazım.bilgisayar uyumlu olması lazım girişleri şuyu buyu.yani bir ton işti sunum yaparak ders anlatmak,simdi power tuşuna basma ile açılması bir oluyor.anında görüntü .matematik öğretmeniyim çok kullanmıyorum ama görselliği temel alan konularda mecburen açıyorum.örnek 3 boyutlu cisimler.yani senin demenle gereksiz olmuyor.deseydin tablet bilgisayar dağıtılacaağına laboratuvar yapılsın sonuna kadar arkandayım.tablet bilgisayar kadar da gereksiz ,masraf olan birsey yok.eğitim adına kayıp malesef
    Valla hocam kusura bakmayın akıllı tahtada aynı şeyin laciverti. Bizim okulda her sınıfta vardı, ama doğru düzgün çalışan 1 tane ya vardı ya yoktu. Bazılarının dokunmatiği arzalıydı bazılarının ekranı ve defalarca yapılmasına rağmen ısrarla arıza çıkartıyordu. Yapacaklarsa bari düzgün bir şey yapsalardı. Vestelin ne b*k olduğunu hepimiz biliyoruz.



    istanbulda çalışıyorum bir tane sınıf sıkıntı çıkardı bizim okulda,o da olacak.dediğinizde haklılık payı var ama bebek doğunca koşmuyor direk .şu an emekliyoruz .bunu da görüp tebrik etmek lazım.projeksiyondan ne çektiğimi ben bilirim.akıllı tahta ile projeksiyonu yanyana bile koymam.





  • fatihcanery kullanıcısına yanıt
    ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:8:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 YILDIR koskoca TÜRKİYE bir işletim sistemi yazamadık yazıklar olsun bize.....

  • akıllı tahtalara sınıfa geldi harika oldu müzik , video , hemen herşey rahat rahat gösterebiliyorsunuz öğrencilere arşivinide koydun mu tmm dır... bol örnek anlatım gösterim daha ne istiyorlar anlamadım tabletlerle etkileşim haline geldimi eğitim tam bir eğlence-öğrenme hayatına dönecek
    güncelleme yapılmaması gerek win10 win8.1 de kalması gerek ve güncellemeleri durdurun driver sorunları var bilmeyenler için

  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazywinner3

    Yaw he he. Daha bios ekranında seçim bile yapılmıyor. Ancak klavye götüreceğiz ki pardusu açalım. Ayrıca ben hayatımda akıllı tahtalar kadar gereksiz bir alet görmedim. Onun yerine okullara laboratuvar açılsa çok daha iyi olurdu. Lise mezunuyum hayatımda laboratuvar görmedim.

    Yeni pardus'ta bu sorun giderildi, açılışta dokunmatik ekrandan pardus/windows seçilebiliyor. Tahtalarda şu an yüklü olan Pardus cidden kullanışsız ona kimsenin lafı yok. Fakat yeni sürüm gayet iyi olmuş. Ciddi manada emek harcanmış üzerinde dokunmatik sorunları çözülmüş, arayüz güncellenmiş-kolaylaştırılmış. Evet yazılım altyapısı olmadan akıllı tahta/tablet pek verimli kullanılmıyordu fakat yeni pardus ve tablet etkileşim yazılımları ile yakında çok daha verimli bir şekilde kullanılabilecek bu cihazlar.

    meraklısı için:
    http://www.kak.org.tr/index.php/ozellikler/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDroid -- 29 Mart 2016; 23:10:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem650

    10 YILDIR koskoca TÜRKİYE bir işletim sistemi yazamadık yazıklar olsun bize.....

    Adamlar yazdık diyor. Haberi yanlış okumuşsunuz. Ha eksikler elbette olur. 2 gün önce windows 10 yüklü bir pc aldım yarısı Türkçe yarısı ingilizce yılların microsoftu bir türkçeleştirme yapamamış işletim sistemi de hatalarla dolu eski versiyonu daha iyiydi. Bunu neden yazdığımı da yazayım. Yılların köklü firması bile bu işte bu kadar zorlanıyorken daha 10 yıllık mazisi olan bir ülke için bu tür emeklemeler normal karşılanmalı. Ülkemizin değerini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Böyle boş eleştiriler yapmaktansa bu işi biliyorsanız taşın altına bir de siz el koyun. Ha yardımınız dokunmayacaksa en azından şu aşağılık psikolojisini bırakalım da insanlara olumlu eleştiri yöneltip en azından yapıcı eleştirilerimizle ufakta olsa bir yardımımız dokunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pardus işletim sistemi Fatih projesi başladığından beri vardı aslında sadece erişimi zordu. İlk bilgisayarlarda dual-boot olduğu için sadece bilgisayar açılırken bilgisayara klavye bağlandığında girilebiliyordu Pardus'a. Tabi asıl işletim sistemi Windows 7. Yorumlardan okuduğum kadarıyla bios'ta seçme sorunu düzeltilmiş. Buna sevindim. Benim gibi meram eden adamlara kolaylık getirilmiş oldu.



    İkinci nesil diyebileceğimiz(hiç değilse benim gördüğüm) bilgisayarlarda Virtual box kullanılarak Pardus yerleştirilmişti. Ulaşımı kolaydı ama kullanırken elbette ki o bir işletim sistemi kullanıldığı hissini vermiyordu. Tabi asıl sistem Windows 8(8.1 de olabilir bilmiyorum).


    Her zaman tahtalar iyi amaçlara hizmet etmiyor tabi. Ps3 getirip bağladığımızı bilirim. Ama boş derslerde film izlememizi sağlayarak gürültü yapmamızı da engellediğini düşünüyorum. Her şey bir yana bilgisayar derslerde slayt gösterildiğinde ve özellikle soru çözümleri konusunda vakit avantajı sağlıyor. Bununla da vakti zamanında okulların velilerden para toplayıp sınıfa projeksiyon(kimi zaman +PC veya hoca kendi bilgisayarını kullanıyor) masrafından kurtardı. Bunu pek de güçlü olmayan bilgisayara hattı sayılır miktarda para vererek yaptı. Bir arkadaşımız 12.000 liradan bahsetmiş. Özel okullara devlet bilgisayarı göndermediği için Vestel sitesinden satışa sunuyor. Ben vakti zamanında baktığımda 10 bin lira idi. Ama altta linkini vereceğim sayfalardaki linke bakınca 12 ila 14.5 bin lira arasında fiyatlara satılıyor. Devlete illa ki daha ucuza veriyorlardır ama ne kadar olduğunu az-çok tahmin edebiliriz. Sanırsam 14 bin küsur fiyatı olan bilgisayar benim son gördüğümün de günceli(Liseden mezun olunca pek de takip edemiyor insan). Öğrencilerin bozma ihtimalinin yüksek olduğunu bir cihaz için bu fiyat gözüme çok gelmiyor değil. Bu arada eklemeliyim ki tahta tasarımı hem beyaz hem de tebeşirle tahta kullanımı ile avantaj sağlıyor. Tahtaya daha çok şey yazılıyor veya öğretmenler istediği kısmı kullanabiliyor.




    Http://www.vestel.com.tr/diger-bilisim-urunleri



    Tabletler ayrı bir mevzu. Ben kullanmasını hiç. Ama ilk başta tabletin öğrencide kalacağı söylenmişti ama aldığım duyumlar iade edileceği yönünde. Yanlışın varsa düzeltin. Kalsa fena olmazdı. Ekranı büyük çok fazla bir beklenti altına girilmemesi gereken tablet. Öğretmen-öğrenci tablet etkileşimi konusundaki tek endişem Dyned faciasının tekrar olmaması. O dönem gerçekten kötüydü. Yok sadece tek bilgisayardan giriş yapılır, şifresi falan. Bari sistem kaliteli olsaydı. Testler de İngilizce bilen adama dili unutturur cinsten. Bazen aklımda Good Choice, Yeah that's right sesleri kafamda uçuşur. Neyse konuya dönersek internet üzerinden etkileşim vs. hep sorunlu olur. Üniversitelerimizde de Ydy'lerde etkileşim konusunda öğrenciler belli sıkıntılarla karşılaşabiliyorlar(Genelde maddi durumları yetmediği için kitabı alamayıp notları daha düşük geliyor).Bu noktada eşitsizlik yaratmaması önemli.



    Neyse konuyu saptırmadan toplamam gerekirse ne kadar verimli olacağı/olduğu tartışmalı. Umarım verimli olur.



    Sonuç olarak bu proje 5 yıla yakındır uygulanmakta ve bu noktaya gelindi. Bu noktada sonra Pardus ana işletim sistemi yapılarak iyi mi yapılır açıkçası bilmiyorum. Ben baktığımda arayüzü basitleştirilmiş bir sistemle karşılaşmıştım. Ben ne kadar Pardus kişisel sürüm bazında geliştirilmeli desem de devlet dairelerinde bile olması yeterli kanımca hedeflerine ulaşırlar umarım.



    Bu arada yorum amaçsız veya anlamsız gelmiş olabilir size kusura bakmayın. Bir an haberi görünce içindekileri dökesim geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliliktir -- 29 Mart 2016; 23:39:29 >




  • Gigabyte aire m60

    İsmi var kendisi yok. Almak istiyorum.

  • Devlet daireleride pardusa geçirilmeli. Dışarıya çok fazla para gidiyor windows ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yürüyen Ölü

    Devlet daireleride pardusa geçirilmeli. Dışarıya çok fazla para gidiyor windows ile.

    sıfır alınan bilgisayarlar hariç devlet dairesindeki tüm bilgisayarlar crack'li windows kullanılıyor
  • Bu güzelde tablet yerine laboratuvar vs yapılsa daha iyi olur...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: unflattering


    quote:

    Orijinalden alıntı: cem650

    10 YILDIR koskoca TÜRKİYE bir işletim sistemi yazamadık yazıklar olsun bize.....

    Adamlar yazdık diyor. Haberi yanlış okumuşsunuz. Ha eksikler elbette olur. 2 gün önce windows 10 yüklü bir pc aldım yarısı Türkçe yarısı ingilizce yılların microsoftu bir türkçeleştirme yapamamış işletim sistemi de hatalarla dolu eski versiyonu daha iyiydi. Bunu neden yazdığımı da yazayım. Yılların köklü firması bile bu işte bu kadar zorlanıyorken daha 10 yıllık mazisi olan bir ülke için bu tür emeklemeler normal karşılanmalı. Ülkemizin değerini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Böyle boş eleştiriler yapmaktansa bu işi biliyorsanız taşın altına bir de siz el koyun. Ha yardımınız dokunmayacaksa en azından şu aşağılık psikolojisini bırakalım da insanlara olumlu eleştiri yöneltip en azından yapıcı eleştirilerimizle ufakta olsa bir yardımımız dokunsun.

    Sen bile bu dediklerine inanmıyor ve boş konuşuyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pardusa sonuna kadar destek
    Ama fikri ışık mıdır nedir çok kafa yormasın bu işlere sonra çıkıp biz yaptık derler. Millet bi tarafını yırttı durdurmayın projeyi diye şimdi bi ton dil döküldü anca devam edilme kararı alındı. Fikri Işık giderse ülkemizde teknoloji gelişir adamın cv sinde teknolojiye dair hiç bir şey yazmiyor resmen akp gençlik kollarından yetişmiş tipik amca oğlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihcanery

    senin uzmanlık alanın eğitim olmadığı için anlayamazsın önemini,akpnin en önemli projesi ve desteklediğim projedir kendileri.akıllı tahta kadar isabetli bir sey yok.bir öğretmen olarak nedenlerini sayıyım size.her sınıfta projeksiyon olmaz,projeksiyonu bir öğretmen alır kendi parasıyla veya para toplayarak kilit koyar diğer öğretmenler açamaz.gittin rica ettin açtın diyelim,bilgisayarda lazım.bilgisayar uyumlu olması lazım girişleri şuyu buyu.yani bir ton işti sunum yaparak ders anlatmak,simdi power tuşuna basma ile açılması bir oluyor.anında görüntü .matematik öğretmeniyim çok kullanmıyorum ama görselliği temel alan konularda mecburen açıyorum.örnek 3 boyutlu cisimler.yani senin demenle gereksiz olmuyor.deseydin tablet bilgisayar dağıtılacaağına laboratuvar yapılsın sonuna kadar arkandayım.tablet bilgisayar kadar da gereksiz ,masraf olan birsey yok.eğitim adına kayıp malesef


    Hocam uzmanlık alanınız eğitimmiş, merak etmekteyim Fatih Projesi ile ilgili yapılan araştırmaları hiç incelediniz mi? Tamamen kişisel deneyimlerinizi yazmışsınız da o sebepten sordum.

    Konuya dönersek;

    Kişisel görüşüm olarak şunu söyleyebilirim. Fatih Projesi bir çok anlamda içi boş bir projedir. Ayrıntısını burada uzun uzadıya tartışmaya gerek yok. Olayın çok fazla boyutu var. Çok fazla rant var işin içinde. Sadece akıllı tahta tablet alımları değil öğretmenlerin de kendi materyallerini tasarlayamamaları için de ek özen gösterilmiş. Böylece Tonla şirketten yazılım materyalleri satın alındı. Dahası çok var anlayacağınız.

    İşin pardus boyutu ise bambaşka;

    Hiç pardus diye gevelemeye gerek yok, o bir debian, eski pardus değil yani. Oranın da ayrıntısı çok. Orada da ayrı ayrı rezaletler var. Gerçek pardus pisi linux olarak devam ediyor desek pek de yalan söylemiş olmayız.

    İşin özünde eğitim öğretim materyallerine gelene kadar düzeltilmesi gereken çok fazla şey var. Eğitimi rant işinden çıkarmak gerek öncelikle. 2004'te ki müfredatı ve devamını çöpe atmak gerek.

    Türkiye'de şu anda eğitim sisteminin herhangi bir alanda derinlemesine bilgi birikim sahibi insan yetiştirmesi hemen hemen imkansız. Zaten müfredatın amacı buna ters. Ne zaman ki bir çok konuda yüzeysel bilgiye sahip insanları yetiştirmeyi (aslında bu hiçbir konuda bir şey bilmemek demek) bir konuda derinlemesine bilgi birikim sahibi insan yetiştirmeye tercih ettik o zaman eğitim sistemi çöktü zaten.

    DH forumdaki bir çok teknik tartışma bunun bir örneğidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 30 Mart 2016; 2:41:11 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.