Şimdi Ara

Analiz: BlackBerry donanım üretimine son verebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Analiz: BlackBerry donanım üretimine son verebilir


    Geçtiğimiz yıllarda akıllı telefon pazarından çekilmek üzere iken, CEO koltuğuna oturan John Chen ile birlikte şansını yeniden denemek isteyen BlackBerry, halen dişe dokunur bir gelişme elde edebilmiş değil. BlackBerry işletim sistemini bırakarak Android platformuna geçen firma, halen tek bir modeli ile yoluna devam ediyor. Analiz uzmanları gelecek için umutsuz.


     


    TD Securities analiz uzmanı Daniel Chan, BlackBerry’nin donanım üreticiliğinin artık sona geldiğini düşünüyor. MWC 2016 fuarında, beklenen diğer bir Android işletim sistemli Vienna modelinin tanıtılmaması, Chan’in düşüncelerine en büyük dayanağı oluşturuyor.


     


    Ayrıca Bkz.Acer, yeniden yapılanmaya gidiyor

    Chan, firmanın tamamen donanım üretiminden çekilerek kendisini yazılıma odaklamasının gerektiğini ve geleceğini kurtarmasının buna bağlı olduğunu belirtiyor. Bu sayede firmanın yıllık 1.4 milyar dolar gelir ve yüzde 33 kar marjına imza atabileceğini düşünüyor. Ayrıca donanım tarafı için gereken Ar-Ge masraflarının da önüne geçilebileceği ifade ediliyor.


     


    Hali hazırda BlackBerry 10 işletim sistemi artık rafa kalkmış durumda. Facebook ve WhatsApp, BB 10 desteğini durdurmayı planlıyor. Bu yolu, daha başka geliştiricilerin de izleyeceği tahmin ediliyor.


     


    Firma, 1 Nisan itibariyle ilk çeyrek mali raporlarını yatırımcılar ile paylaşacak. Yıl bazında yüzde 31 düşüş yaşaması beklenen firmanın, gelecek ile ilgili bazı önemli duyurular yapması da bekleniyor. 


     







  • BB 10 sistemine yazık oldu saçma sapan bir strateji ile bitirdiler blackberry yi ,yönetici diye seçtikleri adamı priv tanıtımında görmüştük adam tanıtımını yaptığı cihazdan bi haberdi..
  • yenlikçi olmayıp eski gelenek göreneklerini aşamazsan böyle batarsın. yıl olmuş 2016 baharı adamların tellerinde hala altta basmalı tuşlar var oh iyi oluyor size, 2. nokia vakası .

  • görseldeki ürün dünyanın en pakalı mobil cihazı,(edition markalar hariç)bataklıkta olupta böyle bir artistik hareket yapmak sanırım;'' hızlı yaşa genç öl''kafasını yaşıyorlar...


    resmi sosyal sayfalarında sadece belçika ve fransa daki patlamalara duyarlı olması iyice soğuttu...yahudi asıllı olmasını böyle konularda iyi hissettiriyorlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 29 Mart 2016; 14:57:05 >
  • Batmadi gitti..

  • Facebook gecen hafta güncelleme ile BB10 desteğini kesti. Bence yazık oldu BB10'a Q5 kullanıyorum, oldukça da memnunum. Bu gidişle platform değiştirecem.

  • Turkiye'deki satis fiyatlari 3100 - 3650 TL arasinda. Yari fiyati olsaydi bile insanlar alirken acaba batarsa destek ve parca sikintisi olur mu diye almaya cekinirlerdi. Hangi akilla o etiketi koydular? Galiba firmayi batirip iflas isteyecekler ve borclari odemeden kacacaklar. Baska mantikli aciklamasi olamaz.

  • BiilimAdamı kullanıcısına yanıt
    eskici değil yenilikçi değil stratejik kullanışçıl omalarılazım. dolayısı ile piyasanın sadece kore (lg samsung) ve amerika markalarına kalması bize yenilik ve devrim için avantaj değil. mesela piyasaya hakim olan markalardan s7 ile g5 neredeyse aynı ürün biraz değişi(aralarında en yenilikçi gibi söylenen) htc 10. karşılarında ise iphone var. anlatmak istediğim çeşit üreten ne kadar çok marka olur ise o kadar çok devrim gelişme ve yenilik olabilir...

    yani senin dediğin gibi olursa 100-150 dolarlık maliyeti, kalitesi ve devrimselliği olan BB gibiler düşer ise, 50-75dolarlık kore mallarına kalacağız


    not:BB ci filan değilim geniş üretici seçeneğini daraltmak windows gibi bizi tekellere düşürtür. anlatmak istediğim bu.

    ___________________________________________________________________
    ayrı konu:
    kimisi diyor lg g4 ile bb priv aynı (alıntıyı farkı daha çok anlamanız için koydum)

    lg de samsung da en az yenilik yapan firma. sadece donanımları geliştiriyorlar. samsung micro dan vazgeçip type-c geçmiyor lg ise LCD-IPS den vazgeçip P-OLED geçmeyecek kadar eskici(bak nekadar ciddi bir hataZ5 vs S6 vs G4 vs iPhone 6s ekran karşılaştırma).
    BB ise yönvermek istiyor dolayısı ile çok riske giriyor. BB şimdi klavyesiz, klavyeli ucuz ve 3. süpriz bir ürün geliştiriyor
    ____________________________________________________________________
    "oysa;
    privde özel lens var, kavisli amoled var, kalvye var, lg de yok
    priv malzeme ve maliyet sebebi ile, iphone 6 seviyesinde ele alınır.

    lg g4 günlük kullanımın amacının üst seviyesine hitap eder
    priv, iphone profosyenel
    (parası çok dürtenlere) seviyeye hitap eder

    priv in fiyetı düşmeme sebepleri bunlar. çünkü telefona lens koymak (çok mantık olmasada) pahalı bir şey.
    ürünler genel seviyeye göre karşılaştırma yapılmalı.
    herkes ihtiyacına göre olana almalıdır."

    quote:

    Orijinalden alıntı: Robot Doktoru

    quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam


    Kullananlar kamera konusunda bilgi verebilir mi ?
    üst sınıf diğer modellere göre kamerası tatmin ediyor mu ?

    Üzgünüm bizzat benim incelemem değil
    orjinal konu
    KAMERA: BB Priv vs Lumia 1520 vs iphone 6s plus

    1520 yi neden ekledim?
    1520 de Carl Zeiss optics in özel lensleri kullanılarak sıra dışı başarı elde edilmişti. Bu sefer de BB Schneider-Kreuznach optics in lenslerini kullanarak çok ciddi bir başarı elde etmiş (BB priv in pahalı olmasının sebebi için sadece bu tekniği kullanmaları bile yeter).

    Gerçekten çok başarılı bir ürün olmuş öyle basit bir başarı değil bu. orjinal konu




  • Robot Doktoru R kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinde haklısın benim demek istediğimi örnekle açıklamak gerekirse iphonelerin nokiaları bitirmesi diyebilirim. yenilik dediğim daha çok büyük level atlamalar yani he şöyle olur klavyeyi yinne yaparsın ama kızaklı olur istediğinde kullanırsın ama tabi buda görseli biraz kalınlaştırır ister istemez.
  • Blackberry kendi ipini çekti. En başta Android'e geçip güzel tanıtımlar yapsalardı şu an Samsung seviyesindeydi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.