Şimdi Ara

Samsung, sektörün ilk 18nm DRAM hacimli üretimine başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, sektörün ilk 18nm DRAM hacimli üretimine başlıyor


    Bellek üretimi konusunda önemli yatırımları olan ve üretim süreçlerini devamlı geliştiren Samsung, DRAM alanında 20nm fabrikasyon sürecinden sonra 18nm sürecine geçiş yapıyor. Samsung, sektörün ilk 18nm DRAM yongalarını hacimli üretecek firma ünvanını da elde etti.


     


    Üretim süreçlerinin gelişmesi, zar alanının küçülmesi ve daha az enerji tüketiminde daha iyi performans sunulması anlamına geliyor. Firmanın hali hazırdaki 20nm DRAM modülleri, enerji verimliliği açısından oldukça başarılıydı. 18nm ile bu başarı bir adım öteye taşınıyor.


     


    Samsung, ilk etapta küçük bir üretimle işe başlayacak zira kapasitenin yüzde 70’i 20nm süreci için ayrılmıştı. Üretim bantlarının 18nm sürecine optimize edilmesiyle, yılın ikinci yarısında daha büyük paketler halinde DRAM üretimi görebileceğiz.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung’dan Polaris kontrolcülü yüksek hızda SSD ürünleri

    Samsung, sektörde ilke imza attığı için işlerin büyük bir gizlilik içerisinde yürümesini istiyor. İlk örneklemeyi yaptığı ortaklarına da, modüllerin kesinlikle dışarıya sızdırılmamasını tavsiye ediyor. Bunlardan birisi Apple zira firmanın iPhone 7 serisi için 18nm DRAM modülleri sipariş ettiği iddia ediliyor.


     


    Samsung’un bu alandaki rakiplerinden hemşehrisi SK Hynix, en erken gelecek yıl 18nm sürecine geçebilecek. Micron ise henüz 20nm sürecinden geçişi ne zaman gerçekleştireceğini açıklamadı. Bu bakımdan, Samsung bu yılı 18nm DRAM alanında rakipsiz geçirecek.


     



  • Kendisi ram üretir amiral gemisi telefonda SK Hynix ramleri kullanır. Kendi kamera sensörü varken gider Sonyden alır. Kendi işlemcisi var Qualcommdan işlemci alır... Tuhaf bir şirket

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xtrud

    Kendisi ram üretir amiral gemisi telefonda SK Hynix ramleri kullanır. Kendi kamera sensörü varken gider Sonyden alır. Kendi işlemcisi var Qualcommdan işlemci alır... Tuhaf bir şirket


    Evet yaa, aynen Vestel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myhotyro -- 29 Mart 2016; 12:10:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    quote:

    Orijinalden alıntı: Xtrud Kendisi ram üretir amiral gemisi telefonda SK Hynix ramleri kullanır. Kendi kamera sensörü varken gider Sonyden alır. Kendi işlemcisi var Qualcommdan işlemci alır... Tuhaf bir şirket
    Evet yaa, aynen Vestel.


    belkide sk hynix ramlari ve sonny sensörlerini samsung üretiyordur. elinde kalmasın diye takıyordur. bildiğimden söylemiyorum. olabilir mi acaba

  • Adamlar yari iletken uzmanı.

  • "Yarı iletken sektöründe Intel’i liderlik koltuğundan etmek için mücadele veren Samsung, yatırımlarını artırıyor. DRAM alanında firma, 18nm sürecine geçişe hazır."

    intel ile samsung un yarı iletkenlerini karşılaştıramazsınız biri CISC diğeri RISC işlemci mimarisi yapıyor ve bunlar babaşka sektörlere hitap eder.

    samsung DRAM konusunda piyasanın en iyisi kanıtıda 950 PRO SSDlerdir

    zaten en iyisi olduğu halde nm yarışına girmesi çok saçma olmuş. keşke hemen üretime geçmeden birkaç sene daha uğraşıp 12 nm ye kadar inmeye çalışsaydı ar-ge ye ve ürettiği ürünün perfonmansına daha da değerdi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.