Şimdi Ara

Galatasaray 2016/2017 Sezonu Genel Tartışma ve Transfer Konusu (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23.037
Cevap
76
Favori
603.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 12 yıllık Shakhtar macerası bu akşam çıkacağı maçla sona erecek olan Rumen hoca, daha önce prensip anlaşmasına vardığı Galatasaray için haftaya İstanbul’a geliyor. Lucescu, son detaylar için Başkan Özbek ile masaya oturacak, büyük bir aksilik olmazsa imzalar atılacak.
    (Fanatik)

    Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, transfer çalışmaları için Avrupa seferine çıktı. İlk hedef Fransa 2. Ligi takımı Clermont’ta kiralık oynayan 23 yaşındaki Senegalli golcü Famara Diedhiou.
    (Fanatik)

    Bu santraforun sözleşmesi bu haziranda bitiyor, bedelsiz alınacaksa alınsın yoksa 2 milyon euro civarı para istenir. Bu zamanda bu riske girilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lAristo

    O zaman sabriye küfür etmiyeceksiniz oda yıllardır gs forması terletmiş tecrübeli oyuncu bu gözle bakarsak

    1.si ben hiç bir futbolcuya küfür etmem.
    2.si Podolski hem asistleri hemde attığı gollerde milli takımı hakediyor. Adamın 1 dünya kupası 2 dünya üçüncülüğü 1'de euro 2008 2.liği var, bu adamı Sabri ile nasıl kıyaslıyorsun ? Sabri sezon boyu yatan derbilerde ve son maçlarda koşan bi adam, bu takımda olmasının tek nedeni alt yapıdan çıkmış olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Bmw.


    quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

    quote:

    Orijinalden alıntı: WINTER IS COMING

    quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

    quote:

    Orijinalden alıntı: WINTER IS COMING

    dursunun yatacak yeri yok, hadi fb ilk anlaşmasını yaptı . ts bizim gibi 2. kez denetime giriyor ve bu yıl uefa lisansı alamayacak durumda olmasına rağmen bile men yemiyor
    bu adam bilerek isteyerek suriyeliler geldi filan diye uyduruk savunma yaparak,aysalın yaptığı store devrini iptal ederek bilerek men yedirmiştir. bizden 30m euro daha fazla zarar eden milan bile men yemedi

    yok o geldi yok bu gitti bu herifin umrunda değil olabildiğince batırıp istediği şartlarda rivaya çökmek başka birşey değil 1,5 yıldır görevde her mikrofon uzatıldığında 3mtl lik kira deposundan gs yi kurtardım diye şov yapıyor.tek projesi otele 5 aydır çivi çakılmamış öyle duruyor, geldiğiniz güne lanet olsun arkadaş

    Aysal son 2 senesinde tam 55m euro bonservislere para harcadı 4m da gelir elde ettik transferden. Bu durum da ceza gelmemesi imkansız zaten gelir-gider dengesine baksana. Aysal zeki adam ama tam zamanında bıraktı.

    ceza gelmez demiyorum bu cezalar kademeli, en üst noktası men, zarardan dolayı men edilen bir biz varız.diğer men yiyenelr geçmişti oyuncuya kulübe borcu olan vs. vergi borcu olanlar vs.
    milan bizden 30m euro daha fazla zarar etti men yemedi olay tamamen yapılan savunma, bak ts de aynı sene bizimle anlaşma yaptı bu sene uefa lisansı alamadılar o kadar bitik durumdalar men yemedi diyorum
    ffp savunmasında proje olarak bileklik gösterirsen suriyeliler geldi diye zırvalarsan men yersin, cas da da yapacakları savunma daha büyük skandal. uefa bize sezon ortasında ceza verdi moralimiz bozuldu diye savunma yapacaklarmış kendi ağzıyla açıkladı

    TS'nin o kadar kabarık değildi gelir gider dengesi. Fark vardı yine ama bizim ki kadar uçuk değildi. Bileklik tam tersi işe yaramıştır diye düşünüyorum bileklik diyip geçme baya gelir geldi bilekliklerden. Bu ceza'nın tek sorumlusu Ünal Aysal'dır. 2 yıl olursa ceza 1 yılı da Dursun'un. Ayrıca TS anlaşması bir yıllıktı. Ona uydu ve normale döndü. Ama sonra yeniden anormale döndü. Aysal zamanında FB gelen denetleme bize de geldi ama aysal aldırış etmedi. Gitti Olcan,Tarık'a 4,5m euro bonservisler saçtı Pandev,Dzemallie yıllık 2m verdi 2 ay sonra da bıraktı.

    Ts nin kabarık değil mi ?

    Şuan süper ligte başa başta en fazla açık veren takım olabilir.Anadolu takımının 700 milyon borcu var üstelik geliri bizim gelirimizin yanına yaklaşamaz
    Adamlar kalecilerine 3.3 m euro yıllık veriyordu iho döneminde,Bir cok oyuncusuda 2,5 3,5 alıyor.Bunlar nasıl menden yırttı kendi yöneticileri bile men bekliyor gibiydi.Sen savunmanı mültecilerden bileklikten yaparsan 2 yılı yapıştırırlar.

    TS'nin 3 senedir bonservislere harcadığı para 55m euro. Bonservislerden gelir ettiği para da 35m euro. Öyle uçuk bir fark var mı? bizim ki aysal zamanında 55m euro gider 4m euro gelir. ondan sonra cezayı aysal getirmedi he he.




  • Arkadaşlar geçen sezon bütün GS oyuncuların senelik ne kadar maaş aldığını gösteren bir tablo var mı? Bulamadım ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psirik


    quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rai-gy

    quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rai-gy

    Tek isteğim defansın düzelmesi, açık ara ligin en rezil defansı bizde.Adam gibi stoper hatta stoperler şart.

    Nereye en kötü? İsim olarak beşiktaştan iyi fenerle de aynı seviyede savunma oyuncularımız.

    Fenerin defansı bizde olsa biz bu sene Bjk'ye 15 puan fark takmıştık en az, saçma sapan şeyler yazmayın dikkat çekeyim diye.Defansımız Fener'le aynıymış, ulan bu sene her maç gol sevinci yaşayamadan gol yedik, ben sakin bir adamım normalde şu defansa etmediğim laf kalmadı gelmiş buraya defansımız Fener'le aynı diyor.Adam gibi bir tane öncü, işini bilen stoper alınmasın seneye görürsünüz ne oluyor.

    Ulan geçen sezon 7 hafta Semih,Hakan stoperleriyle gol yemedik. Senin ilerideki hücumcuların Sneıjder,Poldi,Yasin savunmaya yardım mı ediyor ki? geri mi geliyorlar? pres mi yapıyorlar ileri de? Sen bizdeki bu hücumcuları fener'e ver onlar da her maç bizim gibi 2'den aşağı yemezler. Sorun stoperler değil sorun takım savunması. İstersen Sergio Ramosu getir takım halinde savunma yapmazsan hücumcuların geriye gelmezse her maç böyle folloş olursun.

    Yaw boş yapma ya. Geçen sezon hakan ve semih sayesinde gol yememişiz şaka mı bu? Yoksa maçları mı izlemediniz? Muslera olmasaydı geçen yıl o defans hattı ile gol yemediğimiz maçlarda en az 3-4 yerdik. Muslera her maç kaç tane % 100 'luk çıkarıyordu? Bu yıl muslera olmasaydı Allah bilir kaç tane daha yerdik. Trabzon gibi olurduk.

    Nihayetinde sorun hem stoperlerde hemde takım savunmasında. Tek yönlü değil iki yönlü bir sorun var. Onun için ikisi de düzeltilmeli.

    E biz Semih-Dany ile de Cl de çeyrek final oynadık? heralde o da sadece Muslera'nın başarısı değil mi? konyaspor ali turanla gol yemiyor ali turan hangii stoperimizden daha iyi? iyi bir hoca getirirsen Chedjou,Hakan,Koray,Semih ile de gayet iyi savunursun. Bir de Muslera olmasa bu sezon kaç gol yerdik demişsin. yedik zaten yiyeceğimiz kadar. Muslera bu sezon felaket oynadı. Kaç golü Muslera'nın bariz hatasından yedik. Kötüydü yani bu sezon lamı lumu yok bu sezon yokları oynadı Muslera.




  • Seneye kadro böyle olmalı Muslera-Lınnes-Chedjou-Transfer-Carole-Transfer-Selçuk-Sneıjder-Podolski Sinan Gümüş-Transfer-Transfer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daxteroy

    Arkadaşlar geçen sezon bütün GS oyuncuların senelik ne kadar maaş aldığını gösteren bir tablo var mı? Bulamadım ben.

    Umut bile sizin en iyi oyuncunuzdan fazla maaş alıyor
  • Galatasaray, Emrah Başsan ile anlaşma sağladı. (NTV Spor)http://****/241l3R4
  • teknik direktör konusunu netleştirdikten sonra sağlam transferlerle sezona girmeliyiz. bu da tabiki 25 inde oynayacağımız fb maçına bağlı o maçı kaybedip avrupadan 2 yıl men olursak çöküşe gireceğiz. ama kazanırsak direkten döneceğiz.

    transferlere gelecek olursak.

    1- emrah başsan ile anlaşma sağlandı. bonservissiz iyi bir yedek olacaktır.
    2- aatıf checheue için hamle yapılmalı takımda kanat yok top taşıyan adam geçecek oyuncu yok. çok uyguna alabilme şansımız var.
    3- emre güral bir diğer isim bonservissiz şuanda umuttan iyi yedek olacaktır.
    4- donk iyi paraya satılıp dzemaili den faydalanmalıyız. bu sezon dzemailiyi mumla aradık.
    5- bruma ve telles geri dönmeli
    6- forvete en az 2 isim katılmalı.
  • 3 sene önce transfer sezonunda şu anki halinizdeydik,çok sıkıcı ve iç karartıcı bir seneydi,bakalım siz 3 senede aşacakmısınız bu zor durumu
  • Başsan'a herhangi bir bonservis bedeli ödeyeceğiz, Fransa'dan da genç ve bonservissiz bi kaç oyuncuyla daha ilgileniliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar ben UlubatlıSouness1905.En iyi transfer duyumcusuyumdur.
    Emrah ile anlaşmak üzereyiz,ona söyliyeyim zaten haber ajanslara da düştü.
    Yönetim transfer ve td işini kupa finali sonrasına bıraktı.Kupayı alırsak %70 JOK ile devam edilecek.JOK gitse dahi yerine gelen hoca onun ayarında olacak.Lucesku ve Terim yazılıyor ancak bu hocaların şu anki takıma gelmesi imkansız.
    DÖ yönetimi sportif başarıdan çok ekonomiyi düzeltmeyi düşünüyorlar bunun için de Avrupa'ya gidilemezse yapılacak transferler maliyeti düşük ve orta seviyeli Bilal Kısa,Umut Bulut gibi oyuncular olacak.
    Seçim konusu şuan gündemde olan bir konu eğer kupa gelmezse %60 ihtimalle seçime gidilecek gibi duruyor lakin DÖ takımda kalmaya kararlı gibi duruyor en kötü ihtimalle Ali Dürüst'ü başkan adayı olarak çıkarıp kendisini yönetim kuruluna sokmaya çalışacak diye duyumlar aldım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: avianca

    teknik direktör konusunu netleştirdikten sonra sağlam transferlerle sezona girmeliyiz. bu da tabiki 25 inde oynayacağımız fb maçına bağlı o maçı kaybedip avrupadan 2 yıl men olursak çöküşe gireceğiz. ama kazanırsak direkten döneceğiz.

    transferlere gelecek olursak.

    1- emrah başsan ile anlaşma sağlandı. bonservissiz iyi bir yedek olacaktır.
    2- aatıf checheue için hamle yapılmalı takımda kanat yok top taşıyan adam geçecek oyuncu yok. çok uyguna alabilme şansımız var.
    3- emre güral bir diğer isim bonservissiz şuanda umuttan iyi yedek olacaktır.
    4- donk iyi paraya satılıp dzemaili den faydalanmalıyız. bu sezon dzemailiyi mumla aradık.
    5- bruma ve telles geri dönmeli
    6- forvete en az 2 isim katılmalı.

    aatıfı ne yapacaksın? elinde bruma, poldi, sinan var. yanlarına emrah başsan ve kalırsa olcan adın yeterli olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

    quote:

    Orijinalden alıntı: psirik


    quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rai-gy

    quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rai-gy

    Tek isteğim defansın düzelmesi, açık ara ligin en rezil defansı bizde.Adam gibi stoper hatta stoperler şart.

    Nereye en kötü? İsim olarak beşiktaştan iyi fenerle de aynı seviyede savunma oyuncularımız.

    Fenerin defansı bizde olsa biz bu sene Bjk'ye 15 puan fark takmıştık en az, saçma sapan şeyler yazmayın dikkat çekeyim diye.Defansımız Fener'le aynıymış, ulan bu sene her maç gol sevinci yaşayamadan gol yedik, ben sakin bir adamım normalde şu defansa etmediğim laf kalmadı gelmiş buraya defansımız Fener'le aynı diyor.Adam gibi bir tane öncü, işini bilen stoper alınmasın seneye görürsünüz ne oluyor.

    Ulan geçen sezon 7 hafta Semih,Hakan stoperleriyle gol yemedik. Senin ilerideki hücumcuların Sneıjder,Poldi,Yasin savunmaya yardım mı ediyor ki? geri mi geliyorlar? pres mi yapıyorlar ileri de? Sen bizdeki bu hücumcuları fener'e ver onlar da her maç bizim gibi 2'den aşağı yemezler. Sorun stoperler değil sorun takım savunması. İstersen Sergio Ramosu getir takım halinde savunma yapmazsan hücumcuların geriye gelmezse her maç böyle folloş olursun.

    Yaw boş yapma ya. Geçen sezon hakan ve semih sayesinde gol yememişiz şaka mı bu? Yoksa maçları mı izlemediniz? Muslera olmasaydı geçen yıl o defans hattı ile gol yemediğimiz maçlarda en az 3-4 yerdik. Muslera her maç kaç tane % 100 'luk çıkarıyordu? Bu yıl muslera olmasaydı Allah bilir kaç tane daha yerdik. Trabzon gibi olurduk.

    Nihayetinde sorun hem stoperlerde hemde takım savunmasında. Tek yönlü değil iki yönlü bir sorun var. Onun için ikisi de düzeltilmeli.

    E biz Semih-Dany ile de Cl de çeyrek final oynadık? heralde o da sadece Muslera'nın başarısı değil mi? konyaspor ali turanla gol yemiyor ali turan hangii stoperimizden daha iyi? iyi bir hoca getirirsen Chedjou,Hakan,Koray,Semih ile de gayet iyi savunursun. Bir de Muslera olmasa bu sezon kaç gol yerdik demişsin. yedik zaten yiyeceğimiz kadar. Muslera bu sezon felaket oynadı. Kaç golü Muslera'nın bariz hatasından yedik. Kötüydü yani bu sezon lamı lumu yok bu sezon yokları oynadı Muslera.

    Farkındaysan sorun sadece bireysel oyuncu bazlı değil, aynı zamanda takım savunması ile ilgili dedim. Diğer taraftan kendi kendini köşeye sıkıştırıyorsun. Semih ve Hakan kötü olunca takım savunması, muslera çok gol yiyince bireysel???

    Sen harbi maçları izlemiyorsun. Geçen yılki maçları da bu yıl ki maçları da. Muslera olmasa bu yıl daha da batardık o kadar söyleyeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BİLGİ | Fenerbahçe - Galatasaray Türkiye Kupası Final maçını Mete Kalkavan yönetecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rai-gy

    BİLGİ | Fenerbahçe - Galatasaray Türkiye Kupası Final maçını Mete Kalkavan yönetecek.




    Yetmedi bizden çaldıkları bu sene. Bu kadar bariz yapmayın bari arkadaş.Şimdiden maça biz bir gol eksik onlar da bir gol fazla başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psirik


    quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

    quote:

    Orijinalden alıntı: psirik


    quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rai-gy

    quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rai-gy

    Tek isteğim defansın düzelmesi, açık ara ligin en rezil defansı bizde.Adam gibi stoper hatta stoperler şart.

    Nereye en kötü? İsim olarak beşiktaştan iyi fenerle de aynı seviyede savunma oyuncularımız.

    Fenerin defansı bizde olsa biz bu sene Bjk'ye 15 puan fark takmıştık en az, saçma sapan şeyler yazmayın dikkat çekeyim diye.Defansımız Fener'le aynıymış, ulan bu sene her maç gol sevinci yaşayamadan gol yedik, ben sakin bir adamım normalde şu defansa etmediğim laf kalmadı gelmiş buraya defansımız Fener'le aynı diyor.Adam gibi bir tane öncü, işini bilen stoper alınmasın seneye görürsünüz ne oluyor.

    Ulan geçen sezon 7 hafta Semih,Hakan stoperleriyle gol yemedik. Senin ilerideki hücumcuların Sneıjder,Poldi,Yasin savunmaya yardım mı ediyor ki? geri mi geliyorlar? pres mi yapıyorlar ileri de? Sen bizdeki bu hücumcuları fener'e ver onlar da her maç bizim gibi 2'den aşağı yemezler. Sorun stoperler değil sorun takım savunması. İstersen Sergio Ramosu getir takım halinde savunma yapmazsan hücumcuların geriye gelmezse her maç böyle folloş olursun.

    Yaw boş yapma ya. Geçen sezon hakan ve semih sayesinde gol yememişiz şaka mı bu? Yoksa maçları mı izlemediniz? Muslera olmasaydı geçen yıl o defans hattı ile gol yemediğimiz maçlarda en az 3-4 yerdik. Muslera her maç kaç tane % 100 'luk çıkarıyordu? Bu yıl muslera olmasaydı Allah bilir kaç tane daha yerdik. Trabzon gibi olurduk.

    Nihayetinde sorun hem stoperlerde hemde takım savunmasında. Tek yönlü değil iki yönlü bir sorun var. Onun için ikisi de düzeltilmeli.

    E biz Semih-Dany ile de Cl de çeyrek final oynadık? heralde o da sadece Muslera'nın başarısı değil mi? konyaspor ali turanla gol yemiyor ali turan hangii stoperimizden daha iyi? iyi bir hoca getirirsen Chedjou,Hakan,Koray,Semih ile de gayet iyi savunursun. Bir de Muslera olmasa bu sezon kaç gol yerdik demişsin. yedik zaten yiyeceğimiz kadar. Muslera bu sezon felaket oynadı. Kaç golü Muslera'nın bariz hatasından yedik. Kötüydü yani bu sezon lamı lumu yok bu sezon yokları oynadı Muslera.

    Farkındaysan sorun sadece bireysel oyuncu bazlı değil, aynı zamanda takım savunması ile ilgili dedim. Diğer taraftan kendi kendini köşeye sıkıştırıyorsun. Semih ve Hakan kötü olunca takım savunması, muslera çok gol yiyince bireysel???

    Sen harbi maçları izlemiyorsun. Geçen yılki maçları da bu yıl ki maçları da. Muslera olmasa bu yıl daha da batardık o kadar söyleyeyim.

    Takımın kötülüğünden bağımsız sadece Muslera o kadar çok maç hediye etti ki. Şampiyon yada ilk 3'e Muslera yüzünden giremedik demiyorum ama 6. olmamız da Muslera'nın da çok payı var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ralf_Jones

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rai-gy

    BİLGİ | Fenerbahçe - Galatasaray Türkiye Kupası Final maçını Mete Kalkavan yönetecek.




    Yetmedi bizden çaldıkları bu sene. Bu kadar bariz yapmayın bari arkadaş.Şimdiden maça biz bir gol eksik onlar da bir gol fazla başladı.

    Beşiktaşlı tetikçiyi verdiler işte.Bjk'ye boş beleş maç kazandırması yetmedi Fener'e yapacaklar birde herhalde aynısını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UlubatlıSouness1905

    Merhaba arkadaşlar ben UlubatlıSouness1905.En iyi transfer duyumcusuyumdur.
    Emrah ile anlaşmak üzereyiz,ona söyliyeyim zaten haber ajanslara da düştü.
    Yönetim transfer ve td işini kupa finali sonrasına bıraktı.Kupayı alırsak %70 JOK ile devam edilecek.JOK gitse dahi yerine gelen hoca onun ayarında olacak.Lucesku ve Terim yazılıyor ancak bu hocaların şu anki takıma gelmesi imkansız.
    DÖ yönetimi sportif başarıdan çok ekonomiyi düzeltmeyi düşünüyorlar bunun için de Avrupa'ya gidilemezse yapılacak transferler maliyeti düşük ve orta seviyeli Bilal Kısa,Umut Bulut gibi oyuncular olacak.
    Seçim konusu şuan gündemde olan bir konu eğer kupa gelmezse %60 ihtimalle seçime gidilecek gibi duruyor lakin DÖ takımda kalmaya kararlı gibi duruyor en kötü ihtimalle Ali Dürüst'ü başkan adayı olarak çıkarıp kendisini yönetim kuruluna sokmaya çalışacak diye duyumlar aldım.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: G00

    quote:

    Orijinalden alıntı: avianca

    teknik direktör konusunu netleştirdikten sonra sağlam transferlerle sezona girmeliyiz. bu da tabiki 25 inde oynayacağımız fb maçına bağlı o maçı kaybedip avrupadan 2 yıl men olursak çöküşe gireceğiz. ama kazanırsak direkten döneceğiz.

    transferlere gelecek olursak.

    1- emrah başsan ile anlaşma sağlandı. bonservissiz iyi bir yedek olacaktır.
    2- aatıf checheue için hamle yapılmalı takımda kanat yok top taşıyan adam geçecek oyuncu yok. çok uyguna alabilme şansımız var.
    3- emre güral bir diğer isim bonservissiz şuanda umuttan iyi yedek olacaktır.
    4- donk iyi paraya satılıp dzemaili den faydalanmalıyız. bu sezon dzemailiyi mumla aradık.
    5- bruma ve telles geri dönmeli
    6- forvete en az 2 isim katılmalı.

    aatıfı ne yapacaksın? elinde bruma, poldi, sinan var. yanlarına emrah başsan ve kalırsa olcan adın yeterli olur.

    fazla mal göz çıkarmaz ayrıca poldi 2nci forvet olarak daha etkili. sinan da sakatlanınca ne olduğunu gördük ben yasine kalmak istemiyorum alsınlar alsınlar alsınlar.. aatıf kötü futbolcu değil ligde en rahat adam geçen oyunculardan birisi ayrıca golcü de.. geçen yılın gol kralı adam nesini beğenmiyorsun.




  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.