Şimdi Ara

Tesisattan anlayan yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar foruma bugün üye oldum ve yabancıyım. mayıs ayında düğünüm var ve elektronik düşkünü olmama rağmen ses sistemleri konusunda uzman değilim. yeni evimin 30-35 metre kare. güzel bir ev sinema sistemi almak istiyorum ama ilerde PS4 de oynayayım ve müzik de kaliteli bir şekilde dinleyeyim istiyorum . şimdi her şey bütçe ile alakalı ama yani bunun için düğünde toplayacağım altınlardan birçoğunu feda edebilirim . tahminen 3000 tl civarı bütçem var . görüntü olarak salonu doldursun göze hitap etsin istiyorum ve filmde ses dönsün odada iyi surround yapsın istiyorum , optik giriş çıkış tavsiye edermisiniz ? bluray oynatıcı ile kullanabilirim yada kendinden dahil olabilir. dün tv aldım ve bu tv ile uyum sağlasın isterim model SAMSUNG 55J6370 aldım ama 4K yok die değiştirip SAMSUNG UE55JU6070 alacağım galiba. yardımcı olursanız çok sevinirim dostlar....



  • muhendiscaglar M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun, allah bir yastıkta kocatsın diyelim :-)

    Bu arada başlığı ev sinema sistemi tavsiyesi 3-4 bin TL olarak değiştirirseniz daha fazla dikkat çekecektir. Tesisat derken su tesisatı mı soruyorsun diye soran olabilir :-) İşin şakası 3 bin TL bu iş için kritik bir rakam. 4 bin TL'ye çıkarsanız daha eli yüzü düzgün ve sizi tatmin edecek bir sistem kurabilirsiniz.

    Öncelikle size lazım olan orta seviye bir AVR. AVR; Audio video receiver yani ses ve görüntü alıcısının kısaltmasıdır. Bu cihazlarda modeline göre 4-8 arası kaynak cihazı bağlayabileceğiniz hdmi girişler olur. Bu sayede PS4, PC, uydu receiver, medya oynatıcı vs gibi kaynak cihazların hem sesini hem de görüntüsünü bu cihaza aktarabilirsiniz. Ondan sonra da AVR, sesi işleyip hoparlörlere aktarırken görüntüyü de TV yada Projeksiyon gibi cihaza ayrı bir hdmi çıkış ile aktarır. Örnek olarak alttaki AVR'yi bir inceleyiniz.
    http://www.amazon.de/Denon-AVRX1200WBKE2-AV-Receiver-Bluetooth-steuerbar/dp/B010EB3RZY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1458912434&sr=8-1&keywords=denon+x1200

    Bunun dışında AVR cihazlar ev sineması için üretilmiş ürünlerdir. Film ve oyunlar gibi çevresel ses içeren işlerde başarılı iken müzikal anlamda bir stereo amfi kadar başarılı olamıyorlar. Fakat birçok ortalama kullanıcı için AVR'lerin müzikal performansı yeterli gelecektir. Ancak ileride bu işlere daha da meraklı hale gelirseniz ileride sisteme bir de stereo amfi eklenebilir ama o sonraki iş. Ona o zaman bakarsınız.

    Neyse AVR ile müzikal olarak keyif almak istiyorsanız da hoparlörlerin kule yada en kötü raf tipi olması gerekir. Alttaki Harman Kardon hkts serisi gibi uydu hoparlörlü bir set alırsanız filmler ve oyunlarda yeterli gelir fakat müzikal olarak başarılı olmaz. Buna çok benzer bir seti kullanmış ve sonrasında kule tipi bir hoparlöre geçmiş biri olarak arada dağlar kadar fark olduğunu söyleyebilirim.
    http://www.harmankardon.nl/home-theater-systeem/HKTS+16.html

    Peki uydu tipi hoparlör olmazsa ne almalısınız sorusuna gelirsek ise alttaki gibi bir set işinizi görecektir. Heco markası giriş seviyesi Victa serisi ile fiyatına göre iyi bir performans sergiliyor. Kendim de bu markanın hoparlörlerini kullanıyorum. Başlangıç olarak bütçenize uygun olarak alttaki Victa 502 + 202 + 102'den oluşan 5.0 set iş görecektir. Ha bütçeyi arttırabilirseniz önleri 702 yapmanız daha iyi olur.
    Alttaki setin fiyatı 2500 TL olarak gözükse de pazarlıkla 1900-2000 TL seviyesine iniyorlar. Forumdan bir arkadaş en son 1900 TL fiyat almıştı. Şunu unutmayın ki hifi tarz cihazlarda her daim %10-25 arası bir pazarlık ve indirim payı olur. Fiyatları buna göre düşünün.
    http://www.pelinltd.com.tr/Victa-Prime-502-202-C102-50-set,PR-286.html

    Bunun dışında Dali markasının Lektor ve Zensor serileri de bu fiyat aralığında tercih edilebilir.

    Bu arada bu setlerde sub woofer yok. Basları ön kulelerden alacaksınız. Apartman dairesinde sub woofer komşularla sorun yaratabiliyor, o yüzden sistemi önce 5.0 olarak alıp dinletikten sonra basların eksik kalıp kalmadığına karar verebilirsiniz. Buna göre de ileride bir sub woofer ekleyebilirsiniz. Misal üst komşum rahatsız olduğu için ve kendimde çok bas düşkünü bir adam olmadığımdan sub'ımı sattım. Şu an sistemi 5.0 olarak kullanıyorum.


    Gelelim AVR işine maalesef herşeyde olduğu gibi TR'de fiyatlar aşırı pahalı durumda. Yukarıda linkini verdiğim AVR TR'de 2500 TL civarına satılıyor. Aynı ürün Amazon'dan alındığında 1500 TL'ye getirilebiliyor. Yada yurtdışına gidip gelebiliyorsanız kendiniz oradaki mağazalardan alabilirsiniz. Bu sayede nakliye ve gümrük masrafı da ödemezsiniz. Bu bu şekilde 3 tane amfiyi farklı zamanlarda uçakla getirdim. Hepsi de TR fiyatının yarısına geldi. Örnek olarak alttaki Almanya Saturn fiyatlarına bakabilirsiniz. Oradaki fiyatların üzerinden %12 vergi iadesini de havalimanında geri alacağınızı unutmayın.
    http://www.saturn.de/mcs/productlist/AV-Receiver,48352,475820.html?langId=-3&searchParams=&sort=price&view=&page=

    Misal alttaki Pioneer vsx-930 modelini Almanya'dan 1300 TL'ye alabiliyorken, TR'de 2500 TL civarına ancak alabilirsiniz.
    http://www.saturn.de/de/product/_pioneer-vsx-930k-1986754.html

    Eğer yurtdışına gidip gelme şansınız yoksa yada gidip gelen tanıdık birileri yoksa o zaman Amazon'dan sipariş vermek en doğru seçim olur. 1500 TL yukarıda linkini verdiğim Denon x1200 AVR tutsa, 2000 TL de hoparlör olursa 3500'e ana parçaları almış olursunuz. Kalan 500 TL ile de kablo ve arka hoparlör ayağına gider. Toplamda 4000'e güzel bir sistem kurmuş olursunuz.


    Samsung yada LG vs gibi hazır paketlere hiç bulaşmayın. Çünkü o tarz cihazlara dışarıdan ürün bağlamak falan sıkıntılı oluyor. Ayrıca hoparlörlerden biri yada ana ünite bozulduğunda yerine parça yada başka bir ünite de takamıyorsunuz. Ama AVR ve hoparlör takımı şeklinde sistem kurduğunuzda istediğiniz gibi değişiklik yapabiliyorsunuz ve de istediğiniz cihazı tek bir kablo ile bağlayabiliyorsunuz.
  • Turuncu55 gosterdigin ilgiden dolayi tesekkur ederim . Bende tavsiye ettigin gibi bir sistem arayisindaydim tavsiyen cok iyi oldu. Evim bahce dubleks salonum alt katta ve ust katta benim oldugu icin subwooferda sikinti yok ama zatende bu sistemi alirsam sub ' a gerek de kalmicak gibi hissediyorum. 4000 cikarabilirim muhtemelen ve onumde surede var , ve en uygun sekilde bu tesisata sahip olmaya calisicam . tv aldim 4K ile degistiricem bayide duruyo suan peki abi bu avr cihazinin 4K ile uyumlu olmasi vs benim goruntumu etkilermi , 4k bluray vs bi arsiv satin alip salonumu yari sinema odasina cevirip aksamlari esimle film izlemek nerdeyse surekli yapacagim aktivite olacaktir. Bu arada sakaryada yasiyorum yakin sehirlerde ve musait olursan herseyi karsilamak kaydiyla ( tum masraflarin vs )sistemi beraberde kurmak satin almak vs isterim tabi uygun olursan , acemilik geregi hata yapmak istemem sistem aliminda ve kurulumunda. Mayis 29 dugun muhtemelen parca parca onceden almaya baslayabilirim yada haziran basinda hepsini birden alabilirim . Tesekkur ederim tekrar
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Onur Hemşerimi Subwoofersuz bırakma,adamın evi müstakil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel teklifiniz için teşekkürler. Gelip kurulumda falan yardımcı olmak isterdim ama açıkçası önümüzdeki ay içerisinde taşınma işlerimiz olacak. Ayrıca eşim de hamile olduğu için onu da bırakıp gelemem :-) Bu arada sistemi kurmak çok da zor birşey değil. Aldıktan sonra kullanım kılavuzuna bakarak çok rahat şekilde kurabilirsiniz. Takıldığınız yerde de forumdan yada telefon vs ile yardımcı oluruz.

    Bunun dışında sistemi düğünden önce alman daha mantıklı olur. Çünkü düğünden sonra birçok masraf olacağı için bir de ses sistemine para vermek size ve özellikle eşinize zor gelebilir. Hanımlar genelde bu tarz cihazlara pek mesafeli olduğundan 3-5 bin TL verilmesine karşı çıkabiliyorlar. Ben allahtan evlenmeden önce bu işlere merak salıp ilk seti aldığım için eşim ses sistemi ile film seyretmeye ve müzik dinlemeye alıştı da şu an aldığım cihazlara çok laf etmiyor :-) Bir de bu işlere girince bitmek bilmeyen bir araştırma ve soruşturma haline giriyor insan. Evliliğinin ilk zamanlarında kafayı böyle şeylere takma derim. Bu sebeple düğünden önce al, sonrasında keyif yaparsınız.

    TV'yi ve AVR'yi 4K destekli almanızda fayda var. Sonuçta 4K film izlerim derseniz her iki cihaz da doğal çözünürlüğünde olduğu için görüntü daha iyi olur. Bu arada TV alırken iyi araştırın derim. TV'nin gerçek panel hızı mutlaka 100hz olmalı ve mümkün olduğunca siyah rengi doğru verebilmelidir. Panel hızının 100hz olması hareketli sahnelerde akıcılık sağlar ve takılma hissiyatı yaratmaz. Siyah başarımı ise özellikle film konusunda öne çıkacaktır. Güncel TV'leri hiç araştırmadığım için şu modeli al diyemeyeceğim ama forumun TV bölümünü bir karıştır derim.
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_284/tt.htm

    Bir de TV alırken multimedia özelliklerine kanıp da görüntü kalitesi kötü bir TV almayın. Zaten AVR tarzı bir cihaz aldığınız için spotify yada internet radyoları gibi birçok seçeneğiniz olacak. Diğer multimedia uygulamalarını da evde bir pc varsa onu AVR'ye hdmi ile bağlayarak çözebilirsiniz. Misal ben evdeki eski pc parçalarından bir pc topladım ve bu pc'yi medya merkezi olarak kullanıyorum. Tüm müzik ve film arşivim bu pc'de istediğim zaman açıp müzik, dizi, film takılıyorum. Aynı şekilde hdmi çıkışı olan bir laptop da işinizi görecektir. Yanına da alttaki gibi touchpadli bir klavye alıp oturduğunuz yerden pc yada laptopu yönetebilirsiniz. Şahsen ben bu klavyeden çok memnunum.


    Bunun dışında AVR konusunda başka konu açan bir arkadaşa da yurtdışından almasını önermiştim. O başlıkta yurtdışından alışveriş yapan birkaç arkadaş da konuya dahil olmuşlardı. istersen o konuyu da bir oku. Eğer İngilizceniz varsa Amazon gibi sitelerden direkt alışveriş yapabilirsin. Misal sana ilk önerdiğim Denon x1200 modeli 1450 TL gibi bir fiyata geliyor. Yada yurtdışından sen kendin alıp getireceksin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_115524453/f_//tm.htm#115580804

    Hoparlör konusunda ise maalesef fazla bir seçenek yok. Ya 2.el takip edeceksin ama o da bu işlerden hiç anlamayan biri için riskli bir konu. Bu sebeple birçok kişinin kullandığı ve memnun kaldığı Heco Victa serisi ve Dali Lektör-Zensor serilerine bakacaksınız. Bunlardan hangisini alırsanız alın memnun kalırsınız ama benim tercihim Heco'dan yana olurdu.

    Sub konusunda ise kuleler ne kadar başarılı olursa olsun bir sub woofer'ın yerini tutamaz. Aydın arkadaşımız bu konuda haklı ama paramız çok yok :-)
    Aydın sen de adamı gaza getirme adam daha evlenecek, düğün vs çok para lazımdır. 2-3 bin diye başlayıp 5-6 bin harcatmayalım

    İlk kurulduğunda kule hoparlörler bile ne bas veriyor diyebilirsiniz ama sisteme sub ekleyince özellikle aksiyon filmlerinde ciddi bir fark olacaktır. Ben çok aksiyon filmi seyretmediğim için ve de salonum küçük (23m2 kadar) olduğu için şimdiye kadar çok eksikliğini hissetmedim. Ama bu yeni eve geçince salon 33m2 kadar olduğu için eksiklik hissedersem ben de sisteme sub woofer eklemesi yapabilirim. Ama bütçe sınırlıyken ve önünüzde daha düğün-evlilik gibi oldukça masraflı bir süreç olduğu için sistemin diğer bileşenlerinin kalitesini düşürmemek için sub'ı sonradan da ilave edebilirsiniz.

    Yok ben bütçeyi 1000 TL daha arttırıp 5000'e çıkarım derseniz Victa serisinin sub wooferını da alabilirsiniz. Bu arada bu sub iyi midir yada kötü müdür hiç bir fikrim yok. Sub kullanmadığım ve ihtiyacım da olmadığı için hiç araştırmadım. Bu konuda aktif sub wooferlar diye bir başlık olacaktı. Oradan deneyimli arkadaşlardan yardım alabilirsiniz.
    http://www.pelinltd.com.tr/Victa-Prime-Sub-252A-Black,PR-100.html
    http://forum.donanimhaber.com/m_54591058/mpage_51/tm.htm

    Aydın senin Denon x1200 ve Victa setten oluşacak bir sisteme uyacak sub önerin ne olur? Tavsiyenin önümüzdeki aylar içinde bana da faydası dokunabilir :-)

    Bu arada 4K olmasa da mkv formatta 720 ve 1080p DTS sesli yaklaşık 3 TB kadar film arşivim var. Aynı şekilde 1 TB kadar da dizi vardır. Harici hard diskiniz varsa evlilik hediyesi olarak arşivimi kopyalayıp geri gönderebilirim :-) Ama öncesinde AVR işini yurtdışından çözmeye çalışın derim.
  • Abi Allah anali babali saglikli huzurlu buyutmeyi nasip etsin , tesekkur ederim bu ilgiye tekrar . tv olayini 4k ya ceviriyorum yenileme hizi 200hz ve guzel bi tv die dusunuorm 3350 tl ye mal oldu. Pc var nisanlimda bi apple mac isimizi gorur ki bunu ipad vs ile destekleriz . Nisanlim 4000 e kadar okey dedi ama 5 ' e cikarmaz sanirim o butceyi , dugun oncesi zor gibi gozukuyor acikcasi cunku suan deli gibi masraf yapiliyor ev duzmek icin , mayis 29 dugun ve sabrederim die dusunuyorum bu surecte de nerden sistemi temin ederim die arastirmalar ve dugun hazirliklari ile gecer . İngilizce de sikinti yok amazondan vs alirim . Guzel bir sub hayalim vardi alirken onuda ayni anda almak guzel olur heralde ona da esimden gizli bi 1000 tl ben ayiririm :) boylece butce 5000 olur . Tek sorun evdeki kablolari iyi muhafaza etmek ve goruntu kirliligine yol acmamasi , kablosuz baglanti kurabilirmiyiz sisteme hic olmazsa rear hoporlorlere ? Ne kadar verimli olur ? Frontlara ve center' a tv nin yakinlarinda ve on tarafta olcagi icin kablo sikintisi yasamam diye dusunuyorum yada halinin altindan vs geciririm , gelecek temizlikciye vs de onceden brifing verip hasara yol acmamasini saglarim. Markalardan ve sistemden anlamadigim icin direk yazdigin sistemi alacagim sub konusunda da hemserim yardimci olur sanirim avr ye uygun bi aktif sub soyle ortaligi titreticek bi sub iyi olur ki genelde aksiyon ve gerilim - korku tarzinda filmler ve diziler onceligimdir. Film - dizi arsiv teklifin icin tesekkur ederim ama bunun karsiliginda bende hediye almak isterim sana buna izin ver hic olmazsa ;) attigin linklerede bakacagim simdi biraz arastirma yapmaya devam ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhendiscaglar M kullanıcısına yanıt
    Güzel dileklerin için teşekkürler. Darısı sizin başınıza :-)

    Açıkçası eğer çok sıkışıksan sub wooferı sonraya erteleyebilirsin. Boşuna sıkıştırma kendini. Bunun dışında mümkün olduğunca az eşya almaya bakın derim. Vitrin, gümüşlük vs gibi eşyalara para yatırmayın. Gerçi bu işe eşin ne der bilemiyorum ama ne kadar az eşya o kadar rahat oluyor :-) Bir abi tavsiyesi :-)

    Televizyonların gerçek panel hızları 50-100-200 hz şeklinde oluyor. Bunları da yazılımla 200-400-800 hz gibi değerlere çıkarıp insanlara bu şekilde lanse ediyorlar. Senin tv'nin fiyatı 3000 TL civarı ise muhtemelen giriş-orta seviye bir TV'dir ve paneli gerçek 50hz'dir. Çünkü gerçek panel hızı 200 hz olanlar genelde üst seviye TV'lerde kullanılıyor ve onlar da çok daha pahalı oluyor. Bu sebeple TV konusunda iyi bir araştırma yap, ona göre model belirle. Akıllı özellikleri ve multimedia gibi özelliklere kanma. İnternete girmek yada oyun-film takılmak için bir dünya cihaz varken TV'de bu özellikler olmasa da olur diye düşünüyorum. Forumun TV bölümünü incele ve son dönemde insanların görüntü kalitesini beğendiği modellere yönel derim.

    Yalnız TV'yi duvara monte edecekseniz yada bir zemine ayakları üzerine koyacaksanız tam orta noktasının göz hizanıza denk gelmesine özen gösterin. Çok aşağıda yada yukarıda olursa uzun süreli izlemelerde boyun ağrısı yapabilir.
    Bir diğer nokta ise izleme mesafeniz 4-5 mt'den uzak değilse 55" üstü bir TV almayın. Eğer 3-4 mt gibi izleme mesafeniz varsa ve TV de 60" gibi büyük bir model olursa göz ağrısı yaşayabilirsiniz. Çünkü gözünüz çok geniş bir alanı sürekli hareket ederek taramak zorunda kalacaktır.

    Bunun dışında arkaları kablosuz yapma işini unut :-) O konu herkesin hayalini kurduğu ama bu tarz cihazlarda ve bu fiyat aralığında pek mümkün olmayan bir konu. Onun için TV sehpası yada ünitesinin yanından bir yerlerden kablo kanalı çekeceksin. Yapı marketlerde arkası yapışkanlı plastik kablo kanalları satılıyor. Metresi 3-5 TL gibi bir şeye geliyordu. Alttaki resimlerin bir tanesinde tv sehpamın arkasındaki kablo kanalını görebilirsin. En azından kabloları belli oranda topluyor.
    Ya da içinde kablo kanalı olan süpürgelikler de oluyor. Eğer ev sizin evinizse alt köşelerdeki süpürgelikleri bu şekilde yapabilirsin.

    Bir diğer konu ise tv sehpası yada ünitesi. Piyasada satılan tv sehpaları genelde bu tarz ürünlere uygun olmuyor. Evlenirken hem cihazlara hem de bütçeye uygun bir tv sehpası bulamayınca alttaki resimlerdeki şekilde bir TV sehpası yaptırdım. Bu sebeple henüz tv sehpası yada ünite almadıysanız cihazları nereye koyacağını hesap ederek almalısın. Ben cihazların açıkta kalmasını sevmediğim için aletlere uygun gözler yaptırmıştım. Kimi arkadaşlar ise sehpayı alçak tutup cihazları sehpanın üzerine koyuyor. TV de duvara monte ediliyor. Burada karar sizin. Ama sonra bu cihazları nereye koyacağız diye apışıp kalmayın :-)

    Arşiv konusunda ise birşeye gerek yok. Torrent'ten indirdiğim ve hdd içinde duran ücretsiz medya :-) Düğünde takı merasiminde oğlanın forum arkadaşından 3 TB film diye anons yaptırırsın yeter :-)



    Bu mesaja eklenen görseller:

     Tesisattan anlayan yardım lütfen Tesisattan anlayan yardım lütfen Tesisattan anlayan yardım lütfen Tesisattan anlayan yardım lütfen
  • Abi slm , tv yi degistirdimhttp://www.samsung.com/tr/consumer/tv-av/tv/uhd/UE55JU6570UXTK bunu aldim baya bi arastirdim bide peder artik bitti maddi olarak cok iyi bi modele yukseltemedim. Simdi evimden geldim olcu aldim boy 5.20 en 4.10 ama odada yemek icin ayrilmis bir bolum var ve oranin olculerini almadim resimlerde anlicaksin , bunu yapmamdaki amac kolanlari dagitirken ses kaybi yasarmiyim yada herhangi bir ses yanki vs yaparmi salonun tum resimlerini atiyorum. Denon x 1200 u baya arastirdim 7 kanal ve 2 sub cikisi cok cezbetti heco marka hoporlorleri 5 kanal yerine 7 kanal alsak iyimi olur kotumu yada 7 kanal antide 5 hoporlor kullanmak surround icin tam randuman alabilirmiyim, soyle sorayim 7 cikis 4 surround var bende 4 surround kullanmalimiyim . En cok eglendigim zevk aldigim olay icerde surround olsun helikopter sahnesinde kafam saga sola donsun istiyorum . Son sorum 2 ufak sub mi yoksa bir tane saglammi 2 sub cikisi var diye boyle bir soru sormak istedim . Onun disinda ev esya tavsiyelerin icin sagol vitrindir gumuslukdu kesinlikle almiyoruz abi bana kalsi 1 uclu koltuk 2 berjer yeticek bir de yemek masa sandalye salonum icin ideal ama babam
    İllede tutturdu birde 2' li koltuk alicaz gelen misafiri sandalyeye mi oturtucaksin die bende bisey demedim . Bakalim abi iste dugun stresi basladi bu arada butce 5000 oldu sistem icin . Ama 7 kanala yukseltelim dersen bunun icin fark 300-500 bisey tutucaksa onuda cikarabilirim . 3 tb cok saglam arsivmis simdiden tesekkur ederim . Haberlerini bekliyorum .
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Tesisattan anlayan yardım lütfen Tesisattan anlayan yardım lütfen Tesisattan anlayan yardım lütfen Tesisattan anlayan yardım lütfen Tesisattan anlayan yardım lütfen Tesisattan anlayan yardım lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhendiscaglar M kullanıcısına yanıt
    En son çıkan Dolby Atmos ve DTS-X ses formatları ile ses artık 3 boyutlu olacak. Yani üst kısımlarda hoparlörünüz varsa yağmur yağması yada yukarıdan birşey düşmesi gibi efektlerde seste yükseklik efekti de olacak. Yani X ve Y eksenlerine Z ekseni de eklenmiş olacak.

    Ama bu özellik birçoğumuz için bu biraz lüks ve uygulaması zor bir özellik. Çünkü sesin yukarıdan da gelmesi için ya üst köşelere bir yere hoparlör asacaksın yada tavana gömme hoparlör koyabilirsin. Ama gömme hoparlör işi baya bir tadilat ister. Açıkçası düğüne bu kadar az zaman kalmışken, bu tadilat biraz sıkıntılı olabilir.

    Bunun dışında tavana hoparlör konulmayacaksa, 5x4 mt ebatlarında bir oda için yerde duracak şekilde 7.1 bir kurulum gereksiz olur. Ki bu odanın aynı zamanda oturma odası olacağını hesaba katarsan hiç kullanışlı olmaz. Bu sebeple 5.1 kurulum senin için en mantıklısı olur. Hem de bütçe olarak daha az zorlayıcı olur. Ayrıca sesin yankılanacağını yada yansıyacağını zannetmiyorum. Çünkü daha koltuk, halı ve perde gelecek o odaya. Hatta yerleşim sebebi ile kule hoparlörlerin önü kapanırsa ses yutulabilir bile. Ama çok sorun olacağını düşünmüyorum.


    Resimlere bakınca sanırım o küçük bölüm yemek masasını koyacağınız bölüm oluyor, gerçi alttaki resmin üzerine de yazdım :-) Eğer tahminim doğru ise bana göre sistemi koyacağın en uygun alan diğer resimde çizdiğim şekilde oda kapısının hemen yanı olur gibi gözüküyor. Çünkü kule hoparlörler arasında minimum 2 mt mesafe olması lazım ki sağ ve sol sesler birbirine karışmasın ve de düzgün bir sahne efekti oluşabilsin. Eğer resimlerde gözükmeyen ve de büyük camın karşısında kalan duvar da 2-2,5mt genişliğindeyse orası da kullanılabilir.

    Sub woofer konusunda bir tane düzgün birşey almak daha mantıklı olur. Bu büyüklükteki bir alan için bir tane hayli hayli yeter, açgözlülük yapma :-)

    Koltuk konusunda ise baban haklı :-) Misal ben de oda çok dolmasın ve daralmasın diye bir üçlü bir de ikili alalım diyordum. Eşim ise tekliyi de almamız lazım demişti. Ve eşimin dediği gibi tekliyi de almak gayet mantıklı bir hareket olmuş. Bazı konularda deneyimlere uymakta fayda var :-)

    TV ise gayet güzel gözüküyor, güle güle kullan.


    Bu mesaja eklenen görseller:

     Tesisattan anlayan yardım lütfen Tesisattan anlayan yardım lütfen
  • Abi ben resime çizemedim sen çizmissin acayip mutlu oldum , hersey cizdigin gibi olucak baska çare yok alan buna müsait. Dedigin gibi hem tadilat vs gerektirdigi icin hemde masraf bakimindan gömme hoporlöre , 7.1 ve 2. Sub' a gerek yok . Zaten daha bu işin basinda oldugumu dusunursek soyledigin denon x1200 avr ve heco hoporlorler yeterli , aydinsakaryali 'da saolsun yardimci oluyor sub vs konusunda. Büyüklerin vardir bi bildigi diyerek koltuk takimini set olarak aliyorum ki seninde yazdiklarini okuyunca net karar verdim. Tv icin sagol bende guzel diye dusunuyorum , butceyi ayarlayabilirsem nisan ortasi sistemi alip onceden kurup kafamdan ciksin istiyorum hatta evlenmeden tek basima o evde film keyfi hayalim suan :) hersey icin tesekkur ederim takildigim noktolarda yardimina ihtiyacim olabilir. sistemi alinca yemek ismarlayip harddisk birakicam abi sana uygun olursan olmazsan da kargo yaparim film vs icin. Henüz dünya'ya gelmemis kardesimizede guzel dualarimi yolluyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhendiscaglar M kullanıcısına yanıt
    Güzel duaların ve teklifin için teşekkürler. Dediğim gibi darısı sizin başınıza :-) Umarım herşey sıkıntısız şekilde olur, ağız tadıyla evinize geçip oturursunuz.

    Yemek vs için zahmet etme, ha yolum İstanbul'a çok sık düşüyor, bir ara denk getiririm dersen de bir dürüm dönerini yerim :-) Sen biraz işleri yoluna koy, o zaman yine haberleşiriz. Bu arada AVR konusunu çabuk çözersen daha iyi olur. Çünkü amazon bazen TR'ye gönderim yapıyorken bazen gönderim yapmayabiliyor. Bu sebeple hazır yapıyorken ver siparişi, 1 hafta falana gelir cihaz. Son zamana kalırsa gümrük vs işi çıkarsa uğraşmak zor olur.

    Telefonumu da özelden iletiyorum. Birşey olursa oradan da yardımcı olmaya çalışırım.
  • Abi çok sağol , istanbula sık sık geliyorum ama senin çocuk doğduktan sonra seni ziyaret ederim bende işlerimi bitiririm bu süreçte , seninde kafan rahat olur . Nişanlım da yurt dışına çıkıyor iş gereği ve ben alabilirim dedi ama hangi ülkelere çıkacağı nisan ayı ortasında netleşecek birazda fiyat araştırması yaparım olmadı amazon sitesi gözüküyor bana . Herşey için teşekkür ederim ileride rahatsız edicem seni. sevgiler
  • muhendiscaglar M kullanıcısına yanıt
    Önemli değil dostum. Sen o evlilik, eşya vs işlerini hallet, ondan sonra rahat zamanında görüşürüz.

    Bu arada eğer yurtdışından kendinizin getirme şansı varsa hiç Amazon vs ile uğraşmayın. Çünkü Amazon'dan aldığında 50-60 € kargo ve 70-80 € da gümrük masrafı oluyor. Ama yurtdışından kendiniz getirirseniz bu kargo ve gümrük masraflarını vermemiş olursunuz. Ve de daha fazla çeşit bulma şansınız olur. Ben yurtdışı seyahatlerimde toplamda 3 amfi bir de 5.1 hoparlör seti getirdim :-)

    Bunun yanı sıra yolcu yanında 420 €'ya kadar olan ürünler havalimanı çıkışında gümrükte durdurulsa bile vergiden muaf oluyor. 420 € üzerindekiler için ise %18 vergi veriyorsun. Ama 3 farklı zamanda ürün getirdim ve allahın bir kulu bakmadı. Forumda da bu şekilde ürün getiren çok arkadaş var. Daha kimsenin gümrükte durdurulduğunu okumadım.

    Yalnız bu AVR'ler kutuları falan ile 10-15 kg arası olabiliyor. Nişanlın için taşıması biraz zor olabilir. Bunu da hesaba kat derim. Sonra sana çok laf edebilir :-) Eğer nişanlın getirecekse slim tip diye geçen alttaki gibi AVR'lere bakabilirsin. En azından bu kolisi ile birlikte 10 kg'ı geçmez.
    http://www.saturn.de/de/product/_marantz-nr1606n1sg-2003133.html

    Nişanlının seyahat programı belli olduğunda hangi şehirlere gidecekse google'da "hifi shops in ....." diye aratıp mağazaları çıkartabilirsin. Hatta mail ve telefon yoluyla istediğiniz ürünü ayırttırmaya ve öncesinden ayarlamalarını isteyebilirsiniz. Çünkü web sitelerinde yazan tüm ürünler o an dükkanda olmayabilir.

    Bunun dışında Almanya'da Saturn, Hollanda'da mediamarkt, Fransa'da Darty ve Fnac gibi büyük elektronik mağazalarında bu tarz cihazlar oluyor. Özellikle Almanya bu konuda gayet iyi. Oralardan da fiyat bakarsın.
    Misal ben ilk AVR ve 5.1 hoparlör takımımı Fransa Darty'den, şu an kullandığım AVR ve stereo amfiyi ise Almanya Saturn'den almıştım.

    Durum böyle. Sen işlerini yoluna koy, ondan sonra yine yardımcı olurum.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Sayin turuncu55,

    AVR'leri kutulari ile mi getirdiniz, bavula koyup yaninizda mi getirdiniz?
  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Şükrü bey bütün cihazları kendi kolisi ile bagaja verip öyle getirdim. Üzerine de kırılabilir işareti yapıştırdım. Hiçbir sorun olmadı hatta koliler bile zarar görmedi diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhendiscaglar

    arkadaşlar foruma bugün üye oldum ve yabancıyım. mayıs ayında düğünüm var ve elektronik düşkünü olmama rağmen ses sistemleri konusunda uzman değilim. yeni evimin 30-35 metre kare. güzel bir ev sinema sistemi almak istiyorum ama ilerde PS4 de oynayayım ve müzik de kaliteli bir şekilde dinleyeyim istiyorum . şimdi her şey bütçe ile alakalı ama yani bunun için düğünde toplayacağım altınlardan birçoğunu feda edebilirim . tahminen 3000 tl civarı bütçem var . görüntü olarak salonu doldursun göze hitap etsin istiyorum ve filmde ses dönsün odada iyi surround yapsın istiyorum , optik giriş çıkış tavsiye edermisiniz ? bluray oynatıcı ile kullanabilirim yada kendinden dahil olabilir. dün tv aldım ve bu tv ile uyum sağlasın isterim model SAMSUNG 55J6370 aldım ama 4K yok die değiştirip SAMSUNG UE55JU6070 alacağım galiba. yardımcı olursanız çok sevinirim dostlar....

    kaardeşim yapman gerekini aynen söylüyorum.

    teknosa yada hepsiburadada. pioner htp 329 avr set alıyorusun. 1.399 tl normalde ederi 2.400 tl bu sistemin.

    1000 tl yede 2 adet pioner kule tipi hoparlor alıyorsun. bunu alma nedenin setten cıkan surroundaların yetersiz kalacağını düşünmem. surroundaların yerini kulelerle dolduracaksın.

    olayın bu dur. 2.400 tl ye toplamış olursun. elindeki bütçeye görede en görsel en iyi en düzgün ses alabilieceğin optik olsun hdmi olsun 4k olsun sorun yaşamayacağın bir sistem.


    surroundları cok net hissedersin. içinden cıkan 2 adet surroundlada hissedersin ama 1000 tl ye takfiye yapıp hoparlor de alırsan. tadından yenmez. bence önce 1399 a al bir dene hoşuna gitmezse setle gelen front kuleleri surrounda taşı. yerine de 1000 liraya gene piooner bir set al. elinde artan iki adet small surround'uda satarsın yada. dandirik bir anfi alıp mutfağa fln koyarsın yenge yemek yaparken müzik dinler.

    hani bir zamanlar kendiliğinden ses cıkışı olan dvd ler vcd ler vardı ya radyo özelliği bile vardı bi tane onlardan alığ bağlarsın iki surroundu. yada satarsın 100-150 tl ye.
  • can-can-can kullanıcısına yanıt
    Dostum adam zaten yurtdışından AVR getirebiliyor niye htp-329 gibi giriş seviyesi bir cihaz alsın ki. Ayrıca diğer mesajlarında görebileceğin gibi bütçeyi 5000'e çıkarmış adama htp-329 önermenin hiçbir mantığı yok.

    Htp-329, bütçesi 1000-1500 lira arası olan ve şöyle böyle bir ses sistemi olsun diyen birisi için uygun bir set.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can-can-can

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhendiscaglar

    arkadaşlar foruma bugün üye oldum ve yabancıyım. mayıs ayında düğünüm var ve elektronik düşkünü olmama rağmen ses sistemleri konusunda uzman değilim. yeni evimin 30-35 metre kare. güzel bir ev sinema sistemi almak istiyorum ama ilerde PS4 de oynayayım ve müzik de kaliteli bir şekilde dinleyeyim istiyorum . şimdi her şey bütçe ile alakalı ama yani bunun için düğünde toplayacağım altınlardan birçoğunu feda edebilirim . tahminen 3000 tl civarı bütçem var . görüntü olarak salonu doldursun göze hitap etsin istiyorum ve filmde ses dönsün odada iyi surround yapsın istiyorum , optik giriş çıkış tavsiye edermisiniz ? bluray oynatıcı ile kullanabilirim yada kendinden dahil olabilir. dün tv aldım ve bu tv ile uyum sağlasın isterim model SAMSUNG 55J6370 aldım ama 4K yok die değiştirip SAMSUNG UE55JU6070 alacağım galiba. yardımcı olursanız çok sevinirim dostlar....

    kaardeşim yapman gerekini aynen söylüyorum.

    teknosa yada hepsiburadada. pioner htp 329 avr set alıyorusun. 1.399 tl normalde ederi 2.400 tl bu sistemin.

    1000 tl yede 2 adet pioner kule tipi hoparlor alıyorsun. bunu alma nedenin setten cıkan surroundaların yetersiz kalacağını düşünmem. surroundaların yerini kulelerle dolduracaksın.

    olayın bu dur. 2.400 tl ye toplamış olursun. elindeki bütçeye görede en görsel en iyi en düzgün ses alabilieceğin optik olsun hdmi olsun 4k olsun sorun yaşamayacağın bir sistem.


    surroundları cok net hissedersin. içinden cıkan 2 adet surroundlada hissedersin ama 1000 tl ye takfiye yapıp hoparlor de alırsan. tadından yenmez. bence önce 1399 a al bir dene hoşuna gitmezse setle gelen front kuleleri surrounda taşı. yerine de 1000 liraya gene piooner bir set al. elinde artan iki adet small surround'uda satarsın yada. dandirik bir anfi alıp mutfağa fln koyarsın yenge yemek yaparken müzik dinler.

    hani bir zamanlar kendiliğinden ses cıkışı olan dvd ler vcd ler vardı ya radyo özelliği bile vardı bi tane onlardan alığ bağlarsın iki surroundu. yada satarsın 100-150 tl ye.

    Süper bir sistem olmuş Centerda Kule tipi olaydı dahada süper olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Ben de bu yaz yanımda birkaç şey getirmek istiyordum, kendi kolilerinin üzerlerini de havaalanında naylon ile kaplatıp, kırılabilir etiketini yapıştırıp öyle getireyim olmazsa.

    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • can-can-can kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelikle tavisye olarak güzel demişsin fakat bütçeyi göz önüne almalıydın 329 sete gelince fazla büyütülcek bir set değil 1000-1500 e kadar iyi ama 1500-2000 ve daha üst bütçelere çıkıldıkça ona göre ürünler değişiyor

    harici olarak 1000 liraya hoparlör seti alınacaksa bence üstüne biraz daha konup magnat 802 set alınmalı zamanında bende aynı hataya düşmüştüm 520 ve s-11 s 21 seti alıp sonradan s-es3tb seti almıştım ama beklediğim gibi olmadı sonra zararına elden çıkardım ürünleri kuleler dışında center ve surround yetersiz fazla beklentisi olmayan için ideal ama biraz derinlere inince insanın tatmin edemiyor malesef s-21w subwooferda öyle

    pioneer bence daha iyi hoparlörler geliştirip piyasaya sunabilir ama yapmıyorlar işte
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.