Şimdi Ara

Asus G752VL-GC088T Deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Tüm Forumdaki arkadaşlara selamlar yine bir ürün aldım ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Yaklaşık 1,5 ay önce Hepsiburada.com'dan 5.085,86 TL karşılığında Asus G752VL-GC088T marka model laptop satın aldım. Başta belirteyim tasarım ve görüntü olarak herkesin ağzını açık bıraktığı şık bir laptop ancak performans ve kullanım olarak maalesef hala test edemediğim bir laptop.

Gelelim asıl konulara, şimdi laptop elime ulaştıktan hemen sonra üstünde SSD olmadığı için SSD taktırmak istedim hemen Asus Türkiye'deki telefon numarasını aradım tamamen profesyonellikten uzak bayan operatör çıktı işte önünde notlar var ona bakarak size cevaplar veriyor.

Kendim SSD takabilir miyim? garanti konusunda problem olur mu dedim, evet olur cihazınız garanti dışı kalır servis takması gerek dedi tamam dedim bir adres verdi kalktım Beylikdüzü'nden taa Şişli Çağlayan bölgesinde yetkili servisliği fesh edilmiş ancak bundan operatör bayanın haberinin olmadığı bir yere gittim neyse durumu izah ettiler tekrar aradım firma.

İşte bir hata olmuş ne olmuş Kağıthane Yeşilcede Teknoser operasyon merkezi diye bir yere yönlendirdiler ancak ben gidene kadar mesai doldu tekrar Beylikdüzüne marş marş :) ertesi gün yeniden Beylikdüzünden kağıthaneye gittim tek istediğim cihazıma 1 adet vida sökülerek SSD takılmasıydı yani 6 yaşındaki çocuğun bile takması max 3 dakika sürer,

benden cihazı bırakmam gerektiğini, 2/3 gün sürebileceğini ve asus hesabına SSD takma ücreti olarak 80 tl yatırmam gerektiği bildirildi tabi hemen aradım genel merkezi baya bir hararetli tartışma vs el mahkum bıraktık ödememizi yaptık laptopumuzu aldık geldik evimize gelelim asıl konuya :)

Cihazı aldıktan sonra üstünde yüklü olan Windows 10 işletim sistemi kullanmış olduğum programların en az yarısını desteklemedi günlerce uğraştım ettim bir türlü olmadı, bende hemen Windows 7 işletim sistemi kurmaya karar verdim ve hemen Asus Türkiye aradım ve yine sadece basit bilgiler veren yani telefona baksın diye oraya oturmuş bayan arkadaşlar açtı telefonu
    henüz Asus'ta bu cihaz için Windows 7 driver desteği olmadığını, ancak parçaların driverlerini internetten indirerek kendim kurabileceğimi belirtti, driver desteği olmadığı için yetkili servisin kurulum yapamayacağını belirtti.

İnanın bu cihaza sadece Windows 7 kurulum sayfasına geçmek tam tamına 2 gün sürdü! daha öncede işletim sistemi değiştirmek istenildiğinde çeşitli engeller ile karşılaşılırdı ancak bu cihazda bu olay hat safhada Win 7 cd sini taktığınız anda asla hdd görmüyor bir şekilde kurulum yapamıyorsunuz, alanında gerçekten uzman
    Yazılım konusunda firma sahibi 2 kişi uğraşarak bir şekilde win 7 kurmayı başardık. İnanın tam bir eziyetti onca zaman denenmedik yöntem kalmadı.

Windows 7 kurduktan sonra tüm driverlerini ettik ancak bu cihazın internet üstünde hiç bir yerde bios, touchpad driveri yok yani ne USB ne de Mouse asla çalışmıyor bir hafta Mecidiyeköy ve Beylikdüzü arası adeta süründüm götürmediğim yazılımcı servis kalmadı çalıştırabilen olmadı 1 haftanın sonunda artık pes ettim ve tekrar Windows 10 yükleyip evde bir köşeye atmaya karar verdim cihazı,

VE ASIL ŞOK ŞİMDİ, Cihazın Orijinal Windows 10 ürün anahtarını bulamadım ve yeniden Asus Türkiye aradım cihazımın ürün anahtarını sadece yetkili servisin girebileceğini, yetkili servis dışında format atıldığı için cihazımın artık GARANTİ DIŞI KALDIĞINI tarafıma belirttiler..

Toparlarsak performans olarak bilemiyorum, ancak bu cihazı yani bir oyuncu laptopunu alırsanız SSD takamıyorsunuz öyle kafanıza göre, 3 gün bekleyeceksiniz, ücreti 80 tl.

Format atamıyorsunuz öyle kafanıza göre win7 kurayım Linux kurayım öyle bir özgürlük ve dünya yok kuzu kuzu Win 10 kullanacaksınız yoksa benim gibi garanti dışı kalırsınız.

Özet olarak pişman mısın aldığın için derseniz,,, Çok pişmanım imkan verseler televizyonlara çıkar hönkürerek ağlarım o derece diyorum :) en çok zoruma gidende SSD takmak için kapak ile aranızda 1 vida var bunun için kilometrelerce yol gittim sırf garanti bitmesin diye
    bir format için garantim sona erdi beni üzen Asus Türkiye her konuda arayıp bilgi sormama rağmen beni bu konuda asla uyarmaması Windows 7 driver desteği yok siz internetten bulun derken en azından format atarsanız garanti dışı kalırsınız demeliydi

Bu yazımdaki amacım firma/ürün karalamak vs asla değildir! ancak almayı düşünen kardeşlerime de deneyimlerimi bireysel olarak özgürce belirtmek istedim.

NOT: Bu cihaza sorunsuz WİN7 kuracak baba yiğit varsa ücret dolgundur :))

• Asus sizi yanlis yonlendirmis.. ssd takmak icin sizin de belirttiginiz gibi bakim unitesinin altindaki tek vidayi sokmeniz yeterlidir. Sadece yeni takacaginiz ssd garanti kapsam disinda olur. hatta laptop satin alirken pek cok kullanici ram hdd/ssd slotlarina kolay erisim olmasina dikkat eder. kendinizde takip cikarabilrsiniz garantiyi bozmadan.

Yeni nesil laptoplarda isletim sistemi urun anahtarlari bildigim kadariyla anakart gomulu oluyor. W10 yeni sayilabilir, uyum sorunlari gelecek gincellemelerle asilir.

Bende ayni urunu kullaniyorum. Su ana kadar sadece gta5 ve shadow of mordor oynadim. Shadow of mordor hd texture hatici her sey ultrada full hd cok rahat oynayabiliyorum. Gta 5 very high/high karisik ve aax2 ayarlarda oldukca akici sekilde oynayabiliyorum. Iciniz rahat olsun piyasadaki en iyi laptopladan birine sahipsiniz. Bahsettiginiz seylerin cozumu kolay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu aralar biraz yoğunluğum var çok fazla boş zaman bulamıyorum. Dilerseniz sorularınızı yanıtlayabilirim.
  • çok memnun olurum. malzeme kalitesi, ısınması, taşınması, genel performansı hakkında bilgi verebilir misiniz? g752 nin gtx970 li modelini ya da msi gt72s modeli arasında kararsızım. almışken uzun ömürlü bişey almak istiyorum. günün ortalama 18 saati aktif kullanıyorum. özellikle yaz aylarında bir hafta kapatmadığım bile oluyor. msi ler biraz fazla ısınıyor sizdeki seriye göre. deneyimlerinizi bekliyorum. genel deneyimlerinizden, artılarından - eksilerinden bahsedebilirseniz benim için testten daha makul olur şuan için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ISherpa -- 7 Nisan 2016; 22:06:17 >
    Malzeme kalitesi olarak gerçekten piyasada bulabilceğin en sağlam kasalardan birine sahip. Laptopu elinize aldığınızda tek parça hissini çok net veriyor. Çoğu laptop modelinin alt kısmında kullanılan plastik kötü olur, çok özen gösterilmez ama g752 gerçekten her noktasında plastik dahi olsa oldukça sağlam duruyor.

Isı konusuna gelicek olursak, g752 modeli gtx965m den gtx980m e kadar ekran kartları ile alınabiliyor. Isı konusunda oldukça başarılı. Fan hava girişlerinin laptopun altında olmaması ve en önemlisi fanların direkt olarak toza maruz kalmaması da fan temizlik aralığını oldukça uzatıcaktır. Ek olarak fan çıkışlarının yanında dust defender adı verilen, tozun dışarı salınımı sağlayan özel bir yapı bulunuyor. Bu sayede kısa vadede tozdan kaynaklı ısı sorunu ile karşılaşılacağını düşünmüyorum. İşlemci ve ekran kartı ısı değerleri normal kullanımda 40 dereceleri görmüyor, oyun sırasında yük durumuna göre 60 70 derecelerde geziyor. Benim kullandığım model gtx965m olan, 970m, 980m lere göre dizayn edilmiş bir model zaten, ısı konusunda hiç bir tereddütünüz olmasın. Asus bu konuda oldukça başarılı bir marka.

Taşıma konusunda tereddütleriniz varsa sıkıntı olabilir. 17 inch lik 4.5 kg lik bir model. Açıkçası ben masada kullanmıyorum. yatakta ya da sürekli kucağımda ama bende çok ufak biri sayılmam :) beni rahatsız etmiyor, hatta büyüklüüğünden memnunum.

Oyun olarak ise, gta 5 i bitirdim. full hd çözünürlük, texture high, geri kalan ayarlar, very high ultrada takılma donma olmadan oynanabiliyor. Monitorderki g-sync özelliği 30 lu fpslerde oldukça akıcı bir oyun deneyimi sunuyor. TV ye bağladaığımdakendi monitörüne kıyasla daha kötü bir performans oluyor. 970m li model daha uzun yıllar pek çok oyunu tatminkar görsellerle oynatacaktır diye tahmin ediyorum.

Açıkçası bende almadan önce paraya kıyıp msi ge72, 970m li seriden almayı düşünüyordum ama taksitle 5.500 tl nin altında bulamadım, tutar çok yüksek geldi, g752 yi de 4.600 tl ye görünce sipraişi geçtim, kesinlikle en iyisini yapmışım diyorum. hard core oyuncu değilim, 970m 965m farkı benim özelimde çok önemli değil. İşten güçten fırsat bulup oyun oynayamıyorum bile. Ancak izin döneminde fırsat buluyorum. Far Cry 4 ü de very hgh da akıcı oynatıyor. Shadow of mordor da very high ultra çok temiz oynatıyor. En önemlisi ısı kaynaklı anlık donma takılmaların olmaması.

Farklı bir sorunuz olursa yanıt verebilirim.

• Cok saolun deneyımlerınızı paylastıgınız ıcın. Galıba ben de g752 alcam. Msı daha cok ısınıyor ve bunun kadar saglam kasası yok. Isınma da halıyle malzeme yorulmasını beraberınde getırıyor. Uzun omurluluk ıcın de olsa asus tercıhım olcak galıba. Tekrar tesekkur ederım. Iyı forumlar dılerım.

10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayirlisi olsun diyim. Pisman olacgini sanmiyorum. Yalniz nerden ve hangi modelinalmayi dusunuyorsun. En son baktigimda tr de asus tr garantili satan yer yoktu. Yurt disindan alicaksan kesinlikle min. 970m li modeli almalasin

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.