Şimdi Ara

Samsung’dan Polaris kontrolcülü yüksek hızda SSD ürünleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung’dan Polaris kontrolcülü yüksek hızda SSD ürünleri

     


    SSD sektöründe adeta lokomotif firma haline gelen Samsung, sürekli yeni ürünler ile hakimiyetini artırmaya çalışıyor. Japonya’daki SSD forumunda, firma tabletlerden entegre sistemlere kadar farklı kategorilere hitap eden yeni ürünlerini duyurdu.


     


    Samsung PM971


     


    Ürünlerin ilki, dizüstü ve tabletlere yönelik olarak hazırlanan, BGA tabanlı yani sistemlere entegre olarak gelecek PM971. 2 bitlik MLC V-NAND bellek kullanan PM971 modeli, Photon kontrolcüsü sayesinde yüksek veri transfer hızlarına ulaşabiliyor. Modelin sürekli okuma hızı 1500MB/s, sürekli yazma hızı 600MB/s, rastgele okuma hızı 190K IOPS, rastgele yazma hızı ise 150K IOPS şeklinde sıralanıyor.


     


    Model 128GB/256GB/512GB depolama seçeneklerine sahip olacak. Piyasadaki benzerlerine göre Samsung PM971, hızlı ve daha fazla depolama alanı sunması ile dikkat çekiyor.  

    Samsung’dan Polaris kontrolcülü yüksek hızda SSD ürünleri 

     


    Samsung SM961


     


    Samsung SM961, seride amiral gemisi durumunda. NVMe SSD türünde olan model, M.2-2280 formatında geliştirilmiş. 2 bitlik MLC V-NAND bellek teknolojisi kullanan model, yeni Polaris kontrolcüsü barındırıyor. Kontrolcü ile modelin sürekli okuma hızı 3200MB/s, sürekli yazma hızı 1800MB/s, rastgele okuma hızı 450K IOPS, rastgele yazma hızı ise 400K IOPS şeklinde sıralanıyor.


     


    Veri transfer hızlarıyla dikkat çeken modelde, 128GB/256GB/512GB/1TB depolama seçenekleri bulunuyor.


     


    Samsung PM961


     


    Samsung PM961 ise biraz daha ince bir yapıda geliştirilmiş. 3 bitlik MLC V-NAND bellek modülleri kullanan model, Polaris kontrolcü olmasına rağmen veri tranfer hızlarında biraz geriye gidiyor. Kontrolcü ile modelin sürekli okuma hızı 3000MB/s, sürekli yazma hızı 1150MB/s, rastgele okuma hızı 360K IOPS, rastgele yazma hızı ise 280K IOPS şeklinde sıralanıyor.


     


     


    Ayrıca Bkz.Nvidia Quadro M6000, 24GB GDDR5 bellek ile güncellendi

    Modelde 128GB/256GB/512GB/1TB depolama seçenekleri bulunuyor. Tüm modellerin yılın ikinci yarısında piyasada olması bekleniyor. Fiyatlar henüz belli değil. 

     Samsung’dan Polaris kontrolcülü yüksek hızda SSD ürünleri







  • Samsung SSD piyasasını da yavaştan ele geçirmeye başlıyor. O kadar hızlı ilerleme gösteriyor ki yanında bütün firmalar geri kalıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batumatu

    Samsung SSD piyasasını da yavaştan ele geçirmeye başlıyor. O kadar hızlı ilerleme gösteriyor ki yanında bütün firmalar geri kalıyor.


    Abd nin iişin beyin(tasarım) kısmını kendin yap üretimi/hamallığı dışarıya aktar stratejisi, samsung'ta ters tepti. Adam iki tarafta da iyi olunca üstünlük elde etti. Her tür alt yapı var adamda. Çok çok üst sıralar dışında elini attığı yeri ele geçiriyor o yüzden! Önünde bi intel vs kaldı :)

  • Hayvan gibi şey yapıyorsunuz.

  • Mobil işlemci işini ne zaman iyi yapacaklar merak ediyorum.Cpu olarak geride mobil gpu şuan üretemiyor.Önünde çok önemli yol var daha.Sanırım 2018de hem cpu hem gpu olarak iyi bir yere gelecekler.

  • Gelissin, gelissin tabi de su fiyatlar da dussun azicik. 500tlye ssd mi olur? 1000 tlye?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fena bişey olmuş ama biz bunları göremeyiz daha sata 3 ssd alamıyoruzki bunları alsak.

  • Bunlar daha çok iş odaklı ssd'leri zaten. Son kullanıcının işi olan seri değil. Yalnız onun içinde kapasiteler biraz düşük kalmış ne yazık ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar geleceğin bütün teknolojilerinde 1 numara olma hedefinde

  • SSD gerçekten büyük bir nimetmiş, kullananlar bilir. SSD'nin en kötüsü en kral hdd yi bin kere tokatlar. Bu güzel haberlerin devamını bekliyoruz ki yüksek kapasiteli ssd lerin fiyatları düşsün.

  • Özelliklerinden görülüyor ki, 950 Pro seviyelerinde fiyatlarda gelebilir. Daha fazlası bile gelebilir :)
  • köklü firmalar örnek almalı bence bu işe en son başlayıp liderliğe oturmak kolay bir iş değil markayı sevmesemde takdir ediyorum bu konuda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Bunlar daha çok iş odaklı ssdleri zaten. Son kullanıcının işi olan seri değil. Yalnız onun içinde kapasiteler biraz düşük kalmış ne yazık ki.


    Aslında işten ziyade Gamer ve Profesyonel manada bilgisayar kullanan ev kullanıcılarına hitap ediyor. 950 Pro serisinin devamı sayılır. Bunlar çıktığında ilk nesil 950 Pro' larda indirime gidilecektir. Monster Abra A5 v5.2 kullanıyorum. İşlemci 4. Nesil i7 4720 HQ olduğu için desteklemiyor. Yoksa 950 Pro 512 GB düşünüyordum açıkçası.

  • Gigabyte'lar arasında hız farkları yok ise, aşırı pahalı değil de, alınabilecek gibi ise 128 GB olan SM M2 olan modeli, aşırı pahalı ise PM M2 olan 128 GB olanı almak isterim. Ama 256 GB ile 128 GB modeller arasında hatırı sayılır hız farkı varsa o zaman PM 256 GB olabilir...

  • bir önceki ürünün üstüne koyarak gidiyor adamlar yalnız onda 1 tb yoktu bunda var

  • theyapici kullanıcısına yanıt
    950 Pro serisinden mi bahsediyorsunuz ?

    Burada kapasiteleri yazıp, altına da okuma yazma vs gibi özelliklerini yazmışlar. Hepsi bu deerlere sahipmiş gibi algılanıyor.

    Acaba o okuma yazmalar hangi kapasite için geçerli ? 950 Pro'da 256 ve 512'nin değerleri farklı çünkü. 950 Pro'ya bakara, herhalde en yüksek kapasiteli olanın değerleridir diye düşündürüyor.


    950 Pro 256GB
    Read: 2200 MB/sec
    Write: 900 MB/sec

    950 Pro 512GB
    Read: 2500 MB/sec
    Write: 1500 MB/sec



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 26 Mart 2016; 0:25:33 >
  • Adamlar SSD sektorunude ele geçirecek iyi yükseliyor firma...

  • bunlar güzel haberler.

    rekabet kızıştıkça en çok bize yarıyor.

    düşük kapasite yüksek fiyatlardan kurtuluyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RAPTOR_ -- 1 Nisan 2016; 14:42:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.