Şimdi Ara

2016 YGS-5 Puan Değerlendirmesi (Sürekli Güncel)(Yığınsal Tablo)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
134
Cevap
6
Favori
8.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

2016 YGS-5 Puan Değerlendirmesi (Sürekli Güncel)(Yığınsal Tablo)

(En Son Oy Tarihi: 5.4.2017)
Giriş
  • Beyler bayanlar, ygs5 puanlarınızı ve sıralamalarınızı yazarsanız yığılma nerede olmuş bakalım.

İlk gördüğüm kadarıyla 383 puan alan 63k olurken, 353 puan 124k olmuş. Arada öyle ekstrem bir puan farkı yok.

Ygs5 puanlarınızı yazarsanız diğer aralıkları da görelim.

Değerlendirme

400 puan alanla 350 puan alan arasındaki kişi sayısı 90k civarında. Ygs'nin etkisinin %40 olduğunu düşünürsek aradaki fark ham tm puanları için 32k olanla 120k olan arasında ortalama 15-20 puan civarında. Bu kapatılamayacak bir fark değil. İyimser baktığım için de yazmıyorum bunları. Umudunuzu kaybetmeyin. Eğer tm puanları ile tercih yapacaksanız asıl belirleyici olacak sınavın lys olduğunu çok rahat görmeniz gerek. Emin olun şu sonuçlardan sonra birçok öğrenci çalışmayı bırakacak. Eğer hedefiniz varsa üzülmeyi felan bırakıp, deli gibi lys kasmaya bakın.

2010 YGS - 2016 YGS Yığınsal Karşılaştırması

2010 yılında 412 puan 32k olurken 360 puan alan 124k olmuş. 52 puana 92k kişi yığılmış.

Bu yıl 400 puan alan 32k olurken 353 puan alan 124k olmuş. 47 puana 92k kişi yığılmış.

Sınav 2010 yılına nazaran bir tık daha zor olmuş görüldüğü üzere.

Puanlar ve Sıralamalar

311-322 Puan * 218k ile 263k arası
    330-345 Puan * 142k ile 180k arası
    353-360 puan * 100k ile 124k arası
    360-370 Puan * 87k ile 100k arası
    370-380 Puan * 68k ile 87k arası
    380-385 Puan * 59k ile 68k arası
    393 Puan - 50k
    397 puan - 43k
    400-409 puan * 31k ile 40k
    412 puan - 27k
    413 puan - 27k
    415-420 puan * 21k ile 25k arası
    422-432 puan * 12k ile 19k arası
    437 Puan - 9.3k
    441-451 Puan * 3.8k ile 7.4k arası
    466 Puan - 1k

Şu sonuçlara göre gördüğümüz en net yığılma, 360-380 puan aralığında olmuş. Bu puan aralığında 40 bin civarı kişi gözüküyor.

26.03.2016 Editi: Şurdan şuraya çekebilir miyim diyenler için

Bu soruyu forumda veya dışarda soran çok fazla kişi var. Aslında bana kalırsa burdan buraya çekebilir miyim sorusunu sormak kendine güvenmemeden kaynaklı(çoğu kişi için). Bazılarıysa okullardaki rehberlik öğretmenleri tarafından yeterince bilgilendirilmediği için olayın farkında değil. Bu konuda en azından ben birşeyler yazayım da belki birilerinin heveslenip çalışmasına sebep olmuş olurum.

Öncelikle ygs sonucunuz istediği kadar kötü gelsin. Eğer ilk 200k içindeyseniz hala hukuk için dahi umut var. Çünkü çekmek o kadar zor değil değerli dostlar. Olay aslında büyük oranda kafada bitiyor. Sen kendine kendine ''Ben bunu yaparım, olacak, yapacağım'' diyerek kendini motive etmelisin. Başkalarının vereceği motivasyona çok fazla ihtiyaç duymayacaksın. Kendi motivasyonunu kendin sağlayacaksın, ''acaba yapamazsam nolur'' demeyeceksin mesela. ''Benim bu sıralamayı şuraya çekmemem için önümde bir engel yok, varsa da hepsini ezer geçerim'' diyeceksin. Ona göre çalışacaksın.

Mesela bazıları sadece çalışır. Çalışınca olacağını düşünür ve gerçektende olur. Ama bazıları için durum çalışmaktan biraz daha farklıdır. Biz genlere bağlı olarak kaosu seviyoruz abi. O yumurta kapıya kadar gelmeden harekete geçmek olmaz. Yani eğer kaostan beslenerek daha iyi yapan biriyseniz(bunu altta açıklayacağım) kendi kaosunuzu oluşturun. Ama bu kaos size kötü yansıyacak bir kaos olmasın. Osmanlıdan örnek verelim; ordu savaşa giderken mehter marşı eşliğinde, naralar atarak, allah allah nidalarıyla savaşa gidiyordu değil mi? Peki bu ordu kaybedeceğini düşünerek kaç savaşa gitti? Her savaşa kazanma arzusuyla, kazanacakları düşüncesiyle gittiler. Ve nihayetinde büyük yenilgileri de oldu, çok büyük zaferleri de. Ama o savaşlara giderken kaybedersek ne olur düşüncesiyle gitmemeleri onlara cesaret verdi. Çünkü kaybedersen zaten elinden birşey gelmez, olay yaşanmış ve bitmiştir. Ama sen kazanma düşüncesiyle gidip kazandığın zaman her savaşa gidişinde yine aynı düşünceyle gidersin ve büyük bir kazanma serisi ortaya çıkar. Ve bu da her alanda sana yansır. Osmanlının yıkılışını da hem savaşlarda hem de psikolojik olarak kaybetmişlik düşüncesiyle açıklayabiliriz. Bu yüzden siz bu yola girerken aklınızdan asla kazanamama düşüncesi geçmesin. Kendinize söyleceğiniz tek cümle ''Ben bunu başarırım'' olsun. Eminimki tam anlamıyla pozitif bir çalışma dönemi geçirip, pozitif bir şekilde sınava girdiğinizde o sonuçlar geldiğinde havalara uçarsınız.

Burdan aşağısını genel kültür amaçlı okuyabilirsiniz. Ulan bu ne diyor sorusunun kafanızda cirit atmasını istemiyorsanız pas geçin.

Kaostan beslenerek daha iyi yapanlar: Çevrenizde bazıları vardır, sınav dönemlerinde acayip stresli, acaba yetişmeyecek mi korkusuyla sürekli çalışan kişiler. Bu kişilerin büyük bir bölümünün dersleri iyi olur. Hani şu yazılıya girip 100lük kağıt veripte sınavdan çıkıpta ağlayan hanım kızlarımız var ya, hah işte onların büyük bir bölümünü bu kategoriye alalım. Kızımız sınava giriyor, çıkınca bir ağlama tutuyor, sonuç açıklanıyor 90 almış. Oturup bir daha ağlıyor. Niye ağladığını anlamak onun kafasını yaşamayan için çok zordur. Abi kız çalışmış bir kere, gecesini gündüzünü birbirine katmış, en ağır ifadeyle eşşek gibi çalışmış. Ee bunun sonucunda da yaptığı 90 puanlık sorulara değilde yapamadığı 10 puanlık sorulara odaklanması sencede doğal değil mi? Bence gayet doğal. Bu kızımız yapabildiklerini zaten çalıştığı için yaptığını biliyor, bildiği bir diğer şeyse yapamadıklarına yeterince çalışmadığı oluyor. Sonraki sınavlarda o kısımlara dahada çok çalışıyor. Nihayetinde o sınavdan birgün 100 alıyor. Ama o bile tatmin etmiyor. Çünkü kadınların o karmaşık beyinleri, başarsalar bile onlara başaramadıkları şeyleri de başarabileceklerini sürekli dikte ediyor. Yaptığına değil yapamadığına odaklanmasını istiyor. Bizim masum beyinciklerimizse ''eee, ehehe, 80 aldım, çalışmadan aldım'' gibi saçmasapan şeylerle doluyor. Canım kardeşim, sen çalışmadan 80 aldın ama kaç kere oldu bu? Bak o kız senin 80 aldığın sınavdan 70 almış olabilir ama onun başarısı devamlıdır ama seninki tek seferlik. Sen o hazzı tek seferde yaşadın bitti ama hanım kızımız bir türlü tatmin olmuyor işte. 80 mi aldı, bir dahaki sefere 90 almak istiyor(Bu esnada yaşayacağı hazzı yaşarken, bir sonraki sınavı da düşünüyor). Aslında bunu bazı şeylerle bağdaştırdığınızda hayatın her alanında kadınların beyinlerinin sürekli bu şekilde işlediği göreceksiniz.

Ulan ne diyorsun kardeşim diyenler vardır şuanda. Hemen açıklayalım da dediklerimiz havada kalmasın. Erkeklerin, kızlar gibi kaos oluşturması mümkün değildir. Çünkü onların zaten beyinleri sürekli bir karmaşa, kaos halinde. Ama erkeklerin bu kaosu yapay olarak oluşturması gerek. Yalnız dikkat edin. Kızlar kaostan tam anlamıyla beslenirler ama erkekler kaosta nakavt olabilecek kadar çok açık verirler. Bu yüzden oluşturacağınız o kaos dönemi, sizin açıklarınızı da gizlemeli. İşte bu yüzden olumsuz düşüncelerin zihinden atılması gerek. Hiçbir boksör piste çıktığında ''ben nakavt olmak için çıktım'' demez. Karşımdakini devirmek için çıkıyorum der. Siz de böyle olun. Şimdi kendinize bir plan hazırlayın ve o piste rakiplerinizi nakavt etme düşüncesiyle çıkın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Political1907 -- 26 Mart 2016; 12:33:58 >

• 330 180k Yuh!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 335 170bin ne ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 405 puan ile ygs5 34k. Gerçekten hiç beklemiyordum 25 falan diye geçiyordu içimden

• Ygs5 368 ile 88k

• thna1 T kullanıcısına yanıt
    Hiç üzülme yığılmışız knk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 380 puan, 68 bin.
    Tm3 ilk 10 binin oluru var mı arkadaşlar sizce?

• 370 86k ŞOK

• quote:

Orijinalden alıntı: thna1

405 puan ile ygs5 34k. Gerçekten hiç beklemiyordum 25 falan diye geçiyordu içimden

404 ile 36 alan arkadaşım var 15 bekliyordu
  • 429 puan

14300

• 373 80k şok mk
  • quote:

Orijinalden alıntı: thna1

405 puan ile ygs5 34k. Gerçekten hiç beklemiyordum 25 falan diye geçiyordu içimden

401 Ygs 5 39 k hocam 😂😂

• 420 21k

• acayip yığıldık 397 43k
  • ogzgunner23 kullanıcısına yanıt
    Durumun nasıl? Hamda güzel netlerle çekilir ama obp iyi değilse geri gidebilirsin.
  • 397 43k
  • thna1 T kullanıcısına yanıt
    Geçen sene 372 ile 35 k oldum hocam, kolay yapmışlar malesef ölçücü olmamış

• 403 puan 36k

• la bu forumda 100kdan düşük adam mı yok :D
  • ogzgunner23 kullanıcısına yanıt
    Olabilir imkansız değil, ben 35 den 6 ya çektim, 48 edb 15 geo 16 coğ, 25 mat ile ama geçen sene bu seneye göre çok farklıydı

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.