Şimdi Ara

Samsung, yeni bir katlanabilir ekranlı akıllı telefonun patentini aldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, yeni bir katlanabilir ekranlı akıllı telefonun patentini aldı


    Esnek ekranlı mobil cihazlar konusunda Samsung’un aldığı yol oldukça dikkat çekici. Henüz sabit kavisli olsa da, Samsung yıllardır çizgisini başarılı bir şekilde devam ettiriyor. Firmanın bir sonraki adımı ise katlanabilir ekranlar.


     


    Firma uzun süredir ikiye katlanabilen akıllı telefonlar üzerinde çalışmalar yapıyor ve şimdiden pek çok patent sahibi olmuş durumda. Yeni alınan patent, artık sona doğru yaklaşıldığını gösteriyor.


     


    Samsung’un son patenti, ikiye katlanabilir bir akıllı telefona işaret ediyor. Sadece ekran değil, cihazın bileşenleri de katlanabilir tarzda geliştirilmiş. Bilindiği gibi, katlanabilir cihazların önündeki en büyük engel, iç donanımın sabit yapıda olması.


     


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S7 Active için ilk işaretler

    Samsung, bu projenin sunumunu geçtiğimiz yıl yapmıştı. Projede katlanabilir AMOLED ekranlar kullanılıyor. Uzun ekran tam ortadan katlanırken, aşınmaların önüne geçmek için oksitlenmiş film yerine metal dokunmatik ağ kullanılıyor. Alt kısımda katlama için hiper elastik materyaller yerleştirilmiş. Uç kısımlarda ise mıknatıslar yoluyla, cihazın katlı bir şekilde kalması sağlanıyor.


     


    Henüz bu projenin ne zaman hayata geçeceği bilinmiyor ancak geçen yıl ki iddialarda, en erken bu yıl itibariyle ilk katlanabilir akıllı telefonun piyasaya çıkacağına işaret ediliyordu. İşler yolunda giderse, Samsung bize bir sürpriz yapabilir. 


     



  • şimdi diğerleri düşünsün

  • Samsung mühendislerini takdir etmek gerek eğer bu prototipi son kullanıcıyla güzel bir şekilde buluşturabilirlerse başarısı kaçınılmaz olur. Böyle tasarımlar cidden pazara renk katan güzel yenilikler belki kimisi sevmez ama böyle bir ürünün pazarda olmasına kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.

  • s8 de gelmez bence ama s9 a yada 10 a getirirler...

  • Piskolojik sınır 5000 tl is coming !

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllar önce Nokia bunları hep yaptı ama bitirdiler güzelim firmayı. Daha bu acizler anca anca erişebiliyorlar Nokia'nın teknolojilerine.


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alakali bi sürpriz kimden olursa olsun.
    1-2 arasi kalinlikta onemli.
    Bu mesaja eklenen görseller:

    Samsung, yeni bir katlanabilir ekranlı akıllı telefonun patentini aldı
  • Millet ekrani kivirip napacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esas böyle laptop yapılabilinir sanal klavyeli, klavyeyi kullanmadığın zamanda yardımcı ekran olarak kullanılır üzerinde çizim yapılabilinir vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 25 Mart 2016; 15:12:34 >
  • Kapakli telefonlarin modasi gecti :))))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Yıllar önce Nokia bunları hep yaptı ama bitirdiler güzelim firmayı. Daha bu acizler anca anca erişebiliyorlar Nokianın teknolojilerine.


    Nokia yaşıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.