Arkadaslar ben de yakında ds3 sahibi olacağim rev 3.3 birkaç sorum var
1) Bu anakart en son revizyon oldugu için direk f10 bios ile mi geliyor yoksa biz bizzzzat flashlayacakmıyız?
2) Biraz sıkısık durumda oldugumdan dolayı e6300 yerine e4300 ü tercih ettim f/p oldugu için.. Yapilan incelemeler göz doldurucu.. ram olarak ise ddr2 667 alacağim twinmos veya kingston..
şimdi 355 fsb x 9 = 3.2 ghz yapıyor ve de bir çok kişi bu degerlere rahatca cıkmıs.. 355fsbx2 = 710 mhz ram hizi olacak.. Peki ddr2 667 ramin 710 calısmama durumu olurmu??? Var mi aranizda twinmosu veya kingstonu gram oc edememiş bir vatandas? Ayrica cpu'yu bu değerde calıstırmak için verilmesi gereken takribi voltaj değerleri ne olabilir??? (işlemci+anakart+ram voltajı)
soru bire cevap bugun bizzat aldım rev3.3 anakartı f10 bios yüklü geliyo 2.soruya cevap e4300 ile def voltajla 355 fsb yapacağını sanmıyorm ama 1.4 ile o değerler çıkman muhtemel rev 3.3 iyi tercih şimdilik e6600 ümü 1.37 v de 3300 mhz de full stabil kullanıyorum
Bu arada testlere geçmeden önce '9' çarpanının bir güzelliğini daha söyleyelim. Farz edelim elinizdeki anakart yüksek FSB yapamıyor. 355MHz dahi yapamıyor. Bellekleriniz de o kadar standart ki 667MHz'i aşamıyorsunuz. Bu durumda FSB'yi 333MHz yaparak DDR2 667MHz bellekle çıkacağınız hız 3GHz oluyor. 333x9=3GHz. Şansınız iyi gitmese bile 3GHz'e ulaşmak mümkün ve bizim bunun için esktra voltaj da vermemiz gerekmedi. Dolayısıyla işlemci de çok ısınmadı. Aynı şartlarda 6400 olsa 333x8'den ancak 2.6GHz yapabilirdi. Yani hem daha fazla para vermiş olacaktık hem de iyi bir değere çıkamayacaktık. Bu detay bize işlemcinin adı overclock işlemcisi bile olsa, diğer bileşenlere dikkat edilmediği takdirde işin nasıl ters tepebileceğini gösteriyor.
E6400'e 3.2GHz yapabilmesi için 1.375V verdik. E4300 ise aynı değere 1.3625V ile çıktı. Anakartın kuzey köprüsü voltajına ise +0.2V verdik yüksek FSB için. Voltaj değerlerinden bahsetmişken, overclock yaparken işlemcinin tükettiği güç miktarlarından da bahsetmek lazım:
biraz voltaj verebilirim sanırım.. sogutucum big typhoon olacak... anakart rev 3.3 giga ds3 ram olarak ne alsm??? kingston veya twinmos ddr2 667 yetermi bu fsb değerleri için??? yoksa veritech gibi orta kalite bir ddr2 800 mu alsam? (yukardaki ddr2 667 ilerle ayni fiyat hatta daha ucuz veritechler)
selam arkadaşlar bende rev1 ds3 kullanıyorum f5 bios yüklü işlemci e6600 yalnız biosu update ediyorum restart dan sonra recovery bios yapmasının nedeni ne tekrar f5 e dönüyor
anakartım geldi.. cook guzel birşeye benziyo işlemci olarak ise e4300 ile 1 gb kingston ddr2 667 siparisi verdim (hynix) chipli.. saolsunlar 1 tane de ram sogutucusu da hediye olarak gondereceklermiş
özendim bende kurdum bazı simgeler değişik, cok fazla bi değişiklik göremedim ... zaten tune up utilities 2006 kullanıyorum,; cok güzel tema ve ikonlar var
Ben burada mavi bilgisayar hakkında yazılan bütün olumsuz görüşlere rağmen, bundan önce mavi ile yaptığım alışverişlere dayanarak 1024 mb.lık modelden 2 adet sipariş verdim.Siparişi 27 Şubat'da verdim.Ve bugün kartlar elime geçti.
O rami alan var ama.