sonunda sistemimi kurdum ve karşılaştıgım ve çözemediğim sorunlaırmı danışacam arkadaşlar yardımcı olursanız çok ama çok sevinecem; F10 biosu kurdum.
1-Driverları falan herşeyini yükledim ana kartın, Sata driverlarınıda kurdum(sata kablosunu mora geçirdim),sonra biostan Sata control type ı AHCI ye getirdiğim zaman açılmıyor makine? ilk açılışta 2. ekranda mavi ve yeşil HD lerimin ismini yazıyo, bide Dvd writerin ismi yazıyor, ondan sonra USB HUB fln saydıgı ekrana geçiyor, ama orda kalıyor aşşağıda PRESS ANY KEY TO EXPRESSRECOVER diyor. HD'm samsung 8mb ön bellekli SATA II hard disk. acaba ahci desteği mi yok?
2-Overclock yaparken direkt Windowstan EASY TUNE5yazilimini mi kullanmalı?(tabi bunu yapmadan önce biostan dram hızlarını fln autodan çıkartaam ki işlemciyi yükselttikçe bütün hızlar yükselmesin) yoksa biostan mı her seferinde yapmalı ayarları. Çunkubu easyTune5 programında baya bi detaylı ayarlar? acaba ordan da yapılabilirmi?
3-Son soru : sistemin kurulu oldugu diskin SATA yada IDE hard diskte olması ne kadar performansı etkiler? (ben ide hd ye kurdum sistemi , SATA yı depolama için kullanıyordum da)
sıkılmadan okudugunuz ve yazıcağınız cevaplar için şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhanuygur -- 4 Şubat 2007; 13:21:51 >
Serhan UYGUR PC: C2Q Q6600//4GB OCZ Platinum@1140Mhz//Gigabyte DS3-R F10//1TB HD//ASUS 8800GT 512Mb//Cambridge Soundworks 5.1 Laptop: Acer8920 // T9300 @2.5Ghz // 18.4” Full HD // Blu-Ray // 500GB HD// 3Gb Ram // 9500GS 512mb/1790mb MGS 4 // GT5:P // Uncharted // Heavenly Sword >> Playstation 3 NTSC-U 20GB <<Killzone 2 // Resistance 2 // Little Big Planet // GOW3 GTA IV // Condemned 2 // PES 2008 >> XboX 360 NTSC-U Premium << Too Human // Fable 2 // Halo 5 // Forza 8 // PGR 10:P Samsung 226 BW + Samsung 2232BW + Samsung LE-40M87BD 1080P LCD TV (Oley) Killzone 2 , GT5, Cell, hangisi ile vursam :))) Doymuyorlar! ;) PSN:GodPower GamerTag: serhanuygur
sonunda sistemimi kurdum ve karşılaştıgım ve çözemediğim sorunlaırmı danışacam arkadaşlar yardımcı olursanız çok ama çok sevinecem; F10 biosu kurdum.
1-Driverları falan herşeyini yükledim ana kartın, Sata driverlarınıda kurdum(sata kablosunu mora geçirdim),sonra biostan Sata control type ı AHCI ye getirdiğim zaman açılmıyor makine? ilk açılışta 2. ekranda mavi ve yeşil HD lerimin ismini yazıyo, bide Dvd writerin ismi yazıyor, ondan sonra USB HUB fln saydıgı ekrana geçiyor, ama orda kalıyor aşşağıda PRESS ANY KEY TO EXPRESSRECOVER diyor. HD'm samsung 8mb ön bellekli SATA II hard disk. acaba ahci desteği mi yok?
2-Overclock yaparken direkt Windowstan EASY TUNE5yazilimini mi kullanmalı?(tabi bunu yapmadan önce biostan dram hızlarını fln autodan çıkartaam ki işlemciyi yükselttikçe bütün hızlar yükselmesin) yoksa biostan mı her seferinde yapmalı ayarları. Çunkubu easyTune5 programında baya bi detaylı ayarlar? acaba ordan da yapılabilirmi?
3-Son soru : sistemin kurulu oldugu diskin SATA yada IDE hard diskte olması ne kadar performansı etkiler? (ben ide hd ye kurdum sistemi , SATA yı depolama için kullanıyordum da)
Easy Tune dan o/c yapılmıo yani stabil olmuo.Onun yerine BIOS'tan ctrl ve f1 e basılı tutarak yüksek düzey ayarlara ulaşabilirsin.Ordan FSB değerlerini değiştirerek çok daha stabil o/c yapabilirsin.
arkadaşlar dün bnede ds3aldım rev1.0 bi kart sıfır aldım winapda yada windovs medyapleyrde falan müzik dinlerken ssitem reset atıyor ortos tesed yaptım sorun yom pc mark05 yaptım sorunyok 3dmark lardda sorun yok sadec müzüik dinler ken setet var ben driver cd sinden hıgh defignon sen sürüyüyü yüklemiş tim arakadaşlar bende ki sorun nerden kaynaklamıyor bi yardım lütfen
1-anakart cd sini sürücüden çıkar pc açarken biostan öncelik cd de olduğunda ve anakart cd si takılı olduğunda gigabyte ın kendi kurtarma programında açıyo sistemi..
2-yazılımsal overclock hiç denemedim ve tavsiye de etmem..yalan o/c tur yazılımsal o/c..çünkü biosu değiştirmez başlata program değerlerini koyar ve öyle açmaya kalkar zaten win normalde bile saçmalıyoken bi de o/c u win e yaptırmak büyük hata olur..en sağlam,stabil ve makbul olanı biostan o/c tur..
3-ide ile sata arasında aman aman bi performans farkı yok..%5-10 arası değişiyo..tabi ki sata varsa sata ya sistemi kurman daha iyi olur..sonuçta az da olsa bi performans farkı var..
4-birde bu var sistemi ide ye kurdum demişsin ama sata yı depo olarak kullanıyosun ve ahci moda almışsın..hdd boot priority diye bi seçenek var onda ilk seçeneği ide ye ver..yine de olmazsa burda bi anlaşmazlık oluyo olabilir diskler arasında
@japonozan11 evet gigabyte ta bios update olayı çok kolaylaştırılmış hele dfi lan-party den geçince ohh be dünya varmış oluyon
@dargmen bu sorunun cevabı gigabyte ın sitesinde ds-3 FAQ larında var sanırım
4-birde bu var sistemi ide ye kurdum demişsin ama sata yı depo olarak kullanıyosun ve ahci moda almışsın..hdd boot priority diye bi seçenek var onda ilk seçeneği ide ye ver..yine de olmazsa burda bi anlaşmazlık oluyo olabilir diskler arasında
ah keşke alabilseydim :p alamadım :))) cevaplar için çok saol gayet net ve her zamanki gibi süper aydınlatıcı. şimdi ahci yapmayı bir daha deniyecem, Boot priority i sistemin oldugu hd ye alıcam.
Serhan UYGUR PC: C2Q Q6600//4GB OCZ Platinum@1140Mhz//Gigabyte DS3-R F10//1TB HD//ASUS 8800GT 512Mb//Cambridge Soundworks 5.1 Laptop: Acer8920 // T9300 @2.5Ghz // 18.4” Full HD // Blu-Ray // 500GB HD// 3Gb Ram // 9500GS 512mb/1790mb MGS 4 // GT5:P // Uncharted // Heavenly Sword >> Playstation 3 NTSC-U 20GB <<Killzone 2 // Resistance 2 // Little Big Planet // GOW3 GTA IV // Condemned 2 // PES 2008 >> XboX 360 NTSC-U Premium << Too Human // Fable 2 // Halo 5 // Forza 8 // PGR 10:P Samsung 226 BW + Samsung 2232BW + Samsung LE-40M87BD 1080P LCD TV (Oley) Killzone 2 , GT5, Cell, hangisi ile vursam :))) Doymuyorlar! ;) PSN:GodPower GamerTag: serhanuygur
DS3lerin rev. 3.3 leri destekliyor sadece o teknolojiyi.Ancak Asus bios çıkartarak bu teknolojiyi desteklmeyi başardı.
arkadaşın bahsettiği asus; asus p5b modelidir.
bu arada ben dün madem ds3 rev.1 quad core desteklemiyor (yalnızca re.3.3 destekliyor) o zman asus p5b mi alsam demiş ve ikileme düşmüşütüm. ama sonradan düşününce zaten şimdiye kadar yapılan tüm karşılaştırmalar ds3 rev.1 [vs.] asus p5b şeklindeydi ve tercih edenler ds3'ü rev.1 haliyle kabullenmişlerdi.
özetle bu yüzden ds3 dedim ben.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvv_com -- 5 Şubat 2007; 5:16:22 >
ya arkadaslar birazcik oc yapiyorum sistem birdaha acilmiyor. bildiginiz resimli anlatan bi site yokmu? siz hic bir donanima voltaj vermeden kaca kadar yukseltebildiniz? ayriyeten rami islemciyle 3/4 yda 4/5 oraninda yukseltmek imkani varmdir biosta bulamiyorum.