Yav arkadaşlar kullandığım harddiskin jumperını çıkardım ve HDDyi mor slota taktım. ACHI modunu aktif ettim. Ancak windows açıldıktan sonra yeni donanım bulundu dedi ve donanımıda yükleyemedi. Bilgisayarımdan baktığımda Diğer Aygıtlar kategorisin altında PCI Devices denen bi kısım oluştu ve sarı renkli. Ne yapmam gerekiyor??
Geri sayım sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin ölümden ! Bil ki (7) düvele sultan dahi olsan yerin (6) mekan olacak sana. En fazla (5) metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsan da gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsan da nafile. Ecel geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak.
Yav arkadaşlar kullandığım harddiskin jumperını çıkardım ve HDDyi mor slota taktım. ACHI modunu aktif ettim. Ancak windows açıldıktan sonra yeni donanım bulundu dedi ve donanımıda yükleyemedi. Bilgisayarımdan baktığımda Diğer Aygıtlar kategorisin altında PCI Devices denen bi kısım oluştu ve sarı renkli. Ne yapmam gerekiyor??
benim aygıt yöneticisindede pcı device sarı ünlem işareti vardı bunu kurduktan sonra yeni donanım bulundu felan dedi sonra baktığımda sarı ünlem işareti gitmişti scsı alıtnda gigabyte gbb36x controler diye bir aygıt belirdi. bu arada sata kablosu anakart üzerinde mor girişemi turuncu olanlaramı takılı. benimkisi morda. ayrıca tam hatırlamıyorum bakmam lazım biosdan ama sata ahcı mode kısmını disable ya da enable yapıyorduk deneyip bakabilirsin. ayrıca bu konuyla ilgili önceki sayfalarda sorunlar ve çözümleri mevcut bir bak istersen
benim aygıt yöneticisindede pcı device sarı ünlem işareti vardı bunu kurduktan sonra yeni donanım bulundu felan dedi sonra baktığımda sarı ünlem işareti gitmişti scsı alıtnda gigabyte gbb36x controler diye bir aygıt belirdi. bu arada sata kablosu anakart üzerinde mor girişemi turuncu olanlaramı takılı. benimkisi morda. ayrıca tam hatırlamıyorum bakmam lazım biosdan ama sata ahcı mode kısmını disable ya da enable yapıyorduk deneyip bakabilirsin. ayrıca bu konuyla ilgili önceki sayfalarda sorunlar ve çözümleri mevcut bir bak istersen
Hmm Şimdi tekrar baktımda aynı drivermis benim çektiğimle. Olmadı zararı yok böylede iyiyim zaten fazla bir fark yok deniyor arada. He Bu arada DS3 ve Western Digital 2500KS si olupta ahci çalıştıran biri olursa Bir zahmet Bench yapabilirmi. Ben ahci siz benchi koyuyorum. Kolay Gelsin..
E6300 ü 3.15 te kullanıyorsun imzana göre; acaba standart soğutucumu kullanıyorsun. Bir de ne kadar voltaj verdin ? Ben işlemcimi (E6600) 2.4 defaultta kullanıyorum ve kendimi biraz garip hissediyorum :D, 3.0 a rahat çıkar mı benim işlemci ?
FSB, RAM bunların bütün hızlarını ve voltajlarını sabit tutmak mı gerekir. Bu arada güç kaynağım 480W ve sistemde 2900XT var yani voltaj arttırma olayına pek girmek istemiyorum.
evet standart soğutucu kullanıyorum, boşta işlemci 59-60 derece
e6600 bence 3.9 dan daha fazla da gider fsp 450 yap işlemci voltajını 1.3 civar bişeye getr bende tam hatırlamıyorum kaç yapmıstım ama o civarda bişey ama fazla artırma max. 1.350 yap, bence 480W rahtaca kaldırır merak etme
Bende de DS3P var, yalnız şöyle bir sorunum var...
Bilgisayarıma USB çıkışlı bir optik fare bağladığım zaman fareyi tanıyor, USB arayüz aygıtı bulundu diyor ve sonuçta o oturumda çalışıyor..
Fakat oturumu kapatıp yeniden açtığımda fare işleci hiç hareket bile etmiyor, fakat klavyeyle işlem yapılabiliyor, bilgisayarı klavye tuşlarıyla oturumu kapat dediğimde bilgisayar oturum kapatılıyor ekranında donup kalıyor ve kapanmıyor...
Hayır anlamadığım, diğer USB aygıtları bağladığımda sorun yok, mp3 player, Canon kamera veya web-cam..hani güç yetmiyor USB fare için desem o zaman bunları nasıl çalıştırıyor..bu arada işlemcim E6300, BIOS overclock ile 2.8 GHz'de kullanıyorum ve PS/2 girişli optik farede sorunsuz kullanıyorum
Sorun anakarttan mı bilemiyorum, yoksa böyle kullanmaya devam mı edecez bakalım...
Fakat oturumu kapatıp yeniden açtığımda fare işleci hiç hareket bile etmiyor, fakat klavyeyle işlem yapılabiliyor, bilgisayarı klavye tuşlarıyla oturumu kapat dediğimde bilgisayar oturum kapatılıyor ekranında donup kalıyor ve kapanmıyor...
Hayır anlamadığım, diğer USB aygıtları bağladığımda sorun yok, mp3 player, Canon kamera veya web-cam..hani güç yetmiyor USB fare için desem o zaman bunları nasıl çalıştırıyor..bu arada işlemcim E6300, BIOS overclock ile 2.8 GHz'de kullanıyorum ve PS/2 girişli optik farede sorunsuz kullanıyorum
Sorun anakarttan mı bilemiyorum, yoksa böyle kullanmaya devam mı edecez bakalım...
Kardeş bios altında usb mouse klavye diye bir seçenek olması lazım onu enable yaptın mı acaba?
tek başına mouse için enable yaptım ama klavyeyi enable yapmadım çünkü o da PS/2 girişli, ilgilendiğn için sağol ama gerçekten ilginç bir sorun bu format atıp yeniden windows kurmak da istemiyorum şimdi, ilk önce yazılımsal mı yoksa donanım sorunu mu onu bilmem lazım, ben de onu bilemiyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: Mücerred
quote:
Orjinalden alıntı: yesman
Bende de DS3P var, yalnız şöyle bir sorunum var...
Bilgisayarıma USB çıkışlı bir optik fare bağladığım zaman fareyi tanıyor, USB arayüz aygıtı bulundu diyor ve sonuçta o oturumda çalışıyor..
Kardeş bios altında usb mouse klavye diye bir seçenek olması lazım onu enable yaptın mı acaba?