ncq desteginin olup omadığını anlamak için sarı porta aldım ve biostanda en üsteki seçeneği ahci yaptım ama windows başlatılamadı uyarısı verip sürekli reset atmaya başladı en üsteki seçeneğin bir altakinise işaretledim native mod yazan yeri bende tekrar mor porta alıp altaki seçeneği ahci yaptım şu an öyle kullanıyorum şu resime bir bakarmısın sanırım burdan desteklediği anlasılıyor çünkü bazıları işarteli bazıları değil ve destegin olup omadığı yazıyor daha önce sarı port mor port degfişimi yaptığımda böyle olmamıştı şimdi niye böyle yaptı anlamdım ve ncq olayının çalışma mantığını biliyorum ilgin için teşekkürler
ncq desteginin olup omadığını anlamak için sarı porta aldım ve biostanda en üsteki seçeneği ahci yaptım ama windows başlatılamadı uyarısı verip sürekli reset atmaya başladı en üsteki seçeneğin bir altakinise işaretledim native mod yazan yeri bende tekrar mor porta alıp altaki seçeneği ahci yaptım şu an öyle kullanıyorum şu resime bir bakarmısın sanırım burdan desteklediği anlasılıyor çünkü bazıları işarteli bazıları değil ve destegin olup omadığı yazıyor daha önce sarı port mor port degfişimi yaptığımda böyle olmamıştı şimdi niye böyle yaptı anlamdım ve ncq olayının çalışma mantığını biliyorum ilgin için teşekkürler
sarı porta alıp üstteki ayarı ahci yapma o şekilde girersin windows a, cünkü ahci driverını yüklemen gerekiyor ben denedim olmuyor kanımca sarıların ahci yani ncq destegi yok. o yukardaki ahci ve native modlar sadece sarılar için, sarıları kullanacaksan native mod u etkinleştir ama ahci modu enable yapma cunku dediğim gibi driver olmuyor yani hic bi şekilde onu enable yapmıyoruz. bu şekilde sarılardan bağlayarak bi gir windows a ve hdtune u calıştır ısısınıda destekledigi şeyleride göreceksin. böylece kesin olarak anlarız ncq destegi olup olmadıgını. ahci ayarının acık olup olmaması harddiskinin ncq destekleyip desteklemedigini gösterirken bi etkisi olmaz destekliyosa ahci acıkta olsa olmasa da hdtune da göreceksin ncq olup olmadıgını hade kolay gele...
evet mutlu son sarı portlara takılı üstteki kısım disable native mod etkin ve ncq desteklediği artık kesin herhalde ilginve alakan için tekrar teşekkürler
evet mutlu son sarı portlara takılı üstteki kısım disable native mod etkin ve ncq desteklediği artık kesin herhalde ilginve alakan için tekrar teşekkürler
ok artık mor a takıp alttan ahci moda getirip ncq destegini kullanabilirsin. Windows kurarken disketle kurmak gerekicek disket sürücüsü oluşturmak için gigabyte ın sitesine girip indirebilirsin. bi de normal sata/raid driverını kurmalısın o zaten cd sinde kendi kuruyor ama istersen o da sitede mevcut onuda indirip kurabilirsin. saatin yanındaki bildirim cubugunda Donanımı güvenle kaldır ı göreceksin bu da sata nın tak-cıkar özelliğininde aktif oldugunu gösteriyor. Bi de bilgisayar ilk acılırken bios ekranından sonra bi de gigabyte ın sata/raid ekranı gelecek. Bunlar olduysa artık tam gaz kullanıyosun demektir harddiskini kolay gelsin...
Arkadaşlar toplamak istediğim pc fotografta ekledim. anakart olarak gördüğünüz gibi DS3 gözüküyor ama bu ds3 bu forumda bahsedilen DS3 mü değilsen nedir? REV 3.3 Nedir? Cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.
Arkadaşlar toplamak istediğim pc fotografta ekledim. anakart olarak gördüğünüz gibi DS3 gözüküyor ama bu ds3 bu forumda bahsedilen DS3 mü değilsen nedir? REV 3.3 Nedir? Cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.
Ufaltılmış ön izleme resmi
ewt ds3. rev3.3 1333fsp ve vista tam uyumu. yalnız diger revizyonlarında da bu bios update ile yapılabilir. gerci piyasada diger rev yoktur artık 3.3 versiyonudur hepsi.
Cevap için teşekkür ederim ancak ben gigatekin sistem toplama sayfasında detaya tıkladıgımda FSB hızı 1066 olarak görünüyor. Bazı sitelerde anakartın yanında REV 3.3 yazmasına ragmen bazı sitelerde yazmıyor. Şimdi ben bu anakartı alıp bios güncellemesi yaptırırsam 1333MHz FSB destekler mi? Yoksa bi üst modeli(DS3R) mi almalıyım geleceğe yatırım olması açısından?
Cevap için teşekkür ederim ancak ben gigatekin sistem toplama sayfasında detaya tıkladıgımda FSB hızı 1066 olarak görünüyor. Bazı sitelerde anakartın yanında REV 3.3 yazmasına ragmen bazı sitelerde yazmıyor. Şimdi ben bu anakartı alıp bios güncellemesi yaptırırsam 1333MHz FSB destekler mi? Yoksa bi üst modeli(DS3R) mi almalıyım geleceğe yatırım olması açısından?
walla gelecege yatırım diosan p35 çipsetli model al. cokda durmuo siteler bu konunun üstünde o yüzden bazısında 1066 bazısında 1333 bazısında rev3.3 yazıp 1066 yazıo yani cok sallamıolar cokda önemli deil. Sen bakma orda 1066 yazdıgına rev3.3 yazıosa al. yazmıosa almadan sor. ama dedigim gibi zaten 3.3 olacaktır sitelerde bilgiler cok dogru değil eski yeni ne buldularsa koymuşlar. hadi kolay gelsin...
965 s3 kullanan ark sanırım bıos ıcın f12 cıkmıs benım gıbı 11 ı yukleyenler 11 de sanırım bazı bug lar vardı kaldırdılar 12 yı yayınladılar ..bende hemen 12 yı yukledım bıoasa sımdı restart oc sorunu cozulmus gıbı..saygılar..
walla bende gördüm arkadaşım f11 kaldırmışlar f12 koymuşlar bende aynıdır die yüklemedim.Acaba nasıl bi fark var mı f11 le yüklemeye gerek var mı?Ben oc konusunda 2.40 stabiliteyi sağladım ama üstüne çkınca yine sapıtıyor..
merhaba arkadaşlar acaba bu bizim DS3 Rev.1.1 E6850 Kaldırırmı hiç buna cevap bulamadım lütfen bilen biri cevaplasın yeter artık ya Q6600 yada E6850 alacam lütfen bilen biri cevaplasın
bende Asus P5B var ama degistirme fırsatım oldu sizce P5B mi kalsın yoksa gigabyte 965P-S3 mü alayım yada gigabyte 965P-DS3 mü alayım ikisinin farkı ne anlayamadım
merhaba arkadaşlar acaba bu bizim DS3 Rev.1.1 E6850 Kaldırırmı hiç buna cevap bulamadım lütfen bilen biri cevaplasın yeter artık ya Q6600 yada E6850 alacam lütfen bilen biri cevaplasın
bende merak ediyorum bu konuyu q6600 u destekler ama e6850 şüpheli olabilir