Şimdi Ara

Gigabyte DS3 kullananlar buraya!!! (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.541
Cevap
1
Favori
58.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: safranboy

Sistemi her açışımda 3 saniye boyunca süren biiip sesi var sonra kesiliyor bu nedir

ses kartını takıncamı yapıyor ?
    görüntü varken mi ses çıkıyor?
  • ses kartıyla ilgili değil..PC yi açınca yapıyor sonra kesiliyor

Intel Core2Duo 6600
    Gigabyte G965P-DS3
    2 x A-DATA 1 GB DDR800
    Sapphire X700 Pro 256 MB
    AOPEN H600B Kasa
    Antec 480W Truepower Guc Kaynagi

harddisk falan filan,

katilmisken bari bir soru sorayim. Philips 4+1 Ses Sistemi kullanacam ve elimde Philips PSC604 PCI Ses Karti var 4+1 destekleyen. Sizce bunu mu kullanayim yoksa O/B Ses kartini mi ?

Kullandikca yorumlarimla da buraya katkida bulunmaya calisacagim bakalim.
    PC Gaming; Civilization V | Batman | Starcraft 2 | PES 2016 | Skyrim Reading; Fatherland | Zaman Çarkı Serisi Listening; Power FM | Linkin Park Working; Consulting | HR Surfing; DH | NTV | IGN | Merlinin Kazani | Gamespot | TV.com | iMDB | Gametrailers | Financial Times Watching; Boardwalk Empire | Naruto | Game of Thrones | Bleach | The 100 | Breaking Bad | Vikings | Da Vinci | Sherlock
  • @safranboy ram ler yada kartlardan biri tam oturmamış olabilir, iyice yerleştirmek lazım azizim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sir thomas -- 25 Nisan 2007; 0:35:41 >
  • Arkadaşlar bnde asus p5b var.ASlında bir sorunum yok genel olarak ama kartı elimden çıkarma imkanım doğdu arkadaşa makine toplucam bunu ona satıcam fakat sizce buna değer mi.P5B nin ses kartından memnunum fakat gigabyte ın ses kartı nasıldır sizce memnunmusunuz(DS3)?İmzmdaki ses sistemini kullanıyorum.P5b de boot ekranı 7 turn yapıyor bnde,fakat baktım ki gigabyte da herkeste farklı boot turn ü war asus taki gibi yani aslında birbirlerine yakın anakartlar gibi gördüm şöle bi sayfaları dolaştım da... gigabayte ta da jmicron sorunu vs gerçi p5b lerde başta çok sorunluymuş ama şu an heralde çözdüler neyse işin özeti sizce değer mi...???
    AsusP5B - Intel C2D E6400 - Sapphire Ati Radeon X1650XT - 2*1 Kingston 667MHZ - Western Digital KS3200 - Asus Dvd writer - Asus TA250 kasa - Avermedia Tv Stüdyo 203 - Philips 190C LCD - Logitech X530 5.1 - Logitech LX300 Media Set - Dexter 650watt güç kaynağı

• quote:

Orjinalden alıntı: ugur_yavuz

Floppy olmadan, DVD RW Sata iken, nasıl bios update yapabilirim arkadaşlar bendeki F9, F10 güncellemesi yapmak istiyorum...

dostum diğer sayfalarda anlatıldı
    anakartın cd sinden bios programı kur

ses kartıyla ilgili değil..PC yi açınca yapıyor sonra kesiliyor

biosunu update et
    fan hızlarından da kaynaklanabilir
    ilk başta çalışmıyordur bip sesi geliyordur sonra çalışıyordur

Orjinalden alıntı: lordareon

Beyler bende DS3 kullananlar arasina hayirlisi ile yarin katiliyorum. Kurdugun sistem sudur;

Intel Core2Duo 6600
    Gigabyte G965P-DS3
    2 x A-DATA 1 GB DDR800
    Sapphire X700 Pro 256 MB
    AOPEN H600B Kasa
    Antec 480W Truepower Guc Kaynagi

harddisk falan filan,

katilmisken bari bir soru sorayim. Philips 4+1 Ses Sistemi kullanacam ve elimde Philips PSC604 PCI Ses Karti var 4+1 destekleyen. Sizce bunu mu kullanayim yoksa O/B Ses kartini mi ?

Kullandikca yorumlarimla da buraya katkida bulunmaya calisacagim bakalim.

anakartın üzerindekini kullan sesi tatmin edici şahsen bana yetiyor
    eğer tatmin etmezse ses kartını takarsın zaten

Orjinalden alıntı: destination darkness

Arkadaşlar bnde asus p5b var.ASlında bir sorunum yok genel olarak ama kartı elimden çıkarma imkanım doğdu arkadaşa makine toplucam bunu ona satıcam fakat sizce buna değer mi.P5B nin ses kartından memnunum fakat gigabyte ın ses kartı nasıldır sizce memnunmusunuz(DS3)?İmzmdaki ses sistemini kullanıyorum.P5b de boot ekranı 7 turn yapıyor bnde,fakat baktım ki gigabyte da herkeste farklı boot turn ü war asus taki gibi yani aslında birbirlerine yakın anakartlar gibi gördüm şöle bi sayfaları dolaştım da... gigabayte ta da jmicron sorunu vs gerçi p5b lerde başta çok sorunluymuş ama şu an heralde çözdüler neyse işin özeti sizce değer mi...???

dostum bioslar ile sorunlar düzeltildi
    bendeki sistemde 1-2 tur arasında windowsu açıyor mor slotta takılı
    ses tatmin edici eğer tatmin olmazsan takarsın bi ses kartı olur biter

• bios suanda sanırım en gunceli
    quote:

Orjinalden alıntı: trkocaer

quote:

ses kartıyla ilgili değil..PC yi açınca yapıyor sonra kesiliyor

biosunu update et
    fan hızlarından da kaynaklanabilir
    ilk başta çalışmıyordur bip sesi geliyordur sonra çalışıyordur

quote:

Sistemi her açışımda 3 saniye boyunca süren biiip sesi var sonra kesiliyor bu nedir

ses kartını takıncamı yapıyor ?
    görüntü varken mi ses çıkıyor?

bip seslerinin ne anlama geldiği anakartın kitabının en sonunda yazmakta

quote:

Orjinalden alıntı: destination darkness

Arkadaşlar bnde asus p5b var.ASlında bir sorunum yok genel olarak ama kartı elimden çıkarma imkanım doğdu arkadaşa makine toplucam bunu ona satıcam fakat sizce buna değer mi.P5B nin ses kartından memnunum fakat gigabyte ın ses kartı nasıldır sizce memnunmusunuz(DS3)?İmzmdaki ses sistemini kullanıyorum.P5b de boot ekranı 7 turn yapıyor bnde,fakat baktım ki gigabyte da herkeste farklı boot turn ü war asus taki gibi yani aslında birbirlerine yakın anakartlar gibi gördüm şöle bi sayfaları dolaştım da... gigabayte ta da jmicron sorunu vs gerçi p5b lerde başta çok sorunluymuş ama şu an heralde çözdüler neyse işin özeti sizce değer mi...???

dostum bioslar ile sorunlar düzeltildi
    bendeki sistemde 1-2 tur arasında windowsu açıyor mor slotta takılı
    ses tatmin edici eğer tatmin olmazsan takarsın bi ses kartı olur biter

teşekkürler...
    AsusP5B - Intel C2D E6400 - Sapphire Ati Radeon X1650XT - 2*1 Kingston 667MHZ - Western Digital KS3200 - Asus Dvd writer - Asus TA250 kasa - Avermedia Tv Stüdyo 203 - Philips 190C LCD - Logitech X530 5.1 - Logitech LX300 Media Set - Dexter 650watt güç kaynağı

• Arkadaşlar hdd'yi mor slota takınca vistada hdd, usb hdd olarak görüyor, donanımı güvenle kaldırın falan yazıyor. Hdd seagate 250 gb'lık. Bilgisayarımdan donanımlara baktığımda hdd'yi SCSI olarak görüyor. Bios'tan achi ayarlı ve driverları yüklü. Bu durum normalmidir. yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Orjinalden alıntı: badwolf55

Arkadaşlar hdd'yi mor slota takınca vistada hdd, usb hdd olarak görüyor, donanımı güvenle kaldırın falan yazıyor. Hdd seagate 250 gb'lık. Bilgisayarımdan donanımlara baktığımda hdd'yi SCSI olarak görüyor. Bios'tan achi ayarlı ve driverları yüklü. Bu durum normalmidir. yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

dostum merak etme normal

Arkadaşlar bios ta "optimize edilmemiş" diye kırmızı yanıp sonen bir mesaj görüyorum ekranda..Acaba neden

biostan optimeze seçeneğine enter la yes yap kaydet ve çık

Sana cevap vermişken benim de bir sorunum var, bunu da sormuş olayım:
    Bilgisayarım çok geç açılıyor. Sistem özelliklerim imzamda yazılı. Daha hiçbir program kurulu değilken bile çok geç açılıyordu. XP açılış sayfasındaki çubuk yaklaşık 25-30 kez geçiyor. İşletim sistemi XP Pro. Yapmam gereken ayarlar neler olabilir? Değerli bilgilerinize ihtiyacım var.
    Şimdiden teşekkürler...

edit: anakartın biosu F7 ayrıca bilgisayarda AVG antivirüs yüklü :)

Arkadaşlar bilgisayarın geç açılma sorununu bu şekilde halledebilirsiniz.her anakartta işe yarıyor ben denedim
    windows çubugu sadece 1.5 kere dönüyor ve hemen acılıyor:

başlat/çalıştır/regedit
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control a gelin.. sağda bir takım satırlar çıkacak
    aynı işlemi burada da yapın.. değerleri yazıyorum.
    en altta WaitToKillServiceTimeout 20000 olan değeri 50 yapın ..
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityControl
    Win32PrioritySeparation 2yi 32 yapın
    yine buraya gelin
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
    EnablePrefetcher 3'ü 5 yapın...
    bakalım açılışta zaman kaybedecek misiniz ?

Hadi kolay gele....
    AMD Ryzen 9 5900x | SAPPHIRE 68O0XT 16GB | ASUS TUF GAMİNG X570 WIFI | G.SKILL TRIDENT NEO 2X8 GB 3600 MHZ CL 16 | SANDISK ULTRA 1TB M2 SSD | HP 27XQ 27" 2K 144hz | DARK FLASH PHANTOM KASA | LOGITECH G-430 | BLOODY TL80 TERMINATOR |

• hakkaten de 1.5 tur oldu.ama masaüstünün kendine gelme süresi biraz uzadı
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.