Şimdi Ara

makrolar buraya (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.625
Cevap
1
Favori
145.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    2005'ten beri burada !
  •  makrolar buraya

Canon S2 IS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adyge -- 12 Kasım 2005, 0:35:17 >

Bence de çok çirkin duruyor.

Sahi bu reklamı kaybetmenin bir yolu yok mu?

Konu içerisine ekleyeceğin fotoğrafın 640X480 çözünürlüğünde olmasına dikkat edersen, fotoğraf reklamın üzerine gelmeyeceği gibi forum çerçevesini taşırarak butonların çerçeve dışına çıkmasına da sebep olmaz. Konu hakkında bölümümüzde üst konu olarak yer alan bölüm kurallarımızı okumanı rica ediyorum.

Çekmiş olduğun macro fotoğraflarda malesef büyük bir netlik sorunu var. Bu sorun kuvvettle muhtemelen fotoğraf makinesinin sarsılmasından kaynaklanıyor. Örneğin göz macrosundaki gibi 1/6sn'lik uzun pozlamalarda mutlaka makineyi sabitlemeli ve self timer kullanmalısın. Buna dikkat edersen çok daha güzel fotoğraflar çekebileceğinden hiç kuşkum yok. Eline sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 12 Kasım 2005, 7:40:35 >

Orjinalden alıntı: Mertkan

Az önce duvarımda duran dev örümcek. Fotğrafı çekerken koltuğun üzerine çıktığım için netlik konusunda bariz bozulmalar var. Bir de örümceğe fazla yaklaşamadım, ne olur ne olmaz değil mi?

Nikon 8700

makrolar buraya

offf deşşşett...çok tropik...bişi dicem....bunu sen mi çektin...ve nerde çektin....harika olmuş.. gaza geldim..
    ...Şu imza kuralı o kadar saçma ki kural var yazı küçükse 7 satır büyükse 4 satır olacak diye üye bişey yazacak belki imzasına toplasan 250 harf anca tutar ama bide benim bu yazdığım gibi bir imza düşünün tam 7 satırıda sonuna kadar kullanıcam ve ben imzası silinenlerden daha çok yazı yazıcam bu birinci hata ikincisi ise sitede mp3 linki vs. vermek yasak neden kanuna aykırı ee ama senin mp3 adlı odan var orda dönen muhabbet te yasalara aykırı olmayacakmı? Benim amacım amacı sadece ceza vermek olan insanlara mantıklı çözümler sunmak cezayı herkes keser ama forumun daha iyi olmasını herkes sağlayamaz kolayı değil zoru seçmek lazım. Bir not: fake nick kullanalar ceza yiyor ama fake olduğunu üye söylemezse site zaten tespit edemiyor öyleyse üye susup doğruyu söylemezse ceza da yemez yanlış mı? (BANLARLARSA FAKE ALIRIM BUKDAR) :D

• Birkac fotograf da benden :)
    Bu resimleri eski makinam Pretec dc3301 ile çektim 8800 üme tam hakim olunca onunla çektiklerimi de yollayacagım :)
    Resimler 3.0mgpiksel ve tripod olmadan cekildi

Makro fotograf çekerken kullanmayı sevdiğim nesne çiçekler Bakalım yorumlar nasıl gelicek

makrolar buraya

makrolar buraya

makrolar buraya

makrolar buraya

Galiba en guzeli sonuncusu oldu.
    Yorumları alalım

EDIT----
    Resimleri 640*480 boyutuna indirdim Asıl hali 1024*768 idi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sumak -- 12 Kasım 2005, 10:59:26 >

• bence de sonuncusu çok güzel
  • @Sumak
    Deşşet abi yaa..ilham kaynağım olyosunuzz..bende hala bi foto. makinesi alcam..
    para biriktiryom inş. alcam..
    iyi çalışmalar
    ...Şu imza kuralı o kadar saçma ki kural var yazı küçükse 7 satır büyükse 4 satır olacak diye üye bişey yazacak belki imzasına toplasan 250 harf anca tutar ama bide benim bu yazdığım gibi bir imza düşünün tam 7 satırıda sonuna kadar kullanıcam ve ben imzası silinenlerden daha çok yazı yazıcam bu birinci hata ikincisi ise sitede mp3 linki vs. vermek yasak neden kanuna aykırı ee ama senin mp3 adlı odan var orda dönen muhabbet te yasalara aykırı olmayacakmı? Benim amacım amacı sadece ceza vermek olan insanlara mantıklı çözümler sunmak cezayı herkes keser ama forumun daha iyi olmasını herkes sağlayamaz kolayı değil zoru seçmek lazım. Bir not: fake nick kullanalar ceza yiyor ama fake olduğunu üye söylemezse site zaten tespit edemiyor öyleyse üye susup doğruyu söylemezse ceza da yemez yanlış mı? (BANLARLARSA FAKE ALIRIM BUKDAR) :D
  • Elimdeki makinenin sağlaığı koşullar ne kadar kötü olursa olsun, demokraside çareler tükenmezmiş..

Mercury nin cyberpix s-330 kamerasına ters tutulmuş f=35-70mm objektifi ile bir makro deneyeyim dedim.

Sonuç biraz ilginç oldu.

MPx 200 ün ses deliklerine yakın bir markaj alayım dedim ben de :

http://img169.imageshack.us/img169/7480/mpx200macro6zu.jpg

Sanırım resim büyük gelmiş.

Resme bakmak için linke tıklayınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEA24002F -- 13 Kasım 2005, 1:35:20 >

Orjinalden alıntı: Mertkan

Sevgili @adyge,

Konu içerisine ekleyeceğin fotoğrafın 640X480 çözünürlüğünde olmasına dikkat edersen, fotoğraf reklamın üzerine gelmeyeceği gibi forum çerçevesini taşırarak butonların çerçeve dışına çıkmasına da sebep olmaz. Konu hakkında bölümümüzde üst konu olarak yer alan bölüm kurallarımızı okumanı rica ediyorum.

Çekmiş olduğun macro fotoğraflarda malesef büyük bir netlik sorunu var. Bu sorun kuvvettle muhtemelen fotoğraf makinesinin sarsılmasından kaynaklanıyor. Örneğin göz macrosundaki gibi 1/6sn'lik uzun pozlamalarda mutlaka makineyi sabitlemeli ve self timer kullanmalısın. Buna dikkat edersen çok daha güzel fotoğraflar çekebileceğinden hiç kuşkum yok. Eline sağlık.

Evet haklısın bariz netlik sorunu var.
    Ekledikten sonra yanlış fotoğraf olduğunu anladım ve değiştirmeyi denedim olmadı. IS var ama kendi gözümü çektiğim için biraz zorlandım.
    Aşağıdaki fotoğraf için ne dersiniz? Aslında bunu ekleyecektim, karıştı.

http://img262.imageshack.us/img262/4420/img11823wd.jpg

• Sevgili @adyge,
    Evet, yine aynı poz süresinde titreşimi minimize ederek çekmiş olduğun bu kare daha güzel olmuş, eline sağlık. Umarım çok yakından göz bebeğine flash patlatmamışsındır. Zararlı olabilir.
    -------------

Sevgili @Sumak,
    Öncelikle yukarıdaki tüm macrolarında alan derinliği çok başarılı olarak kullanılmış ve tripod kullanılmadığı için bir miktar netlik kaybı var. İlk fotoğrafta ışık ölçümü hatası yüzünden gökyüzünde beyaz patlaması meydana gelmiş, ayrıca çiçeğin taç yapraklarının tamamını kadraja dahil edilebilirdi. İkinci fotoğrafındaki kompozisyonu çok beğendim ama keşke bunda da çiçeğin tamamını kadraj içerisinde görebilseydik. Çiçekleri çok seven bir kişi olarak ellerine ve yüreğine sağlık. Nikon 8800'ünde bulunan ön tanımlı çekim modlarından "Macro" modunu kullanarak tüm ayarları makinenin yapmasını sağlayabilirsin. Daha sonra çekilen fotoğrafrın Exif bilgilerine bakarak ne gibi ayarların kullanılmış olduğunu inceleyebilir ve bu ayarlar üzeinde oynama yaparak (Örneğin "A" Aparature - Diyafram Öncelikli) modda sol yan tarafta bulunan düğme ile macro'yu da aktif hale getirerek yeni çekimler yapabilirsin.

• şu makro nedir arkadaşlar kafam karıştı....
  • tamam kardeş anladım sağolasın

makrolar buraya

makrolar buraya

makrolar buraya

makrolar buraya
    Okumak cehaleti alır, eşeklik bâki kalır.
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.