tunç fotolarında ışık kullanımı yanlış ve eğer ışığa çekim açınla müdahale şansın yoksa maknenin anti pozlama ayarlarını kullanabilirsin ve bu şekilde fotoğraflarında ışık patlamalarını giderirsin. semiz kedilerin çok şirin tebrikler... gidişim çok sessiz oldu ama dönüşümü muhteşem(sizler kadar muhteşem olamaz!) kılmak için biraz bahçedemde turladım,buyrun; a450 inin ne kadar yakından çekebileceğini denemek amacımdı ve beni memnun edecek kadar yakından netlemeyi başardı. Çok ufak bir uğur böceği türünden. normal bi uğurun yarısından daha küçük :) ufacık yani...
benim anlamadığım kelebekler nasıl kaçmıyo benn çoook denedim arı veya kelebek hepsi kaçıyo yaa..
işin sırrı kaçırmamakta, mesela bi kediyi izleyin ,çekirge yakalarken nasıl yaklaşıyo,nefes almadan sabit ve çok yavaş bir hızda,kelebekler yavaş hareket eden nesneleri algılayamıyolar.ve 2-3 cm yaklaştıktan sonra artık kelebek sizi farketmiştir ve kıpırdayamaz aptallaşır,sizde dk larca onu çekebilirsiniz ,ama en ufak ters bi hareketde kaçıveririler ve çekim hüsrana döner. hatta çok güzel olanları elimle tutar yakından iyice bakıp salarım saygılarımla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugareva -- 9 Temmuz 2008; 19:06:59 >
kelebeklere karşı ayrı bir senpatin var herhalde:['(] fotoğraflarının çoğu kelebek ve çok güzel kareler bizi kelebeklerin dünyasına götürdün başarılarının devamı dilerim
quote:
Orjinalden alıntı: hugareva
quote:
Orjinalden alıntı: EXIST
@hugareva süper makrolar çekiyorsun abi yaa..
benim anlamadığım kelebekler nasıl kaçmıyo benn çoook denedim arı veya kelebek hepsi kaçıyo yaa..
işin sırrı kaçırmamakta, mesela bi kediyi izleyin ,çekirge yakalarken nasıl yaklaşıyo,nefes almadan sabit ve çok yavaş bir hızda,kelebekler yavaş hareket eden nesneleri algılayamıyolar.ve 2-3 cm yaklaştıktan sonra artık kelebek sizi farketmiştir ve kıpırdayamaz aptallaşır,sizde dk larca onu çekebilirsiniz ,ama en ufak ters bi hareketde kaçıveririler ve çekim hüsrana döner. hatta çok güzel olanları elimle tutar yakından iyice bakıp salarım saygılarımla...
sağol asbircan,öncedende severdimde böyle çıplak gözle yakından çekim yaparken izlemesi daha bi zevkli,önceden antenlerinin bu kadar güzel olduğunu ve ağızlarında kamış gibi bişe olduğunu bilmezdim,en çokda çekerken kanatlarını birbirine sürtmesi hoşuma gidiyor,sanki kaşınıyomuş gibi :) vede kanatlarını açmasını beklemek ,güneşin altında bunalınca kanatlarını serinletmek için veya güneş batarken üşüyüp güneşe doğru açarlar...
hugareva 2.fotografında hafif ışık patlaması harici çok güzel fotograflar..tebrikler.. Bu arada canon a450 gibi küçük kompakt bir makinanın müthiş makro kabiliyetini bizlere izlettirdiğin içinde ayrıca kutlarız..
arkadaşlar makro çekim için 1:1 büyütme oranına sahip bir makro lensle beraber aynı zamanda bi macro extension tube kullanırsak ne olur; büyütme oranı mı artar; yoksa sadece daha uzaktan çekim yapabilmeye mi yarar; yoksa bu uzatma tüpleri makro lenslerle beraber kullanılmaz mı :)