dostum mum zaten ruzgar almıyor evin içinde flas kullandıgım zaman ensante 1/500 oluyor ondan sonrakı degerler cıkmıyor gece çekimi için flaş diyorsan zaten kullanıyorum ama mum için çekim yaparken birincisi mum tamamen karanlık bir ortamda çekildi ikincisi (eger flaş mum icin diyorsan) flaş kullandığım zaman çok parlak bir resim oluyor
burda mum beyaz ışıkta çekildi ve flas kullandim ama sonuc ayni
quote:
Orjinalden alıntı: KaLiHoRas_song
@kara_eylül
1. mumu ruzgar almayan bir yere koymayi dene. 2.enstanteneyi mumkun oldugunca kisalt 1/1000 gibi mesela. eger harici bir isik kaynagin yoksa flashli cekim yap.
dostum mum zaten ruzgar almıyor evin içinde flas kullandıgım zaman ensante 1/500 oluyor ondan sonrakı degerler cıkmıyor gece çekimi için flaş diyorsan zaten kullanıyorum ama mum için çekim yaparken birincisi mum tamamen karanlık bir ortamda çekildi ikincisi (eger flaş mum icin diyorsan) flaş kullandığım zaman çok parlak bir resim oluyor
burda mum beyaz ışıkta çekildi ve flas kullandim ama sonuc ayni
Sadece bir fikir benimkisi ama pozlamayı spot yapıp alevi tam kadrajın ortasına alarak denermisiniz birde?? Yada manuel modda biraz düşük pozlama elde ederek, yada TV modunda pozlama telafisi kullanıp -2/3 kısarak??
(birde exif e bakınca white balance florasan gözüküyor, bilginize)