@hugareva Güneş öylesine yakıyordu ki, ISO yu 80 e aldım kaldım. Yine de yetmedi -0,67 lik bir telafi uygulandı. Ayrıca 66,7 mmlik odak uzaklığı ile tripodsuz ancak bu kadar olabildi . Fakat benim monitörde oldukça parlak gözüküyor Yine de teşekkürler eleştrin için
hocam güneşten o kadar korkmayın bence eğer otomatik diyafram ayarı varsa alette.ben -EV i yani pozlama telafisini parlak bişeyler çekerken kullanıyorum.yaniböcek veya bitkide gerekmez.tam güneş tepedeyken en fazla -1/3 veya -2/3 EV uyguluyorum sonradan kontrast artırımına felan gidiyorum yoksa hafif karanlık çıkıyo.bunlar benim yöntemlerim. bu arada müdür harikasın.fk olayın varmı? varsa kullanıcı adın nedir acaba ? portfolyeni merak ettim
medem bişeler yazdım foto ekleyim bari :D az kalsın unutuyodum :D (son 3 ü bugüne ait ,diğerleri eski)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugareva -- 28 Mayıs 2008; 3:06:23 >
hugareva ..topigi şenlendirmişsin..emegine saglık..kelebeklerin bu kadar güzel yansıtman çok hoş..1.fotografın daha bi güzel. fotokritikte "birtane" fotokronikte ise "mdr" kullanıcı adıyla yazıyorum..
teşekkürler müdür kapalı havada pek hareket etmiyorlar. istediğin gibi yaklaşıyosun :) parmağıma bile kondu :) hugareva güzel fotolar. biraz daha kadraja dikkat etsen daha iyi olucak gibi :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat-T -- 28 Mayıs 2008; 14:15:36 >
teşekkürler müdür kapalı havada pek hareket etmiyorlar. istediğin gibi yaklaşıyosun :) parmağıma bile kondu :) hugareva güzel fotolar. biraz daha kadraja dikkat etsen daha iyi olucak gibi :)
sonuncuların kadrajları olmuşmu :D uçan şeleri çekerken kadraj zor oluyo.ama yukardaki gibi uğur bözeği felan olursa dikkat edebiliyorum:D
arkadaşlar ben de makro çekim için uğraşıyorum. ilk çektiğim resimlerden birini koyuyorum. hatalarımı söylerseniz daha güzel resimler çekebilirim şimdiden teşekkürler.