S500' de makine yi auto mod' a getir. macro tuşuna bas. ekranda macro simgesinin çıktığını gör.
macrosunu çekeceğin bir obje bul, obje yeterince ışık alsın, aydınlık olsun!
objeye 5 cm den fazla yaklaşmadan deklanşöre yarım basılı tut.
ekranda gördügün kare şekli yeşil olduğunda odaklanma sağlanmıştır. yarım deklanşörü bırakmadan ve mesafeyi değiştirmede deklanşöre tam bas ve çek.
not: kontrastı yüksek objelerde makine odaklama hatası yapabilir! S500'ün ekranındaki merkezdeki kare şeklinin yeşil olmasını beklemeden çekim yapma! zira makine odaklanmamış olacak ve fotografların bulanık çıkacaktır.
quote:
Orjinalden alıntı: amator_foto_7
ya benim makinede manuel ayarda makroya basıyorum herhangi bi zoom yapsamda yapmasamda net dregil ayrıca compact mıdır samsungs500
ve birde ya biri makroda standart s500 ile net yakalamanın yollarını madde madde yazsın lütfen.......
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKutlu -- 15 Ocak 2007; 13:40:57 >
Dostum açıkçası makroların o kadar da etkileyici değiil ki
ÖLÜ pixel CCD demi yoksa LCD ekran da mı ben rastlayamadım fotoğraflarda
quote:
Orjinalden alıntı: zahara
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar
Ayrıca PİNİNFARİNA, resimlerin harikkkaa Birinci su damlası mükemmel olmuş ; musluk suyu damlalarını ben bi türlü yakalayamadım o şekilde...
Bu yorum bana mı Pininfarinayamı?
"ÖLÜ pixel CCD demi yoksa LCD ekran da mı ben rastlayamadım fotoğraflarda"... derken??????? Pininfarinanın resimlerini övmüştüm orda ama tam olarak neyi kastettiğini anlayamadım??!!
Işığı kendin sağlayıp öyle çeksen belki daha iyi olabilirmiş ama şahsen* ben böyle bi fotoyu bilgisayarımda yer kaplamasın diyerekten tutmazdım elimde..