Şimdi Ara

Apple, GPU tasarımcısı Imagination Technologies'i satın alabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple, GPU tasarımcısı Imagination Technologies'i satın alabilir
    Ars Technica'nın gelişmeler hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara dayandırdığı haberine göre Apple, Birleşik Krallık merkezli çip tasarım şirketi Imagination Technologies'i satın almak için yoğun görüşmeler yapıyor. Konuyu yorumlaması istenen Imagination yetkilileri ise henüz böyle bir devralmanın söz konusu olmadığını söylüyorlar.
     
    Imagination Technologies öncelikli olarak iPhone 4 ve 4. nesil iPod Touch'a güç veren A4'ten bu yana, Apple'ın A serisi yonga setlerinde kullandığı PowerVR serisi GPU'larıyla tanınıyor. Şirket bu yılın Şubat ayında uzun bir süredir görevde olan CEO Hossein Yassaie'nin istifa etmesiyle bir yeniden yapılanma süreci başlatacağını duyurmuştu. Buna bağlı olarak geçtiğimiz hafta yani Mart ayının ortalarında ise yeniden yapılanmanın bir parçası olarak 350 kişiyi işten çıkaracağını ve PowerVR'a odaklanacağını açıkladı.
     
    Apple şirketin yüzde 3.6'sını satın aldığını açıkladığı 2008 yılından bu yana Imagination hisselerinin önemli bir kısmına sahip olmuş ve daha sonra 2009 yılında bu payını yüzde 9.5'e yükseltmişti. Ayrıca o dönem yani 2008 yılında Apple, fabrikasız mikroçip tasarım şirketi PA Semi'yi satın almıştı. Bu hamlenin sonunda Apple, iPhone 5'deki A6 SoC tarafından kullanılan Swift CPU çekirdeği ile başlayarak A serisi yonga setleri için kendi CPU çekirdeğini tasarlamaya başladı.
     
    Apple'ın şu anda yaklaşık 800 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip olan Imagination Technologies'i satın alması, kendi bünyesindeki GPU tasarım çalışmalarına hareket kazandırması anlamına geliyor. Şirket zaten PowerVR GPU'ların kendi SoC'larıyla daha verimli çalışmasını sağlamak için Imagination'la oldukça yakın çalışmalar yapıyordu. Ancak Apple'ın GPU birimini de kendi bünyesi altında alarak her şeyi kendi kontrolünde yürütmek istediği de bilinen bir gerçek.
     







  • ilgili yonga haberleri yapılınca hep aklımdan geçerdi neden satın almaz diye, şimdi bu düşüşten yararlanıp imagination bünyesine katacaktır zamanında p.a semi satın almasıyla müthiş çekirdek tasarımlarını görmüştük esasında pa semi powerpc mimarisi üzerine yoğunlaşmış bir şirketti ancak arm'ı yongalara ne kadar kolay adapte oldular şaşırtmıştı, şimdi iş en kaliteli mobil gpuları üreten bir şirkete gelirse apple bu gpuları iyice konuşturur.

    edit: şirketin hissedarları arısında intelde var bakalım intel bu mobil devi apple'ın tekeline bırakacak mı tabi son dönemde intel ile apple ilişkileri çok iyiye gidiyor bunuda göz ardı etmemek lazım.

    apple işlemcilerini intel fabrikalarında üretmek istemisi
    yongaların içinde intel modem kullanılmaya başlanacakmış
    bir çok yeni teknolojiyi ilk maclerle sunulması
    siri ile ilgili bir ortaklığa gidecekler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 22 Mart 2016; 16:25:59 >
  • 800 milyon dolar elinin kiri, adamlar dünyanın en büyük şirketi sonuçta. Apple önü alınamaz şekilde büyüyor, teknolojiye yön veriyor. Gelecek adamların elinde. Alkışlanmayı hak ediyorlar. Bravo.

  • Samsung'da acilen kendi Gpu'sunu yapmalı. 12 çekirdekli Mali t880 bile Adreno 530 kadar randıman vermiyor.

  • Samsung da AMD ile anlaşsın mobil GPU için.
    Adamlar bas bas bağırıyor teklif gelirse mobil GPU yaparız diye.
    Ozaman Adreno PowerVR Radeon çekişmesi tam kızışır.

  • Gerçekten de AMD'yi mobil GPU'lar seviyesinde (Mali, Adreno, PowerVR) görmek isteriz.


    İnanılmaz sonuçlar ortaya çıkabilir. :D

  • Yalanlandı çoktan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaynak verir misin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GreyParrot

    kaynak verir misin.

    Macrumors.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ATI (şimdi AMD) mobil grafik işlemci geliştiriyordu ve sonrasında sattı. Şimdiki adı adreno.

  • katarsa deli güçler ortaya koyabilir ama bu firmanın belli bir kısmı Apple'da diye biliyorum....

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.