Şimdi Ara

Instagram'ın 'kullanıcıları düşünüyoruz' sözlerinin arkasında reklam kaygısı var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Instagram'ın 'kullanıcıları düşünüyoruz' sözlerinin arkasında reklam kaygısı var 
    Instagram bir süre önce akış algoritmasını değiştireceğini açıklamıştı. Kullanıcıların zaman tabanlı algoritma sebebiyle kendileri için önemli içerikleri göremediğini söyleyen, bu nedenle "öneme" göre yeni bir algoritma hazırladığını söyleyen Instagram'ın bu hamlesinin ardında aslında markalara ücret ödetmek olduğu vurgulanıyor.
    Bildiğiniz gibi Instagram'da çok sayıda büyük marka yer alıyor. Zaman tabanlı paylaşım akışında markaların ürünlerini paylaşım zamanlarına göre görüyoruz. Yeni algoritmada Instagram bu akışı kontrol edeceğinden istediği markanın paylaşımını kısıtlayabilecek. Böylece o markanın profiline özel olarak girip bakmazsak belki de paylaşımını hiç göremeyeceğiz.
     
    eMarketer'ın araştırmasına göre Instagram 2015 yılında 600 milyon dolar gelir elde etti. 2016 yılında ise %149'luk artışla 1.5 milyar dolar reklam geliri elde etmesi bekleniyor. Bu artış kullanıcı sayısının artması ile bağlantılı değil. Instagram'ın yeni akış düzeni sayesinde markalar takipçilerinin paylaşımlarını görmesi için Instagram'a reklam vermek zorunda kalacaklar gibi görünüyor. Bu değişimin özellikle küçük markaları ve firmaları etkilemesi bekleniyor.
     







  • Büyük marka olduğum zaman instagram kullanmamaya karar verdim. Kaybettin beni instagram .

  • Facebook'un sürekli yaptığı bir şey bu sayfası olanlar bilir reklam almadan toplam kitlenin %10'una bile ulaşamıyorsunuz. Birde konferanslarda çıkıp dünyayı daha iyi bir yere dönüştürmeye çalışıyoruz demeleri yok mu?!?! Hindistan, pakistanda sundukları sözde bedava internet bile facebook proxysinden başka bir şey değil. Youtube videolarından çaldıkları milyarca izlenmeyi saymıyorum bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 21 Mart 2016; 14:37:13 >
  • işim gereği girişimcilerle veya firma sahipleriyle görüşüyorum instagramda. bu firmalar benim karşıma diğer takipçilerden çıkıyor, anladığım kadarıyla bu firmaların kullanıcıların karşısına çıkması için instagrama para ödemeleri gerekecek doğru mudur ? yoksa takip edilince yine önerilerde çıkacak mı diğer firmalar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    Büyük marka olduğum zaman instagram kullanmamaya karar verdim. Kaybettin beni instagram .

    Bu düşünce ile olamazsın zaten :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.