Şimdi Ara

Geliştiricilerin OS X'e ilgisi artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geliştiricilerin OS X'e ilgisi artıyor
    İşletim sistemleri pazarında gerek mobil olsun gerekse masaüstü olsun, geliştiricilerin gösterdiği ilgi sistemin ne kadar benimsendiğinin en önemli göstergeleri arasında. Şimdiye kadar yapılan en kapsamlı geliştirici anketinde, bu yıl için ortaya çıkan trendler de gözler önüne seriliyor.

    Araştırma


    Stack Overflow tarafından, 173 ülkede 56000 geliştirici arasında yapılan analize göre, 2016 yılı için geliştiricilerin en fazla ilgi gösterdiği ve kullandığı işletim sistemi, yüzde 26.2 ile OS X oldu. Onun ardından yüzde 22.5 ile Windows 7 sürümü gelirken, Linux yüzde 21.7 ile üçüncü, Windows 10 yüzde 20.8 ile dördüncü sırada. Windows işletim sistemlerinin toplamı ise yüzde 52.2 oldu.

    2015 yılına baktığımızda; Windows 7 işletim sistemini yüzde 33.8 ile birinci olarak görüyoruz. Ardından yüzde 21.5 ile OS X, yüzde 20.5 ile Linux, yüzde 19.5 ile Windows 8 ve yüzde 1.2 ile diğer Windows işletim sistemleri geliyor. Geçen yıl toplamda 54.5 orana sahip olan Windows işletim sistemleri, bu yıl ise 2 puan kaybetmiş görünüyor ayrıca Windows 7, liderliği de OS X'e kaptırmış.

    Değerlendirme


    Microsoft'un Windows 10 için uyguladığı agresif pazarlama stratejileri, geliştirici tarafında daha büyük yankı bulmuş gibi görünüyor. Kullanıcı tarafında yüzde 15 civarında olan Windows 10 oranı, geliştirici ilgisi olarak yüzde 20 civarında seyrediyor. Haliyle Windows 7 ve 8 kullanan geliştiricilerin, Windows 10 tarafına geçmesi normal.

    Diğer taraftan, OS X platformuna olan ilgi önceki senelerde 1 veya 2 puan artış gösterirken, bu yıl 5 puan artış göstermiş. Mac bilgisayarların satışındaki artış sayesinde Apple'ın ilk 5 bilgisayar üreticisi listesine girmesi, geliştirici tarafında da yankı bulmuş. Artan kullanıcı sayısı ve geliştirici ilgisi, her zaman birbirine paralel olarak artan iki ölçüt durumunda.

    Ayrıca Bkz.Twitter, 140 karakter ile yoluna devam edecek
    Araştırmadaki diğer bir bilgi ise geliştiricilerin yüzde 55.4 ile JavaScript diline ilgi göstermesi. Onun ardından yüzde 49 ile SQL, yüzde 36.3 ile Java, yüzde 30.9 ile C#, yüzde 25.9 ile PHP, yüzde 19.4 ile C++ geliyor. Araştırmanın detaylarına, kaynak linkinden ulaşabilirsiniz.
     







  • Windows 10 ile windows 7,8 program geliştirme temelde farklı değilki ayrı ayrı sayılsın sanki assembly koduda işlemci değiştirince komut setleri değişecek apple övmek için gine yan yollara başvurulmuş yapmayın bunu donanımhaber applehaber yaptınız.Edit imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WHITE_Wolf -- 21 Mart 2016; 14:00:06 >
  • ne kadar taraflı bir haber olmuş:D tüm Windows sürümlerini ayrı ayrı puanlamaya sokulmuş ilginç

  • Windows 7/8/10 değil de, .exe ve uygulama olarak gruplandırılmalıydı diye düşünüyorum, kafa karışıklığı yapılmış bu yöntem ile.

  • Olmamış bu haber. En çok ilgi gösterilen demişsiniz fakat windows sürümlerini toplamamışsınız. OS X'in neredeyse 2 katına denk geliyor

  • Anlamadığım konu neye göre osx. Kullanılan dillerin çoğu zaten tüm platformlarda çalışan diller. Hani burda osx e özel bi ilgi göremedim ben. Öyle bişey olsa Apple ürünlerine özel dil olan objevtive c ya da swift e olan ilgide yüksek olurdu. Bence haberi yapanlar analiz etme konusunda biraz sıkıntı yaşamış.

  • Çok doğru.. harika bir işletim sistemi. Bende ios geliştirmek için Mac aldım. Almışken de osx için de yazayım dedim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Anlamadığım konu neye göre osx. Kullanılan dillerin çoğu zaten tüm platformlarda çalışan diller. Hani burda osx e özel bi ilgi göremedim ben. Öyle bişey olsa Apple ürünlerine özel dil olan objevtive c ya da swift e olan ilgide yüksek olurdu. Bence haberi yapanlar analiz etme konusunda biraz sıkıntı yaşamış.


    Tamam da istediği dille yazarlar OS X için belki Objective-c ve Swift kullanmak istemediler de diğer dillerle yazdılar.

  • Appledan ne kadar para alıyorsunuz reklam için onuda bi yere yazın bu kadarda olmaz ya spekülasyona bak sanki windows 10 ve w8-w7 apayrı sistemlerde hepsine ayrı ayrı program yazılıyor.. Allahım Yarabbim..

  • "Geçen yıl toplamda 54.5 orana sahip olan Windows işletim sistemleri, bu yıl ise 2 puan kaybetmiş görünüyor ayrıca liderliği de OS X'e kaptırmış."

    Bu kısmı okuduktan sonra kim yapmış yaw bu haberi diye yukarı baktım ve ha ekrem miş deyip gayet normal bir şeymiş gibi devam ettim okumaya. Fakat artık haberi bir haber değilde acep bu sefer nasıl trolledi devamında diye okudum.


    Bence Ekrem71 kullanıcısı üyeleri trolleyip sinirlendirmek için bilinçli olarak böyle saçma haberleri yapmak için özellikle kullanılan bir hesap. Ekrem71 diye biri yok genel kullanıma hizmet eden ortak bir hesap. Yoksa tek kişi ve gerçek ise sıkıntı büyük.
  • Yazılım geliştirdikleri sistem değil bu kendi kullandıkları sistem.
    Bu mesaja eklenen görseller:

    Geliştiricilerin OS X'e ilgisi artıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.