Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Cevap: DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA Sayfa: <<   < önceki  38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ramyalcin1

12 Temmuz 2006; 11:59:32 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkdaşlar yeni üye oldum. bu kameradan görüntü aktarma konusunda yardımınıza ihtiyacım var. ben de ulead movie factory 4 se var. bu programın nasıl kullanıldığını anlatabilecek birisi varmı forumda ardaım bulamadım. yardım ediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

hadibea

12 Temmuz 2006; 12:14:24 

bimelden aldım(zafer çarşısı arkasında!) 40 ytl ye digitus marka(cd ve kablo dahil)...ulead studio 8 se programı var cd nin içinde...ilk başta ulead kamerayı tanımadı sandım capture bölümene geldiğimde webcam i görüodu daha sonra media türünü deiştirdiğimde oldu.yalnız mpeg2 formatında kayıt yapıp sonradan dvd vcd yapın gibilerinden bişeyler kalmıştı aklıma ben de öyle yapayım dedim ama 5 dk lık falan bi capture 75 mb civarı yer kapladı izlediğimde de hakkaten görüntü net deildi parazitler oluodu arada..sonra dv formatını dvd formatını falan seçtim..onlardan birinde baya iyiydi görüntü hem de yer olarak hakkaten 60 dk lık kaset baya gb lık yer tutacak gibiydi..pinnacle dan bahsedilmiş genellikle ama onu indirmedim henüz bunu biraz daha kurcalayacağım beceremezsem o zaman forumu biraz daha okurum ama şu an ulead studio 8 kullanan varsa biraz ipuçu verirse sevinirim...ben görüntüleri dvd ya da divx olarak yazdıracağım buna göre önerileriniz neler olur?bir de avi formatı seçilmiodu!!?? bilgisayarımın özellikleri altta yazıo yani direkt dvd avi falan yapabilirim heralde di mi?!bi farkı var mı tamamını capture edip sonradan döünüştürmeden?
ya bi de birçok program var da hakkaten aralarında en iyi denilebilecek olanı yok mu?süre olarak falan belki daha kısa sürede yapanı vardır yok mudur?!

hp g3050ea laptop - se w810i
TUFANER

12 Temmuz 2006; 21:23:26 

quote:

Orjinalden alıntı: hadibea

bimelden aldım(zafer çarşısı arkasında!) 40 ytl ye digitus marka(cd ve kablo dahil)...ulead studio 8 se programı var cd nin içinde...ilk başta ulead kamerayı tanımadı sandım capture bölümene geldiğimde webcam i görüodu daha sonra media türünü deiştirdiğimde oldu.yalnız mpeg2 formatında kayıt yapıp sonradan dvd vcd yapın gibilerinden bişeyler kalmıştı aklıma ben de öyle yapayım dedim ama 5 dk lık falan bi capture 75 mb civarı yer kapladı izlediğimde de hakkaten görüntü net deildi parazitler oluodu arada..sonra dv formatını dvd formatını falan seçtim..onlardan birinde baya iyiydi görüntü hem de yer olarak hakkaten 60 dk lık kaset baya gb lık yer tutacak gibiydi..pinnacle dan bahsedilmiş genellikle ama onu indirmedim henüz bunu biraz daha kurcalayacağım beceremezsem o zaman forumu biraz daha okurum ama şu an ulead studio 8 kullanan varsa biraz ipuçu verirse sevinirim...ben görüntüleri dvd ya da divx olarak yazdıracağım buna göre önerileriniz neler olur?bir de avi formatı seçilmiodu!!?? bilgisayarımın özellikleri altta yazıo yani direkt dvd avi falan yapabilirim heralde di mi?!bi farkı var mı tamamını capture edip sonradan döünüştürmeden?
ya bi de birçok program var da hakkaten aralarında en iyi denilebilecek olanı yok mu?süre olarak falan belki daha kısa sürede yapanı vardır yok mudur?!

Arkadaşım bende ulead video 8 kullanıyorum ve bu programdan memnunum alternatif diğer programlardan pinnacle ve adobe premier i kullanmadım ancak sana önerim şu kameradan mümkün olduğunca pc ye dv formatında kayıt yap (avi olarak) daha sonra yazı, müzik,vs düzenleme işlemin bittikten sonra dvd olarak veya svcd olarak yazdır. direk kameradan pc ye dvd olarak görüntüyü aktarmanı tavsiye etmem çünkü işlemci bir taraftan hardiske kayıt yapmaya uğraşıyor öbür taraftan da dv (avi) olan formatı vob (dvd)ye çevirmeye uğraşıyor yani iki işi birden yaptığı zaman da görüntüde bazen titremeler ve netlikte bozulmalar meydana geliyor divx konusuna gelince öncelikle hazırladığın filmleri yalnız kendin mi izleyeceksin yoksa arkadaşlarınla veya ailenle paylaşma durumun var mı malum divx ya da dvd player herkes de olmayabilir eğer illa divx yapacağım diyorsan alternatif bir çok convertör programları var onlarla bu işi yapabilirsin

TUFANER

12 Temmuz 2006; 21:34:02 

quote:

Orjinalden alıntı: mako_cu

selamlar ben soruma yanıt alamadım ilgili ve bilgili bir arkadaş cvp verebilir mi bana acaba?jvc grl-dvl307 bir minidv kameram var kamera da s-video ve dv çıkışları var ben s-video kablosu alıp kamerayı bilgisayara taktım ama bilgisayar kamerayı tanımadı.bilgisayarda 1394 yazan bir giriş var sanırım firewire denilen şey bu ben firewire kablosu alsam ve kameramı bilgisayara bağlasam sorunsuz ve görüntü kaybı olmadan görüntü alabilr miyim bilgisayarıma yoksa 1394 dediğim giriş olmasına rağmen firewire kartı almam mı gerekiyor?şimdiden teşekkürler...kolay gelsin...

arkadaşım, firewire 1394 girişi yeni anakartların bir çoğunda standart olarak var usb girişi gibi bazı eski anakartlarda yok işte anakartında standart olarak olmayan pc sahipleri kameradan pc ye görüntü aktarmak amacıyla bu girişi sağlayan harici bir firewire kartı alıyorlar senin bilgisayarında bu giriş varsa kartı almana gerek yok sana sadece ara kablosu gerek yalnız ikinci soruna gelince bu kabloyu aldın ya bilgiyarın kamerayı tanımazsa burda kullandığın işletim sistemini yazmamışsın 98 mi 2000 mi XP mi eğer XP kullanıyorsan ve service pack 2 yüklüyse otomatik olarak tanıması gerekir tanımama ihtimali hemen hemen yok gibi yalnız bağlantıyı sağladıktan sonra kameran açık olsun

uçarı

12 Temmuz 2006; 23:01:52 

ARKADAŞLARBEN AKTARIM İŞİNİ WIN DVD CREATOR İLE YAPIYORUM FAKAT EFECT TARİH YAZI EKLİYEBİLİYORUMDA LOGO EKLEYEMİYORUM ACABA HANGİ PROGRAMLA LOGO HAZIRLAYIP EKLEYEBİLİRİM . HEPİNİZE HAYIRLI AKŞAMLAR

A.D.K

14 Temmuz 2006; 20:57:11 

arkadaşlar ben dün bi tane firiwire kartı aldım içinde;
1-kameraya bağlanan usb kablosu (canon ve sony'e uyumlu... diğerlerini bilmiyorum)
2-ulead studio 8 programı
3-firiwire kartı (bilgisayarda anakarta takılıyor)
var.

fiyatı 50 YTL (alınan yer malatya)

programı kurmak çocuk oyuncağı zaten...
olay çok basit abiler... programı kuruyorsun kameraya kabloyu takıyorsun anında görüntü ekranda zaten
senin yapmam gereken kayıt tuşuna basmak kaset te istediğin görüntüleri alıp kaydediyorsun

size tavsiyem bunların yanında avi mpeg splitter & avi mpeg joiner programlarını indirmek film kesmede ve birleştirmede yardımcı olur...

hadi kolay gelsin...

HP pavilion dv6760et / 11.03.2008

İntel Core 2 Duo 2,50 / Düzey: 2 Önbellek 6 MB / 2048 MB RAM / 250 GB HDD
15.4” WXGA High Definition BrightView Widescreen / NVIDIA® GeForce™ 8400M GS 256 MB (en çok 1023 MB)
Tümleşik Parmak İzi Okuyucusu / Tümleşik Mikrofonu Olan HP Pavilion WebCam / HP Mobile Uzaktan Kumanda
cafer27

15 Temmuz 2006; 12:34:18 

Sony HC40E kamreram var .direk dv olarak kaydettiğim görüntüyü (çok yer kaplıyor) görüntü kaybolmadan hangi program ile sıkıştırabilirim. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Saygılar

bilgi paylaşınca değerlidir
serpin

15 Temmuz 2006; 14:56:59 

Arkadaşlar Pinnacle programını kullanıyorum. tek sorunum ekranın bir köşesine başka başka bir görüntü yerleştirmek.edit kısmında parcalara bölünmüş videonun bir parcasında düğünde gelinle damat oynarken babaannemin el çırpan diğer görüntüsünü yerleştirmek gibi.. bu konuda Lütfen yardım edin.. çok uğraştım ama yapamadım.. :( şimdiden emeği gecen herkese teşk ederim...

NOT bu bölümde emeği gecen herkese teşekürler .. uzun zamandır sayenizde bi çok şey öğrendim. sevgiler saygılar...

TUFANER

15 Temmuz 2006; 21:51:25 

quote:

Orjinalden alıntı: cafer27

Sony HC40E kamreram var .direk dv olarak kaydettiğim görüntüyü (çok yer kaplıyor) görüntü kaybolmadan hangi program ile sıkıştırabilirim. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Saygıla
Arkadaşım, dv olarak kayıt ettiğin görüntüleri dvd, svcd ya da vcd formatında pinnacle ya da ulead video studyo gibi video edit programlarıyla işleyerek boyut itibarıyla küçültebilsin tabiki filmin kaplayacağı alan kalitesiyle doğru orantılı olarak değişir bunu da unutma yani 1 saatlik dv kayıt formatında tahmini 11GB yer kaplayan bir filmi DVD formatına çevirirsen 4GB civarında VCD formatında 500MB SVCD formatında da 1.2GB civarında tahmini olarak yer kaplar ona göre yaparsın

TUFANER

15 Temmuz 2006; 21:53:54 

quote:

Orjinalden alıntı: serpin

Arkadaşlar Pinnacle programını kullanıyorum. tek sorunum ekranın bir köşesine başka başka bir görüntü yerleştirmek.edit kısmında parcalara bölünmüş videonun bir parcasında düğünde gelinle damat oynarken babaannemin el çırpan diğer görüntüsünü yerleştirmek gibi.. bu konuda Lütfen yardım edin.. çok uğraştım ama yapamadım.. :( şimdiden emeği gecen herkese teşk ederim...

NOT bu bölümde emeği gecen herkese teşekürler .. uzun zamandır sayenizde bi çok şey öğrendim. sevgiler saygılar...

arkadaşım yardımcı olmak isterdim ancak ben pinnacle kullanmıyorum ulead 8 kullanıyorum o programda da böyle bir özellik yok pinnacle kullanan arkadaşlar yardımcı olurlar

serpin

15 Temmuz 2006; 23:20:10 

TUFANER tŞK EDERİM.. sorunu halletim.. pinaclenin sitesinden video indirdim programla alakalı ordan bulurum ..

A.D.K

16 Temmuz 2006; 19:29:19 

quote:

Orjinalden alıntı: cafer27

Saygılar

görüntülerini Ulead videostudio 8 ile kaydedersen yer kaplamaz onlar. çünkü her formatı var

DV MPEG VCD DVD WMV ( VCD ÖNERİLİR )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delimanyak44 -- 16 Temmuz 2006; 19:30:39 >

HP pavilion dv6760et / 11.03.2008

İntel Core 2 Duo 2,50 / Düzey: 2 Önbellek 6 MB / 2048 MB RAM / 250 GB HDD
15.4” WXGA High Definition BrightView Widescreen / NVIDIA® GeForce™ 8400M GS 256 MB (en çok 1023 MB)
Tümleşik Parmak İzi Okuyucusu / Tümleşik Mikrofonu Olan HP Pavilion WebCam / HP Mobile Uzaktan Kumanda
brk_akbas

16 Temmuz 2006; 22:55:07 

quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

quote:

Panasonic NV-GS35
kasete kaydedio cd deki programlar:MotionDv STUDIO 5.3E LE+Video Stream Driver+usb driver
usb sistem için gerekli diil dio...
MotionDv STUDIO 5.3E LE programı kuruluo zaten çözemedim onu da nasıl bişi işe yaramıo
diğer program Video Stream kurulurken hata verio "this driver cannot installed whit the operating system of yoru pc" die...

biraz forumu kurcalarsanız faydalı bilgiler bulabilirsiniz. videoyu kaliteli ve sorunsuz aktarmak için iyi bir yazılım + firewire kart + dvd yazıcı + 256RAM takviyesi yaparsanız olur. usb ile hiç uğraşmayın.

arkadaşalr tamam ben bu kart olayını olmadan görüntülerin atılamayacağı olayını kaptım...:P
fakat size bişi sormak istiyorum ben bu kamerayı şu anda firewire kart olmadan web cam olarak kullanabilirmiyim...
usb için hi speed denetleyici yok diye hata veriyodu usb 2.0 hatasını düzelttim güncellştirmelerle fakat movie maker da aygıttan video yakala dediğimde hala video camerayı görmüyor...
bunun için bana bi öneriniz var mı...
yani ben bu halde camerayı web cam olarak kullanabilirmiyim...
şimdiden teşekkürler...

serpin

17 Temmuz 2006; 14:50:19 

Yavuz bey yeknet ve diğer arkadaşların sabırlı ve yardımseverliklerinden dolayı teşekür ederim.. sayenizde bir çok şeyi öğrendim... dv kamera dan aktarım ile alakalı ve filmleri oluşturma konusunda kendimce istediklerimi yapabildim...

Ancak bi sorunum varki yedi senelik analog kamera görüntülerim (ki bunlar şimdi oğlumun ve bizim düğün görüntülerimiz.. vs vs ) aktarma konusunda kararsız kalışım ..

1- 1394 portu mevcut + ekran kartında s-video girişide mevcut.. Buna mukabil analog kameradan aktarım için 1394 ile aktarım yapamayacağıma göre en iyi çözüm nedir..
2 - ekran kartının s-video girişinde ses aktarımda edindiğim bilgilere göre sorun oluşacağı izlenimini edindim..
3 - dv kamera üzerinde sadece dv out yazıyor .dv in yazmıyor .sony DCR HE18 paL markalı dv kameramı panasonic analog kameraya bağlayıp dv kameradan görüntü aktarabilirmiyim onuda bilmiyorum doğrusu

4-- analog kameradan aktarımda capture turu kartmı alayım bu konuda kararsızım ... ekonomik çözüm sağlarsanız sevinirim..

sonuc sizlerden gelecek bilgilerle son kez karar verip ona göre davranayım Lütfen yardımcı olurmusunuz.. sevgi ve saygılarımla..

Not : kusura bakmayın forumun açılış tarihinden bu yana hepsini kontrol ettim ama inanın kafam karıştı bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serpin -- 17 Temmuz 2006; 15:04:47 >

forumnik

17 Temmuz 2006; 23:35:51 

serpin kafa karışacak bir durum yok. öncelikle hangi cihazın ne özellikleri olduğunu öğrenmen yeterli.

1- 1394 portu ile sadece dv kameradan görüntü aktarabilirsin. ekran kartındaki s-video giriş değil büyük ihtimalle çıkıştır. Ekran kartının vivo (video in video out) özelliği var mı? Varsa ekran kartının s-video girişinden bağlayıp capture yapabilirsin.
2- Sesi de ses kartının audio inputuna girmen gerekir. yoksa analog capture kartı satın almalısın.
3- Analog kamerayı dv kameraya dv kablosu ile bağlaman mümkün değil. Kaldı ki DCR-HC18 in de analog video input özelliği de yok. yani iki kamerayı birbirine bağlayamıyorsun.
4- Capture kartı alıp almaman tamamen senin bu işe ne kadar bütçe ve önem verdiğine bağlı. 3-5 kaset için capture kart almak mantıklı değil. bunları ucuzca bir yerden dışarıya yaptırıp analog kameranı bir kenara koyman mümkün. Yok analog kameranla çalışmaya devam etmek istiyorsan iyi bir capture kartı satın alabilirsin. Pinnacle 'ın bu iş için uygun çözümleri var.

kolay gelsin.

serpin

18 Temmuz 2006; 14:29:00 

Yeknet Çok tşk ederim..
Gerçekten de çok yararlı bir forum burası zaman zaman yararlanıyorum. sadece ilk defa mesaj yazmıştım..Meşguliyet vermek yerine forumda yazılanları takip ederdim..Tavsiyelerin ve diğer emeklerin için tşk ederim..
Sevgi ve saygılarımla...

serpin

18 Temmuz 2006; 16:33:57 

Analog kameradan çekilmiş görüntüler çok uzun zaman kaldığından maalesef bozulmuş Acaba bunları düzeltecek bir yol varmıdır... Bayağı bozulmalar var..

yada pc ye aktarıldığında düzeltilebilinirmi..

forumnik

18 Temmuz 2006; 18:12:46 

maalesef yapacak bişey yok. Okurken bozuk okuyacağı için pc ye de aynen aktarılacak. Video edit programları ile ancak arızalı yerlerini kesip biçerek montajlayabilirsiniz.

alaybeyi

18 Temmuz 2006; 22:53:52 

quote:

maalesef yapacak bişey yok. Okurken bozuk okuyacağı için pc ye de aynen aktarılacak. Video edit programları ile ancak arızalı yerlerini kesip biçerek montajlayabilirsiniz.

O zaman hoca merhumun dediği gibi " bir kuşa benzer " ama uçamaz.

kgurer

19 Temmuz 2006; 21:11:04 

selam.. benim kameram hi8 sadece A/V çıkışı var. pc e-tv tv kartım var.tv kartında s-video çıkışı mevcut. kameradan pc' ye video ve audio bağlantılarını yaptım sorunsuz çalıştı.tek sorunum siyah-beyaz aktarım yapıyor.görüntüyü kayıt edip çalıştırdığımda da siyah-beyaz gösteriyor.nasıl normale getirebileceğim konusunda yardımlarınızı rica ederim.

forumnik

20 Temmuz 2006; 1:24:26 

kamerada s-video çıkışın var mı? Yoksa svideo-dönüştürücü kullanman gerek. Eğer kameran NTSC değilse siyah beyaz olmasının nedeni belli :
a) ya kablon bozuk
b) ya dönüştürücün bozuk
c) ya kameranın s-video çıkışı bozuk
d) ya da tv kartının s-video girişi bozuk.

kgurer

20 Temmuz 2006; 11:42:27 

kamerada A/V çıkışı var.tv kartında s-video girişi. bi ucu s-video diğer ucu A/V olan kablo ile görüntüyü aktardım. sesi de bi ucu A/V diğer ucu RCA olan kablo ile aktarım seste de sorun yok senkronize. ancak görüntüyü renklendiremedim bi türlü. pal/ntsc vs.. değiştiriyorum olmuyor

namzet

20 Temmuz 2006; 15:09:36 

Merhaba Arkadaşlar,

Başlığı takip edebildiğim kadarıyla özellikle Ulead kullananlar kamerdan görüntünün önce ham olarak alınmasını (1 saat yaklaşık 13 gb) daha sonra da Ulead'de DVD yapılmasını ve bu esnada encoding işlem yapılmasını öneriyorlar. Panasonic GS-250 (NTSC) kullanıyorum. Bir tecrübemi aktarmak ve bir soru sormak istiyorum.

Ulead ile görüntüyü ham olarak aldım ve DVD menüleri hazırlayıp DVD'ye yazdırdım. Ancak DVD'nin sonlarına doğru ses ve görüntü de kayma olduğunu gördüm. Ulead temp olarak dönüştürdüğü mpeg dosyasını bir klasör altında tutuyor. Buradan izledim ve bu kaymanın DVD playerdan değil encode edilen dosyadan kaynaklandığını gördüm. Ben de çeşitli denemeler sonucu (NTSC-PAL dönüşümleri, 16:9 kaydetme vb.) 3-4 DVD yakarak en iyi çözümün kameradan görüntüyü alırken encode etmek ve NTSC, 4:3, DVD olarak basmak olduğunu gördüm.

Sormak istediğim acaba Ulead'in encode ederken ses görüntü kayması benden mi kaynaklanıyor? Engellemek için ne yapabilirim.

Not: P4 işlemci ve 512 ram veri transferi Firewire.

Şimdiden Teşekkürler...

mako_cu

21 Temmuz 2006; 3:09:21 

arkadalşlar merhaba firewire işini hallettim bilgisayarımda adobe premiere yüklü kameramdaki görüntüyü bilgisayara attım ama görüntü parçalar halinde kaydedildi ve 12gb kadar yer kapladı 2gündür forumu okuyorum ama cevabımı bulamadım.sorum şu premiere de videonun daha az yer kaplaması için ne yapabilirim nasıl yapabilirim?forumdaki çoğu arkadaş ya ulead ya pinnacle kullanıyor neden premiere tercih edilmiyor anlamış değilim pinnacleyi veya uleadı indirmek bu işi yapmak için daha mı hayırlıdır?şimdiden teşekkürler herkese ve kolay gelsin. bilgisayarın özellikleri;2gb ram 100gb harddisk 256mb ati ekran kartı

mafyababasi

21 Temmuz 2006; 15:18:01 

arkadaşlar benim bi sorum olacak
kameradan bilgisayara aktardığım video 4 gb yer kapladı sonra
bi programla 1.2 gb a düşürdüm
ama ben bunu nasıl iki cd yapabilirim.
ya da başka önereceğiniz bir şey var mı?
forumnik

21 Temmuz 2006; 18:25:00 

quote:

arkadalşlar merhaba firewire işini hallettim bilgisayarımda adobe premiere yüklü kameramdaki görüntüyü bilgisayara attım ama görüntü parçalar halinde kaydedildi ve 12gb kadar yer kapladı 2gündür forumu okuyorum ama cevabımı bulamadım.sorum şu premiere de videonun daha az yer kaplaması için ne yapabilirim nasıl yapabilirim?forumdaki çoğu arkadaş ya ulead ya pinnacle kullanıyor neden premiere tercih edilmiyor anlamış değilim pinnacleyi veya uleadı indirmek bu işi yapmak için daha mı hayırlıdır?şimdiden teşekkürler herkese ve kolay gelsin. bilgisayarın özellikleri;2gb ram 100gb harddisk 256mb ati ekran kartı

aktarılan DV videonun daha az yer kaplaması mümkün değildir. Bunu Adobe ile DVD 'ye render ederek küçültebilirsiniz. Adobe premierin tercih edilmemesinin nedeni ücretli olması, oysa çoğumuz ücretsiz deneme sürümlerini kullanıyoruz. Bilgisayarın gayet yeterli boyutla ilgili bir sıkıntı yaşamaman lazım. Aktardıklarını DVD ye kaydet ve sil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeknet -- 21 Temmuz 2006; 18:25:37 >

mako_cu

21 Temmuz 2006; 18:35:35 

yeknet cevabın için çok teşekkürler ancak ben tam olarak anlayamadım durumu dosya boyutu küçülmeyecek mi 12gb dan daha küçük yapılamaz mı kaydettiğimiz görüntü avi bunu mpeg2 dvd şeklinde mi renderlemeliyiz seçeneklerde işaretli olması gerekenler neler mesela pal mı ntsc mi seçili olacak ben adobe premiere pro da montaj yapabiliyorum ama video capture özelliğini ilk defa kullanıyorum bu yüzden hakim değilim olaya b,ir kaç defa başarabildim renderlemeyi ama görüntü kalitesi felaket bozulmasına rağmen dosya boyutu çok fazla küçülmedi en son renderlediğimde ise görüntü ve ses ayrı ayrı kaydedilmişti kaç gündür forum forum geziyorum bilgi bulmak için şu ana kadar gördüğüm en kapsamlı forum burası ama burada da yanıt alamadım sorunuma...neyse herşey için çok teşekkürler,kolay gelsin...

mrtcakmak

22 Temmuz 2006; 9:24:32 

Arkadaşlar biliyorum yeri değil ama daha dün aldığım İEEE 1394 kartımı satıyorum.
Sebep kartı aldım eve getirdim bir baktım benim anakartta İEEE 1394 portu zaten var
Kartı özel indirimle 25 YTL'ye aldım aldığım fiyata satıyorum.
Ankarda bu kartı almak isteyen var ise saat 12'ye kadar satılık satılmaz ise götürüp geri vereceğim
yalnız mağazadan bu fiyata satın alamazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtcakmak -- 22 Temmuz 2006; 9:25:17 >

Saygılar...
TiSKE

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2006; 10:17:12 

Aldığın yere iade edebilirsin bence
1 günden bir şey olmaz anlayışlı bir satıcı ise

My System : LG E500 GA290T NoteBooK - T5250 1,5 GHZ 2 MB 667 Mhz - 3 GB DDR2 667 Mhz
120 GB - GM965 128 MB - 1,3 Kamera - SamSunG DVD P247 - GrundiG 2x30 W - Siemens 6520 ADSL
SuNnY 9030 CI - Sony DSC_P93 - Sandisk 8GB - AveA K790 - 512 MB - Log LX-7

ŞAMPİYON FENERBAHÇE [ I've been in this Forum since Jan 2002 ]
mrtcakmak

22 Temmuz 2006; 17:51:07 

Kardeş iade etmek önemli değil alacaklar zaten geri benim demek istediğim bundan uygun fiyata ankarada bulamazsınız öğleden sonra gittim kapalıydılar artık pazartesiye kaldı almak isteyen pazartesi mesayi saati bitimine kadar bana ulaşabilir pazartesi saat 18.00 gibi götürüp geri vereceğim hiç kullanılmamış ambalajı açılmamış sıfır İEEE 1394 kartı 25 YTL İhtiyacı olan kaçırmasın derim

Saygılar...
alaybeyi

22 Temmuz 2006; 23:16:39 

quote:

Orjinalden alıntı: mafyababasi

arkadaşlar benim bi sorum olacak
kameradan bilgisayara aktardığım video 4 gb yer kapladı sonra
bi programla 1.2 gb a düşürdüm
ama ben bunu nasıl iki cd yapabilirim.
ya da başka önereceğiniz bir şey var mı?

yine program aracılığı ile yapman lazım. converter programlarının özelliklerinde dv dvd svcd vcd özellikleri vardır. vcd özelliğini seçtiğin zaman yaklaşık 4-500 mb llık bir dosya oluşuyor. yaptığım için yazıyorum. örneğin benim bir buçuk saatlik (19 gb) bir dosyam vardı. dvd ye çevirdim 3.5 gb yer tuttu. vcd ye çevirdim, 600 mb yer tuttu. tabi görüntü kalitesini sorma

ersinsys1

24 Temmuz 2006; 17:14:22 

arkadaslar 1394 veri yolu ile elimdeki kameraya c veya c++ ile ulsaıp
goruntu almam gerekiyor.
bunun icin nasıl baslangıc yapmalıyım. kaynak onerirmisiniz.

yardımcı olursanız cok mutl olrum

serpin

24 Temmuz 2006; 19:36:17 

yeknet .. yanlız kameradan veya tv den izleme de bi sorun yok anlayamadığım bazı kasetlerde özelikle eski olanlarda bozukluk gösteriyor aktarırken..

Pinnacle ile aktarıyorum bu programdan olabilirmi acaba ...

kabloyuda değiştim aktarımı duzlle ile direkt mpeg yapıyorum..(bunları iki senelik kasetlerde rahatlıkla yapıyorum sorun yok )

ama ne yazıkki daha eski kasetler kamerada ve tv de iyiyken neden aktarmada bunu yaşıyorum anlayamıyorum.. Lütfen yardım edermisiniz...

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serpin -- 24 Temmuz 2006; 19:39:46 >

zeki_dincer

25 Temmuz 2006; 9:21:34 

quote:

Orjinalden alıntı: hakan2200

quote:

Orjinalden alıntı: onurb

bu saatte yardım edecek varmı bilmiyorum ama kafayı yemek üzereyim
sony hc32 kamerayı usb yolu ile bilgisayara takıyorum yeni bir donanım bulundu diyor fakat kameranın ikonunu görüp işlem yapamıyorum.

kardeş ilk önce kameran ile verilen picture package cd sini bilgisayarına kur daha sonra

usb kablonu bağla

kameranın izleme modunda iken (FN) ye Basıp menüye gir.

Page 2 de Burn vcd var.oraya bas.

daha sonra direk olarak karşına picture package vcd maker çıkacak

starta bas. ve parça parça yükleyip encode edicek

[img=http://img372.imageshack.us/img372/197/adsz0fe.th.jpg]

daha sonra cd ye yazmaya başlar.

en sonunda

[img=http://img372.imageshack.us/img372/7296/adsz33336ra.th.jpg]

" no " yap ve izle.

dostum bunları yapıyorum ama kaydedılebılır bır cd-r disk yerleştirin diyor bu neden acaba (sende yerleştit demiyesin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki_dincer -- 25 Temmuz 2006; 9:32:54 >

baruty09

26 Temmuz 2006; 16:22:41 

arkadaşlar bu DV Olarak Kaydettıgımız kayıtların için istenmeyen yerlerı en kısa ve kolay bır sekılde nasıl silerizveya keseriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baruty09 -- 26 Temmuz 2006; 16:24:47 >

ZOR DEĞİL ASLINDA

26 Temmuz 2006; 20:11:40 

Çıldırtan problem...
önceki gün panasoni gs 35 kameramdan movie maker a görüntü aktardım. bugün de geriye kalanları aktayım dedim. Ama bugün aktaramıyorum. Belirtilmemiş hata diyor. Görüntüyü firewire kartı ile aktarıyordum. Bilgisayar kamerayı görüyor ama video yakalamıyor. Nero da da denedim ama aynı şekilde hata verdi. Kafayı yiyecem valla...

www.otizmanka.com
mrtcakmak

27 Temmuz 2006; 8:53:43 

ya ustalar bu Pinnacle 10 kullanan varmı aranızda proğramı biryerden bulup yükledim sonra register'de yaptım. Proğramı her açtığımda EDİT bölümünde başlıyor CAPTURE bölümüne geçmek istediğimde kapanıyor ne yapmam lazım yardım lütfen

Tamam düzeldi ilgilenmeyen herkeze teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtcakmak -- 31 Temmuz 2006; 8:49:08 >

Saygılar...
nek

28 Temmuz 2006; 16:37:07 

selamlar herkeze..AMD 2.0ghz işlemci, 1GB ram, 32 MB matrox ekran karto ve 380 GB HDD var..ilginç bi PC biliyorum, bedave geldi bi yerden..neyse..80'lik kısımda XP var yani 300 GB boş..VirtualDUB kullanarak capture yapmak istiyorum..sony mini DV kameram var..300 GB da boş yerim olduğu içim sıkıştıema yapmadan capture yapmak istedim, yerim bol nasıl olsa..lakin gayet net akratım oluyor ama senkron tutmuyor..ses bi yerde görüntü bi yerde..zaten sağ alt köşede senkron göstergesi var, orayı 0 görmedim daha..delirecem, sıkıştırmalı yaptım dvix, mpeg1 vs..hepsinde senkron kayıyor..kaza lite codec paketi yüklü ve PC daha sıfır..bir sanırım huvyuv diye bir codec varmış ve çok net aktarım yapıyormuş..virtualDUB'ta onu kullanarak capture yaptım fakat açamıyorum..hem media player hem de ilginçtir explorer hata veriyor..o codeci nerden bulabilirim ve senkron sorununu nasıl halledebilirm? yavuz kaptana saygılar, teşekkürler.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nek -- 28 Temmuz 2006; 16:38:05 >

Motherboard Asus P5GD1 Pro & VGA Asus X600XT & RAM Kingston 4*256 DDR & Maxtor 120 GB SATA
ayhankara

29 Temmuz 2006; 22:01:23 

arkadaşlar şu bende sony kamera var ve görüntü aktarmayı daha önce hiç denemedim daha yeniyim sadece bir şey istiyorum şu ara kablonn bir resmini yayınlarmısınz teşekkür ederim.

mrtcakmak

1 Ağustos 2006; 8:34:37 

quote:

Orjinalden alıntı: ayhankara

arkadaşlar şu bende sony kamera var ve görüntü aktarmayı daha önce hiç denemedim daha yeniyim sadece bir şey istiyorum şu ara kablonn bir resmini yayınlarmısınz teşekkür ederim.

Saygılar...
Sayfa:   <<   < önceki  38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Cevap: DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA Sayfa: <<   < önceki  38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
FIFA 09 Ultimate Team
Futbolcu kartları geri döndü!
Sony Türkiye ile PS3 hakkında konuştuk
Sony Türkiye Playstation 3 ürün müdürü Özgür Kirazcı sorularımızı yanıtladı

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız

CeBIT 09: MSI Wind Top

SolarWALL; Gün Işığı ile evinizi ısıtın!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

1.750