Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> Cevap: DERS : KAMERADAN GÖRÜNTÜ AKTARMA Sayfa: <<   < önceki  35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ani

 

Mesaj: 2


 22 Haziran 2007; 15:20:39 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

çok kapsamlı bir site hazırlamışsınız,tebrik ederim...
keşke kameryı almadan önce görseydim burayı..
sony marka dcr-dvd404E model bir kamera aldım,ne yazıkki bunun usp si yokmuş,memo stickde aldım sonradan..
benim sorunum şu...
herhangi bir ara bağlantı gibi birşey kullanarak hiç değilse bu memo sticki bilgisayara bağlayabilirmiyim ,çok acemiyim...şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

_____________________________

igorparker

 

Mesaj: 196


 22 Haziran 2007; 17:04:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar Sony MiniDv (modelini unuttum, şu sıralar 600 lira civarında satılan model, sanırım HC27) dijital kamera kullanıyorum ve çok memnunum. Sormak istediğim birkaç şey var, yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle şunu sorayım; MiniDv'den bilgisayara firewire arabirimi kullanılarak video aktarılırken kesinlikle kayıp yok değil mi? Ham datayı hangi programla aldığımızın önemi var mı?

Bir diğer soru, görüntü aktarırken firewire değilde şu pahalı capture kartlarından kullanırsak sonuç ne olur? Eğer firewire kayıpsız olarak datayı alabilmemizi sağlıyorsa bu kartların amacı nedir? Sanırım analog kameralar için değil mi?

Son olarak da şunu sorayım; görüntü aktarımında kullanılan bilgisayarın ekran kartı ya da herhangi bir donanımı bir şekilde aktarılan videonun kalitesine etki eder mi? Yoksa donanımımız ne olursa olsun bilgisayarımız söz gelimi 10 dakikalık bir kaseti 10 dakikada kaydettiği için hiçbir kayıp olmaz mı? (Dizüstüm ve masaüstüm var, ikisi de firewire üzerinden kayıpsız olarak kameradan videoyu alabilir mi?)

Amacım Dv kasetteki görüntüyü hiçbir şekilde sıkıştırmadan, kayıpsız biçimde dvd'lere yazarak saklamak. Boyutu önemli değil, gerekirse ham videoyu yine sıkıştırmadan parçalara böler o şekilde dvd'ye yazarım, yeter ki kayıp olmasın.

Yardımınızı rica ediyorum.
mahmut1071

 

Mesaj: 21


 22 Haziran 2007; 21:53:31 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bilgisi olan arkadaşlardan yardım kameram ccd trv 208 çekdiğim görüntülerde rüzgarın oluşturduğu ses çirkin bir ses olarak çıkıyor rüzgar yoksa her şey normal bir türlü o sorunu halledemedim birde pinnacle studio movie board plus kullanıyorum cd ye aktardığımda en iyi görüntüyü nasıl alırım yapacağım ayrlarla ilgili bilgiye ihtiyacım var capture ederken sağ küçük ekrandaki görüntü çıkmıyor daha önce vardı ayarları oynarken bozuldu bendeki kamerayla capture kartın aynısı sanırım behic 26 ustamızda var teşekkürler

_____________________________

igorparker

 

Mesaj: 196


 25 Haziran 2007; 22:56:56 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar hemen yukarda birçok soru sormuştum, bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
ender53

 

Mesaj: 122


 25 Haziran 2007; 23:29:40 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

@igorparker
Elimden geldiğince bildiğim kadarı ile cevaplamaya çalışayım.
Mini DVden görüntü aktarımı için firewire girişini kullanmak en iyi yöntemdir.USB den görüntü aktarımı oldukça kayba yol açtığı gibi yavaştır da.Yine de firewire dan aktarımda da hiç ama hiç kayıp yoktur diyemeyiz ama bu kayıp yoksayılabilir.(En azından ben beni rahatsız edecek bi durumla karşılaşmadım.).
Capture kartlarına gelecek olursak evet onlar analog kameralardan görüntü aktarımı için.Kesin bilmemekle birlikte capture kartlarıyla firewire dan daha başarılı bir aktarım gerçekleştiremeyeceğinizi söyleyebilirim.Bİlgisayarının donanımına gelirsek videodaki kayıplarla donanımın arasında bir ilgi olmayacaktır.(Belk fi tarihinden kalma donanımlar sorun teşkil edebilir ama o bile çok mantıksız.)Ama elbette DVD oluştururken iyi bir sistemin faydası görülür.
Umarım biraz olsun aydınlatabidim...

_____________________________

İTÜ Makina...
KueRaKa

Mesaj: 1270
Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git


 26 Haziran 2007; 14:23:53 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bilgiler için teşekkürler, baya faydası oldu...

_____________________________




ani

 

Mesaj: 2


 26 Haziran 2007; 18:52:24 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

sorduklarım sanırım çok basit konulardı ve o yüzden cevaplanmadı...


_____________________________

igorparker

 

Mesaj: 196


 26 Haziran 2007; 19:06:53 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

@ender53
Cevap için teşekkür ederim. Merak ettiklerimi öğrendim
behic26

Mesaj: 174


 28 Haziran 2007; 8:54:30 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.


quote:

Orjinalden alıntı: mahmut1071

bilgisi olan arkadaşlardan yardım kameram ccd trv 208 çekdiğim görüntülerde rüzgarın oluşturduğu ses çirkin bir ses olarak çıkıyor rüzgar yoksa her şey normal bir türlü o sorunu halledemedim

Kameranıza harici bir mikrofon takarak bu sorunu giderebilirsiniz.

quote:

birde pinnacle studio movie board plus kullanıyorum cd ye aktardığımda en iyi görüntüyü nasıl alırım yapacağım ayrlarla ilgili bilgiye ihtiyacım var

Capture ederken "Full DV quality" seçeneğini kullanın.

quote:

capture ederken sağ küçük ekrandaki görüntü çıkmıyor daha önce vardı ayarları oynarken bozuldu

Çok uğraştım ama görüntüyü kapatarak captue yapamadım. Görüntü olmadığında yanlış giriş seçilmiş oluyor. Bağlantıyı S-video kablosu ile yapıp programda Video input: Composite seçilirse ekranda görüntü olmuyor ama capture edilen kasetteki görüntü değil sadece kap kara bir video.

Yaptığınız bağlantı ile seçeneğinizi kontrol edin derim.

Hoşça kalın...

_____________________________

stnevel

 

Mesaj: 2


 28 Haziran 2007; 15:00:11 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

değerli arkadaşlar
bu foruma yeni üye oldum. Gerçekten çok detaylı ve güzel bir forum tüm arkadaşlara teşekkürler. Tabi bu foruma üye olmamında bir nedeni var çünkü bu kamera olayında tıkanıp kaldım.
Benim sorunum şöyle,
Yaklaşık 2,5 sene önce sony TRV255 kamera satın altım. Yanında bir çok aparatıyla. USB kablosu televizyona aktarma kablosu Vs vs. O zamanlardan başladım cd ye görüntü kaydetme işlemine ama başaramadım. Kamerayla verilen Picture package programıyla bir türlü beceremedim. sonra uzun bir ara verdim bu işe çünkü beni baya bi sıkmıştı. Allah bağışlarsa 1,5 yaşında bir kızım var ve sadece onun görüntüleri var bütün kasetlerde. Ben de eğer kasetler bozulursa görntüler gider korkusuyla son bir haftadır tekrar bu işe merak sardım. neyse uzatmayayım, bu forumda okuduğum herbirşeyi yaptım. bir kasedi 10'ar dakikaya bölerek capture yapıyor, convert yapıyor, pc min masa üstüne (HP laptop Windows XP professional) temp diye bir klasör oluşturuyor ve görüntü burada avi cap0001.avi olarak geliyor. Daha sonra creatin disk bölümüne geldiğinde kameramın ekranında writing çıkıyor ve cd ye yazmaya başlıyor. çok kısa bir süre yazılım gerçekleşiyor ve işlem bittiğinde "finishe" basıyor ve "no" ya tıkladığımda cd sürücüm açılıyor ve cd yi çıkartıyorum. daha sonra cd min içerisine baktığımda hiçbir şeyin kaydedilmesiğini görüyorum ve bu arada masa üzerimde oluşam Temp klasörüde kayboluyor. İşin ilginç bir yanı bana ilginç geliyor belki size gelmeyebilir O cd yi tekrar kullanamıyorum. benim sorunum bu. bu konuda sizden yardım istiyorum. Umarım yeterince açıklayabilmişimdir. yanlış yaptığım yada ayarlamam gereken biryerler olduğunu düşünüyorum.
Saygılar

_____________________________

ogretmenn

Mesaj: 76


 28 Haziran 2007; 16:19:06 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

MERHABA ARKADAŞLAR.
Ulead video studio 10 İLE KAMERADAN ALINAN GÖRÜNTÜ NASIL SIKIŞTIRILIR. SIKIŞTIRMA İŞLEMİNİ YİNE BU PROGRAM YAPABİLİYOR MU?
YOKSA GÖRÜNTÜYÜ ALIRKEN Mİ SADECE SEÇTİĞİMİZ VARSA Bİ SEÇENEĞE GÖRE ALDIĞI GÖRÜNTÜ BOYUTUYLA MI KALIYO ACABA?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.


< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogretmenn -- 28 Haziran 2007; 20:08:18 >


_____________________________

behic26

Mesaj: 174