Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
GÖrüntü var Ses Yok

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> GÖrüntü var Ses Yok Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
MaveRick

25 Kasım 2004; 15:00:48 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar bende de bir mini dv Samsung d103i var. yeni aldım forumu okuyup çok şey öğrendim. yalnız şöyle bir durum söz konusu benim anakartta ieee1394 portu yokmuş (Bunu Anakartın kitapçığına bakarak öğrendim.) Yalnız bende Aver'in DVB-S yani dijital tv kartı var. Capture yapmayı denedim. USB'den görüntüyü asf olarak aktarabiliyor ama kalite sıfır. Diğer yandan Ulead VideoStudio 8 ile Capture denedim kalite fena değildi ama bu seferde ses alamadım. Bu capture'u yaparken Videodan aldığım s-video (9 pinli kompozit) kablosunu TV kartına bağladım. Ses içinde kameranın kutusundan çıkan ve bir ucu hoparlör veya kulaklık diğer ucuda sarı kırmızı ve beyaz olan (VCD kablosu gibi) bir kablo kullandım. Kulaklık girişi gibi olanı kameraya, kırmızı ve beyaz olan ses kablolarını da bir dönüştürücüyle birleştirip ses kartına taktım. Sarı boşta kaldı. capture sırasında önceden bilgisayardan ses alamıyordum, (ses kartına girişi takmadan) ama şimdi capture için kamerayı çalıştırdığımda bilgisayardan ses alabiliyorum fakat capture işleminden (sonra edit işlemi yapmadan) kaydettiğim dosyalarda yine ses yoktu bu ses sorununu nasıl çözebilirim? Ekran kartında s-video girişi var ama bu girişi TV-out için kullanıyorum. Aklıma gelen bir yöntem de sesi USB bağlanısından aldığım görüntüden alıp diğeriyle birleştirmek ama çok zahmetli olacak gibi geliyor bana! Bu konuda Yardımcı olursanız sevinirim.
İllaki bu sistemle olmaz ieee1394 kartı alacaksın deyip kestirip atmayın lütfen.

Not: 22days kamera bana da yeni geldi bende daha çözemedim sen çözebilirsen bana anlat
Yukarda yazdığım gibi ieee1394 varmı yokmu anlamak için anakartın kitapçığı varsa ordan yoksa da kartın internet sitesinden bi kontrol et derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Chamur]MaveRick -- 25 Kasım 2004, 15:09:35 >

ESKİ NİCK [Chamur]MaveRick
Core2Duo E6750 // MSI P35 Neo-F // Crucial Ballistix 4x1GB DDR2 800 // Axle 8800 GT
Samsung 250 GB Sata2 7200 RPM x2 // LG 16x8x16 DL DVDRW // 52x32x52 LG CDRW
Philips 200CW8FB // Feel Hurricane I // Asus Atlas 550W // Creative FPS 1500
angelx
Uzaklaştırılmış
gün kaldı.

3 Aralık 2004; 15:24:39 

merhaba
benim aver media tv kartım ve jvc mini dv kameram var.av girişinden görüntüyü capture olarak kayıt ettiğimde dvd formatında kayıt yapmak istersem mpeg 2 formatında kayıt yapıyor.fakat wind media playerda izlemem için kodec uygun değil diyor.bunu nereden bulabilirim.birdr ayarları 720*576 olarak ayarlayıp mpeg 1 olarak kayıt ettiğim zamanuzun bir görüntü elde ediyorum.bana bu şekilde nasıl dvd yapabileceğimi anlatırmısınız.yani tv kartım haricinde firewire de almam gerekli mi .teşekkür ederim.
sinano

5 Aralık 2004; 11:55:54 

merhaba bend bu kamera olaylarına takmış bir vatandaşım. ld 4081 yazıcım ve kameram ve 2 yaşında kızım var yaptığım dvd disk sayısı 28 e ulaştı.
şimdi anlattıklarını anlıyorum ve seninle bir şeyler paylaşayım dedim. şimdi birincisi kamertayı tv de izlediğimde çok net ve dvd ye attığımda biraz ödün veriyoruz mantığınıa kıl oluyorum. neden mi e peki orjinal dvd ler neden ödün vermiyorlar tabiri cayizse cillop gibiler.
ikinci husus ise dv olarak pc ye i link le atıyorum çekimlerimi 16:9 yaptığım halde pc ye aktarılınca uzamış 4:3 oluyor neden neden neden...
yanıtlarsan sevinirim

22days
Uzaklaştırılmış
gün kaldı.

7 Aralık 2004; 0:46:32 

16:9 çektiğin görüntüleri capture ve edit işlemlerinden sonra son işlem olan kayıt işlemine geldiğinde avi seçeneğinden boyutları 640 a 352 yaparsan gayet güzel bir wide screen elde edersin.
Yavuz

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

7 Aralık 2004; 10:58:22 

quote:

şimdi birincisi kamertayı tv de izlediğimde çok net ve dvd ye attığımda biraz ödün veriyoruz mantığınıa kıl oluyorum. neden mi e peki orjinal dvd ler neden ödün vermiyorlar tabiri cayizse cillop gibiler.

birincisi orijinal dvd.lerde bitrate oldukça yüksek. siz de yüksek yapabilirsiniz ancak 4.7 gb medyaya bu kayıtlarınızı sığdıramazsınız.
ikincisi o filmler cillop gibi yönetmenler ve kameramanlar ile mükemmel görüntü yönetmenlerinin elinden çıkıyor. bu kadar fark eder mi diye sorarsanız bana kalırsa çok daha fazla fark etmesi lazım ama teknoloji oldukça ilerledi fark kapanıyor.

DH CITROËN KULÜBÜ için TIKLA
Nikon D300 - Nikon 17-55mm f/2.8G - Nikon 55-200mm f/3.5-5.6 IF ED VR - Nikon SB400 Harici Flaş
kanki

19 Aralık 2004; 2:01:45 

Yavuz arkadasim bir sorum olacak sana bende senin gibi lisansli studyo 8 kullaniyorum bu programa cok alistim vcd lerin populer oldugu donemlerde video kasetleri bu program araciligi ile vcd formatina cevirdim goruntuyude olabildigince yuksek kaliteye cikardim isimi gordum ancak bir sorunum vardi onu bir turlu cozemedim sorun ses problemi yani ses ve goruntu birbirinden ayriliyordu mesela adam konusmaya basliyor ses bir onceki veya bir sonraki karenin sesi tam olarak hatirlamiyorum o sekilde cikiyordu kisacasi ses ve goruntu esit zamanda cikmiyordu ozellikle cd nin sonlarina dogru bu oran daha cok artiyordu bu sorun nedir sence nasil cozebilirim......

(((())))
ıskra

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

19 Aralık 2004; 22:17:23 

Yavuz arkadaş a katılıyorum bu iş için en harika program pnachle studio.
Ancak bi yerde Data rate nin 3000 olacağından bahsetmiş ben de sony anolg kamera cel 850 işemci (o/c 1113 mhz)256 sdram ve fly 2000 TV kart ile en az 30 adet VCD yaptım.Ancak Data Rate oranı 880 in üzerine çıkmıyor.Birde ses azda olsa geriden geliyor.Bu konuda Yavu z arkadaşın söyliyeceklerini merak ediyorum. İyi çalışmalar

Evde Kendi Rakını kendin Yapmak
istiyorsan
bulabileceğin tek döküman aşağıdaki linklerde mevcut.
http://evderaki.tripod.com

http://rakiyapimi.tripod.com
josecuervo

24 Aralık 2004; 13:10:15 

Arkadaşlar Sharp marka VL-Z500 model bir MiniDV kameram var.Bu kameradan fireware ile bilgisayara kayıt yapmak istiyorum.İşletim sistemim Windows XP kamerayı bağlayınca sistem tanıyor fakat capture yapmaya kalktığımda kamera çalışıyor fakat bilgisayara görüntü gelmiyor.Bildiğim tüm programları denedim. Tüm programlar kameraya tam olarak kumanda ediyor yani oynatma ileri ve geri sarma , durdurma gibi. Sizce sorun ne olabilir . Kamerada USB çıkışı da var fakat sadece SD karttaki resimleri alabiliyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

Athlon XP 2500+ 1 GB ddr400 Kingston 80 Gb Seagate Barracuda Hdd MSI KT6 Delta InnoTornado FX5200(128 Bit) Avermedia 98 Tvcard LG 52x24x52 CD-Rewriter Asus 8x DVD ASus T-10 Kasa 300W Elan Vital Psu Hyundai Q770 Microsoft wireless desktop suite HP OficeJet G85 Geek Adsl Modem Topfield CI 3000Pro Sony DCR-HC22 E Kodak 7630 6.1 MP
karamermer

25 Aralık 2004; 14:04:23 

quote:

Orjinalden alıntı: kanki

Yavuz arkadasim bir sorum olacak sana bende senin gibi lisansli studyo 8 kullaniyorum bu programa cok alistim vcd lerin populer oldugu donemlerde video kasetleri bu program araciligi ile vcd formatina cevirdim goruntuyude olabildigince yuksek kaliteye cikardim isimi gordum ancak bir sorunum vardi onu bir turlu cozemedim sorun ses problemi yani ses ve goruntu birbirinden ayriliyordu mesela adam konusmaya basliyor ses bir onceki veya bir sonraki karenin sesi tam olarak hatirlamiyorum o sekilde cikiyordu kisacasi ses ve goruntu esit zamanda cikmiyordu ozellikle cd nin sonlarina dogru bu oran daha cok artiyordu bu sorun nedir sence nasil cozebilirim......

hernekada Yavuz'a sorsan da seninkine benzer bir problem bende yaşamıştım.
ben MP 10 adlı bir capture kartı kullanıyordum. bu problemi çok yaşatım.
sistemi yaniden kurduğumda bu problem bazen kalmıyordu, bazen de işe yaramadığı oluyordu.

ben de yani bir bilgisayar aldım ve bu sistemde böyle bir problem kalmadı.
eğer bir imkanın varsa başka bir bilgisayarda capture dene.

Not: bilgisayarının özelliklerini belirtmelisin ve capture kartının özellikleride önemli

bu dünya kimseye kalmadı, kalmazda
metinemre

27 Aralık 2004; 12:27:17 

ben de JVC ...77e aldım. p3 450 bilgisarıma usb ile bağladım ve de kendi içinden çıkan bir program var image bişeydi. onunla capture yaptım. hiç sorun çıkarmadı çok kolaydı. ama görüntü 320x240 oluyor. şimdi bu programla mı ilgili acaba? dediğiniz programlardan birini kullansam daha iyi çözünürlük verir mi?

bir de bir soru daha. firewire den bahsediyorsunuzu burada sürekli. usb yerine firewire kullansam daha mı iyi olur? ya da yüksek çözünürlükte kullanınca usb yetersiz hale filan gelebilir mi.

josecuervo

27 Aralık 2004; 20:03:53 

Arkadaşlar benim sorunuma da bi çare lütfrn

Athlon XP 2500+ 1 GB ddr400 Kingston 80 Gb Seagate Barracuda Hdd MSI KT6 Delta InnoTornado FX5200(128 Bit) Avermedia 98 Tvcard LG 52x24x52 CD-Rewriter Asus 8x DVD ASus T-10 Kasa 300W Elan Vital Psu Hyundai Q770 Microsoft wireless desktop suite HP OficeJet G85 Geek Adsl Modem Topfield CI 3000Pro Sony DCR-HC22 E Kodak 7630 6.1 MP
delirotti

29 Aralık 2004; 17:23:58 

quote:

Orjinalden alıntı: [Chamur]MaveRick

Arkadaşlar bende de bir mini dv Samsung d103i var. yeni aldım forumu okuyup çok şey öğrendim. yalnız şöyle bir durum söz konusu benim anakartta ieee1394 portu yokmuş (Bunu Anakartın kitapçığına bakarak öğrendim.) Yalnız bende Aver'in DVB-S yani dijital tv kartı var. Capture yapmayı denedim. USB'den görüntüyü asf olarak aktarabiliyor ama kalite sıfır. Diğer yandan Ulead VideoStudio 8 ile Capture denedim kalite fena değildi ama bu seferde ses alamadım. Bu capture'u yaparken Videodan aldığım s-video (9 pinli kompozit) kablosunu TV kartına bağladım. Ses içinde kameranın kutusundan çıkan ve bir ucu hoparlör veya kulaklık diğer ucuda sarı kırmızı ve beyaz olan (VCD kablosu gibi) bir kablo kullandım. Kulaklık girişi gibi olanı kameraya, kırmızı ve beyaz olan ses kablolarını da bir dönüştürücüyle birleştirip ses kartına taktım. Sarı boşta kaldı. capture sırasında önceden bilgisayardan ses alamıyordum, (ses kartına girişi takmadan) ama şimdi capture için kamerayı çalıştırdığımda bilgisayardan ses alabiliyorum fakat capture işleminden (sonra edit işlemi yapmadan) kaydettiğim dosyalarda yine ses yoktu bu ses sorununu nasıl çözebilirim? Ekran kartında s-video girişi var ama bu girişi TV-out için kullanıyorum. Aklıma gelen bir yöntem de sesi USB bağlanısından aldığım görüntüden alıp diğeriyle birleştirmek ama çok zahmetli olacak gibi geliyor bana! Bu konuda Yardımcı olursanız sevinirim.
İllaki bu sistemle olmaz ieee1394 kartı alacaksın deyip kestirip atmayın lütfen.

Not: 22days kamera bana da yeni geldi bende daha çözemedim sen çözebilirsen bana anlat
Yukarda yazdığım gibi ieee1394 varmı yokmu anlamak için anakartın kitapçığı varsa ordan yoksa da kartın internet sitesinden bi kontrol et derim.

kardeş makinadan memnunmusun bende d107 almayı düşünüyorum ne dersin ??

sami_ozgur

29 Aralık 2004; 21:15:06 

ana ahaha
karamermer

31 Aralık 2004; 12:47:47 

quote:

Orjinalden alıntı: josecuervo

Arkadaşlar Sharp marka VL-Z500 model bir MiniDV kameram var.Bu kameradan fireware ile bilgisayara kayıt yapmak istiyorum.İşletim sistemim Windows XP kamerayı bağlayınca sistem tanıyor fakat capture yapmaya kalktığımda kamera çalışıyor fakat bilgisayara görüntü gelmiyor.Bildiğim tüm programları denedim. Tüm programlar kameraya tam olarak kumanda ediyor yani oynatma ileri ve geri sarma , durdurma gibi. Sizce sorun ne olabilir . Kamerada USB çıkışı da var fakat sadece SD karttaki resimleri alabiliyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

valla öncelikler deneme yanılma yolunu kullanarak problemin kaynağını bulmaya çalış

1- kabloyu konturol ettir. başka makinede.
2- sistemi değiştir. format at yeniden kur.
3- veya kameranın kablo bağlantı bölümünde olabilir.
4- ya biryer değilki bir çoğundan olabilir.

bu dünya kimseye kalmadı, kalmazda
mrtem

1 Ocak 2005; 22:43:23 

Elimdeki bazı videoları dvd yapmam lazım. Görüntüler Sony DV Cameradan 720x576 6000kb/sn DVD Pal olarak pcye aktarmıştık. Fakat bunları Ulead DVD Movie Factory 2 ile DVD'ye yazdığımda görüntüde kalite kaybı yaşıyorum. Orjinal Mpeg2 görüntüleri divx okuyan bir dvd playerde izleyebiliyoruz ve kalite mükemmel. Ama dvd yapınca pixellenme oluyor. Editleme için Ulead Video Editor 7 Pro'yu kullanıyorum. Kullandığım programdanmı oluyor acaba? Başka program varmı önerebileceğiniz? 256 rd ram p4 1.5ghz makinemin özellikleri.

karamermer

3 Ocak 2005; 14:12:19 

sorunu tam olarak anlayamadım.
ama bende ilk defa DVD kaydetmeye çalıştım. ben Adobe Encore DVD v1.5 kullandım. Ulead DVD Movie Factory DVD RW ile birlikte geldi. ilk önce onu denemeye çalıştım. ama ben kullanamadım. tavsiye üzerine Adobe Encore DVD v1.5 ullanıdım(daha bir kaçgündür kullanıyorum). ilk kaydımı başatdım.
ama sorunlar yaşıyorum. capture ederken 4 GB sorunu yaşatım. elimde 1 saatlik 30 dakikalık kaseti yadettikten donra (ulead 8 ile) MPG2 kaydemen iki parça olduğunu gördüm. bunları birleştirip DVD yapmak istedim başaramadım. şuan için iki barca olarak atabildiim.

birkaçta sorum olacak.
DVD olara