Şimdi Ara

Steam Controller Detaylı Kullanıcı İncelemesi(Resimler + Videolarla Birlikte)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [simage]
     Steam Controller Detaylı Kullanıcı İncelemesi(Resimler + Videolarla Birlikte)
    [/simage]


    Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar, elime yaklaşık 2 gün önce geçmiş olan Steam Kontrolcüsünün incelemesini burada yapmak istedim, internetteki Türkçe incelemelerinde üründen değil de genelde Valve firmasının oyunculara vaatlerinden hangisi gerçekleşmiş hangisi gerçekleşmemiş tarzında incelenmişti cihaz. Ben de burada biraz o konulardan bahsedeceğim ama öncelikli olarak yapmak istediğim; XBox - DS GamePad' lerin savaşını farklı bir çağa sürükleyen Steam Controller' ı tercih etmeli miyiz?, sorusuna detaylı cevaplar vermek. Her neyse başlayalım..

    Aramızda belki bilmeyenler vardır, Steam Kontrolcüsü XBox - DualShock oyun kumandaları gibi aynı amaca hizmet eden fakat işlevselliği daha yüksek olan ve oyuncunun isteklerine göre şekillenen tuşları vs ile daha özgür bir GamePad. Steam Controller' ın yapımcısı ise "VALVE" şirketidir. Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

    Ürün tanıtımı yapılırken hep GamePad' ler ile klavye + fare kombinasyonu ile alınan performansın alınamamasından bahsedilmişti. İnsanlar bu tür nedenlerden klasik GamePad' lerden uzak duruyorlardı çok oyunculu seçeneğe sahip oyunlar için fakat Steam Controller ile bu tarih olacağı söylendi. Peki ne kadar tarih oldu? Ben kontrolcüyü ilk deneyişimde açıkçası biraz soğumuştum kendisinden çünkü alışma zorluğu mevcut eğer siz de bir bilgisayar oyuncusu iseniz fakat şansıma oynadığım oyun Rocket League gibi basit bir oyundu ve özel tuş ayarları yaptıktan sonra kendim için, bilgisayardaki kadar iyi oynayamasam da evet o oynayışa yaklaşmıştım ve çok daha rahattı gerçekten. Bu rahatlığı oyunda aldığım performansa değişir misin derseniz aslında evet değişirim. DS3 kontrolcüsü ile oynamayı denediğimde aynı rahatlığı alamadım veya aynı performansı aksine daha kötü bir performans ve daha kötü bir rahatlıkla oynamıştım. Yarış oyunlarında her kontrolcü gibi aslında sınıftan geçiyor peki ya FPS oyunları için?;
    Ürün tanıtım videosu



    FPS OYUNUNDAKİ + FARKLI OYUN PLATFORMUNDAKİ DENEYİMİM:


    FPS oyunlarında denediğimde yine aynı şeyi söyleyeceğim, klavye + fare kombinasyonundan daha rahattı fakat rekabet ortamının bulunduğu bir çoklu oyunculu FPS oyununda sinirden kanser olmanız olası tabi ki bu durum siz alışana kadar bu şekilde olacaktır. Ben deneyimimi Origin platformundaki TitanFall oyununda yaptım hem farklı platformlardaki oyunlarda da sorunsuz çalışıyor mu yoksa sorun mu yaşatıyor hem de bir çoklu oyunculu FPS oyununda kontrolcünün verdiği performans nasıl görmek için. Steam dışındaki platformlar için mevcut olan oyunlarda bir sorun yaşamadım ya da genel olarak kontrolcü desteği hiç bir şekilde bulunmayan oyunlarda. Rahatlıkla tuşlarına istediğim ayarları vererek ya da topluluktaki kişilerin yaptığı tuş atamaları ile rahatlıkla oynadım yani bu konuda kontrolcü sınır tanımıyor platformlar arası da çalışabilmekte.

    KONTROLCÜNÜN MEVCUT EKSİ SAYILABİLECEK ÖZELLİKLERİ:


    Her şey iyi hoş fakat bazı sinir bozucu noktalar da tabi ki de yok değil. Mesela kontrolcünün tüm özelliklerini Geniş Steam Arayüzünde kullanabilmek bir eksi. Neden derseniz ortalama bilgisayarlarda sistemi yoran oyunları oynarken bilgisayardaki kısayolu ile Shift + Tab arayüzüne giriş yaptığınızdaki ekran, Geniş Steam Arayüzünde daha farklı ve o arayüze girişinizde sistem aşırı kendini kasıyor ve dona dona yapıyorsunuz arayüzde yapacağınızı. Ek olarak FPS değerlerine sürekli göz kaydıran birisiyseniz Geniş Steam Arayüzünde FPS sayacının mevcut olmaması sizi gerçekten de üzecektir. Kanepenizde oturarak internette gezinmek mi istiyorsunuz? Steam Controller' ı sipariş etmeyi isteme nedeniniz bu mu? Steam Geniş Ekran Arayüzünden benim gibi hoşlanmıyor musunuz? Eğer bu sorulara verdiğiniz cevap "EVET" ise daha da üzüleceksiniz ki kontrolcünün kendi klavyesi sadece Steam Geniş Ekran Arayüzünde aktifleştirilebiliyor.

    JİROSKOP:


    Jiroskoptan bahsetmedim pek çünkü oyunlarınıza oturduğunuz yerden pek bir katkısı olmuyor siz kolalrınızı rahatça uzatıp yarış oyunu oynuyorken jiroskopu açtığınız an araç kontrolcünün eğik olduğu yöne doğru gidiyor ve anlayacağınız üzere rahatça oynamak için bir oyunu jiroskop pekte ideal değil şahsen. Kollarımı bacaklarımı rahat rahat uzatmışken neden kalkıp sağa sola sallanayım Ama bu demek değil ki gereksiz bir özellik, aksine eğer rahatlığınızdan vazgeçip oyun deneyiminizi bir üst safhaya taşımak istiyorsanız denenmesi gerekilen bir özellik. Valve biraz daha yazılımsal olarak destek verse aslında bu cihaza jiroskobu ile Euro Truck Simulator 2 gibi oyunlarda kontrolcüyü misal 180 derece sola çevirerek oyunda aracı o şekilde sağa - sola götürebilsek sola sağa eğmek yerine daha da iyi olabilirmiş ama Valve işin kolayına kaçmazsa inanıyorum daha iyi noktalara gelebilir Steam Controller.
    Jiroskop örnek videosu



    Tasarımı ve Kullanıcı Üzerindeki Etkileri;

    Tasarımı normal GamePad' lere kıyasla çok daha farklı, dışa doğru değil de içe doğru bükük bir tasarımı var dokunmatik yüzeylere erişimin kolaylaştırılması için bu tasarıma gidildiğini düşünüyorum. Çoğu kişi bu tasarımın, kontrolcünün uzun saatler boyunca kullanılması sonucunda elde ağrıma yaptığını söylüyor fakat 10 saat kullanmama rağmen(Aralıksız) bir sorun yaşamadım. Eğer ki kontrolcüyü çok sıkarsanız elinizle bu koşulda ağrıması tabiki de olağan. Arkada orta tarafta bulunan(Pil yuvalarının üzerindeki) 2 adet herhangi bir tuş atanabilir olarak yapılan tuşlara küçük ele sahip kişilerin erişiminin zor olduğu gibi söylentiler var ben de bunları görünce ufacık ellere sahip kuzenime denettim ve bir sorunla karşılaşmadan da kullanabildi o tuşları. Malzeme kalitesi ise ne iyi ne kötü bildiğimiz plastik ama çekmecemdeki DualShock 3 kontrolcüyle kıyasladığımda malzeme kalitesi daha iyi duruyor ve ona kıyasla birazcık daha ağır. Pil ömrü 80+ saat tabiki bu sizin kullanımınıza göre değişebilir. Daha fazla da bahsedilebilir bir şeyi yok.

    Ürün hakkında bahsedilecek daha da bir şey bulamıyorum fakat aklıma geldikçe eklemeye çalışacağım. Özetle farklı fikirlere açıksanız, bir GamePad almak istiyorsanız ama bana klasik bir tat vermesin normalden farklı, ilginç bir deneyim yaşatsın, gülü seviyorum dikenine katlanırım diyorsanız(Alışma süreci için bunu söylemek istedim ve tuşları kendinize göre konfigre etmek için.) denemeye değer doğrusu. Amazon.com sitesinden oldukça makul bir fiyata, kargo dahil 40$ - 45$ arası bir ücrete edindim kargom da sipariş ardından 11 gün sonra elime sağ salim ulaştı. Kutu içeriğini vs merak ederseniz veya Steam Geniş Ekran Arayüzünü, aşağıda bulunan videoları izleyebilirsiniz;





    Ürün resimleri;

     Steam Controller Detaylı Kullanıcı İncelemesi(Resimler + Videolarla Birlikte) Steam Controller Detaylı Kullanıcı İncelemesi(Resimler + Videolarla Birlikte) Steam Controller Detaylı Kullanıcı İncelemesi(Resimler + Videolarla Birlikte) Steam Controller Detaylı Kullanıcı İncelemesi(Resimler + Videolarla Birlikte) Steam Controller Detaylı Kullanıcı İncelemesi(Resimler + Videolarla Birlikte) Steam Controller Detaylı Kullanıcı İncelemesi(Resimler + Videolarla Birlikte) Steam Controller Detaylı Kullanıcı İncelemesi(Resimler + Videolarla Birlikte) Steam Controller Detaylı Kullanıcı İncelemesi(Resimler + Videolarla Birlikte) Steam Controller Detaylı Kullanıcı İncelemesi(Resimler + Videolarla Birlikte) Steam Controller Detaylı Kullanıcı İncelemesi(Resimler + Videolarla Birlikte) Steam Controller Detaylı Kullanıcı İncelemesi(Resimler + Videolarla Birlikte)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 20 Mart 2016; 18:20:17 >







  • Güzel paylaşım eline sağlık kardeşim :)
  • texasstaf kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yorumunuz ve okuduğunuz için
  • DarkMallet ben inceleme dediğimde bu kadar kapsamlı ve özenerek bir şey çıkacağını düşünmemiştim açıkçası, zahmet ettiniz, Çok başarılı bir inceleme bence. Teşekkür ederiz, merak ettiğim bir üründü.
  • Aslında çoğu husustan bahsetmeyi atlamışım, ana konulara değinmişim genelinde ama yorumunuz için sağolun
  • Başarılı bir inceleme, teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben teşekkür ederim, yardımcı olduysam ne mutlu bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir hafta öncesine kadar Steam Controllerden gayet memnundum. Controllere alışmak için Son zamanlarda XCOM Enemy Unknown + Within oynuyorum gayet iyi gidiyordu. Ne olduysa oyun Contolleri tanımaz oldu başka oyunlar ile denedim Controller çalışıyor ama XCOM da resimdeki ekranda kalıyor hiçbir tuş çalışmıyor oyunu silip tekrar yükledim gene düzelmedi. Neden olabilir fikri olan var mıdır.?
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Steam Controller Detaylı Kullanıcı İncelemesi(Resimler + Videolarla Birlikte)




  • Dolumay kullanıcısına yanıt
    XBox 360 Controller olarak sen mi ayarladın yoksa kendiliğinden mi oluyor? Bir de sadece bu sorun XCom oyununda mı?
  • Evet sadece XCOM da oluyor. Kendiliğinden oluyor. Daha önce herhangi bir sorun yoktu XCOM oynanıyordu Controller ile
  • Dolumay kullanıcısına yanıt
    Oyun dosyaları zarar görmüş olabilir diye düşünüyorum ürünü Steam' den saıtn aldıysanız oyun dosyalarını doğrularsanız ve tekrar denerseniz çözüleceğini düşünüyorum..
  • Yaptım değişen bi şey olmadı. Hatta tümden kaldırıp tekrar yükledim
  • Jiroskop falan açık kalmış olabilir mi evimi düzleştiremeyince 0 noktasına getiremeyince oyun menüsünde sapıtıyor eğer jiroskobu sürekli açık konuma getirdiyseniz? Aklıma başka bir şey gelmiyor çünkü :/
  • Güzel inceleme olmuş teşekkürler.
  • BlackEagle kullanıcısına yanıt
    Okuduğunuz ve yorumunuz için ben teşekkür ederim
  • hocam bende üç hafta önce steam controller aldım.tahmin ettiğimden daha çok beğendim özellikle project cars grid autosport asetto corsa gibi oyunlarda direksiyon olarak kullanabilmek süper.yalnız şöyle bi sorunum var.controlleri ilk aldığımda steamı geniş ekran modunda başlatıp oyunu başlattıktan sonra ortadaki tuşa bakarak kumanda ana menüsüne girip istediğim şekilde ayarlayabiliyodum kontrolleri.şu an project cars ve asetto corsa bu şekilde tanımıyor oyunu o yüzden jiroskopu aktif edip direksiyon gibi kullanamıyorum titreşim açamıyorum bu iki oyunda.bu arada elimdeki üç yarış oyunu da korsan yalnız grid en ufak sorun çıkarmazken project cars ve asetto corsada oyuna girdikten sonra orta tuşu kullanmama müsade etmiyor.oyun korsan olduğu için mi bunu yapmaya başladı sizce_?yeni bi steam hesabı açıp oyunu ona eklesem bu durumdan kurtulur muyum_?şimdiden teşekkürler
  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt
    Şimdi ilk olarak şuradan başlıyayım yeni bir Steam hesabı kurarsanız sorununuz düzelmeyecektir. Steam' i silin(Steam oyunalrınız da silinecektir diğerleri kalır.) ama tüm dosyaların silindiğinden emin olun mümkünse Iobit Uninstaller gibisinden bir program ile derinden temizleme işlemi yapın. Ardından Steam' i urup hesabınıza giriş yapıp deneyin eğer yine o dediğiniz 2 oyunda sorun yaşarsanız oyunları tekrar kurunuz ama muhtemelen ortak olarak kullandıkları bir sistem uygulaması vardır ve o Crash falan veriyordur oyunlar açılırken muhtemelen öyle bir sorundur o sorunu bulmakla hiç uğraşamam derseniz bilgisayarınızı kolayca sıfırlayıp tekrar kurabilirsiniz sorununuz hallolacaktır bu neticesinde anlattığınız kadarıyla donanımsal değil yazılımsal bir problem ne kontrolcüde sorun var ne de bilgisayar donanıında.
  • teşekkürler hocam cevabınız için eve gidince deneyeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.