Şimdi Ara

Microsoft: 'Güncellemeler kullanıcı kontrolü altında yükleniyor'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft: 'Güncellemeler kullanıcı kontrolü altında yükleniyor' 
    Kısa bir süre önce kullanıcılar Windows 10 güncellemelerinin ani bir şekilde yüklenmeye başladığını dile getirmişti. Bu durum açık uygulamaların kapatılmasına ve üzerinde saatlerce çalışılan dökümanların kaybolmasına yol açarken yazılım devi kontrolün kullanıcılarda olduğunu söyledi.

    Şirket yayınladığı açıklamada: "Güncellemeleri düzenleme ve zamanlama imkanı sunarak bu deneyimi kullanıcılar için daha kolay hale getirdik. Güncellemelerin tüm kontrolü hala kullanıcıların elinde. Dileyen kullanıcılar Windows Update (WU) ayarlarını değiştirerek Windows 10 güncellemelerini seçme veya silme gibi işlemler yapabilirler." dedi.
     
    Açıklamaya rağmen Microsoft'un Windows 7, 8 ve 8.1 gibi sürümlere güncelleme konusunda zorlamalarda bulunduğu biliniyor. Kullanıcılar da son zamanlarda habersiz Windows 10 güncellemelerini bolca dile getirmeye başladılar. Bu şikayetler sonrasında şirketin yeni ve daha özgür bir çözüm sunması bekleniyor.
     
     







  • Windows un 10 güncellemesini yükleyip,bilgisayarı ile uzun vakitler geçiren insanlardan bu olmuş diyenini görmedim sürekli bir problem yaşıyorlar ve düzeltmenin yollarını arar haldeler. 8.1 iyidir iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisyarı acik birakip gitmeyin gelince win 10 yuklenmis goruyorsunuz.win 10 fena degil ama cok stabil oldugunu soyleyemem bilgisyarımdlarından bir tanesi internete girince donabiliyor, muhtemelen ekran karti surucusunde problem var.

  • Geçen aylarda bir gece önemli bir iş için bilgisayarımı açık bırakmıştım sabah baktığımda şifre ekranındaydı şok oldum. Giriş yaptım sağ altta güncellemeler yüklendi diye bildirim geldi. Ne kadar küfür ettiğimi anlatamam. Yine de genel anlamda şuan en iyi işletim sistemi olduğu için katlanıp yola devam ediyorum.

  • Benimde başıma geldi. Bir yere kadar gitmiştim. Geri geldiğimde windowsun yeni sürümü yüklenmişti. Makine id si ile çalışan program, makine id si değiştiği için 'önce şu bilgisayardan kaldırın' diye uyarı verdi. Program etkinleştirme kodunu sildirip tekrar girmem iki günüme mal oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quexstre48 -- 19 Mart 2016; 13:01:25 >
  • Yalan Yalan Yalan. W10 da sizin haberiniz olmadan bağlanıyor ve güncellemeleri alıyor yada birşeyleri upload ediyor. Bunu öğrenmenin çok kolay bir yolu var. Veri kullanım pencerenizi sıfırlayın ve açık bütün programları kapatın. hatta restart yapın. Sonra da veri kullanım pencerenizi açın ve sabah geldiğinizde gerçeği görün. Laptop kullanıyorsanız zaten tam facia yaşıyorsunuz demektir. Pc kendini kapatmıyor kapanmış görünüyor ve dolu olarak bıraktığınız bataryanızın sabah dolu olmadığını veya gittiğiniz yerde bıraktığınız gibi olmadığını görüyorsunuz. Tek nedeni windows un arka planda sürekli bir işler çevirdiği !!!

  • Böyle salak bir şirket daha var mı dünyada. Windows 7 ile birlikte zirvede bırakmalıydı

  • Okulda f@tih tahtasına da gelmişti ben denediğimde bilgisayarda kısıtlama yapan program.yüzünden kurulamamıştı ama bu hafta ders için açtık ve 1 saat içinde yüklenecek yazıyordu program engeller diye ellemedim ama hoca tahtada soruyu çözerken bilgisayar bir anda kendini yeniden başlattı ve win10 kurmaya başladı isteseydik durdurabilirdik galiba

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    Windows un 10 güncellemesini yükleyip,bilgisayarı ile uzun vakitler geçiren insanlardan bu olmuş diyenini görmedim sürekli bir problem yaşıyorlar ve düzeltmenin yollarını arar haldeler. 8.1 iyidir iyi.


    Ben hiçbir sorun yaşamadım mesela. Etreafımda bulundan yaklaşık 20 ye yakın arkadaşımda sorun yaşamadı. Hatta format attığımız laptop orjinal win7 driverlarının saçma sapan çalışmasından bıktırmasından sonra win10 yükleyince çatır çatır çalışır oldu. Ayrıca bilgisayarımdaki Amd r9 270 ekran kartıda ooyunlarda %50 ye varan artışlar yakaladı. Say say bitmez.. Sıkıntı yaşıyorsanız bu sıkıntıların genel olduğunu zannetmeyin

  • Koskoca şirket, "5-10 satır kod yazalım, update programını düzeltelim, güncelleme işleminde bilgisayar, restart olayını kullanıcıya sorsun, doğrusu da bu, ihmal etmişiz, düzeltiyoruz.." demiyor da, hala kullanıcıyı sorumlu tutuyor.



    Bu mudur koskoca kurumsal firmanın anlayışı ?

  • Hala Windows 7 en iyi işletim sistemi bence.

  • Otomatik güncelleme kapatma olayı kaç aydır vardı(yanılmıyorsam Aralık 2015), şu Windows 10'u çözemeyenlere aklım almıyor açıkçası..

    Güncelleme olayının düğmesini kapatın, kendiniz elle güncelleme kontrolü yapın olsun bitsin.
    Bunun için şu yolu izleyin: Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Gelişmiş seçenekler > Güncelleştirmelerin nasıl teslim edileceğini seç > oval kutu içindeki düğmeyi Kapalı konuma getirin..

    Herkese kolay gelsin..

  • windows 10 çok problemli olmaya başladı

  • Bu windows 10'u sıkıntısız kullanan bir ben varım sanırım(Kişisel bilgilerinizi toplaması dışında.)Gerekli ayarları yapınca gayet iyi oluyor.

  • Windows 10 u bilmeden sikayet ederler haklilar ...

    Metered Connection / Tarifeli baglanti Windows 8 den beri var ve kaygi kota tuketilmesi kaygisi ile kizmak ise cozumu var :
    http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows-8/metered-internet-connections-frequently-asked-questions


    Windows 10 da da var .


    Tavsiyem en guncel olanda kalmak . Insider a takilmak istemeyenler icin yani .

  • Su otomatik 7 den 10 a gecisleri nasil engelleyebiliriz cozumunu bilen var mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay_KG

    Otomatik güncelleme kapatma olayı kaç aydır vardı(yanılmıyorsam Aralık 2015), şu Windows 10'u çözemeyenlere aklım almıyor açıkçası..

    Güncelleme olayının düğmesini kapatın, kendiniz elle güncelleme kontrolü yapın olsun bitsin.
    Bunun için şu yolu izleyin: Ayarlar > Güncelleştirme ve güvenlik > Gelişmiş seçenekler > Güncelleştirmelerin nasıl teslim edileceğini seç > oval kutu içindeki düğmeyi Kapalı konuma getirin..

    Herkese kolay gelsin..

    Bende epeydir zaten kapalı ama hala kendi kendine güncelliyor. Gece downloada bırakıyorum sabaha yaşamıyor yeniden başlamış ve güncelleme yüklüyor oluyor. En az 3-4 kere bu başıma geldi. Sabaha oynarım gece insin diyorum ama %10 bile inmemiş oluyor sövüyorum tabi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay_KG

    Otomatik güncelleme kapatma olayı kaç aydır vardı(yanılmıyorsam Aralık 2015), şu Windows 10u çözemeyenlere aklım almıyor açıkçası..Güncelleme olayının düğmesini kapatın, kendiniz elle güncelleme kontrolü yapın olsun bitsin.Bunun için şu yolu izleyin: Ayarlar Güncelleştirme ve güvenlik Gelişmiş seçenekler Güncelleştirmelerin nasıl teslim edileceğini seç oval kutu içindeki düğmeyi Kapalı konuma getirin..Herkese kolay gelsin..


    o dediğin ağda bi çok pc varsa diğerleri için tekrar indirmek yerine hali hazırda olan pclere yüklenen güncellemeyi almaktan bahsediyor . .haaalaa anlamıyoru mokuma yazma öğrenememişleri...

  • "Dileyen kullanıcılar Windows Update (WU) ayarlarını değiştirerek Windows 10 güncellemelerini seçme veya silme gibi işlemler yapabilirler." dedi."

    Haaa, sen zorla yükle. Sistem yöneticinize danışın, Windows 10 yüklenmesi mecburi de. Sonra isterseniz silebilirsiniz de.

    Biz zorla yükledik 6 GB güncelleştirmeyi ama isterseniz silebilirsiniz.

    Oldu canım ara beni..

  • Bence Microsoft Windows 10 da ki pazar payını hızlıca arttırmak için bu yola giriyor bu tarz agresif tutumlar sergiliyor olabilir. Ne de olsa çıkışının üzerinden 7 sene geçmiş ve pazar payının halen yarısından biraz fazlasını elinde tutarak, Windows'un diğer işletim sistemlerini açık ara geçerek liderliği elinde bulunduran Windows 7 yi kısa sürede geçerek pazarın tek hakimi yapmaya çalışıyor Windows 10 u. Ben Microsoft'un tutumunu buna bağlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatihvize -- 19 Mart 2016; 21:08:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.