Şimdi Ara

Samsung, yapay zekaya en fazla yatırım yapan dördüncü firma oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, yapay zekaya en fazla yatırım yapan dördüncü firma oldu

    Son yıllarda yapay zekaya yatırım yapan firmaların sayısı hızla artıyor. Kimi firmalar bizzat yapay zeka teknolojileri geliştirirken, kimi firmalar da yapay zeka çalışmaları yapan girişimlere yatırım yapıyor. Samsung, girişimlere verdiği destek ile lider yatırımcılar arasında yerini aldı.

    Samsung'un yatırım kanadı olan Samsung Venture Investment Corp., son 5 yıl içerisinde yapay zeka ile ilgili çalışma yapan toplam 10 girişime yatırım yaptı. CB Insights tarafından yapılan analize göre, dünyada yapay zeka girişimlerine yatırım yapan en büyük dördüncü şirket Samsung oldu.

    Ayrıca Bkz.Pascal tabanlı Nvidia GeForce X80 ailesi detaylanıyor
    Firmanın yatırım yaptığı girişimler arasında; yabancı dilleri tanıyabilecek yapay zekalar geliştiren Idibon, yapay zeka tabanlı video sohbet teknolojileri geliştiren Expect Labs, yapay zeka tabanlı otomasyon sistemleri geliştiren Automated Insights yer alıyor. Firmanın yatırım yaptığı 7 girişimin ismi bilinirken, diğer 3 girişimin ise ismi saklı tutuluyor.

    Yapılan yatırımlar yanında, firmanın kendi projeleri de mevcut. Örneğin, Avusturalya Deakin Üniversitesi ortaklığında akıllı ev sistemlerine de yapay zeka uygulama çalışmaları yapıyor. Hedef ise, yaşlı insanlara yardım edecek yapay zeka tabanlı ev sistemleri ortaya çıkarmak. Bu çalışmaları yakın zamanda, firmanın akıllı ev sistemi SmartThings'e entegre bir şekilde görebileceğiz. Önümüzdeki yıllarda, Samsung'un yapay zeka yatırımının daha da artacağı tahmin ediliyor.
     







  • En çok yatırım yapanın haber olması gerekmiyor mu?

  • Bu yapay zeka isi hic hosuma gitmiyor..

  • 3 tane sirket dururken neden 4. Sirketin haberi oluyor!

  • Ne kadar saçma bir haber ya editör arkadaş cevap verirse sevinirim Samsung'un 4. olması kimi ilgilendirir ? 4.lüğün ne önemi var ? İlla Samsung reklamı yapacaksanız da başlığa 1. olan şirketi yazın haberin içeriğinde 1 2 satır reklam yaparsınız böyle de olmaz ki iyice b*kunu çıkardınız artık.

  • o değilde ben 5. şirketi daha çok merak ediyorum

  • Bu işte terslik var en çok yapan varken bunun neden haberi oluyor....

  • hadi ne yapacaklarsa bir an önce yapsınlar !

    yapay zeka bayram seyran demeden çalışıp ; insan DNA sındaki hastalıkları düzeltiği gibi daha sonra özgür düşünen insan beynine müdahale ederek bir nevi sentetik insan türü ortaya çıkaracak ve sonra etik bir tartışma sonrası doğan insanla sentetik insan arasında 3. dünya savaşı ortaya çıkacak !

  • Niye bu kadar tepki gösterilmiş anlamadım. Burada haberin maksadı yapay zekaya en çok yatırım yapan firma değil, daha çok mobil sektörde ön plana çıkan Samsung firmasının yapay zekaya da yatırım yaptığının okuyuculara aktarılmasıdır. Bence gayet güzel haber.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.