Şimdi Ara

Türk Telekom 4.5G şebekesinde, “Made in Turkey” imzalı ürünler kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom 4.5G şebekesinde, “Made in Turkey”  imzalı ürünler kullanacak 
    Türk Telekom ve Nokia, 4.5G baz istasyonlarına “Made in Turkey” damgası vuracak bir iş birliğine imza attı. Dünya devi Nokia, Türkiye’de ilk kez baz istasyonlarının ana beyni olarak kabul edilen ve sinyal üreten “baseband” ekipmanı üretecek. Nokia bu iş birliği kapsamında, Çorlu’daki elektronik üretim uzmanlığına sahip tesiste Nisan ayından itibaren ilk kez Türk Telekom için üretim yapacak. Türkiye’nin ilk milli 4.5G baz istasyonu ULAK’ı, şebekesine entegre eden ilk operatör olan Türk Telekom, bu anlaşma ile yerli üretime verdiği desteği de artırmış olacak.

    Türk Telekom ve Nokia, 17 Mart 2016 Perşembe günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, Nokia Avrupa Bölge Başkanı Markus Borchert’in katılımlarıyla iş birliklerini duyurmak üzere bir tören düzenledi. Bu iş birliği ile Nokia, Nisan ayında Çorlu’da yerli ekipmanlar için üretim sürecini başlatacak. Sonraki aşama ise yerli üretim olan ekipmanların Türk Telekom şebekesine entegre edilmesi olacak.

    Nokia, iş birliği kapsamında sahip olduğu uluslararası bilgi birikimini Türkiye’ye taşıyacak ve ilk olarak Türk Telekom müşterilerinin bu önemli ortaklığın avantajından faydalanması sağlanacak.

    Baz istasyonunun beyni yerli üretim olacak

    Türk Telekom’a özel olarak Nokia’nın Çorlu’da yapacağı üretim, baz istasyonunun sinyal üreten sistem modülü, yani baz istasyonunun beyni olan “baseband” üretimini kapsayacak. Baseband ekipmanı sinyal üretiminin yanı sıra, arama kontrollerini sağlayan ana ekipman olarak da biliniyor. Bu nedenle mobil iletişim teknolojisinin belkemiği olan baz istasyonlarının en önemli parçalarından biri de bu anlaşma çerçevesinde “yerli üretim” olarak Türkiye’de üretilecek ve ilk olarak Türk Telekom tarafından kullanılacak. Anlaşma çerçevesinde Nokia, Türk Telekom’un hali hazırdaki GSM şebekelerini de yükseltecek ve Türk Telekom’un müşterilerine sunacağı 4.5G hizmetine de katkı sağlayacak.

    BTK Başkanı Sayan: “Yerli üretim için iş birliği çok önemli”

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr.Ömer Fatih Sayan, Nokia tarafından yapılacak ve ilk kez Türk Telekom tarafından kullanılacak üretimin yerli ekosistemin yaratılması için büyük önem taşıdığını belirtti. Sayan sözlerine şu şekilde devam etti:

    “Yerli üretim, yerli tedarik, yerli Ar-Ge personeli istihdamı ve Ar-Ge faaliyetleri ile ilgili hedefleri 4.5G yetkilendirmesinde bir adım daha ileriye taşıdık. İşletmecilere yerli tedarik koşulu getirdik. Haberleşme sistemlerinin özgün olarak yurt içinde tasarlanması, donanım ve yazılımlarının yerli olması, kritik altyapı ve siber güvenliğin sağlanması açısından hayati öneme sahip. Tam da bu noktada, burada kamu-operatör ve üreticinin iş birliğini görüyor ve böyle bir tesis kazandırdığı için Nokia’ya teşekkür ediyorum. Ayrıca Türk Telekom’a da ULAK Projesine grup şirketi Argela vasıtasıyla yapmış olduğu katkı ve sipariş sayısı dolayısıyla teşekkür ederim”







  • iyi güzel de ne zaman yerli ürün haberi duysak işin içinden hep yabancı malı çıkıyor!!!

  • Allah akıl fikir versin. Ben sizin milli anlayışınıza ne diyim bilemiyorum. Beyninizi satmışsınız, Türkiye doğmuş olsanız da milli olamazsınız bu kafayla.

  • Akk ne zaman kalkacak ?

  • AKK kalksın !!!!

  • Kısacası Nokia yapacak, fakat ismi Türk olacak. Tıpkı "Yerli Üretim Otomobil" gibi. Tamamen dışarıda kopya prototip olarak yapıldı, şov maksatlı ülkeye getirildi. Algı dedikleri şey bu işte... Hatırlayın 2011 yılı seçim döneminde de "Yerli Uçağımız Göklerde" afişleri vardı. Yıl 2015 "Yerli Uçağımızı Yapıyoruz" olarak algı devam etti! Ortada maalesef ne yerli otomobil, ne de yerli uçak var!
    Keşke yapılsa da millet olarak sevinç duysak, takdir etsek. Yalan olunca insan tepki gösteriyor haliyle!


    Türk Telekom 4.5G şebekesinde, “Made in Turkey”  imzalı ürünler kullanacakTürk Telekom 4.5G şebekesinde, “Made in Turkey”  imzalı ürünler kullanacak

    Türk Telekom 4.5G şebekesinde, “Made in Turkey”  imzalı ürünler kullanacakTürk Telekom 4.5G şebekesinde, “Made in Turkey”  imzalı ürünler kullanacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 18 Mart 2016; 19:49:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: edd121

    Akk ne zaman kalkacak ?


    aklımdaki tek soru biliyormusun bu herşeyi kısıtlayan engelleyen paramızın %70 ini gasp eden sistem tek sorunda bu bence akk %100 kalkmalı kimsede savunmasın saçmalıkları okumayacağım

  • @ kucukyenici



    yerli otomobil ve yerli uçak yapıldı. En basit olarak " Nuri Demirağ " ın hayatını seyredin. Otomobil çalışmaları için " Devrim Otomobilleri " sinema filmini.

  • hahaha gülüyorum ama sinirden!..kötü espri,Nokia yapacak adıda yerli üretim olacak...



    milletin zekasıyla alay ediyorlar,kimlere kalmış ülke ağa...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 18 Mart 2016; 19:56:49 >
  • Ne kadar komik aga ya, nokia'ya para verip yaptırıp üstüne made in turkey yazdıracaklar.

  • Keşke böYle yapmasalardı.

    Verdikleri rezil hizmet türkiyeye hakaret gibi birşey çünkü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1001 -- 18 Mart 2016; 15:51:37 >
  • Telekom vestel al birini vur ötekine tek dertleri yerli üretim diye diye milleti kazıklamak duygularını sömürmek. Bir işe yaramayan sözde "teknoloji" şirketleri ...

  • Çorlu BSH da yapılacak heralde.

    Edit: Yabancı şirketlerin gelip Türkiye'de fabrika açıp üretim yapması kötü birşey değil arkadaşlar en azından istihdam sağlar. Fakat burada fabrika açma gibi bir durum yok, var olan bir fabrikada üretimi yapılacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXteras -- 18 Mart 2016; 16:13:55 >
  • Hemen başlasınlar üretime, 2016'nın İstanbul'unda hala ama halaaaaaa TT çekmeyen yerler var, Boğaziçi köprüsünde 3g sinyali düşüyor TT'de.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    Allah akıl fikir versin. Ben sizin milli anlayışınıza ne diyim bilemiyorum. Beyninizi satmışsınız, Türkiye doğmuş olsanız da milli olamazsınız bu kafayla.

    Daha türkçe cümle kuramamışsın ama insanları suçlamaya kalkıyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al eline bir fatura oku toplam tutar 50 lira vergilerle birlikte 100 lira ,benzin ülkemizden geçerek Avrupa'da 2 liraya satılıyor bizdeki fiyatını biliyorsunuz,Doğalgaz'da aynı şekilde ülkemizden geçiyor Avrupa'ya tabii ki daha ucuza. Madenlerimizi biz işletemiyoruz bunun yerine kiralıyoruz. Bir ekmeğin 1/5 i vergi ama ekmek olmadan evvel un iken bile bir o kadar daha vergisi oluyor ki bu tüm yiyecekler için de böyle. Ayrıca yurt dışından gelen her şey ya da üretim yapanlar yabancı firmalar da dahil araba vs.

    Ülke bunlarla yetinmiyor vatandaşın ezilmesine müsaade ediyor asgari ücret 400 dolar Avrupa'da bizim aldığımızın 1/4 ü kadar vergi alınıyor vatandaşından ancak orada bile enaz 2000 dolar maaş alıyorlar.

    Göçmenler diğer tüm ülkelerde Vatandaş olmak için, oy kullanmak için . iş kurmak için yaşadığı ülkenin vatandaşına enaz 10 kişiye kadar iş sağlama şartı koyuyor ,bizde direk.
    Gaziler 400 lira maaş alırken ki yaşayan en fazla 20.000 kişi var gazi olarak , Suriyeli mültecilere aylık maaş 800 lira ödeniyor çünkü onlar sayıca çok fazla 2 milyon civarı ve oy kullanabiliyorlar.

    Maaş sistemleri insanların bulundukları şartlarda olası kaza ,ölüm , ve tükettikleri zorluğa göre belirleniyor mesela maden işçisinin yıllık geliri 50.000-75.000 dolar civarında biz de 6.000-7.000 dolar aralığında diğer içlerde de keza aynı uygulama var bu paralar nereye mi gidiyor kim bilir? -bildiğim birkaçı ;550 milletvekilinin cebine, iş adamlarının cebine...vs. bir kısmı da bilinen yerlere MEB,Askeriyeye,vs.

    Kısaca ülkenin aslında bizden vergi almasına da kesmesine de gerek yok ki asgari ücretten bile vergi kesiyor hala ''Uyusun da büyüsün Türkiye'm'' .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 18 Mart 2016; 16:43:19 >




  • Tam açıklanmamış böyle yaparak teknoloji kazanımı sağlayacak mıyız? Daha sonradan kendimiz baseband maseband geliştirip üretebilecek miyiz? Daha açık yazmadığınızda millet isyan ediyor

  • AKK!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde üretilen Fiat'lar, Ford'lar vs. vs. de Türk malı bu mantıkla.
  • Bukalemun kullanıcısına yanıt
    Onları biliyoruz merak etmeyin. Benim bahsettiğim oy devşirmek için hamaset yapılması ve tribünlere oynanması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.