Şimdi Ara

Pascal tabanlı Nvidia GeForce X80 ailesi detaylanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pascal tabanlı Nvidia GeForce X80 ailesi detaylanıyor
    Nvidia'nın büyük yatırımlar yaptığı yeni Pascal mimarisi ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Daha önce GeForce GTX 1080 olarak internete sızdırılan ilk ekran kartlarına dair bu kez ayrıntılı tablolar karşımıza çıktı.

    Nvidia'nın uzun bir isimlendirmeden ziyade GeForce X80 şeklinde yoluna devam edeceği belirtiliyor. Bu seride 3 farklı ekran kartı olacak: X80, X80 Ti ve X80 Titan. Yani GTX 980 veya Titan X gibi şimdiye kadar kullanılan isimlendirmeler muhtemelen bir kenara bırakılıyor. Ayrıca kartlarda, enerji verimliliğinin daha da ileriye gittiği gözlerden kaçmıyor. 

    Nvidia GeForce X80


    GeForce X80 modeli, serideki en alt seviye ekran kartı olacak ve GP104 grafik birimini temel alacak. 4096 shader çekirdeği bulunan kartta, 256 desen birimi ve 128 ROP birimi yer alıyor. 1000MHz saat frekansı belirlenen kart, 256GT/s doku doldurma oranı ve 128GP/s piksel doldurma oranına sahip. Performans değeri ise 8TFLOPS seviyesine çıkıyor. 384-bit arayüze sahip 6GB GDDR5 bellek, 8000MHz saat hızında çalışıyor.


    Nvidia GeForce X80 Ti


    Ti versiyonu olsa da, ekran kartı GP100 birimini temel alıyor ve kendisini Titan, Tesla, Quadro gibi kartların segmentine atıyor. 5120 shader çekirdeği bulunan kartta, 320 desen birimi ve 160 ROP birimi yer alıyor. 1025MHz saat frekansı belirlenen kart, 328GT/s doku doldurma oranı ve 164GP/s piksel doldurma oranına sahip. Performans değeri ise 10TFLOPS seviyesine çıkıyor. 512-bit arayüze sahip 8GB GDDR5 bellek, 8000MHz saat hızında çalışıyor.

    Bu iki ekran kartında GDDR bellek teknolojisine yer verilmiş. Bir süre önce, SK Hynix'in sonbahar aylarında HBM 2 hacimli üretimine başlayacağı gündeme gelmişti. Bu bakımdan, HBM 2 bellek teknolojisini ne AMD Polaris ne de Nvidia Pascal ekran kartlarında ilk etapta göremeyeceğiz. Ancak yılın sonlarına doğru çıkacak ekran kartlarında HBM 2 bellekler yer alacak.

    Nvidia GeForce X80 Titan


    Bu ekran kartı muhtemelen Titan X2 olarak bildiğimiz yeni devam modeli. Bu kartta beklenen HBM 2 bellek teknolojisi karşımıza çıkıyor. 16GB HBM 2 bellek, 4096-bit arayüzünü kullanıyor ve 1000MHz saat hızında 1TB/s bant genişliği sunabiliyor.

    Bunun haricinde ekran kartında 6144 shader çekirdeği, 384 desen birimi ve 192 ROP birimi, 1025MHz saat frekansı, 393GT/s doku doldurma oranı ve 196GP/s piksel doldurma oranı yer alıyor. Performans değeri ise 12.5TFLOPS seviyesine çıkıyor. Nvidia GeForce X80 Titan, AMD Radeon Pro Duo ekran kartının karşısına geçmiş oluyor.

    Ayrıca Bkz.Pascal tabanlı Nvidia GeForce GTX 1080, Nisan ayında karşımıza çıkabilir
    Sızdırılan tablolar ne kadar gerçeğe yakın bilinmiyor ancak gerçek olmasa bile, Nvidia'nın bu özelliklere sahip ekran kartları piyasaya sürmesi kuvvetle muhtemelen. Nvidia GeForce X80 modelinin en erken Nisan ayında tanıtılması bekleniyor. Ti ve Titan versiyonları ise yılın ikinci yarısında karşımıza çıkacak.
     







  • X80 çıkmasada olurmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kağıt üstünde x80 titan x ten hızlı gözüküyor gerçekte de eğer öyleyse ve 980 fiyatından verirlerse amdnin işi zor gibi.

  • cansev07 kullanıcısına yanıt
    Daha Amd çıkmadı ki :) Ön yargılı olmamak lazım.
    Bakalım kart tanıtılana kadar ismi ne olacak.X80 güzelmiş ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sipihrz -- 17 Mart 2016; 22:11:55 >
  • TİTAN MODELİ 12TF luk gücü ve nvıdıa sürüclerindeki stabilite ile piyasaya çıkarsa amd ise yazılımda devrimsel bir ilerleme kaydetmez ise havluyu atmayı bırakın dükkanı kapatıp gitsin.
    İlk defa kas gücü anlamında amd ile yarışan bir mimari gördük nvıdıa dan.Yazılım desteğini kouşmaya bile gerek yok.
    Tabi rakamlar doğru ise..
  • Oha o Titan GPUgrid uzun çalıştırma işlerini bir saatte bitirir şerefsizim...
  • artik asparagas habercilige mi soyundunuz?bunu bugun bir baslikta soylemistim ingilizceniz varsa buyrun okuyun burada da soyluyorlar bir cipsete sen ddr5'te calis sen ddr5x'te calis sen de hbm2'de calis hepsi de bu sene ciksin boyle bir dunya yok.hbm2 bu sene cikmayacak bir kere fake o gosterdiginiz resim.

    http://www.overclock.net/t/1594915/videocardz-nvidia-geforce-x80-ti-and-geforce-x80-titan-specs-hit-the-web-or-do-they
  • Sanırım HBM2 teknolojisi yaygınlaşana kadar orta seviye kartlar ile bu VRAM'ler çerçevesinde 4K oyunculuk hayal ama HMB2 ile ben küçük ve yüksek VRAM li kartların önünün açılacağını ve zaman alsada orta-üst seviye kartlarla 4K oyunculuğun gerçek anlamıyla başlayacağına inanıyorum. Özellikle önümüzdeki 2 yıl içerisinde (Sonraki 2 jenerasyon) bunu başaracaktır diye umuyorum. O zamana kadar AMD'nin toparlanması ve pazarın rekabetle kızışarak son kullanıcıya yaramasıda hepimizin temennisidir zaten :)

  • 4K kartlar geliyor.

  • Resmi açıklama/sunumu da beklemek lazım tabiki X80 ve X70 de HBM2 değil belki ama en azından GDDR5X yer almasını isterdim, inşallah tablodaki gibi olmaz.

  • X TİTAN TEK GPU ile 12tf güç ise muazzam yahu.Hemde süper ötesi.Bunun bir sonraki versiyonunu yeni nesil konsollarda kullansınlar tamamdır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KalemKolik

    X TİTAN TEK GPU ile 12tf güç ise muazzam yahu.Hemde süper ötesi.Bunun bir sonraki versiyonunu yeni nesil konsollarda kullansınlar tamamdır.


    katılıyorum yalnız bu seviyedeki ekran kartlarının şu anki fiyatını göz önünde bulundurursak böyle bir konsolun fiyatı da tahmini tüm sistem bileşenlerini de hesaba katarsak 10.000 TL civarında olur :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tired of waiting

    X80 çıkmasada olurmuş.


    Şaka mısın hocam kart titan x'den daha iyi (kağıt üzerinde) ve şuanki titan x'in neredeyse yarı fiyatı olacak son zamanların en alınabilir kartlarından biri geliyor üst seviye için.

  • Nvida yapacak...yapacak ve ucuz olacak çok zor çok....Nvida yeni kartları ile milletin cebine elini daldıracak desenize gene....millette yine usanmadan gidip alacak !!! tabi tercih meselesi yapacak bir şey yok...
  • 16 nm'de beklentilerim daha yüksekti, bakalım son durum nasıl olacak.

  • VR gözlükler ve 4k için cicili bicili kartlar geliyor ,

    şöyle ki , şu an vr gözlükler için nvidia için 970 giriş ve yeterlidir diye ilam edilmiş durumda ,ancak 30 dakikadan sonra gpu kanırtmaya başlıyor ,he işte firma bu durumu sıvazlayıcı kartı çıkartıyor...

    (bu tür şeyler şu cıkacak bu cıkacak türü haberler aslında bize su an haber edılıyor yoksa üretici tarafında bu ısler seneler oncesınde planlanmakta ,örneğin 2012 yılında crytek başkanı cevat yerlinin bir ropörtajda "ms ile dx12için şimdiden çalışıyoruz " dediğini gayet iyi hatırlıyorum.) (hatırladığım şeyi linkini verecek kadar hatırlamıyorum..)

    5000tl ye orta seviye sistem toplanır artık (umarım olmaz) yeni zımbırtı cıkarttık dıye... gozluk de 1500 gayme .... ps 4 'e yollar gözüktü...

  • Tabloda daha ilk sıradaki shader ünitesi görünce direk şunu söyleyebilirim ; o kadar shader core ile gelmeleri mümkün değil, bence bu hayali bir tablo ve zaten daha öncedeki serilerdede bunun gibi birçok hayali tablolar görmüştük
  • Önceden de dediğim gibi HBM2'li kullanıcı dostu kartlar çıkmadığı sürece GTX 660Ti ile yola devam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: crossmatch

    4K kartlar geliyor.


    Aslında 4K giriş kartları geliyor, hala yeterli değiller. 2017 model kartlar tam 4K performans kartları olacaktır.

  • alito kullanıcısına yanıt
    Adam 2017'den geliyor beyler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.