Şimdi Ara

6G teknolojisini geliştiren ekipte bir Türk mühendis: Dr. Meryem Şimşek ile konuştuk!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
2.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkemiz 4.5G teknolojisi için bekleyedursun, Almanya'da yaşayan Dr. Meryem Şimşek, Vodafone'un desteği ile Dresden Teknoloji Üniversitesi'nde 6G teknolojisini geliştiren ekibin önemli bir parçası olarak çalışmalarına devam ediyor. Kendisi ile özel bir röportaj gerçekleştirdik.
     



  • Daha 5g ye geçen yok 6g dursun şöyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya erdi abi yorma kendini ya :D

  • önce olmayan 4.5 g teknolojisini düzgün yapın 6 g kalsın...

  • 7g isteriz. 2 gb kotalı lütfen

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersol

    çok güzel bir türban reklamı olmuş. 6g^den çok kendinden bahsetti hanımefendi :D


    6g teknolojisinde çalışan Beyaz Türk kadın da görelim. istediği reklamı yapsın, hiç zoruma gitmez.

  • hatun kişiyi tebrik ediyorum

  • mühendis kardeşimizi gönülden tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Mikrofon konusunda gelen yorumlar var, açıklık getirmek isterim.

    Röportaj beklentisi veya planlaması olmayan bir etkinlikti dolayısıyla yanımda kendim bir sunum yaparım diye sadece kablosuz yaka mikrofonu vardı. Ancak Meryem hanım ile tanışınca, geldiği nokta ve başarıları itibariyle, ülkemizde de gündem hazır mobil bağlantılarken röportaj yapmak istedim.

    Kablosuz yaka mikrofonlarında ana ünite ve mikrofon arası kablo bağlantısı vardır, genelde kıyafetin altından yakaya takılır, gördüğünüz kablo da o kablo. Sadece kamera ile mikrofon arasında alıcı - verici haberleşmesi kablosuz yapılır :)

    Teşekkür ederim, iyi akşamlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Gurur duydum hanımefendinin başarılarından dolayı ama 6G ile ilgili pek de bir şeyler sormadı Erdi bey :) Snapdragon müdürü ile yapılan mobil ağ röportajının yanında çok sönük kaldı.

    Daha az teknoloji konuşulduğu için bazı arkadaşlar hanımefendinin giyimine sarmış biraz ayıp etmiş ama çokta etkileyici bir roportaj olmadığı için öyle düşünmüş olabilir...

  • 6G diye birşey yok. Daha dünyada 5g yok 5g geliştirme aşamasında, ne 6g sinden bahsediyorsunuz? Nasıl 4.5G diye birşey yoksa (4G = LTE var), 6G de tamamen fasa fiso. 5G zaten 2020 de gelecek ikibin yirmi!

  • Konuyu amacından çıkarmaya yönelik mesajlar hakkında işlem yapılacaktır, bilginiz olsun..
  • daha haberşn başlığını okuyunca videoyu izleme gereği bile duymadım 6Gymiş peehh ondan daha önemli işlerim var benim eelektrik faturasını yatıramadım bugün

  • Erdi. Şu işe yaramayan Video Otomatik Başlamasın ve İlk Yorum Üstte düğmelerine de bir açıklık getirin arkadaşım. Ne işe yarar ki bunlar. Her 2 veya 1 günde bir o video otomatik başlamasın sıfırlanıyor, her seferinde tekrar basıyorum, sayfayı tekrar yüklüyorum. Aynı şekilde ilk yorum üstte de aynı. 2 günde bir herhangi bir haberinizi açar açmaz hemen video oynatılmaya başlıyor. İşe yaramayacaksa kaldırın abicim bunları. İşe yarayacaksa da yarasın. Tamam, reklamdan para kazanıyor olabilirsiniz ama videonun otomatik başlaması veya son yorumun üstte olmasının reklamlarla bir alakasını da göremiyorum. Ayrıca ben sizin sitenizde 1 kez bile reklam engelleyici kullanmadım. Siz, size destek olanlara bunu yaparsanız. Yemin ediyorum kal geldi bana o düğmeye 2 günde bir tıklamaktan. Bu sadece bende böyle değildir her halde. Başka arkadaşlar da yorum yazarlarsa, onlarda da mı öyle diye yorumlarını yazarlarsa sevinirim...





  • CV'sinden çok parlak biri olduğu belli ama bana göre Erdi almanyada büyümüş ve yetişmiş birine bana göre çok fazla bilemeyeceği soruları sormuş. Hanım efendi 5G 6G üzerine çalışmalar yapıyor ve bu yeni teknolojilerin prensip farkları ve getireceği faydalar üzerine hiç bir şey malesef öğrenemedik bu konuşmadan. Yani hanım efendi nerden bilsin bizim kota sorunlarımızı, yerli baz istasyonu projelerimizi.



    Heralde benim farkına vardığım tek şey tüm çalışmalarımızın lokal olduğu, uluslar arası arenada pek ipleyen yok.

  • Gurur duyduk!

  • 5g nin bile tam olarak nasıl işleyeceği belli değil diye biliyorum.
    Bu durumda olmayan bir şeyin bir sonraki versiyonu üzerinde nasıl çalışılacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halis muhlis "Made in Germany" ablamız, ingiliz'in fonunu sağladığı ve alman üniversitesinde yürütülen projenin çalışanlardan birinden (niyeyse) gurur duyan arkadaşlar gaz.. (devam etmiyorum, vatan haini olurum biraz daha devam etsem)

    Sevmiyorum böyle şeyler yazmak gerçekten. Ropörtajdan kendisinin bir çok bilim insanı gibi mütevazi olduğu ve bilime/medeniyete katkı sağlamaktan memnun olduğu anlaşılıyor. tabii bir de bunu yaparken para kazanıyor, işine bakıyor. ablanın ne alakası var adil kullanım kotası ile? ya da lte ve avantajları ile ilgili bir çok haber yaptınız zaten. "araba kullanırken telefon kapanmayacak" diye cevap alırsın ondan sonra.

    bir şeyleri başarmak isteyenler: hedefiniz olsun! asldkjaşsdfjasşdfjasd

  • Valla aferin ya gerçekten gurur duydum. Problem başların kapanmasında değil yeter ki beyinlerini kapamasınlar. Bu bayan güzel bir örnek. Tebrik ederim kendisini.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.