Şimdi Ara

Harici grafik kartı kutusu Razer Core detaylanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Harici grafik kartı kutusu Razer Core detaylanıyor
    İnce dizüstü veya mini PC gibi güçlü grafik kartlarından yoksun sistemler için, son dönemde harici grafik kartı kutuları önem kazanmaya başladı. Grafik birimi tasarımcılarının da katkı yapmasıyla, segment büyüyecek gibi görünüyor. İlk grafik kartı kutularından birisi olan Razer Core için fiyat bilgisi de geldi.

    Ekran kartının kolayca takılması için tasarlanmış kızaklı yapısı ile beğeni toplayan Razer Core, ilk etapta Razer Blade dizüstü modeli ile birlikte sunulmuştu. Bununla birlikte, uyumlu olan tüm dizüstü veya mini PC modellerinde kullanılabilecek. Elbette biraz fiyat farkı da oluşacak.

    Ayrıca Bkz.AMD Radeon Pro Duo'dan ilk benchmark skorları geliyor
    Razer Core kullanabilmek için dizüstü bilgisayarınızda Thunderbolt 3 destekli USB Type-C girişinin olması gerekiyor. Ayrıca kablonun da 40Gbps bant genişliğini desteklemesi, işi garantiye alacaktır. Kutu içerisinde 500Watt güç kaynağı mevcut ancak maksimum 375W kartlar destekleniyor. Yine USB 3.0 ve Gb Ethernet çıkışları yer alıyor. 310 x 152 x 44 mm ölçülere sahip olan kutunun uyumlu olduğu ekran kartları şu şekilde:


    AMD Radeon R9 Fury
    AMD Radeon R9 Nano
    AMD Radeon R9 300 serisi
    AMD Radeon R9 290X
    AMD Radeon R9 290
    AMD Radeon R9 280

    Nvidia GeForce GTX Titan X
    Nvidia GeForce GTX 980 Ti
    Nvidia GeForce GTX 980
    Nvidia GeForce GTX 970
    Nvidia GeForce GTX 960
    Nvidia GeForce GTX 950
    Nvidia GeForce GTX 750 Ti
    Nvidia GeForce GTX 750

    Harici grafik kartı kutusu Razer Core detaylanıyor

    Uyumluluk


    Üreticilerin, Razer Core uyumluluğu için bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Yukarıda saydığımız girişler ve kabloların yanında, AMD ile Nvidia'nın da uyumluluk standartları oluşturması gerekiyor. Ayrıca Razer, sistemi kapatmadan grafik kutusunu bağlayabilmek istiyor. Bunların sağlanması ile birlikte, Razer Core akıcı olarak harici grafik desteği sağlamaya başlayacak.

    AMD


    AMD bilindiği gibi XConnect adında bir teknoloji geliştirdi. Bu sayede, harici grafik kutuları tak-çalıştır şeklinde sistemlere bağlanabilecek. Ayrıca Razer ile de sıkı bir işbirliği yapılıyor. Teknoloji için bir takım gereksinimler mevcut. Bunlar:

    - Radeon Software 16.2.2 sürücü (veya daha üstü)
    - 1x Thunderbolt 3 portu
    - 40Gbps Thunderbolt 3 kablosu
    - Windows 10 yapı 10586 (veya daha üstü)
    - Thunderbolt 3 üzerinden harici grafik için BIOS desteği
    - Desteklenen Radeon R9 Serisi GPU ile yapılandırılmış sertifikalı Thunderbolt 3 ekran kartı kutusu
    - Thunderbolt firmware (NVM) V.16 sürümü şeklinde sıralanıyor.

    AMD XConnect ile uyumlu Radeon grafik kartları ise; Radeon R9 Fury, Nano, R300 serisi, 290X, 290 ve 285 olarak belirlenmiş. Eğer bu şartlar karşılanıyorsa, sisteminize Razer Core takmaya hazırsınız demektir. Tabii, ilk olarak Razer'ın diğer markalara da destek sunmasını beklemek gerekiyor.

    Nvidia


    Razer, Nvidia ile de işbirliği halinde. Nvidia, ekran kartlarında tak-çalıştır desteği sunmak için çalışıyor. Hangi Nvidia kartlarının harici destek için uygun olacağı da önümüzdeki haftalarda belli olacak. Razer, harici grafik desteğinin benimsenmesi için elinden geleni yapmaya hazır.

    Fiyat


    Razer Core kutusu 499$ fiyat etiketi ile ön siparişe başladı. Razer Blade Stealth veya Razer Balde dizüstü modelleri ile birlikte alındığında ise, fiyat 399$ olacak. Elbette içerisinde ekran kartı bulunmuyor. Sevkiyata Nisan ayı içerisinde başlanması bekleniyor.

    Şimdilik başka hangi cihazların kutuyu destekleyeceği bilinmiyor ancak Razer, diğer markaların da kapsama alanına alınması için açık kaynak standartlar benimsemek istiyor. İlk etapta Lenovo'nun Razer Core kutusuna destek sunması bekleniyor.  
     








  • Fiyat tabi ki az değil lakin beklediğimden daha uygun.

    AMD'nin ekran kartı kutusu daha uygun bir fiyatla piyasaya çıkacaktır muhtemelen.

    Bu yöntem ile hantal ve ağır gamer notebooklardan kurtulmak ve mobilitesi yüksek, şık notebooklar alıp hem dışarıda nasıl taşıyacağım kaygısı olmadan kulllanmak,

    hemde evde harici bir monitöre bağlayıp oyuncu masaüstü bilgisayarı gibi kullanmak mümkün hale gelecek gibi görünüyor.

    Bu şekilde gamer notebook almayarak tasarruf edilecek para, bu kutulara ve harici ekran kartlarına harcanabilir rahatlıkla.

    Darboğaz mevcut mobil işlemciler ile zaten kaçınılmaz lakin bu kutu ile mobil Grafik kartlarına kıyasla çok daha iyi oyun tecrübesi yaşanacağında bi gerçek.

    Bu arada Thunderbolt 3 (40Gbps) USB-C kabloda yaklaşık 90 lira.

    http://www.amazon.com/StarTech-com-Thunderbolt-40Gbps-USB-C-Cable/dp/B019FPLDIS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1458211763&sr=8-1&keywords=thunderbolt+40+gbps+cable



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 17 Mart 2016; 13:17:24 >




  • Şahsen asusun çözümü daha iyi.yapılan incelemede razer a göre daha geniş bandwidth sağladığı söylenmişti. Direk thunderbolt yerine 2 adet type ç bağlantıya daha geniş aktarım kapasitesi sunuyormuş. Tabi böyle Laptop sayısı kaç tanedir bilemiyorum.

    Şahsen ben asus à daha çok güveniyorum. Razer illa bir tekel bağlantı sınırlaması koyacaktır.

    Alternatifler çıktıkça fiyat 200 dolara kadar dusecektir

  • Diger markalarinda devreye girmesi ve yayginlasmasiyla bu kutularin fiyatlari yaklasik 300$ seviyelerine inecektir diye dusunuyorum.Ama diger kablo vs gibi detaylarda yine masraf cikartacaktir.

  • Bu işin sıkıntısı ihtiyacı olan girişlerin üst seviye notebook larda olması.

  • Aslında Macbook Pro'da iş görür. Mac'te Nvidia sürücüleri ve cuda desteğide var. Grafik tabanlı çalışanların oldukça işini görür.

  • Yeni teknoloji olmasina ragmen alinasi bir fiyat olmus. Suan kullandigim cihaz olmasaydi dusunmeden alirdim

  • bu çıktıktan 4 ay sonra razer ''Chroma'' halini çıkartır

  • Herşey iyi hoş ama koskocaman donanım haberden ne kadar kötü bir dekupe işlemi öyle hiç yakışıyor mu ?

  • Ben muazzam gelişim.Üstte bir arkadaş yazmış.Mobilitesi şık bir notebook alıp artık oyun oynayabiliriz. Dikkat edilmesi gereken iyi bir işlemcisi olan bir notebook almak.İşlemci için sıkıntı yok.En kral işlemcileri bile şık notebooklarda kullanabiliyorlar.

  • şu an piyasada olan thunderbolt 3 lü laptoplar destekliyor mu bunu acaba. çünkü özel bios da iztendiği söylenmiş

  • be ida dayım amerikada yaşıyor. geldiğinde direk ekran kartını takıp çalıştırabilir miyim acaba. ekran kartı :http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx1070-gaming-x-8gb-gddr5-256bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html

  • Bundan 5-6 yıl evel bu tip çözümler yaygınlaşmış olsaydı belki çare olabilirdi ama şu an için pek ihtiyaç görünmüyor. Özellikle bu yıl GTX 1xxx serisinin masaüstü versiyonlarıyla hiç bir farkı kalmadan notebooklara da girmesiyle büyük bir eşik geçilmiş oldu. Sanırım 2-3 nesil sonra günümüz ultrabook kalınlığında tepe model ekran kartlı notebooklar görürüz. Bu şekilde taşınabilirlikte aşılmış olacağından hiç lüzum kalmamış olacak bu tip ekran kartı kutularına.
  • 2 bin liraya laptop alıp 1000-1500 civarına da kart alsak yanına da monitör dersek bence gideri olur ancak yüksek fiyatlı laptoplarda usb type-c ve thunderbolt 3 olucaktır, standartlaşmadan bu kutuların pek bir anlamı yok. Özellikle de Nvidia performans konusunda mobil kartlarında epey bir iyileştirme yapmışken.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.