Şimdi Ara

Yeni iOS virüsü Jailbreak'siz iPhone'ları da etkileyebiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Dijital içeriklerin çok kolay kopyalanabilir olması bu alanda ürünler ortaya koyan şirketleri farklı çözümlere itmiş durumda. Bir çok şirket Digital Rights Management (Dijital Hakların Yönetimi) (DRM) adı verilen bazı prosedürler kullanarak içeriklerini lisanslıyor ve kopyalamanın önüne geçebiliyor. Apple'da bu şekilde dijital içeriklerini koruma altına alan dev şirketlerden birisi.

    Bir hacker grubu ise Apple'ın DRM prosedüründe bir açık keşfederek kullanıcılara zararlı yazılımlar yüklemenin yolunu bulmuş. AceDeceiver adındaki trojan, Temmuz 2015 ve Şubat 2016 tarihleri arasında uygulama markette bulunan 3 yazılımla birlikte cihazlara bulaşabiliyordu.  
     
     
    Duvar kağıdı uygulaması olarak görünen bu zararlı yazılım kendinden sonraki uygulama kurulumlarında sessiz sedasız devreye girerek kullanıcıları başka zararlı yazılımlara yönlendirebiliyordu. FairPlay Man-In-The-Middle (MITM) adı verilen saldırı yönteminde kullanıcı mağazadan herhangi bir uygulamayı satın almak istediğinde, bu ikilinin arasına giren zararlı yazılım doğrulama kodunu öğrenebiliyor. Bu kodu öğrendikten sonra ise kurbanın iOS cihazını uygulamayı satın aldığı şeklinde kandırıyor. Bu sayede kullanıcılar uygulamayı satın aldıklarını düşünseler de aslında ödeme hackerlara çoktan ulaşıyor. Bu durum da henüz uygulama ssatın almamış kullanıcıların bu virüsle yaşıyor olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor.
     
    AceDeceiver virüsünün şu an için Çin sınırlarında aktif olarak kullanıldığı belirtiliyor. Çin dışındaki kullanıcılar için şimdilik bir tehlike yok gibi görünüyor, zira Apple bu durumun farkına varılmasıyla tehlike yayılmadan fişini çekecektir. Jailbreak'siz cihazları etkileyebilen ilk iOS trojanı olarak tarihe geçen virüs güvenlik konusunu bir kez daha gündeme taşıdı. Bakalım Apple'ın hamlesi nasıl olacak. 
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Cihazlar jb'siz bile etkileyebiliyorsa jb li cihazları düşünemiyorum bile, o jb yapabilmek adına kapılar ardına kadar açılıyor. Bide jb yapmadan beleş uygulama yükleten Çin menşeli uygulamalar var, heee siz beleş uygulama yüklüyorsunuzda adamlar size katma değer olarak yanında eşantiyon olarak ne veriyor. Durmak yok beleşe devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ioslara virus bulasmaz derler ama ipad ve iphoneuma agdan yayilan bir virus bulasti. Adida tradeexcange. Cok ciddi hasar veriyor kullandigin diger aglara hemen yayiliyor. Telefona format attim duzeldi. Ayni sekilde pclerede bulasan bir virus
  • android'e sizde virüs var bizde yok, bizim güvenliğimiz çok iyi diyen ios cuları burada görmek isteriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdocklawless -- 17 Mart 2016; 8:58:40 >
  • Apple appstore mağazasını kapatttı ve kullanıcılarına şu açıklamayı yaptı; "kullanıcılarımıza zarar verebilecek uygulamar olabilme ihtimalinden dolayı appstoru kapattık, biz sizi düşünüyoruz uygulama falan yüklemeyin."
  • Ne oldu bize iOS ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir yazılım %100 güvenli değildir. Hiçbir yazılım kusursuz değildir.
  • digital ortamda yüzde yüz güvenliği sağlayan hiç bir sistem olamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana neden hiç denk gelmiyor bu virüsler anlamıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wol4onak

    Ioslara virus bulasmaz derler ama ipad ve iphoneuma agdan yayilan bir virus bulasti. Adida tradeexcange. Cok ciddi hasar veriyor kullandigin diger aglara hemen yayiliyor. Telefona format attim duzeldi. Ayni sekilde pclerede bulasan bir virus

    Gerekszi bir profil yükle ediktwn sonra böyle birşey mümkün değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    android'e sizde virüs var bizde yok, bizim güvenliğimiz çok iyi diyen ios cuları burada görmek isteriz.

    1 elin parmağını geçmeyen seyler bunlar.

    Genelleme yapmayalım. Android de bu durum sürekli boy göstermekte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ama. Ama... Apple çok güvenliiiiii.....
    Ondan çok para ödüyoduuk, boşuna mı ödüyomuşuuuzz.

    Apple Fail, Versiyon: 1013

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atif Zafrak


    quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    android'e sizde virüs var bizde yok, bizim güvenliğimiz çok iyi diyen ios cuları burada görmek isteriz.

    1 elin parmağını geçmeyen seyler bunlar.

    Genelleme yapmayalım. Android de bu durum sürekli boy göstermekte.

    az olması veya çok olması önemli değil. olması veya olmaması önemli. bazı arkadaşlar olmadığını üzerine basa basa iddia etmişlerdide.
  • murdocklawless kullanıcısına yanıt
    Oyle bir sey yok. Bir kaç olduğu zaten herkes tarafından bilinen bir şeydi.

    Hiç olmadı demiyorum.
    Ama dediğim gibi bunlar bir elin parmağını geçmeyen seyler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güvenli sistem sonuçta

  • Peki madem bunlar bize neden denk gelmiyor? 5 senedir kullanıyorum şu ıphone'u, değişik cihazlarla hemde, ama bir kere virüs veya çökme yüzünden telefonu formatladımı hatırlamıyorum, ilginç...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-4 senedir kullanıyorum 1 kere güvenlikle alakalı bir problemim olmadı. Bu virüsler çok ekstrem durumlarda olabiliyor. Zaten %100 güvenli bir işletim sistemi de yok. Birisi mutlaka bir yerden açığını bulur. Genele bakarsak iOS hala güvenli bir işletim sistemi.
  • Dikkatli olmak lazım. Artık apple logosuna sırt dayama devri bitti..
  • ee hani ios guvenliydi?
  • Hiç Android deneyimim olmadı ama ilk çıkan iphone modelinden beri kullanıyorum. 4s'den sonraki modellerde 1 kere bile telefon çöktü, dondu diye telefonu kapatıp açmadım/format atmadım. 4s'den önce sadece 3 yada 4 kere olmuştur çökme, donma yüzünden format atmam.

    Android'i bilmediğim için yorumlarım dışında tutuyorum. Belki daha iyidir yada değildir (bu konu özelinde) bilemiyorum. Ama 8 senedir yaşadığım deneyimler bunlar. :)

    Ki zaten ben telefonuma her programı yükleyen biri değilim özellikle bireysel olarak geliştirilen uygulamaları yüklerken 2 kere düşünüyorum sonra kurmamaya karar veriyorum. :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.