Şimdi Ara

AMD Radeon Pro Duo'dan ilk benchmark skorları geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD Radeon Pro Duo'dan ilk benchmark skorları geliyor

    AMD'nin dün itibariyle resmiyete kavuşturduğu Radeon Pro Duo ekran kartının ilk benchmark skorları gelmeye başladı. Bizzat AMD'nin yaptığı testlerde, Nvidia Titan Z ve AMD Radeon R9 295X2 ekran kartı oldukça gerilerde kalıyor. 3DMark Fire Strike üzerinde yapılan testlerin sonuçları şu şekilde:


    1080p Kategorisi


    Radeon Pro Duo - 20150 puan
    AMD Radeon R9 295X2 - 16717 puan
    Nvidia Titan Z - 14945 puan

    1440p Kategorisi


    Radeon Pro Duo - 11466 puan
    AMD Radeon R9 295X2 - 9250 puan
    Nvidia Titan Z - 7740 puan


    2160p Kategorisi


    Radeon Pro Duo - 6211 puan
    AMD Radeon R9 295X2 - 5121 puan
    Nvidia Titan Z - 4099 puan

    Ayrıca Bkz.AMD Radeon Pro Duo sonunda resmiyet kazandı
    AMD Radeon Pro Duo ekran kartı çift Fiji XT birimi barındırıyor. Henüz özellikler net değil ancak bilindiği kadarıyla, 8192 Stream işlemcisi, 128 adet GCN işlem birimi, 128 ROP ve 512 desen haritalama birimi yer alıyor. 1000MHz'e kadar saat frekansı olan kart 2x4GB olmak üzere toplamda 8GB HBM bellek barındırıyor. Toplam bellek bant genişliği ise bu sayede 1Tbps değerine erişebiliyor. Kartta ayrıca 3 adet 8 pinli güç bağlantısı, sıvı soğutma, 375Watt ısıl tasarım gücü gibi diğer ayrıntılar yer alacak. AMD Radeon Pro Duo ekran kartı, yaz aylarında 1499$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak. İlerleyen aylarda, ekran kartını barındıran kompakt sistemler de piyasaya sürülecek.
     
    AMD Radeon Pro Duo'dan ilk benchmark skorları geliyor 
     







  • Haberde yazılan değerler ve aşağıdaki tablo biraz ters olmuş. Ayrıca kart 3 tane 8 pinle gelmeyecek diye hatırlıyorum. 1 tane idi değeri sanırım. 375 watt için de 3 tane yine fazla değil mi :/

  • Fark atmış. Nvidia için kötü olan tarafı çözünürlük yükselsede fark azalmış ancak kapanmamış.

  • 4k için tek bir kartın artık yeterli olması gerekir

  • 4k için halen aşırı yetersiz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: demo22

    4k için halen aşırı yetersiz.


    4K için yetersiz olması doğal. 4k muazzam güç istiyor.Ayrıca 4k vr işin içine girince bu kart bile can çekişir. Eğer amd her yıl wat başına performansı 2 katı yükseltirse önümüzdeki 3 yıl içinde. Tek gpu ile 4k ve 120fps vr gerçek olabilir.

  • yukarıda yazan değerleri ile tablo tutarsız, hangisine inanalım?

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    arkadaş orada fanboy deyince nvidia kullanıcılarına veya nvidia markasına sempati duyan insanlara hakaret etmiş olmuyor, orada dediği anlamda fanboyu açıklarsak bu kişiler fanı olduğu markaya körü körüne bağlanırlar şöyleki x markasını forumlarda takım tutar savunurlar temsil ederler, ürünlerinin eksik yanlarını görmezden gelip kapatmaya çalışırlar, benimsedği marka dışındaki markaları ürünleri haksız yere kötüleyerek karalamaya çalışırlar, diğer marka daha iyi olsa bile insanlara yanlış bilgi verip fanı oldukları ürünlerinin sattırmaya çalışırlar sattırınca sanki kendi şirketi kazanmış gibi haz yaşarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 17 Mart 2016; 22:06:44 >
  • 375 Watt TDP .........

    Bende yedim. AMD asla watt başına performansı bu kadar arttıramaz.

  • Kıyaslama yayınlamaları güzel de Nvidia tarafında Titan Z ile mi kıyaslamışlar :). Titan X ile kıyaslamaları gerekmez miydi? Madem en hızlı kartlar yarışıyor Titan X, Titan Z den daha güncel ve performanslı. Bunu dahil etmemeleri ilginç.

  • Tamam çok güzel en güçlü kart. Ati(amd) ekran kartlarını 13 senedir kullanıyorum ve çevreme de tavsiye ediyorum. Ama bu canavarın daha mütevazi bir versiyona dönüşmesini bekleyeceğim almak için. (şöyle 150-200W) seviyelerinde bu güçlere 1-2 sene sonra ulaşırlar. Tabi fiyatı da ona göre mütevazi olur :)

  • ATI NVIDIA tartışması bir yana AMD nin çıkardığı ve çıkarmaya çalıştığı teknolojileri herkesin takdir etmesi gerekir. Mesela en önemli örnek olarak FREESYNC teknolojisine sahip monitörleri 75Hz olanlarını yakın bir tarihten itibaren 600-700? fiyat aralığından sahip olabileceğinizi gösterebilirim.

    Gelecekte de VULCAN gibi oyun ve video dünyasını kökten değiştirebilecek yenilikler ve HBM bellekleri de bir çırpıda sayabiliriz. Ben oyun sistemi toplayacak olsaydım 2000-3000? ye g-Sync monitör alacağıma, o paraya FREESYNC monitör+POLARİS HBM ekran kartını gözü kapalı seçmeyi yeğlerdim...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SensesBr

    Kıyaslama yayınlamaları güzel de Nvidia tarafında Titan Z ile mi kıyaslamışlar :). Titan X ile kıyaslamaları gerekmez miydi? Madem en hızlı kartlar yarışıyor Titan X, Titan Z den daha güncel ve performanslı. Bunu dahil etmemeleri ilginç.

    cift islemcili diye muhtemelen
  • Yazılar ve Test resimlerinde terslik var yazılarda yazan rakamlar resimlerde ters
    örneğin yukarda yazıda Nvidia Titan Z - 16717 puan , AMD Radeon R9 295X2 - 14945 puan diyor ama resimde tam tersi gösterilmiş Nvidia Titan Z - 14945 , AMD Radeon R9 295X2 16717 hangisi doğru hangisi yanlış.

  • 10 sene daha kullanırım r9 295 x2 yi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.